• BIST 100

    14750,82%2,00
  • DOLAR

    43,04% 0,06
  • EURO

    50,41% -0,12
  • GRAM ALTIN

    6185,85% 0,64
  • Ç. ALTIN

    10159,23% 0,51

Kısa çalışma bitse de destek sürecek

29 Mart 2021, Pazartesi 08:43
29 Mart 2021, Pazartesi 08:43
Kısa çalışma bitse de destek sürecek
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Kısa çalışma bitse de destek sürecek

Üç ay süreyle başlatılan uygulamanın, bir yıl devam etmesine imkân tanınmıştı. İş yerinde faaliyetlerin durdurulduğu ya da kısmi olarak sürdürüldüğü zamanda, hem işverenin üzerindeki yük azaltıldı hem de çalışanlara gelir sağlandı. Türkiye'deki yaklaşık 1,9 milyon işyerinin yüzde 26'sı, KÇÖ için başvuru yaptı. Geçen yıl 25 Mart’tan itibaren 3,7 milyon çalışana yaklaşık 30 milyar TL kısa çalışma ödemesi yapılırken, ödemeden en çok yararlanan iller İstanbul, Bursa ve Ankara oldu.
 

Bakan Selçuk: Kısa çalışma bitecek, normalleşme desteği sürecek


Normalleşmenin başlamasıyla KÇÖ bitse de işverene desteğin sürmesi planlanıyor. İşverenlere KÇÖ’de kaldıkları süre altı ayı geçmemek üzere 30 Haziran 2021’e kadar ‘Normalleşme Desteği’ verilecek. SGK primleri için mahsuplaşma yapılacak. Bu destek ile 3,5 milyar TL’yi aşkın tutarda prim mahsuplaşması imkânı sağlandı. Destekten 3 milyonu aşkın kişi yararlandı. Önümüzdeki süreçte, KÇÖ’nün kalkmasıyla söz konusu destek tutarının artırılması bekleniyor.
 

Bakan Selçuk: Sosyal Koruma Kalkanı Programı için yaklaşık 56 milyar TL ayrıldı


53 MİLYARLIK KORUMA KALKANI

Şartları kısa çalışma ödeneği almaya yetmeyen ve ücretsiz izne çıkarılan 2,5 milyon çalışana yaklaşık 8,3 milyar TL nakdî ücret desteği (NÜD) verildi. İşsizlik Ödeneği kapsamında da 995 bin kişiye yaklaşık 5,1 milyar TL ödeme yapıldı. Fesih yasağı ile istihdam ve çalışanlar korunurken ‘Hızlı İşe Dönüş Teşviki’ ile işini kaybedenlerin, işsiz kaldıkları döneme ilişkin uzun vadeli sigorta primleri karşılandı. Bu teşvik ile işverene günlük 53,67 TL prim desteği, ücretsiz izne çıkarılmaları durumunda bu kişilere günlük 47,70 TL NÜD sağlandı. Başvuruları reddedilen işçilere de günlük 41,74 TL geçici işgücü desteği verildi. İstihdamı koruyup artırmak için 22 ayrı sigorta primi teşvik, destek ve indirim uygulandı. KÇÖ, NÜD, İşsizlik Ödeneği, Sosyal Destek Programı ve Biz Bize Yeteriz Türkiye’m gibi destekleri kapsayan, ‘Sosyal Koruma Kalkanı’ ile vatandaşlara aktarılan kaynağın tutarı 53 milyar TL’yi geçti.

SGK PRİM YAPILANDIRMASINDA İLK ÖDEME İÇİN SON 3 GÜN

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) prim yapılandırmasının peşin ve ilk taksit ödemeleri için son günün 31 Mart olduğunu hatırlattı. Selçuk “Yapılandırma için e-Devlet, e-SGK ve sosyal güvenlik merkezlerimize 2,1 milyon vatandaşımız başvurdu. Yapılandırılan toplam alacak 101 milyar lirayı aştı ve bugüne kadar 7,4 milyar lira tahsilat gerçekleştirildi” dedi.

Türkiye Gazetesi

Valiler kararnamesi Resmi Gazete'de

Kırşehir’de 921 adet sentetik ecza hap ele geçirildi

Kahramanmaraş'ta trafik kazası: 3 yaralı

Nijerya’da askeri araç mayına çarptı: 9 asker öldü

İslam İşbirliği Teşkilatı: israil ateşkese rağmen işlediği suçlara ara vermeden devam ediyor

Amasya’da silah kaçakçılığı operasyonu: 2 gözaltı

Kayseri'de uyuşturucu operasyonu: 3 gözaltı

ABD göçmenleri Karayipler'e gönderecek: İki ada ülkesi göçmenleri kabul edecek

Hollanda'dan ABD'ye Karayipler tepkisi: İşbirliği askıya alındı

İngiltere ve Fransa, Ukrayna'da askeri üsler kuracak

Diyarbakır Valiliği’nden taşıyıcı kolonda çatlak tespit edilen binalara ilişkin açıklama

Orta Afrika Cumhuriyeti’nde Touadera yeniden devlet başkanı seçildi

Pakistan'da bombalı saldırı: 1 ölü, 16 yaralı

Giresun’da üreticiye ve ormanlara yönelik yatırımlar paylaşıldı

Siyonist işgalcilerin Gazze'ye saldırılarında şehit sayısı 71 bin 391'e yükseldi

Etiyopya'da feci kaza: 22 ölü, 65 yaralı

Diyarbakır’da kolonunda hasar tespit edilen bitişik binalar boşatıldı

Malatya'da trafik kazaları: 2 yaralı

Bursa’da uyuşturucu operasyonu: 1 gözaltı

Sultanbeyli’de park halindeki araçta yangın çıktı

Ambulans helikopter kalp krizi geçiren hasta için havalandı

Kolombiya alarma geçti: Üç aşamalı strateji devrede

Ankara'da zincirleme trafik kazası: 5 yaralı

Tayvan'da F-16 savaş uçağı düştü

Filipinler'de Mayon Yanardağı alarmı

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Fransa'da

İzmir’de izinsiz gemi sökümüne 2,3 milyon lira ceza

Çanakkale'de deniz ulaşımına fırtına engeli

HÜDA PAR Kadın Kolları'ndan Maduro'nun eşinin alıkonulmasına tepki

Batman'da buzlanan yolda pikap takla attı: 1 yaralı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Valiler kararnamesi Resmi Gazete'de

Kırşehir’de 921 adet sentetik ecza hap ele geçirildi

Kahramanmaraş'ta trafik kazası: 3 yaralı

Nijerya’da askeri araç mayına çarptı: 9 asker öldü

İslam İşbirliği Teşkilatı: israil ateşkese rağmen işlediği suçlara ara vermeden devam ediyor

Amasya’da silah kaçakçılığı operasyonu: 2 gözaltı

Kayseri'de uyuşturucu operasyonu: 3 gözaltı