• BIST 100

    16124,69%0,46
  • DOLAR

    44,35% 0,05
  • EURO

    51,32% -0,33
  • GRAM ALTIN

    6439,10% 0,99
  • Ç. ALTIN

    10945,35% 1,69

Koronavirüs bu köye hiç uğramadı! Bu başarının sırrı...

01 Mart 2021, Pazartesi 20:04
01 Mart 2021, Pazartesi 20:04
Koronavirüs bu köye hiç uğramadı! Bu başarının sırrı...
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Koronavirüs bu köye hiç uğramadı! Bu başarının sırrı...

1 yıldan fazla süredir dünyayı ve ülkemizi yoğun şekilde etkisi altına alan koronavirüs salgınının uğramadığı yer neredeyse yok sanıyorduk. Fakat kayıtlara geçen bir köy olduğu ortaya çıktı. Sivas kent merkezine 35 kilometre uzaklıkta bulunan 30 haneli, 101 nüfuslu merkeze bağlı Eğribucak köyünde şu ana kadar tek bir Covid-19 vakası bile görülmedi. Yaz aylarında vaka sayılarının patladığı Sivas’ta, Eğribucak köyü sakinleri misafir kabul etmezken, sosyal mesafeye ve temizlik kurallarına da dikkat ettiler. Köy muhtarı Fatih Durna, kent merkezine gidiş gelişleri azaltabilmek adına vatandaşların market alışverişini kendi yapıyor. Eğribucak köyü sakinleri Covid-19 ile mücadelede elde ettikleri başarıyla çevre köylerden takdir topluyorlar.

Tek bir vaka kalmayan ilçede tedbirsizlik yüzünden vakalar arttı, yasaklar geri geldi!


 
Köye dışarıdan gelene muhtar müsade etmiyor

Eğribucak köyünde yaşayan Mehmet Koç, Covid-19 sürecinde komşular arası ziyaret yapmadıklarını belirterek, “Şükürler olsun, şu ana kadar köyümüze korona uğramadı ve sorun yaşamadık. Komşularla gidip, gelmiyoruz. Sosyal mesafeye dikkat ediyoruz. İhtiyaçlarımızı da sağ olsun muhtarımız gideriyor. Köyden dışarı çıkmadığımız için herhangi bir vakayla karşılaşılmadı. Köyümüze dışardan gelenler de olmuyor. Muhtarımız müsaade etmiyor” dedi. 


 
İhtiyaçları muhtar görüyor

Eğribucak köyü sakini Faruk Polat da market alışverişlerini köy muhtarının yaptığını söyleyerek, “Koronadan dolayı buraya İstanbul’dan geldik. Köyümüz sakin, komşularımız kurallara dikkat ediyorlar. Muhtarımız hassas bu konuda. Bir ihtiyacımız olduğunda muhtarımıza getirttiriyoruz. Dikkat ediyoruz, sosyal mesafeyi koruyoruz. Fazla birbirimize gidip, gelmiyoruz” dedi. 


Köylülerimizin çabası sonucu köyümüzde hiç vaka görülmedi

Eğribucak köyü muhtarı Fatih Durna ise vatandaşların Covid-19 kurallarına riayet etmelerinin hastalığın ortaya çıkmamasında etkili olduğunu belirterek jandarma ekiplerinin de bu süreçte kendisine destek olduğunu söyledi. Durna, “Şu ana kadar hiçbir Covid-19 vakası köyümüzde görülmedi. Köylülerimizin birbirlerini ziyaret etmemesi, sosyal mesafe, hijyen ve maske kurallarına uyulması bu durumda etkili oldu. Köylülerimiz şehir merkezine gitmiyorlar. Genç arkadaşlar gittikleri zaman alışverişlerini yaptırıyorlar. İhtiyarlarımız zaten hiç şehre inmiyor. Kurallara uyuyoruz. Dışardan gelenleri uyarıyoruz. İstanbul ve Ankara’dan gelen yok şu anda gelmemeleri konusunda uyardık. Sağ olsunlar, onlarda riayet ediyorlar. HES kodlarınıza bakıyoruz, duruma göre hareket ediyoruz. Köyümüzde hiç hastalık olmadı” dedi.

admin

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Bakan Fidan: Türkiye dengeleri etkileyen bir aktör konumuna taşınmıştır

Pezeşkiyan'dan Macron'a: Kapsamlı savunmada kararlıyız

İBB davasına bir soruşturma daha

Siirt minibüslerinin Batman Havalimanı'na giriş yasağı yolcuları mağdur ediyor

Trump’tan, ABD havaalanlarına Ulusal Muhafız gönderme seçeneği

MEAB sözleşmeli eğitim personeli yerleştirme sonuçları açıklandı

İran: ABD'ye ait savaş uçağını düşürdük

Lübnan'da ölü sayısı 1094'e yükseldi

Trabzon'da fındık fabrikası deposunda yangın

Köstence Hünkâr Camii yeniden ihya ediliyor

Danimarka Başbakanı istifa etti  

HÜDA PAR’dan Erbil saldırısına ilişkin taziye ve sağduyu çağrısı

Malatya'da 22 Mart Dünya Su Günü Resim Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu

İranlı sözcü: ABD diplomasisi güvenilmez

Bakan Bayraktar: Yeraltı doğal gaz depolarımız yüzde 71 oranında dolu

Ağrı Dağı’nda kayıp kadın dağcı aranıyor

Kuzey Kore ve Belarus’tan Batı’ya karşı dayanışma mesajı

Şırnak'ta tarihi mağara mantar üretim tesisine dönüştü

Almanya ordusu yapay zekâ ile savaş kararlarını hızlandırmayı planlıyor

Bursa'da kaçak kazı yapan 2 kişi suçüstü yakalandı

Milli Eğitim Akademisi hazırlık eğitimi kayıt süreci başladı

Bakan Fidan, Çinli mevkidaşı Wang Yi ile görüştü

Enerji krizinin ortasında Güney Sudan petrol üretimini genişletmeye hazırlanıyor

DMM: Dezenformasyon faaliyetlerinde artış gözlemlenmektedir

İçişleri Bakanı Ağrı’da

ABD’nin Kızıldeniz başarısızlığı Hürmüz’de tekrar ediyor

Mardin’de karton yüklü tır devrildi

Bakan Gürlek’in tapu kayıtlarını sorgulayan ilçe tapu müdürü tutuklandı

Diyarbakır’da çöken yolun sebebi ortaya çıktı

Şanlıurfa’da kuvvetli sağanak uyarısı

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Bakan Fidan: Türkiye dengeleri etkileyen bir aktör konumuna taşınmıştır

Pezeşkiyan'dan Macron'a: Kapsamlı savunmada kararlıyız

İBB davasına bir soruşturma daha

Siirt minibüslerinin Batman Havalimanı'na giriş yasağı yolcuları mağdur ediyor

Trump’tan, ABD havaalanlarına Ulusal Muhafız gönderme seçeneği

MEAB sözleşmeli eğitim personeli yerleştirme sonuçları açıklandı

İran: ABD'ye ait savaş uçağını düşürdük