• BIST 100

    16741,46%-0,12
  • DOLAR

    43,95% 0,17
  • EURO

    51,97% 0,15
  • GRAM ALTIN

    7320,06% -0,15
  • Ç. ALTIN

    11819,10% 0,00

Koronavirüs sürecinde çocuklarda artışa geçti: Miyop

08 Aralık 2021, Çarşamba 10:07
08 Aralık 2021, Çarşamba 10:07
Koronavirüs sürecinde çocuklarda artışa geçti: Miyop
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Koronavirüs sürecinde çocuklarda artışa geçti: Miyop

Kayseri Şehir Hastanesi Göz Kliniği Eğitim Sorumlusu Doç. Dr. Mustafa Ataş, vatandaşların korona virüse yakalanma korkusundan dolayı hastanelere gelmediğini ve korku yaşadığını söyledi.

Uzmanı açıkladı: Diyabete karşı tüketilmesi gereken 10 besin

VATANDAŞLAR TEDAVİLERİNİ ERTELEMEMELİ

Vatandaşların tedavilerini ertelememeleri gerektiğinin altını çizen Ataş, uyarılarda bulunarak, 'Covid-19 denildiği zaman insanlarda artık bir panik ve korku durumu oluşuyor. Hastalığın çok ağır seyretmesinden dolayı özellikle kronik hastalığı olan hastalarımız, şeker hastalığı, göz tansiyonu, sarı nokta hastalığı veya kataraktlı olan hastalar hastanelere gelmekten çekiniyorlar, korkuyorlar ve tedavilerini erteliyorlar. Bize hastalık ilerledikten sonra geliyorlar veya geri dönüşsüz noktalarda geliyorlar. Örneğin şeker hastaları, gözlerinde kanamalar ya da yırtıklar oluştuktan sonra geliyorlar. O zaman bu durumun tedavisi çok daha zor hale geliyor. Sarı nokta hastalığında artık iyice kanamalar, sıkarlar oluşmuş veya katarakta çok ilerlemiş oluyor bunların da aynı şekilde tedavisi zor oluyor. Hastalarımızın bir yandan tedavilerini ve kontrollerini aksatmamaları gerekiyor. Hastalarımızı belirli hijyen kurallarına uyarak, özellikle maskelerini, mesafe ve temizliklerine dikkat ederek, hastaneye gelip tedavilerini yaptırmaları gerekiyor. Kontrollerini aksatmamaları gerekiyor. Aksi takdirde daha ağır durumlarla karşılaşma durumu söz konusu olabiliyor' ifadelerini kullandı. 



KORONAVİRÜSLE BİRLİKTE ARTIŞA GEÇTİ

Korona virüsle beraber sokağa çıkma kısıtlamalarında çocukların cep telefonu ve bilgisayar ile fazla zaman geçirdiği için gözde miyop rahatsızlığının arttığını dile getiren Kayseri Şehir Hastanesi Göz Kliniği Eğitim Sorumlusu Doç. Dr. Mustafa Ataş, 'Uzun süreli sokağa çıkma yasakları oldu. Okullarda eğitimler uzaktan eğitim oldu. İnsanlar hep evde kaldı. Özellikle çocuklar bu dönemde bilgisayara ile cep telefonu ile uğraşmak zorunda kaldı. Bunun birçok etkisi oldu. Özellikle gözde miyop dediğimiz, uzağı görmeme durumunu tetiklemiş olabilir. Bu da tabi ki yapılan çalışmalarda uzun süre telefonla uğraşmak, bilgisayar ile uğraşmak bu hastalığı tetikleyebiliyor. O yüzden çocuklarımızın telefonla, bilgisayarla çok uzun süre vakit geçirmemeleri, mümkün mertebe dışarı çıkıp, açık havada gezmelerini, spor yapmalarını öneriyoruz. Bu konuda literatürde yapılmış birçok çalışma var. Sürekli yakından telefonla oynamanın, meşgul olmanın miyop hastalığını tetiklediğini biliyoruz. O yüzden belli bir sürenin üzerine bunlarla meşgul olmamak gerekiyor' şeklinde konuştu.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Işık: Gençlerimize infak bilincini aşılamak için rızık kavramını iyice öğretmemiz lazım

Buca’da süt mandırasında yangın

Batman'ın ilçelerinde kar etkili oluyor

Batman'da yılkı atları gün doğumunda görüntülendi

Özel eğitim öğrencileri için yaşam becerileri etkinlikleri kitabı hazırlandı

Battalgazi’de karla mücadeleye gece denetimi

Batman’da Emekli TOKİ Sitesinde Yangın: Tahliyeler Başladı

Batman'da 33 hükümlü yakalandı

Şanlıurfa’da ruhsatsız silah operasyonu

Adana’da aranan 3 şahıs yakalandı

Kozluk ve Sason'da eğitime kar engeli

Din Hizmetleri Uzmanı Dr. Akşit: Zekât toplumsal dayanışmanın temelidir

Müftü Turan: Ramazandan sonra da 11 ayı Ramazan gibi yaşamalıyız

Hizmet üretici fiyat endeksi Ocak’ta yıllık yüzde 34,07 arttı

Gaziantep'te uyuşturucu operasyonunda 11 şüpheli tutuklandı

Brent petrol 71,22 dolardan işlem görüyor

2025 yılı IV. çeyreğinde yapı ruhsatı verilen bina sayısı yüzde 5,5 arttı

Adana’nın geleceğini şekillendirecek "Adana Eylem Planı" toplantısı yapıldı

FETÖ’den aranan hükümlü yakalandı

İşsizlik oranı yüzde 8,1’e yükseldi

Cuma hutbesi: Bağımlılıkla mücadelede Ramazan bir fırsattır

Kırmızı bültenle aranan 23 suçlu yakalandı

Venezuela Geçici Devlet Başkanı Rodriguez, ABD'den yaptırımları kaldırmasını istedi

Bitlis’te hayat durdu, 304 köy yolu ulaşıma kapandı

Yarısı Bizden’de yeni düzenleme: 31 Aralık’a kadar başvuranlar yararlanacak

"Yüzyılın Sosyal Konut Projesi"nde 3 il için kura heyecanı

İşgal reminin Gazze’ye hava saldırılarında 4 Filistinli şehid oldu

Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hoca rahmet ve minnetle anılıyor

Benzine 1,11 TL zam geliyor

28 Şubat mağduru Rukiye Dal: Nerde bir öğrenci görsem ağlıyordum

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Işık: Gençlerimize infak bilincini aşılamak için rızık kavramını iyice öğretmemiz lazım

Buca’da süt mandırasında yangın

Batman'ın ilçelerinde kar etkili oluyor

Batman'da yılkı atları gün doğumunda görüntülendi

Özel eğitim öğrencileri için yaşam becerileri etkinlikleri kitabı hazırlandı

Battalgazi’de karla mücadeleye gece denetimi

Batman’da Emekli TOKİ Sitesinde Yangın: Tahliyeler Başladı