• BIST 100

    14153,58%-0,33
  • DOLAR

    42,72% 0,07
  • EURO

    50,12% -0,16
  • GRAM ALTIN

    5928,74% 0,34
  • Ç. ALTIN

    9560,88% 0,43

Kışlık ürünler vitrinlerindeki yerlerini almaya başladı

01 Ekim 2024, Salı 11:36
01 Ekim 2024, Salı 11:36
Kışlık ürünler vitrinlerindeki yerlerini almaya başladı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Havaların soğumasıyla birlikte yaz sezonunu kapatan giyim ve ayakkabı esnafı, vitrinlerinde kışlık ürünlerini sergileyeme başladı.

Sonbahar aylarının gelmesiyle beraber kışlık ürünleri reyonlarına koymaya başlayan esnaf, kış ayları için tüm hazırlıkların tamamlandığını söyledi.

Artan maliyetlerle beraber giyim fiyatlarında az da olsa bir artışın olduğu belirtilirken ayakkabı fiyatlarında ise yüzde yüzü aşan fahiş oranlarda fiyat artışlarının yaşandığı ifade edildi.

Kimi esnaf kış sezonunun iyi geçmesini beklerken kimi esnaf ise fahiş fiyat artışlarından dolayı bekledikleri satışı yapamayacakları endişesi içerisinde olduklarını dile getirdiler.

Yüzde yüzün üzerinde artan kira fiyatlarından da dert yanan  esnaf, mülk sahiplerine vicdanlı olmaları çağrısında bulundu.

"Bu sene kış sezonundan ümitliyiz"

Mehmet Şerif Karataş

Kış sezonu için tüm hazırlıklarını tamamlayan ve iyi bir sezon beklediklerini ifade eden esnaf Mehmet Şerif Karataş, "Yaz sezonumuz güzel geçti. Şu anda sonbahar aylarının gelmesiyle beraber kışlık ürünlerimizi getirdik ve reyonlarımıza koyduk. Şimdi de insanlar kışlık ürünleri almaya başladılar. Biraz yağmur yağsa ve havalar biraz da serinlese insanlar kazak ve kaban almaya başlayacaktır. Bu sene kış sezonundan ümitliyiz. Geçen sene havalar güzel geçtiği için kış ayını pek yaşamadık. Ama yine de bu sene piyasamız iyidir. Şu anda kiraların artışından şikâyetçiyiz. Çünkü son birkaç yılda yüzde yüzün üzerinde kira artışları oldu." ifadelerini kullandı.

"Yaz sezonumuz iyi geçti"

Orhan Bozkurt

Yaz sezonlarının umduklarından daha iyi geçtiğini ve şu anda kışlık giyim hazırlıklarına başladıklarını ifade eden esnaf Orhan Bozkurt, "Yaz sezonumuz iyi geçti. Hatta umduğumuzdan daha iyi geçti. Geçen yıllara göre yazlık ürünlerde yüzde 20-30 gibi bir artış olmuştu. Bundan dolayı bu seneki hedefimizin neredeyse yüzde 90'ına ulaştık. Şu anda da kış aylarına hazırlık yapıyoruz. Kışlık ürünlerde de bu sene yüzde 25'lik bir fiyat artışı gözüküyor. Bunun piyasayı pek fazla etkileyeceğini düşünmüyoruz." dedi.

"Botlarımızı çıkarıp kış sezona hazırlanıyoruz"

Mesut Akyol

Kışlık bot fiyatlarında neredeyse yüzde yüzlük artış olduğunu belirten ayakkabı esnafı Mesut Akyol, "Yaz sezonumuz iyi geçti. Şu anda botlarımızı çıkarıp kış sezonuna hazırlanıyoruz. Bu sene bot fiyatları çok yükseldi. Geçen seneye oranla bot fiyatları iki katına yükselmiş durumdadır. Bundan dolayı kış sezonundan beklentimiz yoktur. Çünkü Batman'da kış aylarını tam olarak yaşamıyoruz. Yaz sezonu bizim için daha iyidir. Burası eski iş merkezi olduğu için kira fiyatları fazla yüksek değil ama cadde üzerinde bulunan esnaf perişan olmuş durumdadır. Tek isteğimiz mülk sahiplerinin biraz vicdanlı davranmalarıdır." diye konuştu.

"Alım gücünün düşmesi herkeste olduğu gibi bizi de olumsuz etkiliyor"

Özcan Üşme

Alım gücünün düşmesinden dolayı bekledikleri satışı yapamadıklarını ifade eden bir diğer ayakkabı satıcısı Özcan Üşme ise şunları söyledi:

"Geçen senelere nazaran yaz sezonumuz kötü geçti. Beklediğimizi bulamadık. Kış sezonundan da pek umudumuz yok. Ama belli değil, yaşayıp göreceğiz. Çünkü fiyatlar yükselince alım gücü de azalıyor. Uzun zamandır ayakkabı fiyatlarında sürekli artış meydana geliyor. Biz de karımızdan düşürerek cüzi ve uygun fiyata vermeye çalışıyoruz ki satışlarımız olsun. Bununla beraber mülk sahipleri kiraları yükseltiyorlar. Mülk sahibi piyasa şartlarını göz önüne alarak yüzde 100, yüzde 200 kiraları yükseltiyorlar. Hem kira hem de evdeki ihtiyaçlar bizi etkiliyor. Sonuçta bizler de tüketiciyiz. Alım gücünün düşmesi herkeste olduğu gibi bizi de etkiliyor." (İLKHA)

Dolar kuru bugün ne kadar?

Ülke genelinde bugün yağış beklenmiyor

Venezuela'ya petrol ablukası: ABD Temsilciler Meclisi Trump'ın yetkilerini kısıtlamadı

Batı Şeria'da ev baskınları: 2 yaralı

İşgalciler Selfit'te zeytin ağaçlarını söktü

Siyonist rejim ve Mısır "tarihin en büyük gaz anlaşması" yaptı

Filistinli esirlere karşı zindanlarda insanlık dışı tablo

Yahudi çeteler Filistinlilerin araçlarını yaktı

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Emiroğlu: Bingöl’ün hak ettiği yer bu değil

Asgari ücret için ikinci tur toplantı bugün yapılacak

M23 isyancıları, Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nin doğusundaki Uvira'dan çekilmeye başladı

Tekirdağ’da narkotik operasyonlarında 178 kişi hakkında işlem yapıldı

Gazze'deki çadırların yüzde 90'ı son yağışlarla birlikte sular altında kaldı

İzmir’de su ürünlerine yönelik denetimlerde 516 kilogram balığa el konuldu

Malatya'da tır ile otomobil çarpıştı: 3 yaralı

Antalya’da 24 papağan ele geçirildi

Ordu’da 164 yatırımcıya kırsal kalkınma desteği

Direniş liderlerinin sürgündeki zaferi Mercu'z Zuhur 33'üncü yılında

Tayland-Kamboçya çatışmalarında 19 Tayland askeri öldü

MKE tüfeğin kalifikasyon süreçleri başarıyla tamamlandı

IHO EBRAR, Etiyopya'da ihtiyaç sahiplerine umut oldu

Karabük’te çöplerle dolu evden 10 kamyon atık çıkarıldı

Malatya'da uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama

Hz. Mevlâna’nın 752'nci Vuslat Yıl Dönümünde Gülbang Duası okundu

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan "Mevlana’nın 752. Vuslat Yıl Dönümü” mesajı

Kırıkkale’de 3 servis aracı çarpıştı: 10 yaralı

HÜDA PAR Milletvekili Demir: Yerli üretimi destekleyen ve adil bir ekonomik yapıyı önceleyen her çalışmanın yanındayız

Lavrov: İran'la askeri-teknik işbirliği geliştiriyoruz

Konya’da peçeteye emdirilmiş sentetik bonzai ele geçirildi

Macron, yapay zeka tarafından üretilen darbe videosunu kaldırtamadı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Dolar kuru bugün ne kadar?

Ülke genelinde bugün yağış beklenmiyor

Venezuela'ya petrol ablukası: ABD Temsilciler Meclisi Trump'ın yetkilerini kısıtlamadı

Batı Şeria'da ev baskınları: 2 yaralı

İşgalciler Selfit'te zeytin ağaçlarını söktü

Siyonist rejim ve Mısır "tarihin en büyük gaz anlaşması" yaptı

Filistinli esirlere karşı zindanlarda insanlık dışı tablo