• BIST 100

    16055,59%2,91
  • DOLAR

    44,04% 0,02
  • EURO

    51,27% -0,05
  • GRAM ALTIN

    7356,58% 1,12
  • Ç. ALTIN

    11864,39% 0,87

Kış sofralarının vazgeçilmezi yazın da talep görüyor

26 Mayıs 2021, Çarşamba 09:27
26 Mayıs 2021, Çarşamba 09:27
Kış sofralarının vazgeçilmezi yazın da talep görüyor
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Kış sofralarının vazgeçilmezi yazın da talep görüyor

Dünyayı etkileyen corona virüs nedeniyle geçtiğimiz yıl turşu satışlarında büyük yükselme yaşandı.

Uzmanlara göre; insan bağışıklığının güçlendirmede olumlu role sahip turşunun satışları, normalde kış aylarına zirve yaparken yaz aylarında azalma bekleniyor. Ancak bu sene devam eden pandemi sebebiyle yaz aylarında da iyi talep gören turşu, satıcının yüzünü güldürüyor.

Pandeminin olmadığı yıllarda sezonun bitmesiyle beraber sadece yeni turşu kurmasıyla meşgul olan turşucular, bu sene dükkânlarda taleplere yetişmeye çalışıyor.

'TALEPLERE YETİŞEMİYORUZ' 

Uzun yıllardır Eskişehir'de turşu dükkânları bulunduran Güray Atalay, turşunun yaz aylarındaki satışları hakkında konuştu. Atalay, 'Bizim sezonumuz kışındır. Kış aylarında turşu daha çok satılıyor. Dolaysıyla normal satış sezonumuz bitti ve üretim sezonumuz başladı. Şu anda yeni turşuların üretimi devam ediyor.

Sarımsak, erik, yaprak gibi yeni mahsul ürünlerin turşularını yapıyorum. Bu sırada satışlarımız bir yandan devam ediyor. Taze çıkan ürünlerimizi getiriyoruz. Önceki yaz aylarında turşu satışlarımız durma noktasında geliyordu. Biz yeni turşu kurmakla meşgul oluyorduk. Ancak bu sene pandemi devam ettiği için, yaz ve havanın sıcak olmasına rağmen turşu satışlarımız pek etkilemedi. Çok hafif bir azalma var.

Vatandaşlar bağışıklığın güçlenmesi için bu sene yazın da turşu tüketiyor. Yaz aylarında olmamıza rağmen vatandaşlar lahana, pancar, salata ve sarımsak turşuya çok fazla talep gösteriyor. Sarımsak turşumuz hala o kadar satılıyor ki; zaman zaman taleplere yetişemiyoruz' dedi.

'YAZIN TURŞU SAKLAMAK FARKLI OLUR'

Yaz aylarında turşunun saklanması kış aylarına benzemediği söyleyen Atalay, yaz aylarında turşunun üzeri beyazlanmaması için muhakkak soğuk yere saklanması gerektiği belirtti.

Turşucu Atalay, “Biz müşterimize turşu vereceğimiz zaman yanında turşuyu koruyacak kadar suyu da veriyoruz. O verdiğimiz su turşuyu koruyor. Ancak şöyle bir şey var. Doğru olarak bilinen bir yanlış şöyle ki; vatandaşlar turşuyu dışarıda bırakıyorlar. Bu kış aylarında bir süreliğine turşuyu koruyabilir, ancak turşularımızın içerisinde herhangi bir koruyucu bulunmadığı için yaz aylarında üzeri beyazlama yapar.

Sıcak havada mutfakta veya yemek masasında bulundurmak yerine muhakkak soğuk bir yere, buzdolabına saklanması gerekiyor. Ama işte bu sıcakta bir gün bile dışarda dursa, mutfakta dursa direkt bembeyaz olur üzeri. Bu konuda vatandaşlarımızı uyarmak isterim' dedi.

admin

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Lübnan ve Suriye liderleri telefon görüşmesinde sınır güvenliğini ele aldı

Yasaklı içeriklere erişim engellenmeyince Rusya'dan Google'a ceza geldi

Hollanda'nın İran Büyükelçiliği geçici olarak Azerbaycan'a taşındı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ile görüştü

Azerbaycan, İran'a yardım gönderdi

Lavrov ve Arakçi bölgedeki son gelişmeleri ele aldı

Malatya OSB'de yeni meslek lisesi açılıyor

İspanya'dan rapor geldi: Rojin Kabaiş'in telefonuna tam erişim sağlanamadı

'Kutsal Emanetler ve Vakıf Eserleri Sergisi' Malatya'da ilk defa açıldı

Kenya'da sel: 49 ölü

Gazze Şeridi'ne ateşkese rağmen saldırılar sürüyor: Şehit sayısı 72 bin 134'e yükseldi

Vietnam’da yakıt krizi kapıda, uzaktan çalışma geri dönüyor

Gazze için hukuki seferberlik: Küresel Sumud Filosu’nun yanındayız

Kazakistan’da yeni anayasa için sandık kuruluyor

Duruşma görüntülerini paylaşanlar hakkında soruşturma

Kapıkule’de 8 kilo kokain ele geçirildi

İşgalci rejimin Lübnan'da katliamları sürüyor

Sakarya'da uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama

Battalgazi’de yol çalışmaları sürüyor

Yetimler Vakfı Gazze'de sıcak yemek desteğini sürdürüyor

Türkiye nükleer enerji vizyonunu Paris’te anlattı

İstanbul’da forex dolandırıcılığı operasyonu: 140 gözaltı

HÜDA PAR Milletvekili Demir, ‘sahte bayrak’ operasyonlarına dikkat çekti: Siyonistlerin oyununa gelmeyelim!

Yozgat’ta uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltı

İzmir’de 1.200 yataklı yeni şehir hastanesi kurulacak

Afyonkarahisar’da araçta uyuşturucu ele geçirildi

Gaziantep'te hijyen kurallarına uymayan iş yerleri kapatıldı

Siirt’te 5 hastanın tam kapalı kalp damarı açıldı

Adana’da üst geçit krizi: Vatandaşlar trafikte canını riske atıyor

Mardin’de kuduz şüphesiyle bir mahalle karantinaya alındı

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Lübnan ve Suriye liderleri telefon görüşmesinde sınır güvenliğini ele aldı

Yasaklı içeriklere erişim engellenmeyince Rusya'dan Google'a ceza geldi

Hollanda'nın İran Büyükelçiliği geçici olarak Azerbaycan'a taşındı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ile görüştü

Azerbaycan, İran'a yardım gönderdi

Lavrov ve Arakçi bölgedeki son gelişmeleri ele aldı

Malatya OSB'de yeni meslek lisesi açılıyor