-
BIST 100
16252,82%1,87
-
DOLAR
44,19% 0,06
-
EURO
51,00% 0,27
-
GRAM ALTIN
7108,13% -0,01
-
Ç. ALTIN
11584,42% 0,43
Batman’da Özel hastane fırsatçılığı
23 Ağustos 2020, Pazar 15:07
23 Ağustos 2020, Pazar 15:07
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Batman’da Özel hastane fırsatçılığı
Batman’da salgının bir türlü önlememesi yüzünden kamu hastaneleri hasta kabul edemez duruma düşerken durumu fırsat bilen özel hastaneler kendilerine başvuran Covid-19 hastalarından günlük binlerce lira ücret alıyorlar.
Batman’da artan Coronavirus vaka sayıları karşısında kamu hastanelerin yetersiz kalmasından dolayı vatandaşlar özel hastanelere gitmek zorunda kalıyorlar. Bu durumu fırsat bilen kimi özel hastaneler ise Covid-19 hastalarından geceliği en az 1000 lira ücret talep ediyor. Vatandaşlar tedavileri için özel hastanelerin talep ettiği ücreti ödemek mecburiyetinde kalırken yüksek tedavi masrafı ise tepkilere neden oluyor.
Kamu hastanesinde yer olmadığı için Covid-19 hastası annesini kentteki özel bir hastaneye getiren Mehmet Emin Sabaz, hastanenin kendilerinden geceliği 1000 lira talep ettiğini söyledi. Hastanenin ilk etapta kendilerinden 5 bin lira peşin para istediğini aksi halde hastalarını yatırmayacaklarını belirten Sabaz, mecburen annelerini hastaneye yatırmak zorunda kaldıklarını ifade etti. Özel hastanelerin fahiş oranda Covid-19 hastalarından para talep etmesine tepki gösteren Sabaz, yetkililerin insanların daha fazla mağdur olmaması için bir an önce çözüm bulması gerektiğini kaydetti.
'5 BİN PEŞİN ALDILAR'
Sabaz, “İlkin ben Coronavirus hastalığını geçirdim. Bu süreç içerisinde Bölge Devlet Hastanesine gittim, orada sağlık hizmeti çok kötü durumda. Aradan biraz zaman geçtikten sonra annemde bu hastalığa yakalandı. Bölge Devlet Hastanesindeki kötü şartlardan annemin de etkilenmemesi ve yatak da olmadığı için özel bir hastaneye götürme kararı aldık. Özel hastaneye getirdiğimizde, hastane yönetimi bizden günlüğü 1000 TL olmak üzere 5 bin TL peşinat istedi. Hastalığın devam etmesi durumunda bunun 8 güne çıkacağını ve ekstradan 3 bin TL daha alınacağını belirttiler.” dedi.
“HASTANIZI ÖLÜME TERK EDEMEZSİNİZ”
Asgari ücretle çalışan bir insanın hastane masraflarını karşılamasının imkânsız olduğunu, bunun büyük bir mağduriyet oluşturduğunu vurgulayan Sabaz şöyle devam etti:“1000 TL maddi imkânları elverişsiz ve asgari şartlarda çalışan birisi için çok yüksek bir meblağdır. Kişi bu parayı ödedikten sonra evinin elektriğini, kirasını ödeyemeyecek. Özel hastane olmasına rağmen bir yatak bulmakta dahi zorlanıyor, ricada bulunuyoruz. Hem maddi sıkıntılar söz konusu hem de hastanızı ölüme terk edemezsiniz.”
“HASTANELERDE YATAK BULMAKTA ZORLANIYORUZ”
İnsanların kamu hastanelerde yer bulamadıkları için özel hastanelere gitmek zorunda bırakıldıklarını dile getiren Sabaz, “Bölge Devlet Hastanesinde yaşanan sıkıntıları bizzat gördüm. Yaşlı bir insanın orada neler çekeceğini göz önünde bulundurduğumuz zaman sıkıntı büyüyor. Sağlık Bakanlığının açıklamalarında sağlık sisteminin çok büyük bir hizmet gösterdiği söyleniyor lakin biz bunu Güneydoğu bölgesinde göremiyoruz. Hastanelerde yatak bulmakta zorlanıyoruz. Yatak bulamayınca da çevre il ve ilçelere sevk edilme durum var.” diye konuştu.
“BU MAĞDURİYETLER ORTADAN KALDIRILMALI”
“Devlet hastanesindeki şartları görüp ailenizi özel hastanelere getirmek istediğinizde ise fahiş fiyatlarla karşılaşıyorsunuz” diyen Sabaz, özel hastanelerde büyük bir rantın söz konusu olduğuna işaret etti.
Mağduriyetin ortadan kaldırılması gerektiğini belirten Sabaz, “Biz istiyoruz ki devlet bu duruma bir el atsın. İnsanların sıkıntılarını giderebilmek adına adım atılabilir. Annem bir gün yattıktan sonra yoğun bakıma alındı. Normalde yoğun bakımdan ücret alınmazken bizden peşin olarak 5 bin TL alındı. Şu anda herkeste aynı sıkıntı var ve insanlar hastalarının Bölge Devlet Hastanesindeki rezilliği çekmemeleri adına özel hastanelere yöneliyorlar ama özel hastanelerde de büyük bir rant söz konusu. İnsanlar mağdur, bu mağduriyetin ortadan kaldırılması için gerekenin yapılmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.(İLKHA)
Tarsus Umut Kervanı muhtaçların yüzünü güldürdü
Şeker, ağız florasını bozarak çürüğü hızlandırıyor!
İzmir’de bayram tatlısı telaşı başladı: Eskiler baklavayı, gençler sütlüyü tercih ediyor
Bingöl’de otomobil takla attı: 1 yaralı
Bayram öncesi kuruyemiş satışları gramaja düştü: 'Çerez parası' lafı, tarihe karıştı!
İran Dışişleri Bakanı ve BM Genel Sekreteri saldırıları görüştü
Avrupa Yetim Eli Kahramanmaraş'ta muhtaçlara yardımda bulundu
Pervari’de çocuklardan renkli Ramazan veda etkinliği
İşgalcilerden Lübnan'ın güneyine ve Beyrut'a saldırı: 9 şehit
HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç’ten yoğun ziyaret programı
Diyetisyen Tekerek: Bayramda aşırı ve ağır yemekten sakının
ABD'nin terörle mücadele direktörü istifa etti: "İran savaşı İsrail için başlatıldı"
Kenya'daki sellerde ölü sayısı 71'e yükseldi
Yetimler Vakfı Kadir Gecesi'nde de Gazze'yi unutmadı
Van TSO Başkanı Takva: Devam eden savaş şehir ekonomisini olumsuz etkiliyor
Diyarbakır'da çarşı ve pazarlarda bayram hareketliliği
Çocuklar bayrama tıraş olarak hazırlandı
Bayburt’ta göçmen kaçakçılığı operasyonu: 5 şüpheli yakalandı
Malatya Büyükşehir Belediye meclisi mart ayı toplantıları tamamlandı
Yetimler Vakfı’ndan Kadir Gecesi’nde Yemen’e iftarlık desteği
Tedavide sosyal medya uyarısı: Modaya değil, doktora güvenin
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Şehirler camiler etrafında şekillenir
Kadir Gecesi camilerde yoğun katılımla ihya edildi
Bursa'da yapılan operasyonda çak sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi
Ateşkesin ardından Gazze'de 673 kişi şehit edildi
Elazığ'da yük treninde motor yangını paniği
Bakan Gürlek’ten Özgür Özel’e tepki: İddialar algı operasyonu
Gıda piyasaları komitesi toplandı: Arz güvenliği riski yok
"İşgal rejimi Kudüs üzerindeki stratejik emellerini gerçekleştirmeyi hedeflemekte"
Mescid-i Aksa'nın kapalı olmasına tepki gösteren kadınlardan Fatih Camii'nde sembolik eylem
Yükleniyor






