• BIST 100

    16834,12%0,95
  • DOLAR

    43,82% 0,16
  • EURO

    51,69% 0,16
  • GRAM ALTIN

    7182,08% 2,07
  • Ç. ALTIN

    11729,31% 0,51

Kışlalarda terhis sevinci: 66 bin genç aileleriyle kucaklaşacak

31 Mayıs 2020, Pazar 10:25
31 Mayıs 2020, Pazar 10:25
Kışlalarda terhis sevinci: 66 bin genç aileleriyle kucaklaşacak
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Kışlalarda terhis sevinci: 66 bin genç aileleriyle kucaklaşacak

Terhis tarihleri gelen askerler 18 Mayıs’tan bu yana görev yaptıkları birliklerde gözetim altında tutuluyordu. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar terhislerin 31 Mayıs’ta başlayacağı müjdesini geçtiğimiz günlerde, “Alınan tedbirlerin yeterli olduğu, artık terhis ve celplerin başlayabileceği noktasına geldik. 31 Mayıs Pazar gününden itibaren terhisleri başlatacağız. Sağlık Bakanlığı ile koordinasyon halindeyiz. Şu ana kadar gözetim altında bulunan, terhis olacak gençlerimiz arasında herhangi bir vakaya rastlanmadı” diyerek vermişti.

BAKAYA DURUMA DÜŞMEYİN

Terhislerin tamamlanmasından sonra yaklaşık 53 bin yükümlünün celp işlemleri başlayacak. Milli Savunma Bakanlığı’nın duyurusuna göre, 5 Haziran’dan itibaren silah altına alınacak olan yükümlüler sevk belgelerini 1-5 Haziran tarihleri arasında alacaklar. Bu nedenle sevk tarihinden dört gün önce e-Devlet üzerinden COVID-19 anketini doldurmak zorunda olan yükümlüler anket sonrası yönlendirilecekleri sağlık kuruluşlarında COVID-19 testlerini yaptıracaklar. Test sonucu pozitif çıkan veya “temaslı listesi”nde yer alanların askere sevkleri tedavi süresince ertelenecek. Test sonucunda COVID-19 şüphesi veya tanısı bulunmayanlar ise sevk belgelerini e-Devlet’ten alabilecekler. Sağlık kuruluşlarında gerekli testleri yaptırmayanlar askere sevk edilmeyecek ve haklarında bakaya işlemi yapılacak.

ASKER UĞURLAMA YASAK

Bakanlık koronavirüse karşı alınan önlemler doğrultusunda tüm ülke genelinde asker uğurlama veya eğlencelerinin kesinlikle yasak olduğunu, yasağa uymayanların cezai işleme tabi tutulacağını vurguladı. Hem terhis, hem de birliklere teslim sırasında ailelerin kışlalara girişine veya kışla kapılarında topluca beklemesine izin verilmeyecek.

BEDELLİLER 20 HAZİRAN’DA

Bedelli başvurusu yapanların sevk tarihi ise 20 Haziran’da başlayacak. Sevk belgesi 16-20 Haziran tarihleri arasında e-Devlet’ten duyurulacak. 11 Nisan 2020 celbinde sevki ertelenen bedelli askerlerin sevkleri ise 29 Haziran’da yapılacak. 20 Haziran ve daha sonraki dönemlerde silah altına alınacak bedelli askerlerin işlemleri daha önce planlanan tarih ve birliklerinde devam edecek. Yurtdışından bedelli askerlik için gelecek olanların ise sevk belgelerinin alınacağı tarihten en az 14 gün önce yurda giriş yaparak gözetim sürecine uymalarının şart olduğu bildirildi.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Oruç sürecinde dengeyi korumak sağlığın anahtarı

Meclis’in gündemi yeni haftada da yoğun olacak

Başörtülü öğrenciyi derse almayan öğretmen açığa alındı

İran’dan ABD Büyükelçisinin “Nil’den Fırat’a” küstahlığına tepki

Kızılay'ın Gazze'ye gönderdiği iyilik gemisi El Ariş Limanı’na ulaştı

Gazze’de çadırların arasında Ramazan bereketi

Uşak’ta uyuşturucu operasyonu: Bir şüpheli tutuklandı

ABD-İran gerilimi altında ibreyi yukarı taşıdı

"Kırsalda bereket küçükbaşa destek" projesi başlıyor

Diyarbakır’da kasaplara 377 bin 435 TL ceza

Akdeniz açıklarında 3,5 büyüklüğünde deprem

ABD’nin Doğu Pasifik’teki saldırılarında ölü sayısı 148’e yükseldi

Motorine 2 lira 40 kuruş zam bekleniyor

Şanlıurfa'da iki ayrı aile kavgası: Toplam 17 yaralı

Ambulans ile hafif ticari araç çarpıştı: 5 yaralı

8 ilde rüşvet ve kaçakçılık soruşturmasında 26 tutuklama

İstanbul'da 5 aracın karıştığı zincirleme kaza: 5 yaralı

Meteoroloji'den  bazı bölgeler için yağış, kuvvetli rüzgar ve çığ uyarısı

Malatya'da bıçaklı kavga: 2 yaralı

Nijerya'da silahlı saldırı: 50 kişi öldürüldü, çok sayıda kişi kaçırıldı

Uşak'ta işçi servisi şarampole devrildi: 17 yaralı

Mardin’de zorla alıkoyma vakası: 1 tutuklama

İran, NOTAM yayımladı

Ukrayna'dan Rusya'ya saldırı: Balistik füze tesisi vuruldu

Karpovka'nın kontrolü Rusya'ya geçti

İran, AB ülkelerinin hava ve deniz kuvvetlerine terörist ilan etti

Zelenskiy, NATO Genel Sekreteri Rutte ile görüştü

Fico: Ukrayna petrol sevkiyatını başlatmazsa, elektrik tedarikini durdururuz

Umut Kervanı Elazığ'da ihtiyaç sahiplerine nakdi yardımda bulundu

Eskişehir-Ankara yolunda zincirleme kaza: 3 yaralı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Oruç sürecinde dengeyi korumak sağlığın anahtarı

Meclis’in gündemi yeni haftada da yoğun olacak

Başörtülü öğrenciyi derse almayan öğretmen açığa alındı

İran’dan ABD Büyükelçisinin “Nil’den Fırat’a” küstahlığına tepki

Kızılay'ın Gazze'ye gönderdiği iyilik gemisi El Ariş Limanı’na ulaştı

Gazze’de çadırların arasında Ramazan bereketi

Uşak’ta uyuşturucu operasyonu: Bir şüpheli tutuklandı