• BIST 100

    16055,59%2,91
  • DOLAR

    44,04% 0,02
  • EURO

    51,27% -0,05
  • GRAM ALTIN

    7356,58% 1,12
  • Ç. ALTIN

    11864,39% 0,87

Koronavirüs sürecinde çocuklarda artışa geçti: Miyop

08 Aralık 2021, Çarşamba 10:07
08 Aralık 2021, Çarşamba 10:07
Koronavirüs sürecinde çocuklarda artışa geçti: Miyop
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Koronavirüs sürecinde çocuklarda artışa geçti: Miyop

Kayseri Şehir Hastanesi Göz Kliniği Eğitim Sorumlusu Doç. Dr. Mustafa Ataş, vatandaşların korona virüse yakalanma korkusundan dolayı hastanelere gelmediğini ve korku yaşadığını söyledi.

Uzmanı açıkladı: Diyabete karşı tüketilmesi gereken 10 besin

VATANDAŞLAR TEDAVİLERİNİ ERTELEMEMELİ

Vatandaşların tedavilerini ertelememeleri gerektiğinin altını çizen Ataş, uyarılarda bulunarak, 'Covid-19 denildiği zaman insanlarda artık bir panik ve korku durumu oluşuyor. Hastalığın çok ağır seyretmesinden dolayı özellikle kronik hastalığı olan hastalarımız, şeker hastalığı, göz tansiyonu, sarı nokta hastalığı veya kataraktlı olan hastalar hastanelere gelmekten çekiniyorlar, korkuyorlar ve tedavilerini erteliyorlar. Bize hastalık ilerledikten sonra geliyorlar veya geri dönüşsüz noktalarda geliyorlar. Örneğin şeker hastaları, gözlerinde kanamalar ya da yırtıklar oluştuktan sonra geliyorlar. O zaman bu durumun tedavisi çok daha zor hale geliyor. Sarı nokta hastalığında artık iyice kanamalar, sıkarlar oluşmuş veya katarakta çok ilerlemiş oluyor bunların da aynı şekilde tedavisi zor oluyor. Hastalarımızın bir yandan tedavilerini ve kontrollerini aksatmamaları gerekiyor. Hastalarımızı belirli hijyen kurallarına uyarak, özellikle maskelerini, mesafe ve temizliklerine dikkat ederek, hastaneye gelip tedavilerini yaptırmaları gerekiyor. Kontrollerini aksatmamaları gerekiyor. Aksi takdirde daha ağır durumlarla karşılaşma durumu söz konusu olabiliyor' ifadelerini kullandı. 



KORONAVİRÜSLE BİRLİKTE ARTIŞA GEÇTİ

Korona virüsle beraber sokağa çıkma kısıtlamalarında çocukların cep telefonu ve bilgisayar ile fazla zaman geçirdiği için gözde miyop rahatsızlığının arttığını dile getiren Kayseri Şehir Hastanesi Göz Kliniği Eğitim Sorumlusu Doç. Dr. Mustafa Ataş, 'Uzun süreli sokağa çıkma yasakları oldu. Okullarda eğitimler uzaktan eğitim oldu. İnsanlar hep evde kaldı. Özellikle çocuklar bu dönemde bilgisayara ile cep telefonu ile uğraşmak zorunda kaldı. Bunun birçok etkisi oldu. Özellikle gözde miyop dediğimiz, uzağı görmeme durumunu tetiklemiş olabilir. Bu da tabi ki yapılan çalışmalarda uzun süre telefonla uğraşmak, bilgisayar ile uğraşmak bu hastalığı tetikleyebiliyor. O yüzden çocuklarımızın telefonla, bilgisayarla çok uzun süre vakit geçirmemeleri, mümkün mertebe dışarı çıkıp, açık havada gezmelerini, spor yapmalarını öneriyoruz. Bu konuda literatürde yapılmış birçok çalışma var. Sürekli yakından telefonla oynamanın, meşgul olmanın miyop hastalığını tetiklediğini biliyoruz. O yüzden belli bir sürenin üzerine bunlarla meşgul olmamak gerekiyor' şeklinde konuştu.

admin

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

'Kutsal Emanetler ve Vakıf Eserleri Sergisi' Malatya'da ilk defa açıldı

Kenya'da sel: 49 ölü

Gazze Şeridi'ne ateşkese rağmen saldırılar sürüyor: Şehit sayısı 72 bin 134'e yükseldi

Vietnam’da yakıt krizi kapıda, uzaktan çalışma geri dönüyor

Gazze için hukuki seferberlik: Küresel Sumud Filosu’nun yanındayız

Kazakistan’da yeni anayasa için sandık kuruluyor

Duruşma görüntülerini paylaşanlar hakkında soruşturma

Kapıkule’de 8 kilo kokain ele geçirildi

İşgalci rejimin Lübnan'da katliamları sürüyor

Sakarya'da uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama

Battalgazi’de yol çalışmaları sürüyor

Yetimler Vakfı Gazze'de sıcak yemek desteğini sürdürüyor

Türkiye nükleer enerji vizyonunu Paris’te anlattı

İstanbul’da forex dolandırıcılığı operasyonu: 140 gözaltı

HÜDA PAR Milletvekili Demir, ‘sahte bayrak’ operasyonlarına dikkat çekti: Siyonistlerin oyununa gelmeyelim!

Yozgat’ta uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltı

İzmir’de 1.200 yataklı yeni şehir hastanesi kurulacak

Afyonkarahisar’da araçta uyuşturucu ele geçirildi

Gaziantep'te hijyen kurallarına uymayan iş yerleri kapatıldı

Siirt’te 5 hastanın tam kapalı kalp damarı açıldı

Adana’da üst geçit krizi: Vatandaşlar trafikte canını riske atıyor

Mardin’de kuduz şüphesiyle bir mahalle karantinaya alındı

Kastamonu’da silah operasyonu

Irak, hava sahasını 3 gün daha kapattı

Vakıf üniversitesinde ayrımcılık iddiaları

Gaziantep'te hapis cezası bulunan 2 şüpheli yakalandı

Sivas’ta göçmen kaçakçılığı operasyonu: 19 göçmen kaçakçısı tutuklandı

Şanlıurfa'da ihtiyaç sahiplerine her gün Ramazan pidesi ulaştırılıyor

Bursa’da bayram öncesi denetimler başladı

Akdeniz’de 4,1 büyüklüğünde deprem

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


'Kutsal Emanetler ve Vakıf Eserleri Sergisi' Malatya'da ilk defa açıldı

Kenya'da sel: 49 ölü

Gazze Şeridi'ne ateşkese rağmen saldırılar sürüyor: Şehit sayısı 72 bin 134'e yükseldi

Vietnam’da yakıt krizi kapıda, uzaktan çalışma geri dönüyor

Gazze için hukuki seferberlik: Küresel Sumud Filosu’nun yanındayız

Kazakistan’da yeni anayasa için sandık kuruluyor

Duruşma görüntülerini paylaşanlar hakkında soruşturma