• BIST 100

    9203,37%1,11
  • DOLAR

    39,62% 0,16
  • EURO

    45,68% 0,20
  • GRAM ALTIN

    4296,95% 0,15
  • Ç. ALTIN

    6933,62% 0,33

Kısa devre nedeniyle 6 araç ve bir iş yerinin yandığı olayda güvenlik ihmali iddiası

25 Kasım 2022, Cuma 11:45
01 Ocak 0001, Pazartesi 12:00
Kısa devre nedeniyle 6 araç ve bir iş yerinin yandığı olayda güvenlik ihmali iddiası
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Kısa devre nedeniyle 6 araç ve bir iş yerinin yandığı olayda güvenlik ihmali iddiası

Diyarbakır’da dün gece saatlerinde bir otomobilin kısa devre yapmasıyla oto galeriden yangın çıktı. Galeri dükkanındaki yangında 6 araç ve 1 iş yeri kül oldu, olay anında güvenlik çalışanlarının uyuması ve itfaiyenin geç haberdar edilmesi ile büyüyen yangın 10 milyon TL zarara uğrattı.
Olay, Diyarbakır-Şanlıurfa karayolu üzerinde bulunan Amed-2 Galericiler Sitesinde meydana geldi. Kardeşler Auto’da bulunan 6 araç satış için müşterisini beklerken gece saatlerinde araçlardan birinin kısa devre yapması sonucu yangın çıktı. Yangını geç fark edilmesi ve itfaiye ekiplerini de erken haber verilmemesinden kaynaklı 6 araç ve 1 iş yerini kül eden olayda, güvenlik görevlileri sorumlu tutuldu. İddiaya göre gece nöbetinde 2 kişinin yangının çıktığı saatte uykuya daldığını kaydeden işletme sahibi Mehmet Kahraman Turhan, yangını yan fabrikanın bekçisinin fark ettiğini, 10 milyon TL zarara uğradığını söyledi.

“Herhangi bir kundaklama olayı yok, ihmal var”
Araçları ve iş yeri yanan Mehmet Kahraman Turhan, yangın sonrası kundaklama dedikodusu yaydıklarını, olayın kundaklama değil kısa devre ile gerçekleştiğini zararın büyümesinde de ihmal olduğunu vurguladı. Turhan, “Bizi arayıp soran geçmiş olsun dileklerini ulaştıran herkese teşekkür ediyorum. Bu olay araçlarımızdan birinden çıkan kıvılcım ile oluşan bir yangındır. Kapımızdaki bütün araçları alev içerisinde bırakmış, kundaklama olayı ile alakası olmayıp kimseyle bir düşmanlığımız yok. 2 gece bekçimiz var, maalesef görevlerini yerine getirmediklerinden dolayı bu sonucu elde ettik. Zamanında müdahale edilseydi bu kadar zarar meydana gelmezdi. 2 görevlimiz uykuya daldıkları ve görevlerini yerine getirmedikleri kamera görüntülerinden tespit edilmiş, daha öncede bazı olaylarla karşı karşıya gelinmiş, aynı şekilde tutanaklarda elimizde mevcut. Zamanında müdahale edilseydi bu kadar zararımız olmazdı, 10 milyon TL civarında zararımız oldu, 6 aracımız ve dükkanımızda da maddi zarar var ve komşu dükkanına da sıçradı. Saat 02.30 sularında yangın çıkmış, 03.30 sıralarında yan fabrikanın bekçisi olayı fark ederek itfaiyeye haber vermiş. 03.50 civarında itfaiye ekipleri gelerek bizim bekçileri uykularından uyandırmışlar. Ekipler gelene kadar araçlarım kül olmuş. Araçların kaskoları yok sadece trafik sigortaları mevcut” dedi.
Öte yandan, site yönetimi İhlas Haber Ajansı Muhabirine yaptığı açıklamada, araçların aküden çıkan kıvılcım sonucu yandığını, güvenlik personeli durumu yarım saat geç fark ettiğini, fark ettikten sonra itfaiyeye haber verdiğini açıkladı.
[gallery ids=',62906,62907,62908,62909,62910']

YKS maratonu başladı: Adaylar ilk oturum olan TYT'de ter döküyor

HAMAS: Siyonist rejim Gazze’de katliamları bilinçli olarak sürdürüyor

Gümrüklerde, 34,5 milyar TL'lik uyuşturucu ve kaçak eşya ele geçirildi

İstanbul'da ormanlık alanlara girişler yasaklandı

Göçmen kaçakçılığı operasyonu: 15 organizatör ve 446 düzensiz göçmen yakalandı

İşgalciler 9 gündür İbrahim Camii'nde namaza izin vermiyor

Batı Şeria'da 24 saatte 19 direniş eylemi

Samsun'da 3,5 büyüklüğünde deprem

Gazze'de katliamın 624'üncü günü: Yeni saldırılar, şehitler ve yaralılar

Meteoroloji'den kuvvetli rüzgâr ve sağanak yağış uyarısı

ABD'de tutuklu Filistin destekçisi öğrenci Mahmud Halil kefaletle serbest bırakıldı

Benzin ve motorine zam: Fiyatlar rekor seviyeye yükseldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla yeni büyükelçi atamaları Resmî Gazete'de

İran Dışişleri Bakanı Irakçi: Müzakere veya savaş kararı Amerikalılarda

YKS için nüfus müdürlükleri hafta sonu randevusuz hizmet veriyor

YKS maratonu bugün başlıyor: 2,5 milyon aday üniversite hayali için ter döküyor

UNRWA: Filistin'de 77 yıllık zorla göç hâlâ sürüyor

Savaş 9'uncu gününde: Siyonist rejim Kum’da sivilleri vurdu, İran Tel Aviv’e balistik füzelerle karşılık verdi

İtalya: NATO artık işlevsiz

Gıda zehirlenmesi şüphesiyle 24 kişi hastaneye kaldırıldı

Nijer ordusuna ait askeri üsse silahlı saldırı: 34 ölü

UAEA: Nükleer tesislere asla saldırılmamalı

İran müzakere şartını açıkladı

Zamir: İran'a karşı önümüzde zorlu günler bizi bekliyor

Balıkesir'de feci kaza: 1 ölü, 1 yaralı

Hawaii'de Kilauea Yanardağı lav püskürttü

Tarımsal destekleme ödemeleri çiftçilerin hebasına aktarılacak

İran'da 5.2 büyüklüğünde deprem

Yumurtalık'ta denize giren iki kardeşten biri hayatını kaybetti

Putin: 3. Dünya Savaşı ihtimali artıyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


YKS maratonu başladı: Adaylar ilk oturum olan TYT'de ter döküyor

HAMAS: Siyonist rejim Gazze’de katliamları bilinçli olarak sürdürüyor

Gümrüklerde, 34,5 milyar TL'lik uyuşturucu ve kaçak eşya ele geçirildi

İstanbul'da ormanlık alanlara girişler yasaklandı

Göçmen kaçakçılığı operasyonu: 15 organizatör ve 446 düzensiz göçmen yakalandı

İşgalciler 9 gündür İbrahim Camii'nde namaza izin vermiyor

Batı Şeria'da 24 saatte 19 direniş eylemi