• BIST 100

    10275,80%0,46
  • DOLAR

    39,81% 0,10
  • EURO

    46,90% 0,33
  • GRAM ALTIN

    4274,45% 0,36
  • Ç. ALTIN

    6794,97% -0,20

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: “Türkiye Yüzyılı hedefleri bizim de hedefimizdir”

25 Kasım 2022, Cuma 02:15
01 Ocak 0001, Pazartesi 12:00
KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: “Türkiye Yüzyılı hedefleri bizim de hedefimizdir”
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: “Türkiye Yüzyılı hedefleri bizim de hedefimizdir”

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Adıyaman’da yaptığı açıklamada, “Türkiye Yüzyılı olma noktasında 2023, 2053 ve 2071 hedefleri, KKTC’nin de hedefidir” dedi.
GAP Gazeteciler Birliğinin davetlisi olarak Adıyaman’a gelen ve “Doğu Akdeniz’deki Gelişmeler Çerçevesinde Mavi Vatan ve Kıbrıs” konulu konferans verecek olan KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, konferans öncesi önemli açıklamalarda bulundu. Adıyaman Valiliği ve Adıyaman Belediyesi ziyaretlerinin ardından Tarihi Tuz Hanı’nı gezen Cumhurbaşkanı Tatar, burada Türkiye Yüzyılı, Mavi Vatan konusunda KKTC’nin önemi ve Türk Devletleri Teşkilatına üyelik ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Tatar, Türkiye’nin 2023, 2052 ve 2071 hedeflerinin aslında kendi hedefleri de olduğunu vurgulayarak, “Türkiye Yüzyılı olma noktasında 2023, 2053, 2071 hedefleri, esasında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin de hedefi anlamındadır. Çünkü bu coğrafyadaki varlığımızı sürdürürken milli birlik ve beraberliğin çok önemli olduğunu buradan belirtmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

“Türk askerinin çekilmesi, Türkler için sonun başlangıcı olur”
‘İki devlet’ politikasının, Türk varlığı için çok önemli olduğunu dikkat çeken Tatar, “Rumlar her zaman kendi akıllarında, hayallerinde olanı hayata geçirmek istiyor. Enosis’e kapının kapanmadığı şekliyle bir anlaşma, tatlı sözlerle, verilen vaatlerle, hayal ürünleriyle Kıbrıs Türklerini o yapı içerisine çekmektir. Oynanan oyun, Türkiye Cumhuriyeti Avrupa Birliği’nde olmadığı için federal bir anlaşmadan sonra söyleyecekleri ve hep söyledikleri, ‘Sıfır asker, sıfır garanti’. Türkiye’nin garantörlük haklarının sonlandırılması, Kıbrıs’ın garantörünün Avrupa Birliği olması ve oradaki güvenliği Avrupa Birliği mekanizmalarının korumasını istiyorlar. Dolayısıyla Türk askerinin çekilmesiyle artık yeni bir dönemin başlaması, o dönemde de Türklerin sonunun başlangıcıdır. Bu hep böyleydi, bundan sonra da o şekilde bir irade ortaya çıkarsa öyle olacaktır. Dolayısıyla bizim yeni siyasetimiz, yani iki devletin iş birliğinin önemini bir kez daha ifade etmek istiyorum. Kuzeydeki Türk devletinin egemen olması, egemen bir devletin ana vatanı Türkiye Cumhuriyeti’yle her türlü anlaşma yapma hakkı vardır. Gerek savunma, gerek garantörlük, gerek Türk askerinin oradaki varlığının devamı, dolayısıyla bu noktalardaki milli hassasiyetlerimizin sürdürülebilmesi, Mavi Vatan’da hakkımızın hukukumuzun korunması, göklerde hava sahasında fırsatları bağlamında çok önemlidir. Oradaki hakimiyetimizin sürmesi bakımından bu ’iki devlet politikası’ fevkalade önemlidir. Türkiye Cumhuriyeti tarafından, en üst düzeyden, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ortaya koyduğu ileri iradeyle son dönemde çok önemli değişimler gerçekleştirildi. Türk Devletleri Teşkilatını anayasal adımız olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’yle de üye kabul edilmemiz daha da bizim bu mücadelemizin pekiştiği anlamındadır” şeklinde konuştu.
[gallery ids=',63024,63025,63026,63027']

“Ümmetin Kerbelası Gazze” etkinliği yoğun katılımla gerçekleşti

Elon Musk, Amerikan Partisi'ni kurduğunu duyurdu

İş makinesinin altında kalan operatör hayatını kaybetti

Şanlıurfa’da “Çağın Kerbelası: Gazze” temalı program gerçekleştirildi

Şanlıurfa’da motosiklet kazası: 1 ölü, 2 yaralı

Ayetullah Hamanei, 'Aşura Gecesi' merasimine katıldı

Siyonist işgalciler Han Yunus'ta çadırları hedef aldı: 4 çocuk şehit

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek tutuklandı

ABD'de sel felaketi: 27 ölü, 27 kayıp

İngiltere Dışişleri Bakan Lammy Şam'da

İzmir'de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama

HÜDA PAR'dan yangında zarar gören esnafa ziyaret

Şırnak'ta Hz. Nuh'u anma programı binlerce kişinin katılımı ile Cudi Dağı'nda gerçekleştirildi

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Başbağlar şehitleri ümmetin onurudur, izzetidir

Teşhirciliğin son bulması için Saraçhane'de toplandılar

HAMAS: israil, ateşkes süreci devam etmesine rağmen Gazze'de soykırıma devam ediyor

Bakan Göktaş: Aileyi güçlendirmek için önemli adımlar attık

Fransız polisinden göçmen botuna insanlık dışı müdahale

Balıkesir'de feci kaza: 6 yaralı

Suriye Lazkiye'de orman yangını

Çanakkale Bozcaada'da 3.9 büyüklüğünde deprem

Mardin’de akaryakıt yüklü tankerin dorsesi düştü

Rusya'da askeri havaalanına saldırı düzenlendi

Malatya'da otomobil dereye uçtu: 2 yaralı

Gaziantep'te kaçak kazıya 9 gözaltı

Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürlüğü aşure ikramında bulundu

Türkiye Kamu-Sen Gaziantep il Temsilciliği: Zam oranları hayal kırıklığına neden oldu

Malatya'da yaralı halde bulunan leylek koruma altına alındı

Malatya'da yangın: Ev, odunluk ve besi çiftliği zarar gördü

Yan yatan otomobilden sürücü yara almadan kurtuldu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


“Ümmetin Kerbelası Gazze” etkinliği yoğun katılımla gerçekleşti

Elon Musk, Amerikan Partisi'ni kurduğunu duyurdu

İş makinesinin altında kalan operatör hayatını kaybetti

Şanlıurfa’da “Çağın Kerbelası: Gazze” temalı program gerçekleştirildi

Şanlıurfa’da motosiklet kazası: 1 ölü, 2 yaralı

Ayetullah Hamanei, 'Aşura Gecesi' merasimine katıldı

Siyonist işgalciler Han Yunus'ta çadırları hedef aldı: 4 çocuk şehit