• BIST 100

    14200,54%-0,68
  • DOLAR

    42,69% 0,01
  • EURO

    50,16% 0,04
  • GRAM ALTIN

    5922,12% 0,22
  • Ç. ALTIN

    9522,21% 0,00

Kimsesiz depremzede hastalara gönüllü refakatçilik yapıyorlar

15 Şubat 2023, Çarşamba 13:45
15 Şubat 2023, Çarşamba 13:45
Kimsesiz depremzede hastalara gönüllü refakatçilik yapıyorlar
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Kimsesiz depremzede hastalara gönüllü refakatçilik yapıyorlar

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğrencileri, deprem nedeniyle yaralanan, tedavi için Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilen hastalar içinde kimsesi olmayanlara gönüllü refakatçilik uygulaması başlattı.
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nin değişik bölümlerinde eğitimlerini sürdüren öğrenciler kendi aralarında sosyal medya aracılığı ile kurdukları grupta saat ve zaman sınırı olmaksızın gönüllü hasta refakatçiliği uygulamasını başlattılar. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi 6. sınıf öğrencisi Nurdağ Soner tarafından başlatılan uygulamaya diğer bölümlerden de destek geldi.
Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Turhan Togan, “Büyük bir felaket atlattık. Bizler Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak tüm sağlık çalışanlarımız ile cansiperane bir şekilde depremzede vatandaşlarımızı hastanemizde takip ve tedavilerini yapmak üzere kabullere başladık. Depremzede olup, refakatçisi olmayan hastalarımıza Tıp Fakültesi öğrencilerimizin gönüllülük esası ile birlikte yapmış oldukları bir uygulamayı burada duyurmak isterim. Arkadaşlarımız belli periyodikler halinde refakatçilik hizmetini gerçekleştirip buradaki depremzede vatandaşlarımızın temel ihtiyaçlarını giderme noktasında hastanemizde tedavi süreçlerinde eşlik etmektedirler. Bu uygulamanın diğer illerimize de örnek olacağını tüm vatandaşlarımızın her meslek grubundan, her kesimden cansiperane nasıl destek olduklarını ulus olarak izlemekteyiz. Arkadaşlarımızın bu özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Depremzedelerimizin en iyi ve en kaliteli hizmeti alması için elimizden gelen tüm gayreti hep beraber sarf edeceğimizin bilinmesini isterim” dedi.

'Kimsesi olmayan hastalarımız için dönüşümlü olarak refakatçilik hizmeti sunuyoruz'
Kimsesiz depremzede vatandaşlara gönüllülük esasına dayalı refakatçilik hizmeti uygulamasının öncülerinden Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi dönem 6 öğrencisi Nurdağ Soner, “Hepimizin başı sağ olsun. Diğer illerden hastanemize gelen depremzedelerimizin, özellikle kimsesiz olanların refakatçi konusunda Başhekim yardımcımız ile iletişime geçtim. Bu süreçte ben de bu kadar kişiye ulaşabileceğimizi tahmin etmiyordum ama hem Tıp Fakültesi, hem de diğer fakültelerden öğrencilerimiz sayesinde birçok kişiye ulaştık. Şu an başında kimsesi olmayan hastalarımız için dönüşümlü olarak gönüllülüğe dayalı olarak refakatçilik hizmeti sunuyoruz. Bunun burada son olmasını değil, devam etmesini dilerim” dedi.
Gönüllü refakatçilik uygulamasına katılan Bilgisayar Mühendisliği öğrencisi Hasan Ali Özkan, “Bu projeyi duyduğumda direk Başhekim yardımcısı le iletişime geçtim. O da beni buraya yönlendirdi. Hastalarımız le ilgileniyoruz öğrenci arkadaşlarımız ile. Onların da moralinin düzeldiğini fark ediyoruz” dedi.
[gallery ids=',119640,119641,119642']

Trump, Maduro yönetimini "yabancı terör örgütü" ilan etti

Yüzyılın Konut Projesi başvurularında son günler

Bitlis'te eğitime kar engeli

Hatay'da 4 büyüklüğünde deprem

Kocaeli’de 20 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Yem ve gıda işletmelerine yönelik denetimler sürüyor

ABD'den Japonya'ya askeri ekipman satışı

Balıkesir'de 3,5 büyüklüğünde deprem

İşgal zindanlarında Filistinli esir sayısı artıyor

Mersin'de aylardır devam eden yol ve köprü çalışmalarının tamamlanamaması tepkilere yol açıyor

DMM’den “Türkiye’ye BioNTech aşıları gelmedi” iddialarına yalanlama

Bakan Göktaş: Bir çocuğun hayatına umut olan binlerce hayırseverimiz var

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Emiroğlu, İçmeler Mahallesi sakinleriyle buluştu

Girit Adası açıklarında göçmen botu battı: 14 ölü

Rusya, Harkov'da bir bölgeyi daha ele geçirdi

Kastamonu’da ruhsatsız silah ele geçirildi, aranan 32 kişi yakalandı

Rusya: Ukrayna'ya NATO askerlerinin konuşlandırılmasına asla onay vermeyiz

Nijerya'da düzenlenen saldırıda 5 asker hayatını kaybetti

Bolivya'da sel felaketi: 20 ölü, 24 kayıp

Avrupa Birliği benzinli ve dizel otomobil yasağını hafifletmeye hazırlanıyor

Tayland-Kamboçya çatışmasında 700 binden fazla kişi tahliye edildi

Antalya’da trafik denetimlerinde 11 bin 553 sürücüye ceza kesildi

HAMAS: Netanyahu'nun Mescid-i Aksa'da Burak Duvarı'nda Yahudi ritüelleri yapması kabul edilemez

Başkan Er: Kent merkezindeki iş yerleri şehrin dışına çıkarılacak ve şehir daha yaşanabilir bir hale gelecek

Iğdır’da uyuşturucu operasyonu: 15 gözaltı

Filistin Âlimler Birliği Başkanı Tekruri'den İTTİHADUL ULEMA İstanbul temsilciliğine ziyaret

Antalya'da 3,8 büyüklüğünde deprem

Erzincan’da yaban keçisi avlayanlara 975 bin lirayı aşkın ceza

Malatya'da araç koyunların arasına daldı: 12 koyun telef oldu

Rusya'la ait uzun menzilli bombardıman uçakları Karadeniz'de

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Trump, Maduro yönetimini "yabancı terör örgütü" ilan etti

Yüzyılın Konut Projesi başvurularında son günler

Bitlis'te eğitime kar engeli

Hatay'da 4 büyüklüğünde deprem

Kocaeli’de 20 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Yem ve gıda işletmelerine yönelik denetimler sürüyor

ABD'den Japonya'ya askeri ekipman satışı