• BIST 100

    16651,45%-0,07
  • DOLAR

    43,48% 0,19
  • EURO

    51,57% -0,90
  • GRAM ALTIN

    6786,60% -9,85
  • Ç. ALTIN

    11923,69% -6,97

Kızıltepe’de Gazze için basın açıklaması düzenlendi

15 Şubat 2025, Cumartesi 15:35
15 Şubat 2025, Cumartesi 15:35
Kızıltepe’de Gazze için basın açıklaması düzenlendi
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Kızıltepe Peygamber Sevdalıları Derneği tarafından, Gazze’de yaşanan saldırılara dikkat çekmek ve Filistin halkına destek vermek amacıyla Kenan Kösen Camii önünde bir basın açıklaması yapıldı.

Kızıltepe Peygamber Sevdalıları Derneği tarafından HAMAS’ın askeri sözcüsü Ebu Ubeyde’nin çağrısı üzerine basın açıklaması gerçekleştirildi. Kenan Kösen Camii önünde düzenlenen basın açıklamasını Kızıltepe Peygamber Sevdalıları Derneği üyesi Mehmet Bilgiç okudu.

Basın açıklamasında, Gazze’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekilirken, Müslümanların birlik içinde hareket etmesi gerektiği vurgulandı.

“Gazze yalnız değildir, Filistin yalnız değildir”

Bilgiç, Filistin halkının hiçbir zaman yalnız olmadığını belirterek, “Bugün burada toplanmamızın sebebi, Gazze’de yaşanan zulme sessiz kalmamamızdır. Günlerdir, haftalardır Filistinli kardeşlerimiz, dünyanın gözleri önünde bombalanıyor, açlık ve susuzlukla imtihan ediliyor. Hastaneler, okullar, ibadethaneler vuruluyor. Kadınlar, çocuklar, yaşlılar acımasızca katlediliyor. Ama biz biliyoruz ki, zulüm ne kadar büyük olursa olsun, hak ve adalet her zaman üstün gelecektir. Gazze yalnız değildir, Filistin yalnız değildir! Müslümanlar olarak onlara sahip çıkmaya devam edeceğiz.” dedi.

Bilgiç, işgal rejimin saldırılarına karşı tüm Müslümanların birlik içinde olması gerektiğini vurgulayarak, “Ey Müslümanlar! Bugün susarsak, yarın bu zulüm bizim de kapımıza dayanacaktır. Bugün Filistin toprakları için mücadele eden kardeşlerimize destek olmazsak, yarın Mescid-i Aksa’yı kaybettiğimizde ağlamaya hakkımız olmaz. Allah’ın bize yüklediği sorumluluk açık ve nettir. Mazlumun yanında olacağız, zalime karşı duracağız! Bizler biliyoruz ki, Allah’ın yardımı her zaman hak mücadelesi verenlerin yanındadır. Yeter ki biz de üzerimize düşeni yapalım.” ifadelerini aktardı.

Uluslararası toplumun sessizliğine de dikkat çeken Bilgiç, “Görüyorsunuz değil mi? Avrupa’sı, Amerika’sı, sözde insan hakları savunucuları nerede? Filistinli çocuklar katledilirken, israilin bombaları altında insanlar can verirken, neredeler? Eğer zulme karşı sessiz kalıyorlarsa, bilsinler ki zalimin ortağıdırlar! Ama biz susmayacağız! Bizim inancımız, bizim ahlakımız bize emrediyor ki, biz mazlumun yanında duracağız, zalime asla boyun eğmeyeceğiz.” ifadelerine yer verdi.

“İşgal rejimi de er ya da geç aynı akıbete uğrayacaktır”

Bilgiç, “Bugün işgalciler Gazze’yi bombalıyor ama unuttukları bir şey var. Onlar sadece binaları yıkabilirler ama Filistin’in direniş ruhunu asla yok edemezler! Çünkü bu direniş, bir toprak mücadelesinden öte, bir inanç mücadelesidir. Tarih boyunca nice zalimler geldi geçti, ama onların hepsi yıkıldı, unutuldu. Firavun'lar, Nemrut'lar, Ebrehe'ler yok olup gitti! Bugün Netanyahu da onu destekleyenler de işgal rejimi de er ya da geç aynı akıbete uğrayacaktır! Çünkü Allah’ın adaleti mutlaka tecelli edecektir.” şeklinde konuştu.

Bilgiç, Filistin halkının mücadelesinin desteklenmesi gerektiğini vurgulayarak, “Buradan bütün dünyaya ilan ediyoruz. Gazze Filistin’indir, Filistin halkınındır ve sonsuza kadar da öyle kalacaktır! Filistin halkını zorla yerinden etmek isteyenler, Gazze’yi haritadan silmeye çalışanlar, bilsinler ki asla başarılı olamayacaklar! Bugün burada toplanan her bir kardeşimiz, Filistin halkının onuruna sahip çıkıyor, onların yanında olduğunu haykırıyor. Ve biz diyoruz ki, ne yaparlarsa yapsınlar, Filistin davası asla unutulmayacak, Gazze asla yalnız bırakılmayacak!” diye konuştu.

Basın açıklaması, katılımcıların “Gazze yalnız değildir!”, “Kahrolsun israil!”, “Filistin halkı onurumuzdur!” sloganlarıyla sona erdi. (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Ramazan ayının müjdecisi Beraat gecesi yarın idrak edilecek   

Şırnak’ta 142 kilogram metamfetamin ele geçirildi

Dışişleri Bakanlığından Kongo’daki maden faciasına taziye

Bakan Bayraktar Dörtyol’daki FSRU tesisinde incelemelerde bulundu

Bursa’da "dur" ihtarına uymayan araçtan el bombası çıktı

Ticaret Bakan Yardımcısı Gürcan İstanbul Ekonomi Konferansı’nda konuştu

Başkan Kaplan’dan Esnaf İçin Faizsiz Kredi Talebi

İran’da 5,2 büyüklüğünde deprem

Okullarda ikinci dönem yarın başlıyor

Çalıntı araçları parçalayarak satışa sunan 8 kişi yakalandı

Samsun'da 8 aracın karıştığı zincirleme trafik kazası

Merkez Bsından 4 ödeme ve elektronik para şirketine iptal kararı

İzmir'de yol verme tartışması bıçaklı kavgaya dönüştü: 7 yaralı

Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı

Trabzon'da uyuşturucu operasyonu: 11 gözaltı

Fas'ta sel felaketi

Dışişleri Bakanlığı: israil’in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını ve ateşkes ihlallerini kınıyoruz

HÜDA PAR'dan "Ana Dilimi Seçiyorum" paneli: Anadilde eğitim için acil adımlar atılmalı

Frankfurt’ta Filistin için protesto: Siyonist rejimin ateşkes ve anlaşmalara uymamasına tepki

Memur-Sen Diyarbakır İl Başkanı Tekdemir: Kimliğimize, değerlerimize ve dilimize sahip çıkmalıyız

STK'ların ortak çalışmasıyla hazırlanan "Suriye Raporu" kamuoyu ile paylaşıldı

Malatya'da otobüs ile otomobil çarpıştı: 2 yaralı

HAMAS: İşgal rejiminin asılsız iddiaları katliamlarını meşrulaştırma girişimi

Aliyev ile Pezeşkiyan bölgesel konuları görüştü

İngiltere Başbakanı Starmer, Japonya’da

HÜDA PAR Diyarbakır'da "Ana Dilimi Seçiyorum" paneli düzenledi

Şırnak'ta 142 kilogram uyuşturucu ele geçirildi

Mozambik'te kolera salgını kaynaklı can kayıplarında artış

Mardin’de otobüste epilepsi nöbeti geçiren yaşlı adam öldü

ABD'de on binler göçmen polisinin uygulamalarını protesto için meydanlarda

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Ramazan ayının müjdecisi Beraat gecesi yarın idrak edilecek   

Şırnak’ta 142 kilogram metamfetamin ele geçirildi

Dışişleri Bakanlığından Kongo’daki maden faciasına taziye

Bakan Bayraktar Dörtyol’daki FSRU tesisinde incelemelerde bulundu

Bursa’da "dur" ihtarına uymayan araçtan el bombası çıktı

Ticaret Bakan Yardımcısı Gürcan İstanbul Ekonomi Konferansı’nda konuştu

Başkan Kaplan’dan Esnaf İçin Faizsiz Kredi Talebi