-
BIST 100
16159,76%-0,04
-
DOLAR
44,08% 0,04
-
EURO
51,19% 0,00
-
GRAM ALTIN
7348,70% -0,08
-
Ç. ALTIN
11835,41% -0,22
Korona virüs otlu peyniri de etkiledi
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Korona virüs otlu peyniri de etkiledi
Van'a özgü bir lezzet olarak kayıt altına alınan, koku ve tat açısından diğer peynirlerden farklı olan; koyun sütü, özel mayası ile yaylalardan toplanan ve şifalı olduğu bilinen yabani nane, kekik, sirmo (yabani sarımsak), mendo, helis, siyabo gibi otların kullanılmasıyla hazırlanan otlu peynir, korona virüs salgınından etkilendi. Geçen seneye göre fiyatı artan ve özellikle yerli ve yabancı turistlerin sayısında yaşanan düşüşten dolayı fazla alıcı bulamayan peynirci esnafı, eski günlere dönmeyi umutla bekliyor.
Van Peynirciler Çarşısı esnafı Tarık Ayan, Türkiye’de tüm esnafın etkilendiği gibi Van Peynirciler Çarşısı esnafının da korona virüs salgınından etkilendiğini söyledi.
Ayan, “Herkesin başına gelen bir musibet. İşlerimiz şu an yüzde 70 düşmüş durumdadır. Şu an kışlık peynir dönemidir. Kışlık peynirin kilosu 40 ile 60 TL arasında değişiyor. Satışlar düşük, peynir almaya gelen yok” dedi.
Van Büyükşehir Belediyesinin altı aylık bir süreç için yüzde 50 kira indirimi sağladığını dile getiren Ayan, “Bu indirim desteği için de Van Büyükşehir Belediyesine teşekkür ediyoruz. İnşallah en kısa sürede bu salgından kurtuluruz da eski yoğunluğumuza geri döneriz” ifadelerini kullandı.
Korona virüsün peynirciler esnafını da vurduğunu söyleyen Harun Ayan, “Pandemiden dolayı esnafımız mağdur. Peynir fiyatları ise 40 ila 60 TL arası değişiyor. Vatandaşlar da bu anlamda mağduriyet yaşıyor. Peynir alacaklar fiyatlardan dolayı alamıyor, Pandemiden dolayı ekonomi de ister istemez düştü. Korona virüs sürecinde Van Büyükşehir Belediyesinden kira desteği aldık. İnşallah en kısa sürede bu pandemiden kurtuluruz. Artık tescillenen bir otlu peynirimiz var. Biz istiyoruz ki vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla alıp tüketsin” diye konuştu.
Elazığ’da uyuşturucu operasyonu: 14 tutuklama
Oto aksesuar esnafı: Bu yasakla dükkanlar kapanır
Petrol fiyatları 90 doların üzerine çıktı
Diyarbakır kırsalına füze başlığı düştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kardeş İran halkına 'bu Şii'dir, bu Sünni'dir' diye bakmadık ve bakmıyoruz
Batman’da 100 Öğrenci Okulda İftar Sofrasında Buluştu
Şanlıurfa’da ‘Kasten öldürme’ suçundan aranan hükümlü yakalandı
Hastalara Türkiye’de ilk pulmoner rehabilitasyon programı Bursa'da uygulanıyor
Küresel nükleer rekabet ve Türkiye
Yüzlerce zeytin ağacı işgalciler tarafından kesildi: "Güvenlik alanı" hazırlığı
Gaziantep'te fayans yüklü tır devrildi
Adıyaman'da hat, tezhip ve ebru sergisi açıldı
Gaziantep yumurta üretiminde Türkiye'de 4'üncü sırada
BİGG GARAJ programı ile girişimcilere 1,35 milyon lira destek fırsatı
Diyarbakır Ulu Cami'ye yeni aydınlatma
Şırnak'ta mıcır yüklü kamyon devrildi: Bir yaralı
Beytüşşebap'ta kar mesaisi: Kapanan köy yolları açılıyor
Molla Yalçın: İçerisinde Kadir Gecesini barındıran bu günleri değerlendirelim
Yeşilyurt'ta bayram öncesi detaylı temizlik ve çevre düzenlemesi
İran, ABD ve siyonist rejime ait bları hedef alabilir
Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürlüğü koruyucu ailelerle iftarda bir araya geldi
Batman'da Ramazanın manevi iklimi "hatimle teravih"te yaşatılıyor
Kutsal emanetler sergisini ziyaret eden halk: İslam tarihini yeniden hatırlattı
Bakan Uraloğlu: Hürmüz Boğazı’nda 15 Türkiye gemisi bekliyor
Gaziantep'te uyuşturucu satıcılığı yapan şahıs yakalandı
Paris’te nükleer enerji zirvesi: Türkiye dahil 30’dan fazla ülke nükleer enerjiye destek verdi
Glokoma karşı erken teşhis uyarısı
Malatya'da öğrencilere deprem ve yangın bilinci eğitimi
Türkiye’de ilk Covid-19 vakasının açıklanmasının üzerinden 6 yıl geçti
Bursa'da dilencilik operasyonu: Çok sayıda kişiye işlem yapıldı
Yükleniyor





