• BIST 100

    9311,88%-2,19
  • DOLAR

    39,42% 0,20
  • EURO

    45,54% -0,37
  • GRAM ALTIN

    4349,15% 1,52
  • Ç. ALTIN

    6989,75% 1,74

Klima almaya bütçesi yetmeyen vatandaş, vantilatör ve sulu klimaya yöneldi

EKONOMİ 10.06.2025 15:18:06 0
Klima almaya bütçesi yetmeyen vatandaş, vantilatör ve sulu klimaya yöneldi

Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte Batman'da vatandaşlar serinleme arayışına girdi. Yüksek klima fiyatları nedeniyle vantilatör ve sulu klimalara olan ilgi dikkat çekiyor.

Yaz mevsiminin etkisini yoğun şekilde hissettirdiği Batman'da sıcak hava, klima alamayan vatandaşları alternatif serinletme araçlarına yöneltti.

Klima fiyatlarının artması ve ekonomik şartların daralması, birçok kişinin vantilatör ve sulu klima tercih etmesine neden oldu. Hem fiyat hem de elektrik tüketimi açısından daha ekonomik bulunan bu ürünler, kentte büyük ilgi görüyor.

Kentte esnaflık yapan Selman Pulgat, talepte ciddi bir artış yaşandığını belirterek, özellikle uygun fiyat avantajı sunan ürünlerin hızla tükendiğine dikkat çekti.

Vatandaşlar ise bütçelerine uygun çözümlerle yaz sıcaklarını atlatmanın yolunu arıyor.

"Vantilatörlere ve sulu klimalara olan rağbet arttı"

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesiyle birlikte klima, vantilatör ve sulu klima satışlarında ciddi bir artış yaşandığını belirten Pulgat, "Bölgemizde genel olarak hava sıcaklıklarının yüksek olmasından dolayı millet adeta akın edercesine klima, vantilatör ve sulu klima almaya başladı. Tabii klima fiyatlarının yüksek olmasından dolayı vantilatörlere ve sulu klimalara olan rağbet arttı. Vantilatörlerin ortalama fiyatı 500 ile 4 bin lira civarında. Sulu klimalar 7 bin 500 ile 15 bin lira arasında değişirken, klima fiyatları ise 28 bin ile 50 bin lira arasında değişiyor. Şu an yaşanan ekonomik darlıktan dolayı insanlar vantilatör ve sulu klimalara yöneliyor. Bazı aileler her odaya bir vantilatör alıyor. Bu şekilde hem elektrik tüketimi bakımından tasarruf sağlanıyor hem de daha uygun fiyatlı olduğu için tercih ediliyor." dedi.

"İhtiyacı olanlar erken almalı"

Vatandaşlara erken alışveriş yapmaları yönünde çağrıda bulunan Pulgat, "Vatandaşlara tavsiyemiz, ihtiyacı olanların erken almalarıdır. Çünkü şu anda hem çeşit fazla hem de fiyatlar uygun. Havaların biraz daha ısınması talebi artıracağından, hem çeşit azalabilir hem de fiyatlar yükselebilir. Şu an firmaların stokları dolu olduğu için vantilatör fiyatları uygun tutuluyor ve vatandaşlar uygun fiyata alabiliyor. Ama bir ay sonra hem çeşit kalmayabilir hem de fiyatların artma ihtimali yüksektir." şeklinde konuştu.

"Bu yazı vantilatörle geçireceğim"

Vatandaşlardan Serkan Özel, yaz sıcaklarının başlamasıyla birlikte klima alma düşüncesiyle alışverişe çıktığını ancak fiyatların yüksek olması nedeniyle vantilatör tercih ettiğini belirterek, "Burada 20'ye yakın vantilatör çeşidi vardı. Fiyatları bin 500 liradan başlayıp 4 bin 500 liraya kadar çıkıyordu. Ben de bütçeme uygun olanı aldım ve bu yazı vantilatörle geçireceğim." dedi.

"Vantilatörle serinlemeye çalışıyoruz"

Bir diğer vatandaş Mehmet Emin Yiğit ise Batman’ın sıcak bir şehir olduğuna vurgu yaparak, "Batman çok sıcak bir yer ve sıcaklık 45 dereceye kadar çıktığı için klimasız idare edilmiyor. Klima fiyatları çok pahalı ve elektrik tüketimi de fazla olduğu için ayrı bir masraf oluşturuyor. Bu nedenle vantilatör almaya karar verdim ve onunla idare edeceğiz. Evde bir vantilatörümüz var ama diğer odada da kullanmak için bir tane daha almaya geldim. Her ne kadar klima gibi olmasa da kapı ve pencereyi açıp vantilatörle serinlemeye çalışıyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Çin, siyonist rejimin İran saldırısına tepki gösterdi

Siyonist rejim itfaiyesi: Büyük vakalara müdahale ediyoruz

İran: Siyonist rejim tüm kırmızı çizgileri aştı

Tel Aviv'de eşi görülmemiş yıkım: Siyonist rejim kayıpları gizlemeye çalışıyor

Siyonist rejimin İran'a saldırısında şehit sayısı 78'e yükseldi

İran BM Temsilcisi: ABD'nin işgalin terör saldırılarına ortak olduğu konusunda şüphe yok

Ankaralılar Mısır Büyükelçiliğine yürüdü: 'Refah Kapısı açılsın, abluka kalksın' talebi

İran Devrim Muhafızları: Düşman, füze dalgamızı durdurmada başarısız oldu

Putin, İran Cumhurbaşkanı ve işgalci Netanyahu ile görüştü

Trump, Prens Selman, Netanyahu ve Katar Emiri ile İran konusunda görüştü

Mardin’de 2 grup arasında silahlı kavga: 4 yaralı

Mahzun Gazze halkı, İran'ın füzeleriyle büyük sevinç yaşadı

HÜDA PAR Milletvekili Dinç, Mısır kuvvetlerinin saldırısında yaralandı

İran'dan işgal rejimine ağır darbeler ve benzeri görülmemiş zararlar

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, AK Parti Batman İl Başkanlığı’nı Ziyaret Etti

İran lideri  Hamanei: Uzlaşma yok, habis siyonist rejime ağır darbeler indirilecek!

"Sadık Vaat 3" harekatında, işgalin kalbindeki savaş bakanlığı vuruldu

İran: "Ali bin Ebu Talib"  koduyla "Sadık Vaat 3" harekat başladı

İran Hava Savunması, siyonist rejime ait savaş uçaklarını vurdu

İran, işgale yönelik misillemelere başladı: Tel Aviv'e füzeler düştü

Kassam Tugayları, işgalcileri pusuya düşürdü: Ölü ve yaralılar var

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Er, LGS öncesi öğrencilerle moral pikniğinde buluştu

Mısır, Refah'a ilerleyen aktivistleri engelliyor

"8. Türkiye Münazaraları" yarışmasında ödüller sahiplerini buldu

HÜDA PAR Milletvekili Demir: İran’dan sonra sıra Türkiye’ye gelecektir

Kocaeli’nde Gazze’ye destek amaçlı basın açıklaması düzenlendi

Irak, hava sahasını ihlal eden işgal rejimini BM'ye şikayet etti

Dr. Aksoy: Gençler manevi destekle bağımlılıktan kurtulabilir

Prof. Dr. Tarhan: Sınav kaygısı nükleer enerji gibidir

Ankara'da güvenlik zirvesi: Gündem işgalci rejimin İran'a saldırısı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ