• BIST 100

    9339,59%-0,11
  • DOLAR

    39,53% 0,15
  • EURO

    45,47% 0,11
  • GRAM ALTIN

    4304,17% 0,08
  • Ç. ALTIN

    6927,68% 0,00
Kızılay’da depremzedeler için kan bağışı seferberliği devam ediyor
GÜNDEM
Tarih: 12.02.2023 13:15
Güncelleme: 1.01.0001 00:00
Kızılay’da depremzedeler için kan bağışı seferberliği devam ediyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Kızılay’da depremzedeler için kan bağışı seferberliği devam ediyor

Kızılay tarafından depremzedeler için başlatılan kan bağışı çalışmaları aralıksız sürdürülüyor. Türk Kızılayı Çapa Kan Bağış Doktoru Dr. Burak Kızanlık, 'Geçtiğimiz haftaki yoğun kan bağışı süreci sonucunda bugün itibarıyla beyaz kan ihtiyacı karşılandı. Ancak yarından itibaren tekrar rutin işleyişimize devam edeceğiz' dedi.
Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ili etkileyen 7.7. ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından ortaya çıkan kan ihtiyacı için seferberlik ilan edilmişti. İstanbul Çapa Tıp Fakültesi’ndeki Türk Kızılayı Kan Bağış Merkezi’nde kan bağışı ihtiyacının büyük bir kısmı karşılanıyor. Ülke genelinde kan bağışı seferberliği başlatılmasıyla vatandaşlar depremzedelere umut ışığı olmak için kan bağışında bulunuyor.

'Vatandaşlarımızı sadece bugün değil, yılın diğer günlerinde de kan bağışına davet ediyoruz'
Kan bağışının önemini vurgulayan Türk Kızılayı Çapa Kan Bağış Doktoru Dr. Burak Kızanlık, “Şu anda ülke genelinde kan stoklarında herhangi bir problem olmamakla beraber kanın sürekli bir ihtiyaç olduğunu sürekli göz önünde bulundurursak vatandaşlarımızı sadece bugün değil, yılın diğer günlerinde de kan bağışına davet ediyoruz. Her bölgede ihtiyaç olduğu gibi depremde etkilenen 10 bölgede kan bağışının devre dışı kalması ve faaliyete kapanması nedeniyle diğer illerde kalan vatandaşlarımızın, özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere bütün büyükşehirlerimizde kan bağışına ihtiyacımız mevcuttur” şeklinde konuştu.
Beyaz kan ihtiyacından bahseden Dr. Kızanlık, “Şu an için kanın işlenmesi süreçleri devam ettiği için geçtiğimiz haftaki yoğun kan bağışı süreci sonucunda bugün itibarıyla beyaz kan ihtiyacı karşılandı ancak yarından itibaren tekrar rutin işleyişimize devam edeceğiz. Ülkede kan stokları genel olarak tatmin edici seviyededir. Ancak bugün itibarıyla arama kurtarma çalışmaları sonucunda kurtarılan vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerine ihtiyaçları olması sebebiyle kan ihtiyacı önümüzdeki günlerde devam edecektir” ifadelerini kullandı.
15. kan bağışını yaptığını belirten Sonuç Akdemir, “Çok üzüntülüyüz, içimiz yanıyor. Ben daha önce de kan bağışı yapıyordum. Bu 15. kan bağışım olacak. Bugün daha da hassasız, kenetlenmemiz lazım. Oraya gidip bir şey yapamıyorsak da kan bağışı yaparak destek olmamız lazım. Vatandaşlarımız hiçbir şey yapamıyorlarsa bile Kızılay’a kan bağışı yaparak desteklerini sunabilirler. Vatandaşlar olarak maddi manevi bütün yardımlarımızı yaptık, bu da bir nebze olsun içimizi soğutuyor” diye konuştu.
Vatandaşları kan bağışı yapmaya davet eden Muhammed Bünyamin Varlık ise, “İnsanlara umut olmak için buradayız. Birlik ve beraberlik olduğunda her şeyi daha iyi anlamaya çalışıyoruz. Benim ilk kan bağışım olacak. Maddi ve manevi bütün desteklerimizi esirgemeden yapmamız gerektiğini düşünüyorum. Umarım vatandaşlarımız da böyle anlar ve hayatlarını böyle geçirir. Allah hepimize yardım etsin” dedi.

Dünya Sağlık Örgütü uyardı: Gazze sağlık sistemi yakın çöküş aşamasında

Siyonist Rejim, Filistin Telekomünikasyon altyapısını hedef almaya devam ediyor

Batman'da verim yarı yarıya düştü!

Faruk Dinç: Kudüs için canımız da malımız da kanımız da feda olsun

Altın fiyatlarında son durum

Döviz kurlarında son durum

Marmara'nın batısında kuvvetli rüzgâr bekleniyor

Kudüs'te yeni tehlike: Mescid-i Aksa'da kalıcı Yahudileştirme girişimi

Venezuela Devlet Başkanı Maduro: Netanyahu, 21. yüzyılın Hitler'idir

TBMM: İran'a saldırılar ve Gazze soykırımı asla kabul edilemez

Washington Post: israil, ABD desteği olmadan 10 gün daha savunma yapabilir

Siyonist rejim yardım bekleyen sivillere saldırdı: 13 şehit, 70 yaralı

İran'dan siyonist rejime Fettah füzesi: Hava sahasında tam kontrol bizde

Hamaney: Siyonistlerle asla pazarlık yapmayacağız

İran ordusu, Tel Aviv'in Never Tzedek bölgesi için tahliye uyarısı yayımladı

Siyonist rejim, Tahran'daki İmam Hüseyin Üniversitesine saldırdı

Otomobil çocukların arasına daldı: 3 yaralı

Elektrik akımına kapılan çocuk hayatını kaybetti

İran, Tel Aviv’i füzelerle vurdu

İran'dan işgal rejimine doğru yoğun füze atışları: Tel Aviv'e füzeler düştü, yangın çıktı!

HÜDA PAR Milletvekili Demir: Türkiye güçlü bir siyonizm tehdidiyle karşı karşıya

İran'da intihar saldırısı planlayan Mossad casusları yakalandı

Devrim Muhafızları: Saldırıların kaynağı olan işgal hava üslerini hedef aldık

Katar, Filistinli mülteciler için 20 milyon dolar yardım sağlayacak

Kremlin: Rusya-ABD ilişkilerinin normalleşme süreci askıya alındı 

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu’ndan İran Büyükelçiliği’ne ziyaret

Suriye Dışişleri Bakanı İle Alman mevkidaşı ile görüştü

TBMM, işgalin İran saldırganlığına karşı tezkereyi kabul etti

Siirt’te park halindeki otomobil alev alev yandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Katar Emiri işgalin İran'a saldırılarını görüştü

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Dünya Sağlık Örgütü uyardı: Gazze sağlık sistemi yakın çöküş aşamasında

Siyonist Rejim, Filistin Telekomünikasyon altyapısını hedef almaya devam ediyor

Batman'da verim yarı yarıya düştü!

Faruk Dinç: Kudüs için canımız da malımız da kanımız da feda olsun

Altın fiyatlarında son durum

Döviz kurlarında son durum

Marmara'nın batısında kuvvetli rüzgâr bekleniyor