• BIST 100

    16260,10%0,87
  • DOLAR

    44,31% 0,03
  • EURO

    51,46% 0,34
  • GRAM ALTIN

    6307,38% -1,54
  • Ç. ALTIN

    10757,95% -3,57

Koronavirüs bu köye hiç uğramadı! Bu başarının sırrı...

01 Mart 2021, Pazartesi 20:04
01 Mart 2021, Pazartesi 20:04
Koronavirüs bu köye hiç uğramadı! Bu başarının sırrı...
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Koronavirüs bu köye hiç uğramadı! Bu başarının sırrı...

1 yıldan fazla süredir dünyayı ve ülkemizi yoğun şekilde etkisi altına alan koronavirüs salgınının uğramadığı yer neredeyse yok sanıyorduk. Fakat kayıtlara geçen bir köy olduğu ortaya çıktı. Sivas kent merkezine 35 kilometre uzaklıkta bulunan 30 haneli, 101 nüfuslu merkeze bağlı Eğribucak köyünde şu ana kadar tek bir Covid-19 vakası bile görülmedi. Yaz aylarında vaka sayılarının patladığı Sivas’ta, Eğribucak köyü sakinleri misafir kabul etmezken, sosyal mesafeye ve temizlik kurallarına da dikkat ettiler. Köy muhtarı Fatih Durna, kent merkezine gidiş gelişleri azaltabilmek adına vatandaşların market alışverişini kendi yapıyor. Eğribucak köyü sakinleri Covid-19 ile mücadelede elde ettikleri başarıyla çevre köylerden takdir topluyorlar.

Tek bir vaka kalmayan ilçede tedbirsizlik yüzünden vakalar arttı, yasaklar geri geldi!


 
Köye dışarıdan gelene muhtar müsade etmiyor

Eğribucak köyünde yaşayan Mehmet Koç, Covid-19 sürecinde komşular arası ziyaret yapmadıklarını belirterek, “Şükürler olsun, şu ana kadar köyümüze korona uğramadı ve sorun yaşamadık. Komşularla gidip, gelmiyoruz. Sosyal mesafeye dikkat ediyoruz. İhtiyaçlarımızı da sağ olsun muhtarımız gideriyor. Köyden dışarı çıkmadığımız için herhangi bir vakayla karşılaşılmadı. Köyümüze dışardan gelenler de olmuyor. Muhtarımız müsaade etmiyor” dedi. 


 
İhtiyaçları muhtar görüyor

Eğribucak köyü sakini Faruk Polat da market alışverişlerini köy muhtarının yaptığını söyleyerek, “Koronadan dolayı buraya İstanbul’dan geldik. Köyümüz sakin, komşularımız kurallara dikkat ediyorlar. Muhtarımız hassas bu konuda. Bir ihtiyacımız olduğunda muhtarımıza getirttiriyoruz. Dikkat ediyoruz, sosyal mesafeyi koruyoruz. Fazla birbirimize gidip, gelmiyoruz” dedi. 


Köylülerimizin çabası sonucu köyümüzde hiç vaka görülmedi

Eğribucak köyü muhtarı Fatih Durna ise vatandaşların Covid-19 kurallarına riayet etmelerinin hastalığın ortaya çıkmamasında etkili olduğunu belirterek jandarma ekiplerinin de bu süreçte kendisine destek olduğunu söyledi. Durna, “Şu ana kadar hiçbir Covid-19 vakası köyümüzde görülmedi. Köylülerimizin birbirlerini ziyaret etmemesi, sosyal mesafe, hijyen ve maske kurallarına uyulması bu durumda etkili oldu. Köylülerimiz şehir merkezine gitmiyorlar. Genç arkadaşlar gittikleri zaman alışverişlerini yaptırıyorlar. İhtiyarlarımız zaten hiç şehre inmiyor. Kurallara uyuyoruz. Dışardan gelenleri uyarıyoruz. İstanbul ve Ankara’dan gelen yok şu anda gelmemeleri konusunda uyardık. Sağ olsunlar, onlarda riayet ediyorlar. HES kodlarınıza bakıyoruz, duruma göre hareket ediyoruz. Köyümüzde hiç hastalık olmadı” dedi.

admin

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Mardin’de seyir halindeki öğrenci servisi alev aldı

Mersin’de güvenlik ve asayiş toplantısı yapıldı

Kolombiya'da askeri uçak düştü: 90 kişi hayatını kaybetti

Ramazan Bayramı tatilinde 31 kişi trafik kazalarında hayatını kaybetti

LGS başvuruları başladı

Ambulans uçak yenidoğan bebek için havalandı

Şırnak-Hakkâri kara yoluna çığ düştü

Mardin'de devrilen yolcu midibüsünde 13 kişi yaralandı

Şırnak'ta jandarmadan asayiş operasyonu: 67 gözaltı

Ağrı Dağı'nda kaybolan kadın dağcı için arama çalışması devam ediyor

Havalimanına iniş yapan uçak itfaiye aracına çarptı

Siirt’te kar ve heyelan nedeniyle yollar kapandı, mahsur kalanlar kurtarıldı

Şanlıurfa’da Bediüzzaman Said Nursi için çağrı: Naaşı eski yerine getirilsin

Prof. Dr. Tarhan: Basit ama anlamlı bir yaşam tarzı sürmek, uzun ömrün sırrıdır

Şanlıurfa’da motosiklet kazası: 16 yaşındaki sürücü ağır yaralandı

Şanlıurfa’da Vali Şıldak Balıklıgöl’de incelemelerde bulundu

Mardin’de 47 çift dualar eşliğinde umreye uğurlandı

Batman'da otomobil uçuruma yuvarlandı: 2 yaralı

Şanlıurfa’da trafo patladı: 3 araç küle döndü

DMM'den “araç içinde telefon tutucu ve koku yasaklandı” iddialarına yalanlama

Yeme bozuklukları, içsel denge ve çatışmanın bir yansıması!

Moskova-Tahran hattında yeni görüşme: Nükleer tesislere yönelik saldırılar kabul edilemez

Slovenya'da akaryakıt satışına kısıtlama

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Er personelle bayramlaştı

Sudani: Irak olarak, İran ve ABD arasında arabuluculuk yapabiliriz

Fransa'da yerel seçimlerin ikinci turunda sonuçlar netleşti

Borçlandırma işlemleri için son 3 gün uyarısı

Uludağ'da "kar" bilançosu rakamlara yansıdı: 58 yaralı, 83 mahsur

Demir-Çelik ihracatında şubat verileri açıklandı

Samsun'da uyuşturucu operasyonu: 5 gözaltı

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Mardin’de seyir halindeki öğrenci servisi alev aldı

Mersin’de güvenlik ve asayiş toplantısı yapıldı

Kolombiya'da askeri uçak düştü: 90 kişi hayatını kaybetti

Ramazan Bayramı tatilinde 31 kişi trafik kazalarında hayatını kaybetti

LGS başvuruları başladı

Ambulans uçak yenidoğan bebek için havalandı

Şırnak-Hakkâri kara yoluna çığ düştü