-
BIST 100
16119,15%-0,25
-
DOLAR
44,30% 0,01
-
EURO
51,31% -0,01
-
GRAM ALTIN
6673,51% 0,78
-
Ç. ALTIN
11186,94% 0,00
Kısa çalışma bitse de destek sürecek
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Kısa çalışma bitse de destek sürecek
Üç ay süreyle başlatılan uygulamanın, bir yıl devam etmesine imkân tanınmıştı. İş yerinde faaliyetlerin durdurulduğu ya da kısmi olarak sürdürüldüğü zamanda, hem işverenin üzerindeki yük azaltıldı hem de çalışanlara gelir sağlandı. Türkiye'deki yaklaşık 1,9 milyon işyerinin yüzde 26'sı, KÇÖ için başvuru yaptı. Geçen yıl 25 Mart’tan itibaren 3,7 milyon çalışana yaklaşık 30 milyar TL kısa çalışma ödemesi yapılırken, ödemeden en çok yararlanan iller İstanbul, Bursa ve Ankara oldu.
Bakan Selçuk: Kısa çalışma bitecek, normalleşme desteği sürecek
Normalleşmenin başlamasıyla KÇÖ bitse de işverene desteğin sürmesi planlanıyor. İşverenlere KÇÖ’de kaldıkları süre altı ayı geçmemek üzere 30 Haziran 2021’e kadar ‘Normalleşme Desteği’ verilecek. SGK primleri için mahsuplaşma yapılacak. Bu destek ile 3,5 milyar TL’yi aşkın tutarda prim mahsuplaşması imkânı sağlandı. Destekten 3 milyonu aşkın kişi yararlandı. Önümüzdeki süreçte, KÇÖ’nün kalkmasıyla söz konusu destek tutarının artırılması bekleniyor.
Bakan Selçuk: Sosyal Koruma Kalkanı Programı için yaklaşık 56 milyar TL ayrıldı
53 MİLYARLIK KORUMA KALKANI
Şartları kısa çalışma ödeneği almaya yetmeyen ve ücretsiz izne çıkarılan 2,5 milyon çalışana yaklaşık 8,3 milyar TL nakdî ücret desteği (NÜD) verildi. İşsizlik Ödeneği kapsamında da 995 bin kişiye yaklaşık 5,1 milyar TL ödeme yapıldı. Fesih yasağı ile istihdam ve çalışanlar korunurken ‘Hızlı İşe Dönüş Teşviki’ ile işini kaybedenlerin, işsiz kaldıkları döneme ilişkin uzun vadeli sigorta primleri karşılandı. Bu teşvik ile işverene günlük 53,67 TL prim desteği, ücretsiz izne çıkarılmaları durumunda bu kişilere günlük 47,70 TL NÜD sağlandı. Başvuruları reddedilen işçilere de günlük 41,74 TL geçici işgücü desteği verildi. İstihdamı koruyup artırmak için 22 ayrı sigorta primi teşvik, destek ve indirim uygulandı. KÇÖ, NÜD, İşsizlik Ödeneği, Sosyal Destek Programı ve Biz Bize Yeteriz Türkiye’m gibi destekleri kapsayan, ‘Sosyal Koruma Kalkanı’ ile vatandaşlara aktarılan kaynağın tutarı 53 milyar TL’yi geçti.
SGK PRİM YAPILANDIRMASINDA İLK ÖDEME İÇİN SON 3 GÜN
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) prim yapılandırmasının peşin ve ilk taksit ödemeleri için son günün 31 Mart olduğunu hatırlattı. Selçuk “Yapılandırma için e-Devlet, e-SGK ve sosyal güvenlik merkezlerimize 2,1 milyon vatandaşımız başvurdu. Yapılandırılan toplam alacak 101 milyar lirayı aştı ve bugüne kadar 7,4 milyar lira tahsilat gerçekleştirildi” dedi.
Türkiye Gazetesi
Mehmet Salih Seyhan Bayram Mesajı
Ramazan Bayramı'nın ilk gününde, işgalciler Batı Şeria'daki saldırılarını yoğunlaştırdı
Gaziantep merkezli 8 ilde siber dolandırıcılık operasyonu: 21 gözaltı, 14 tutuklama
İran'dan İngiltere'nin savaşa ilişkin olumsuz ve taraflı tutumuna sert eleştiri
Erbil'deki Amerikan El-Harir üssü vuruldu
Adıyaman'da baharın müjdecisi çiçekler renk cümbüşüne döndü
36 ilaç daha SGK geri ödeme listesine dahil edildi
İran'dan ABD'nin uçak gemisinin kaçışına ilişkin yorum: "Şeytanın planı zayıftır"
Şanlıurfa’da araması bulunan 2 suçlu yakalandı
Devrim Muhafızları: Sözcümüz Naini saldırıda şehit oldu
İşgal medyası: İran saldırılarında 21 kişi öldü
Mardin’de çöken ahıra düşen eşek itfaiye ekiplerince kurtarıldı
Antalya'da yangın faciası: Anne ve 5 çocuğu vefat etti
Siyonistler, Mescid-i Aksa'ya gitmeye çalışan Filistinlilere saldırdı
Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş: Bu bayram, yeryüzünü ifsat edenlerin değil ıslah edenlerin bayramıdır
Dünya ekonomisine Hürmüz Boğazı'ndan benzin şoku
Gaziantep Peygamber Sevdalıları vatandaşlarla bayramlaştı
Gazze'de enkaz ve çadırların arasında bayram tekbirleri yankılandı
Duran: Bayramın sevincini yaşarken gönül coğrafyamızdaki acıları da yüreğimizde hissediyoruz
Balıkesir'de 4 büyüklüğünde deprem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Siyonist israil katlettiklerinin bedelini ödeyecek
Şanlıurfa’da bayram namazında Gazze için dua edildi
Gaziantep'te bayram namazı coşkusu: Camiler dolup taştı
Adana’da yolcu otobüsü devrildi: 2 ölü, 19 yaralı
Kudüs Valiliği'nden Mescid-i Aksa uyarısı: "Eşi benzeri görülmemiş bir durum!"
Malatya'da bayram namazında camiler doldu taştı
HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: Bayramı buruk yaşıyoruz, siyonizm tüm insanlığın başına beladır
Mardin’de Ramazan Bayramı namazı tekbirlerle kılındı
Adana'da Müslümanlar bayram namazı için saf tuttu
Batman'da elektrik akımına kapılan çocuk ağır yaralandı
Yükleniyor







