• BIST 100

    14155,46%0,76
  • DOLAR

    42,69% 0,23
  • EURO

    50,15% 0,06
  • GRAM ALTIN

    5897,70% 0,71
  • Ç. ALTIN

    9533,17% 2,62

Kışın çamur, yazın toz: 3 kilometrelik yol yıllardır onarılmıyor

25 Ağustos 2025, Pazartesi 15:56
25 Ağustos 2025, Pazartesi 15:56
Kışın çamur, yazın toz: 3 kilometrelik yol yıllardır onarılmıyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi Kırkkoyun Mahallesi Ürkmez Küme Evleri sakinleri, yaklaşık 3 kilometrelik yolun yıllardır onarılmadığını, yazın toz, kışın çamurla mücadele ettiklerini ifade etti.

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi Kırk Koyun Mahallesi Ürkmez Küme Evleri sakinleri, yıllardır çözülemeyen yol sorununa tepki gösterdi. Yazın toz, kışın ise çamurla boğuştuklarını belirten vatandaşlar, bozuk yollar nedeniyle araçlarının zarar gördüğünü, yağışlı havalarda ise can güvenliklerinin tehlikeye girdiğini söyledi.

Geçen yıl yapılan asfaltın kısa sürede bozulduğunu ifade ederek, seçim döneminde verilen sözlerin tutulmadığını dile getiren mahalle sakinleri, "Diğer mahallelerin yolları yapıldı ama bizimkisi hep ertelendi. Öğrenci servisleri kışın yolda kalıyor, araçlarımız sanayiden çıkmıyor" diyerek yetkililere çağrıda bulundu.

"İki yıldır asfalt sözü veriliyor ama hala yapılmadı"

Ahmet Çoban

Seçim döneminde bir kez yapılan asfaltlamanın eksik kaldığını ve belediye değişince ikinci asfaltın da yapılmadığını belirten Ahmet Çoban, Sıkıntımız ve derdimiz bu yolumuz. Seçim döneminde bir ara yaptılar ama onu da eksik yaptılar. Yolumuzu yaptıkları zaman ikinci asfaltı dökmeleri gerekiyordu, belediye değişince o da olmadı. Bu yolda arabalarımız bozuluyor, lastikleri patlıyor. Kışın bazen yollarımız günlerce kapalı kalıyor. 2 yıldır ‘Asfalt dökeceğiz yollarınıza’ diyorlar ama ilgilenen yok. Evimizin yolu olmasına rağmen bu bozuk yoldan dolayı evlerimize gelemiyoruz. Yaklaşık 3 kilometrelik bir yol." ifadelerini kulandı.

"Yolumuz artık çekilecek durumda değil"

Muhammed Yılmaz

Bozuk yolda giderken lastiklerinin patladığını ve dumandan dolayı camlarını açamadıklarını ifade eden mahalle sakinlerinden Muhammed Yılmaz, "Yolumuz bozuk, artık çekilecek durumda değildir. Arabalarımız bozuk yoldan dolayı ciddi zararlar görüyor. Yetkililer ‘Yapacağız’ diyorlar ama yapmıyorlar. Diğer bütün mahallelerin yollarını yaptılar ama bizimkisini yapmadılar. Yolumuza ikinci asfaltı dökmediler. Arabalarımız toz duman içinde kalıyor. Bozuk yolda giderken lastiklerimiz patlıyor. Dumandan dolayı camlarımızı açamıyoruz. Uzun bir zamandır bu sıkıntımız devam ediyor." İfadelerini kulandı.

"Her gün arabalarımız sanayide"

Mustafa Çam

Kışın öğrenci servislerinin yolda kaldığını, araçların ise sürekli sanayide olduğunu dile getiren Mustafa Çam ise şöyle konuştu:

"Yolumuza ilk asfaltı döktükleri zaman ‘Bahar ayında ikinci asfaltı dökeceğiz’ dediler ama dökmediler. Yolu yapan müteahhit, ‘Biz ikinci asfaltın da parasını aldık ve onu da yapacağız’ dedi ama yapmadılar. Yolu yapacağız diyenler gittiler, bir daha gelmediler. Belediyede de bizi soran yok, sıkıntılarımızla ilgilenmiyorlar. Seçim döneminde ‘Biz sizdeniz’ diyorlar ama hizmete gelince yoklar. Öğrenci servislerimiz kışın yolda kalıyor." (İLKHA)

Diyarbakır Kayapınar Şehir Hastanesi’nde örnek hasta odası tamamlandı

Naim Kasım: Tüm dünya Lübnan’ın üzerine gelse dahi silahları teslim etmeyeceğiz

Batman'da maddi hasarlı trafik kazası

HAMAS'tan hareketin kuruluş yıl dönümünde mesaj: Aksa Tufanı bir dönüm noktasıdır

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 3 bin personel alımı yapacak

Guterres’ten Sudan’daki BM tesisine İHA saldırısına tepki

Bakan Göktaş’tan personel alımı müjdesi

Ortopedi ve Travmatoloji Doktoru Ünyılmaz Kozluk Devlet Hastanesinde Göreve Başladı

İşgalciler, Gazze'de ateşkes ihlalini sürdürüyor

Filistin: israil, işgal altındaki topraklarda etnik temizlik politikasını derinleştiriyor

Batman'da sabah namazı programı düzenlendi

Asgari ücret belirleme süreci sürüyor

IBAN transferlerinde yeni dönem: 1 Ocak'ta başlıyor

Otomobil duran kamyona çarptı: 1 ölü, 2 yaralı

ABD’de üniversitede silahlı saldırı: 2 ölü, 9 yaralı

Soğuk algınlığından korunmak için neler yapılmalı?

Pazartesi günü 21 ilde kar bekleniyor

Ticaret Bakanlığı kasımda 502 firmaya dahilde işleme izin belgesi verdi

Meteoroloji'den denizler için fırtına uyarısı

MEB taşra teşkilatı görevde yükselme sınavı için başvuru takvimi güncellendi

Ankara'da otomobil motosikletle çarpıştı: 4 yaralı

Ülke genelinde parçalı bulutlu hava, bazı bölgelerde yağış bekleniyor

Orban: AB'nin Rus varlıklarına el koyması savaş ilanıdır

Estonya “Baltık Savunma Hattı”nın ilk adımını attı

Sivas'ta otomobil kontrolden çıkarak devrildi: 1 ölü, 2 yaralı

AB'den yeni sabit gümrük vergisi kararı

Ukrayna: Donetsk'te 16 kilometrelik alanı geri aldık

İLKHA'ya "İnsan Hakları Basın Ödülü" verildi

Sudan'da BM üssüne saldırı: Barış gücünde görevli 6 asker öldü

Mardin’de iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Diyarbakır Kayapınar Şehir Hastanesi’nde örnek hasta odası tamamlandı

Naim Kasım: Tüm dünya Lübnan’ın üzerine gelse dahi silahları teslim etmeyeceğiz

Batman'da maddi hasarlı trafik kazası

HAMAS'tan hareketin kuruluş yıl dönümünde mesaj: Aksa Tufanı bir dönüm noktasıdır

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 3 bin personel alımı yapacak

Guterres’ten Sudan’daki BM tesisine İHA saldırısına tepki

Bakan Göktaş’tan personel alımı müjdesi