• BIST 100

    14110,37%-0,51
  • DOLAR

    42,93% 0,07
  • EURO

    50,59% 0,07
  • GRAM ALTIN

    6172,79% -1,23
  • Ç. ALTIN

    10106,29% 0,00

Koçer, “Bölgemizde hayat her anlamda normale dönene kadar çalışmaya devam edeceğiz”

05 Şubat 2024, Pazartesi 11:50
05 Şubat 2024, Pazartesi 11:50
Koçer, “Bölgemizde hayat her anlamda normale dönene kadar çalışmaya devam edeceğiz”
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Koçer, “Bölgemizde hayat her anlamda normale dönene kadar çalışmaya devam edeceğiz”

Gaziantep Genç İş İnsanları Derneği (GAGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Koçer, 6 Şubat depremlerinin birinci yıl dönümü nedeniyle yaptığı açıklamada Türk milletinin bu zorlu süreçte sergilediği dayanışmanın yaraları sarma yolunda verilen mücadeleye güç kattığını belirtti.
Geçtiğimiz yıl yaşadığımız ve hepimizi derin bir üzüntüye boğan elim deprem felaketinin yıl dönümü nedeniyle açıklamalarda bulunan Koçer, “Asrın Felaketi” olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli 11 ilimizi etkileyen deprem felaketi ülkemizi derin bir üzüntüye boğdu. Bu zor zamanlarda bir yandan kaybettiğimiz vatandaşlarımızın yasını tutarken diğer yandan yaralarımızı sarmak, afet bölgesinde hayatı normalleştirmek için var gücümüzle çalıştık. Türk milletinin dayanışma ruhu ve feraseti bu denli büyük bir felaket karşısında dün olduğu gibi bugün de en büyük gücümüz. Bölgenin en büyük sanayi ve ticaret kenti olarak, sadece Gaziantep’in değil depremden etkilenen diğer illerin de yeniden ayağa kalkması için önemli bir sorumluluk üstlendik” dedi.
Sözlerine, yıl boyunca depremzedelere yönelik yürütülen yardım kampanyalarına GAGİAD üyelerinin hem öncülük ettiğini hem de aktif olarak katıldığını belirterek devam eden Koçer, “Gaziantepli genç iş insanları olarak sorumluluklarımızın bilincindeyiz. Bu sorumlulukla, depremzede vatandaşlarımızın acil ihtiyaçlarını karşılamak için çalışırken diğer yandan da bölgesel kalkınma projelerine destek vererek, ticari hayatı canlandırmaya çalıştık. Gaziantep olarak ekonomik kapasitemizden ve milletimize olan bağlılığımızdan aldığımız güç ve afet bölgesi içerisindeki stratejik konumumuzla bu zorlu dönemde bölgesel kalkınmaya yönelik projelerimizi sürdürmeye kararlıyız. Böyle zorlu bir dönemin ardından geleceğimizi inşa ederken, her birimizin birbirine destek olması ve dayanışma göstermesi çok önemli. İş dünyasının gücüyle, gençlerin dinamizmini bir araya getirerek bölgesel kalkınma ve toplumsal refahı artırmak adına projelerimizi hayata geçirmeye öncelik vermeliyiz. Sivil toplum kuruluşlarının, iş dünyasının ve yerel yönetimlerin bir araya gelerek güçlü projeleri hayata geçirebileceğine ve bu süreçte, birlikte daha güçlü bir Türkiye inşa edeceğimize yürekten inanıyorum” ifadelerine yer verdi.
Koçer, Gaziantep’in Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde depremden yoğun şekilde etkilenmesine rağmen güçlü sanayisiyle bölgeye hem istihdam hem de ekonomik toparlanma anlamında destek sunduğunun altını çizdi. Koçer, “Gaziantep, bölgenin en gelişmiş ili olarak Türkiye’nin Ortadoğu’ya açılan en önemli ticaret kapısı konumunda. Bu stratejik rolümüzle, afet bölgesinin yeniden toparlanmasına destek olduk. Bu anlamda, şehrimizde faaliyet gösteren birçok firma, depremzedeler için istihdam oluşturma çabalarını sürdürerek, ekonomik anlamda kayıpları en aza indirmeyi hedefliyor. Dayanışma ruhu ve iş dünyamızın üstlendiği sorumlulukla zor dönemleri aşma noktasında büyük bir çaba harcadık. Bölgemizde hayat her anlamda normale dönene kadar çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Başkan Koçer, her anlamda afetlere karşı dirençli kentler vurgusu yaparak, “Ülkemizin bir deprem kuşağında yer aldığını unutmadan kentlerimizi afetlere karşı dirençli hale getirmemiz gerekiyor. Afetle yüz yüze gelmeden alınması gereken tüm önlemleri almalı, güvenli ve yaşanılabilir kentler inşa etmeliyiz. Depremin acısını yüreğimizde hissederken üzerimize düşen sorumlulukları her zaman hatırlamayı da ihmal etmemek gerekiyor. Yaşadığımız elim felaketin yıl dönümünde, kaybettiğimiz vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyorum” diye konuştu.

Soğuk ve yağmur Gazze'de felaketi büyütüyor

Malatya’da yüz yüze ve çevrim içi katılımlı cerrahi kursu düzenlendi

Şırnak’ta yollar buz pistine döndü

Yerlikaya: Yalova'daki DEAŞ operasyonunda 3 polisimiz şehit oldu

Tuz tanesi kadar robot: Algılıyor, düşünüyor, hareket ediyor

Okul servisi şarampole yuvarlandı: 6 yaralı

İşgalciler Batı Şeria'da eğitimi hedef aldı

Yeşilyurt Belediyesi'den karla mücadelede çalışması

Mardin ve ilçelerinde kar yağışı

Şırnak’ta okullara kar tatili

Irak Parlamentosu ilk oturumunu yapıyor

MEB’den "hayalet sınıf" incelemesi: 48 okulun ruhsatı iptal edildi, 300 milyon TL ceza

Meslek Yüksekokulu mezunlarının istihdam oranı yüzde 92'ye ulaştı

Bingöl’de eğitime kar engeli

Altınını çekmek istedi, bnın talebiyle şaşkına döndü

10 yıldır kayıp olan MH370 uçağının gizemi yeniden gündemde: Arama çalışmaları yarın başlıyor

Malatya'da kış mevsiminin ilk kar yağışı: Sevinç ve mağduriyet bir arada

TDK 2025’in kelimesini duyurdu: Dijital vicdan

Elektronik İngilizce Yeterlik Sınavı sonuçları açıklandı

Şanlıurfa’da kar yağışı sonrası süreç Valilik koordinasyonunda yürütülüyor

Meksika’da yolcu treni kazası: 13 ölü, 98 yaralı

“Gazze İmtihanımız ve Ümmet Olabilmek” konferansı düzenlendi

Çevrimiçi psikolojik destek ve aile danışmanlığı hizmeti 7 ilde pilot olarak başlatıldı

Batman'da beklenen kar yağışı etkili oldu

Gaziantep’te hapis cezası bulunan 6 şüpheli yakalandı

Siyonist rejim lazerli füze savunma sistemini devreye aldı

Şanlıurfa’da kış mevsiminin ilk karı yağdı, trafikte aksamalar yaşandı

Batman'da kar nedeniyle üç ilçede eğitime ara verildi

2025 Ekim Ayı: Gazze'de siyonist ihlallerle dolu ateşkes, Türkiye'nin yoğun diplomasi ve iç politika gündemi

BESO'dan Reşkotanlılar Derneği'ne ziyaret

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Soğuk ve yağmur Gazze'de felaketi büyütüyor

Malatya’da yüz yüze ve çevrim içi katılımlı cerrahi kursu düzenlendi

Şırnak’ta yollar buz pistine döndü

Yerlikaya: Yalova'daki DEAŞ operasyonunda 3 polisimiz şehit oldu

Tuz tanesi kadar robot: Algılıyor, düşünüyor, hareket ediyor

Okul servisi şarampole yuvarlandı: 6 yaralı

İşgalciler Batı Şeria'da eğitimi hedef aldı