-
BIST 100
17375,05%2,41
-
DOLAR
44,60% 0,11
-
EURO
52,35% 0,46
-
GRAM ALTIN
6811,84% -0,26
-
Ç. ALTIN
10994,46% 0,29
Korona virüs otlu peyniri de etkiledi
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Korona virüs otlu peyniri de etkiledi
Van'a özgü bir lezzet olarak kayıt altına alınan, koku ve tat açısından diğer peynirlerden farklı olan; koyun sütü, özel mayası ile yaylalardan toplanan ve şifalı olduğu bilinen yabani nane, kekik, sirmo (yabani sarımsak), mendo, helis, siyabo gibi otların kullanılmasıyla hazırlanan otlu peynir, korona virüs salgınından etkilendi. Geçen seneye göre fiyatı artan ve özellikle yerli ve yabancı turistlerin sayısında yaşanan düşüşten dolayı fazla alıcı bulamayan peynirci esnafı, eski günlere dönmeyi umutla bekliyor.
Van Peynirciler Çarşısı esnafı Tarık Ayan, Türkiye’de tüm esnafın etkilendiği gibi Van Peynirciler Çarşısı esnafının da korona virüs salgınından etkilendiğini söyledi.
Ayan, “Herkesin başına gelen bir musibet. İşlerimiz şu an yüzde 70 düşmüş durumdadır. Şu an kışlık peynir dönemidir. Kışlık peynirin kilosu 40 ile 60 TL arasında değişiyor. Satışlar düşük, peynir almaya gelen yok” dedi.
Van Büyükşehir Belediyesinin altı aylık bir süreç için yüzde 50 kira indirimi sağladığını dile getiren Ayan, “Bu indirim desteği için de Van Büyükşehir Belediyesine teşekkür ediyoruz. İnşallah en kısa sürede bu salgından kurtuluruz da eski yoğunluğumuza geri döneriz” ifadelerini kullandı.
Korona virüsün peynirciler esnafını da vurduğunu söyleyen Harun Ayan, “Pandemiden dolayı esnafımız mağdur. Peynir fiyatları ise 40 ila 60 TL arası değişiyor. Vatandaşlar da bu anlamda mağduriyet yaşıyor. Peynir alacaklar fiyatlardan dolayı alamıyor, Pandemiden dolayı ekonomi de ister istemez düştü. Korona virüs sürecinde Van Büyükşehir Belediyesinden kira desteği aldık. İnşallah en kısa sürede bu pandemiden kurtuluruz. Artık tescillenen bir otlu peynirimiz var. Biz istiyoruz ki vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla alıp tüketsin” diye konuştu.
Osmaniye’de yakıt deposuna gizlenmiş 48 kilo sıvı metamfetamin ele geçirildi
Sakarya’da 32 ton tarihi geçmiş tavuk eti ele geçirildi
Yurt dışı telefonlarda 'Çift IMEI' için 1 Mayıs son gün
Gereksiz antibiyotik kullanımı küresel risk oluşturuyor
Bakan Tekin: Katillerin nefretini kazanmak bizim için iftihar vesilesidir
Bel sağlığını korumak için nelere dikkat edilmeli?
Yaş meyve sebze ihracatı 1 milyar 70 milyon doları aştı
Van’da otomobil takla attı: Bir ölü, 2 yaralı
Çin’in SatNet test uydusu yörüngeye yerleşti
Güney Lübnan’a hava saldırısı: Çok sayıda şehit ve yaralı var
Meteorolojiden 13 il için sarı kodlu uyarı
Gümrüklerde 233 kaçak araca el konuldu
Kastamonu'da tekstil fabrikasında yangın
Otomobil ile motosiklet çarpıştı: Bir yaralı
HÜDA PAR Mersin Milletvekili Dinç’ten Tarsus’ta esnafına ziyaret
Bekayi: Müzakereler anlaşmayla sonuçlanmadı ama diplomasi bitmez
Irak'ta yeni cumhurbaşkanı seçildi
ABD masayı devirdi, Pakistan’dan “Ateşkesi sürdürün” çağrısı
Yüzlerce öğrenci umre ödüllü bilgi yarışmasında ter döktü
İç ve doğu bölgelerde kar, sağanak ve buzlanma etkili olacak
İslamabad'daki İran-ABD görüşmeleri sonuçsuz kaldı
Mardin'de iki otomobil çarpıştı: 10 yaralı
Malatya'da silahlı kavga: 1 ölü
Malatya'da inşaattan düşen işçi ağır yaralandı
Belçika, işgal rejimine gönderilen askeri teçhizata el koydu
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan Netanyahu'ya tepki
Çorum'da trafik kazası: 1 ölü, 3 yaralı
Macron ile Pezeşkiyan kalıcı ateşkesi görüştü
Tarsus’ta Berdan Nehri’nde kaybolan genç için arama çalışmaları sürüyor
Dışişleri Bakanlığı: Netanyahu'nun hedefi, barış görüşmelerini baltalamak ve bölgedeki yayılmacı politikalarını sürdürmektir
Yükleniyor







