• BIST 100

    9167,58%0,98
  • DOLAR

    38,54% 0,33
  • EURO

    43,62% 0,20
  • GRAM ALTIN

    4016,84% 0,33
  • Ç. ALTIN

    6526,84% 0,67

Kızılçınar: Doğru yolu bulmanın anahtarı ashabı anlamaktan geçiyor

GÜNDEM 29.11.2024 14:13:32 0
Kızılçınar: Doğru yolu bulmanın anahtarı ashabı anlamaktan geçiyor

Bursa Peygamber Sevdalıları Derneği tarafından "Kasım Ayı Sahabe Ayı" dolayısıyla "Yolumuzu Aydınlatan Yıldızlar: Hazret-i Said bin Zeyd" temalı program düzenlendi.

Merkez Yıldırım ilçesi Barış Manço Kültür Merkezinde sahabe Said bin Zeyd'i konu alan bir program yapıldı.

Sunuculuğunu Umut Işık'ın yaptığı program, Hüseyin Yüksel'in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Yoğun katılımın olduğu programa; HÜDA PAR Bursa İl Başkanı Zeki Aras, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Said bin Zeyd'in hayatını anlatan sinevizyon gösteriminden sonra Özlem Ajans ses sanatçıları asr-ı saadet dönemine ithafen ilahiler seslendirdi.

Programa konuşmacı olarak İlahiyatçı Süleyman Kızılçınar katıldı.

Kızılçınar, ashabı iyi şekilde örnek alarak onların hayatlarını öğrenip kendi hayatımızla kıyaslayarak şekillendirmenin, içinde bulunduğumuz bu zorlu dönemde doğru yolu bulmamız için tek çare olduğunu söyledi.

"Ashabı örnek alarak, onları tanıyıp hayatımızla kıyaslayarak şekillendirmekten başka çaremiz yok"

İslam ümmeti olarak zor bir süreçten geçtiğini belirten Kızılçınar, "Doğusuyla, batısıyla, kuzeyiyle, güneyiyle bütün İslam coğrafyası bugün acılardan geçmekte, çeşitli imtihanlara müptela olmaktadır. Bizim, sahabe hayatlarını iyi öğrenmemiz gerekiyor. Sahabelerin hayatlarını iyi tetkik etmemiz gerekiyor. İyi araştırmak ve okumak gerekiyor. Bizi dönüştürecek olan, bizi doğruya götürecek olan tek şey budur. Başka çaremiz yok. İçinde bulunduğumuz var olan sıkıntılardan ve buhrandan kurtulmak istiyorsak ashabı iyi şekilde örnek almaktan, onları tanıyıp tanıtmaktan, hayatımızı onların hayatıyla kıyaslamaktan ve onları örnek alarak hayatımızı şekillendirmekten başka çaremiz yok." dedi.

"Hiçbir şey onları, Peygamber'i ve İslam'ı sevmekten alıkoymadı"

Allah-u Teala'nın, Peygamber Aleyhisselam'ın bizim için en güzel örnek olduğunu ifade ettiğini söyleyen Kızılçınar, "Bundan dolayı bizim, bu sahabelerin hayatını iyi okumamız gerekiyor. Bu sebeple şu an şurada, şu program vesilesiyle bulunmamız çok önemli bir meseledir. Peygamber Sevdalılarının her yıl, ashabı anlatmak için ayları, programları vesile etmiş olması çok önemli bir meseledir. Çünkü bizim bunlara ihtiyacımız var. Bugün biz onlardan uzaklaştık, diye Hazret-i Said bin Zeydi, Hazret-i Ümmü Gülsüm'ü tanımıyoruz diye şahitleri tanımıyoruz diye bugün bu duruma geldik. Onun için bizim, bu sahabeleri anlamamız gerekiyor. Çok acılar yaşandı, ama hiçbir şey onları, Peygamber'i sevmekten, İslam'ı sevmekten alıkoymadı. Onlar için hayat, ölümden sonra başlıyordu. Asıl hayat, ölümden sonra başlıyor. Bunun idrakindeydiler." diye belirtti.

"Gazze'dekiler ahireti dünyaya tercih eden insanlardır"

Bugün Gazze'deki kardeşlerimizin imanı en güzel şekliyle bize gösterdiğini vurgulayan Kızılçınar, "İnsanın aklı hayali duruyor o çocuklardan o ifadeleri duyduğu zaman. Küçücük çocuk, bugün bizim dahi kavrayamadığımız meseleleri kavramış. Küçücük çocuk, bugün bizim dahi idrakine ulaşamadığımız meseleleri çok iyi bir şekilde tespit etmiş. Orada kiminle, nasıl, ne için mücadele ettiğini çok iyi biliyor. Bu kadar bedel ödediler. Annelerini, babalarını, çocuklarını, eşlerini, her şeylerini, mallarını, mülklerini feda ettiler. Ama hiçbir şekilde onların böyle ezildiğini, onların ye'se düştüğünü, pişman olduklarını, öyle bir şey hissetmiyorsunuz. Tam tersine, bedel ödedikçe bileniyorlar ve bedel ödedikçe Allah'ın izniyle israilin sonunu getirecek ve o israilli siyonistlerin rüyalarına girecek şekilde dimdik ayakta duruyorlar. Niye? Çünkü bunlar, ahireti dünyaya tercih eden insanlardır." ifade etti.

"Sahabeleri iyice öğrenelim"

Sahabe hayatlarından örnekler veren Kızılçınar, sözlerini şöyle sürdürdü:

Sahabeleri iyice öğrenelim. İyice hayatlarını okuyalım. Çocuklarımıza, kardeşlerimize onlara anlatalım. Çocuklarımızı onların terbiyesiyle yetiştirelim. Hazret-i Said bin Zeyd kimdir? Hazret-i Ümmü Gülsüm kimdir? İyice onlara bunları anlatalım. Günlük olarak onları bu terbiyeyle yetiştirelim. Allah'ın izniyle gelecek nesil, bugünkü nesilden daha hayırlı olacaktır." diye konuştu.

Program Enes Yazgılı'nın yaptığı dua ile sona erdi. (İLKHA)

Kuzey Kore'den ABD'ye nükleer mesaj

Cizre-Nusaybin kara yolunda trafik kazası: 6 yaralı

Yemen'in yeni Başbakanı Salih Bin Brik oldu

Singapur'da seçimleri Başbakan Wong'un partisi kazandı

Malatya’da uyuşturucudan 2 tutuklama

İçişleri Bakan Yardımcısı Karaloğlu Malatya’da incelemelerde bulundu

İşgal rejimi Gazze Şeridi'ndeki gıda kaynaklarını sistematik olarak yok ediyor

Motosiklet hafif ticari araçla çarpıştı: 2 yaralı

Yemen Başbakanı istifa etti

Şüpheli şahısların üzerinden 1 kg metamfetamin ele geçirildi

ABD ambargoyu kaldırdığı Vietnam'a 24 adet F-16 savaş uçağı veriyor

Singapur genel seçim için sandık başına gitti

Yapıcıoğlu: siyonizm, bölge barışının önündeki en büyük engeldir

Bataklığa düşen uçağın yolcuları kurtarılmayı bekledi

Yapıcıoğlu: siyonistlerle karşılaşmak için her türlü askeri hazırlığı yapmamız lazım

Pakistan uzun menzilli balistik füzesini test etti

Otomobil ile minibüs çarpıştı: 2 ölü, 8 yaralı

Çin'de helikopter kazası: 1 ölü, 4 yaralı

Avustralya'da seçimleri iktidardaki İşçi Partisi kazandı

Şanlıurfa'da maddi hasarlı trafik kazası

ABD, Suudi Arabistan'a 3.5 milyar dolarlık silah satacak

HÜDA PAR heyetinden Bingöl köylerine ziyaret

Hindistan Pakistan'dan yapılan ithalatı yasakladı

Oğraş: Zorunlu eğitim gençlerin iş gücü piyasasında yer edinmesini zorlaştırmaktadır

Sanayi sitesi esnafından yüzde 300 kira zammına tepki: Kepenkler kapatıldı

Endonezya'da 6 büyüklüğünde deprem

Siirt'te Kur’an-ı Kerim ziyafeti etkinliği

Anamur'dan hacı adayları kutsal topraklara dualarla uğurlandı.

Vali Kızılkaya’dan uyarı: Yol konforuna aldanmayın, hız kurallarına uyun

Mardin’de 4 katlı binada yangın paniği

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ