Konya Hatay’a konteyner kent kuruyor

Tarih: 14.02.2023 12:30
Konya Hatay’a konteyner kent kuruyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
Haberi Sesli Oku

Konya Hatay’a konteyner kent kuruyor

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, depremden büyük zarar gören Hatay’a konteyner kent kurmak için belirledikleri noktada altyapı çalışmalarına başladıklarını söyledi.
Konya Büyükşehir Belediyesi, depremin hemen ardından ulaştığı Hatay’da konteyner kent kurmak için belirlediği noktada altyapı çalışmalarını başlattı. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, asrın felaketinde Konya’daki belediyeler, sivil toplum kuruluşları, odalar, iş insanları ve tüm yardımseverler olarak topyekün halde ilk günden itibaren Hatay’ın yanında olduklarını söyledi. Konya Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin bölgede enkaz altında kalan vatandaşların kurtarılması için 9’uncu günde de insanüstü bir gayret gösterdiklerini kaydeden Başkan Altay, çalışmaları 721 araç, 2.667 personelle sürdürdüklerini ifade etti. Bir taraftan da çöken altyapının yenilenmesini, lojistik hizmetinin sağlanmasını ve bölgeye gönderilen yardımların koordinasyonunu gerçekleştirdiklerini kaydeden Başkan Altay, “Tüm bunlarla birlikte şimdi de Hatay’da iki farklı bölgede depremzede vatandaşlarımızın barınma ihtiyacına katkı sağlamak için kolları sıvadık. Büyükşehir Belediyemiz, Ticaret Odamız, Sanayi Odamız, Ticaret Borsamız ve ilçe belediyelerimizle ortaklaşa, AFAD koordinasyonunda bölgede konteyner kentler kuracağız inşallah. Belirlediğimiz ilk noktada KOSKİ ekiplerimiz altyapı çalışmalarına hızlıca başladı. Altyapıdan sonra kısa sürede üst yapı çalışmalarını da tamamlayarak bu soğuk kış aylarında depremzedelerimizin barınma ihtiyacını gidermeyi arzu ediyoruz” diye konuştu.
Konya olarak Hatay için seferber olduklarının altını çizen Başkan Altay, “Konya olarak deprem bölgesinde yaraları sarmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Projeye katkı veren tüm odalarımıza ve belediyelerimize canı gönülden teşekkür ederim. Allah’ın izniyle el ele verdiğimiz sürece üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir şey yok” dedi.
[gallery ids=',115588,115589,115590']

İşgalciler, 7 gündür kapalı olan Mescid-i Aksa'ya Yahudileştirme çabaları kapsamında baskın düzenliyor

Dicle Fest Batman’da kapılarını açtı

İran'ın son füze operasyonunda onlarca siyonist öldü ve yaralandı

Altın fiyatları Fed kararı sonrası geriliyor

Döviz fiyatları ne kadar oldu?

Ülke genelinde hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde

İşgalciler, Batı Şeria'da ezan sesini susturmaya çalışıyor

İran, siyonist rejimi yine vurdu

Ev sahibi ile hırsız arasındaki fark: Filistinlilerin toprağa sıkı bağlılığı ve işgalcilerin kaçışı

TBMM komisyon başkanlıkları için yeni seçimler Resmî Gazete'de yayımlandı

Gazze'de yardım bekleyen sivillere saldırı: Dün 50, bugün 16 şehit

DMM: İran'ı vuran israil uçaklarının İncirlik Üssü'nden kalktığı iddiası asılsızdır

5 bin nüfuslu yerleşim yerlerine belediye kurulabilecek

Avrupa ile İran arasında nükleer görüşmeler cuma günü Cenevre'de

Trump İran toplantısından sonuçsuz çıktı: Güvenlik Konseyi yeniden toplanıyor

Savaşın 7'nci günü: Siyonistlerin saldırıları, İran'ın misillemeleri sürüyor

Müslüman Kardeşler'den İran İslam Cumhuriyeti Rehberine destek mektubu

Merkez Bsı, Haziran ayı faiz kararını açıklayacak

UNRWA: Gazze'de sağlık sistemi kritik seviyede, hayati öneme sahip ilaçlar tükendi

Siyonistlerin işgali altındaki Mescid-i Aksa 6 gündür kapalı

Çanakkale açıklarında 37 düzensiz göçmen yakalandı

Madagaskar'da gıda zehirlenmesi: 17 ölü

Wutip Tayfunu Vietnam'ı vurdu

Çin': israil uluslararası hukuku ihlal ediyor

ABD basını: israil Büyükelçiliği'nde tahliyeler başladı

ANFİDAP: Gazze'deki soykırıma katılan çifte vatandaşlar yargılanmalı

Guterres: israil ve İran arasındaki askeri tırmanıştan derin endişeliyim

Yolcu otobüsü ile tır çarpıştı: 3 yaralı

ABD Merkez Bsı politika faizini sabit tuttu

ABD 3. uçak gemisini Orta Doğu'ya gönderiyor

Yükleniyor