-
BIST 100
16287,81%0,58
-
DOLAR
44,18% 0,15
-
EURO
50,77% -0,12
-
GRAM ALTIN
7257,94% 0,73
-
Ç. ALTIN
11762,72% 0,00
Koronavirüsü yenen doktor: Ne çektiğimi insanlar görse kurallara uyarlardı
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Koronavirüsü yenen doktor: Ne çektiğimi insanlar görse kurallara uyarlardı
Tokat Devlet Hastanesi’nin pandemi servisinde görev yapan, evli ve 2 çocuk babası Uzm. Dr. Orhan Yıldız, 7 Ağustos'ta grip belirtileri ve yüksek ateş şikayeti ile hastanenin pandemi polikliniğine başvurdu. Yıldız'ın Covid-19 testinin pozitif çıkması sonrası evinde tedavisine başlandı. 14 gün boyunca ilaç tedavisi gören Yıldız, tedavisinin 10'uncu gününde virüsü yendi. Yıldız, yapılan son testin negatif çıkmasının ardından karantina süresinin dolmasıyla görevine yeniden döndü. Yıldız, koronavirüse yakalanmasının ardından tedavi sürecini DHA'ya anlattı.
'HAREKET ETMEK BİLE IZDIRAPTI'
Çok sıkıntılı bir tedavi süreci geçirdiğini dile getiren Dr. Orhan Yıldız, 'Pandemi servisi sorumluluğu yapıyordum. İlk zamanlarda hafif bir burun akıntısıyla başladı. Acaba üşüttüm mü, diye düşündüm. İkinci gün ateş başladı. Ama bildiğiniz gibi bir ateş değil. 38 derece ama sizi 40 derece gibi sarsıyor. Üçüncü gün artık dayanılmaz bir hale gelince pandemi polikliniğine başvurdum. Akşam da pozitif olduğumu öğrendim. Tomografimi çektirdim. Akciğerlerim de ağrıyordu. Nefes almakta zorlanıyordum ama tam akciğerlerime yerleşmemişti. Arkadaşlarım hemen tedavime başladılar. O dönemde de evde de tedavi olma imkanım vardı. Bunu önceleri hastanede veriyorduk. Ama yeni çıkan kararla evde de verilebiliyor. Kemikleriniz patlayacakmış gibi ağrıyor. Gece hayatta uyuyamıyorsunuz. Uyku kesinlikle yoktu. O dönemde hareket etmek bile bir ızdıraptı. Mesela duşa giriyorsunuz, demirli zincirlerle vurulmuş gibi tüm kaslarınız ağrıyor. Ben bunu ilk 5 gün çok çektim. Ondan sonra koku alamadım. Koku almanın müthiş bir şey olduğunu hastalıktan sonra anladım. Ağızda tat yok, acıkınca yiyorsunuz. Bunu da mecburen yiyorsunuz. Yemezseniz bu hastalıkla baş edemezsiniz. Yemekleri sadece soğuk ve sıcak olarak algılıyordum. 10'uncu günden sonra normale döndüm. 14'üncü günden sonra tekrar işimin başına döndüm' diye konuştu. 
'MASKEMİZE KESİNLİKLE DİKKAT EDELİM'
14 gün boyunca tek başına bir odada kaldığını ve pencereden bisiklet süren çocukları izlediğini söyleyen Dr. Yıldız, 'Bu hastalıkta çektiklerimi insanlar görse kesinlikle ve kesinlikle maske ve sosyal mesafe kurallarına uyarlardı. Kas ağrıları, içinde bomba patlayacak, kasınıza bir iğne batırayım da içindeki havayı boşaltayım gibi ağrıyor. Bizler de maske ve mesafe olaylarına dikkat ediyoruz. Ama sonuçta pandemide çalışıyoruz. Herkesten duyuyoruz 'Ben çok ağır grip geçirdim'. Ben bu hastalığı atlattım. Öyle değil. Ben ağır grip geçirdiğim zaman günlük 5-10 kilometre koşuyordum. Bunda 10 kilometre yürümek değil 1 metre yürümek bile büyük bir ızdıraptır. Benim herkese diyeceğim; maskemize kesinlikle dikkat edelim. Hijyen temizliğine dikkat edelim. Mümkün olduğunca bu süreçte ortamlardan uzak duralım' dedi.
Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu için toz taşınımı uyarısı
Cuma hutbesi: Hak ve hakikatin temsilcileri Peygamberlere iman
Skandal karar: Siyonist rejim, Filistinli esire cinsel saldırıda bulunan askerler hakkındaki davayı düşürdü
CHP’li Kuşadası Belediye Başkanı Günel gözaltına alındı
Mersin otomobil motosiklete çarptı: Bir ölü, bir yaralı
Bölgeye uçak gemisi gönderen Fransa'nın askerleri Erbil'de vuruldu: Bir subay öldü, 6 asker yaralandı
İşgalciler iki Filistinli genci şehit etti: HAMAS, Zaatara ve Ramat Gan eylemlerini övdü
Direnişten hedefli operasyon: ABD yakıt ikmal uçağı Irak'ta düşürüldü
Kudüslüler 13 gündür Mescid-i Aksa'nın kapılarının önünde namaz kılıyor
İran, siyonist rejim ve ABD üslerini füzelerle vurdu
Okullarda ikinci ara tatil bugün başlıyor
Bakan Çiftçi: Tokat'taki depremle ilgili şu ana kadar olumsuz ihbar yok
Tokat'ta 5,5 büyüklüğünde deprem
Bakan Bayraktar: Enerjide arz güvenliği ve kaynak çeşitliliği hayati önemde
Paris’te Türkiye ve NATO ilişkilerini konu alan yuvarlak masa toplantısı düzenlendi
ABD'ye ait KC-135 yakıt ikmal uçağı Irak'ta düştü
DMM, THY ile ilgili iddiaları yalanladı
Antalya merkezli 5 ilde eş zamanlı operasyonda 84 gözaltı
Adıyaman’ın Kâhta ilçesinde füze paniği
Balıkesir'de hafif ticari araç ile otomobil çarpıştı: 1 ölü, 2 yaralı
Siyonistlere ait savaş uçakları Lübnan'da sivillerin yaşadığı binaları vurdu
Yunanistan Tahran Büyükelçiliğini Bakü'ye taşıyor
Ordu'da yasa dışı avlanan su ürünlerine el konuldu
Ramazan ayında siyonistlerin Gazze'ye saldırıları sürüyor: 72 bin 136 şehit
Avrupa'da enerji fiyatlarında artış endişesi: Tavan fiyat ve kısıtlama kararı
TPAO’da Birlik Sofrası: Petrolspor ve Basın Bir Arada
Samsun'da zincirleme kaza: 7 yaralı
Gana ile Güney Kore arasında stratejik ortaklık adımı
Paşinyan: Ermenistan-Azerbaycan kalıcı barış anlaşması imzalanacak
İran'dan Hürmüz Boğazı açıklaması: Kapalı kalmaya devam edecek
Yükleniyor






