• BIST 100

    16834,12%0,95
  • DOLAR

    43,82% 0,16
  • EURO

    51,69% 0,16
  • GRAM ALTIN

    7182,08% 2,07
  • Ç. ALTIN

    11729,31% 0,51

Konut metrekare fiyatları tarihi zirvesini gördü

18 Ekim 2020, Pazar 21:08
18 Ekim 2020, Pazar 21:08
Konut metrekare fiyatları tarihi zirvesini gördü
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Konut metrekare fiyatları tarihi zirvesini gördü

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) verilerinden derlenen bilgilere göre, Türkiye genelinde konut metrekare ortalama birim fiyatı Ekim 2018'den itibaren 5 ay üst üste geriledi.

2019'un nisan ayında yükseliş trendine giren ve üst üste yükselişini 17'nci aya taşıyan konut metrekare fiyatları, ağustos sonu itibarıyla 3 bin 530 liraya ulaştı. Böylece tarihi zirvesini gören konut metrekare ortalama birim fiyatı, bu yılın 8 ayında yüzde 20,5, son bir yılda ise yüzde 25,9 artış gösterdi.

Türkiye genelinde geçen yılın sonunda 2 bin 931 lira düzeyinde bulunan konut metrekare ortalama birim fiyatı, 8 ayda 600 lira artış gösterdi. Böylece 100 metrekarelik bir evin fiyatı, 8 ayda 60 bin lira artmış oldu.

İstanbul'da metrekare fiyatı bir yılda 1.000 lirayı geçti

Türkiye'nin mega kenti İstanbul'da konut metrekare ortalama birim fiyatı, 2018'in ekim ayında 5 bin 123 lira ile tarihi zirvesini görmüştü. Nisan 2019'a kadar gerileyen metrekare fiyatı, 4 bin 632 liraya kadar inmişti. Metrekare fiyatı, geçen yılın mayıs ayından bu yana yükselişini sürdürerek ağustos sonu itibarıyla 5 bin 767 lira ile rekor kırdı. 

Geçen yılın sonuna göre 8 aylık dönemde metrekare fiyatı 828 lira artan İstanbul'da, son bir yıllık süreçte ise fiyatlar 1.069 lira yükselmiş oldu.

İstanbul'da konut metrekare ortalama birim fiyatı, bir yılda yüzde 22,7, 8 ayda yüzde 16,8 artış gösterdi. İstanbul'da 100 metrekarelik evin fiyatı, son bir yılda 100 bin liranın üzerinde arttı.

Başkentte fiyatlar yaklaşık yüzde 20 arttı

Başkent Ankara'da konut metrekare fiyatları 2 yıldır 2 bin liranın üzerinde seyrediyor. 15 aydır yükseliş eğilimini sürdüren metrekare fiyatları, ağustos sonu itibarıyla 2 bin 641 lira ile en yüksek seviyesini gördü.

Geçen yılın sonuna göre yüzde 19,8 artan konut metrekare ortalama birim fiyatı, son bir yılda yüzde 23,8 yükseldi. Böylece konut metrekare fiyatı, bir yılda 508 lira, 8 ayda 437 lira artmış oldu.

Ege'nin incisi İzmir'de fiyatlar 4 bin lirayı aştı

Türkiye'nin en büyük üçüncü şehri İzmir'de son yıllarda markalı projeler ve A plus konutların artması fiyatlara da yansıdı. İzmir'de üst üste 14 ay artan konut metrekare fiyatları, ağustosta 4 bin 120 lira ile tüm zamanların zirvesini gördü.

Son bir yılda yüzde 27,4 artan metrekare fiyatları, bu yılın 8 ayında ise yüzde 21,7 yükseldi. İzmir'de 100 metrekarelik bir evin fiyatı son bir yılda 88 bin 600 lira, son 8 ayda ise 73 bin 600 lira artmış oldu. 

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Rusya’dan Ukrayna’ya 50 füze ve 297 İHA ile eş zamanlı saldırı

Ramazan YKS’ye hazırlıkta "turbo" etkisi yapabilir

Isparta’da bir haftada aranan 47 kişi yakalandı

İşgal rejimi ateşkese rağmen yine Gazze’yi bombaladı

500 bin sosyal konut projesinde kura süreci sona yaklaşıyor

Taşlıçay’da Ramazan ayı coşkusu çocuklarla büyüyor

Esenboğa Havalimanı’nda Gazze için eylem

Erzincan Valisi Aydoğdu'dan bir aileye ev sözü

Diyetisyen Ceceli'den Ramazan'da doğru beslenmenin 3 temel kuralı

Oruç sürecinde dengeyi korumak sağlığın anahtarı

Meclis’in gündemi yeni haftada da yoğun olacak

Başörtülü öğrenciyi derse almayan öğretmen açığa alındı

İran’dan ABD Büyükelçisinin “Nil’den Fırat’a” küstahlığına tepki

Kızılay'ın Gazze'ye gönderdiği iyilik gemisi El Ariş Limanı’na ulaştı

Gazze’de çadırların arasında Ramazan bereketi

Uşak’ta uyuşturucu operasyonu: Bir şüpheli tutuklandı

ABD-İran gerilimi altında ibreyi yukarı taşıdı

"Kırsalda bereket küçükbaşa destek" projesi başlıyor

Diyarbakır’da kasaplara 377 bin 435 TL ceza

Akdeniz açıklarında 3,5 büyüklüğünde deprem

ABD’nin Doğu Pasifik’teki saldırılarında ölü sayısı 148’e yükseldi

Motorine 2 lira 40 kuruş zam bekleniyor

Şanlıurfa'da iki ayrı aile kavgası: Toplam 17 yaralı

Ambulans ile hafif ticari araç çarpıştı: 5 yaralı

8 ilde rüşvet ve kaçakçılık soruşturmasında 26 tutuklama

İstanbul'da 5 aracın karıştığı zincirleme kaza: 5 yaralı

Meteoroloji'den  bazı bölgeler için yağış, kuvvetli rüzgar ve çığ uyarısı

Malatya'da bıçaklı kavga: 2 yaralı

Nijerya'da silahlı saldırı: 50 kişi öldürüldü, çok sayıda kişi kaçırıldı

Uşak'ta işçi servisi şarampole devrildi: 17 yaralı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Rusya’dan Ukrayna’ya 50 füze ve 297 İHA ile eş zamanlı saldırı

Ramazan YKS’ye hazırlıkta "turbo" etkisi yapabilir

Isparta’da bir haftada aranan 47 kişi yakalandı

İşgal rejimi ateşkese rağmen yine Gazze’yi bombaladı

500 bin sosyal konut projesinde kura süreci sona yaklaşıyor

Taşlıçay’da Ramazan ayı coşkusu çocuklarla büyüyor

Esenboğa Havalimanı’nda Gazze için eylem