• BIST 100

    17249,60%-0,47
  • DOLAR

    43,72% 0,05
  • EURO

    51,77% -0,13
  • GRAM ALTIN

    6857,63% -2,24
  • Ç. ALTIN

    11540,30% -0,93

Koronavirüsü yenen doktor: Ne çektiğimi insanlar görse kurallara uyarlardı

27 Ağustos 2020, Perşembe 09:54
27 Ağustos 2020, Perşembe 09:54
Koronavirüsü yenen doktor: Ne çektiğimi insanlar görse kurallara uyarlardı
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Koronavirüsü yenen doktor: Ne çektiğimi insanlar görse kurallara uyarlardı

Tokat Devlet Hastanesi’nin pandemi servisinde görev yapan, evli ve 2 çocuk babası Uzm. Dr. Orhan Yıldız, 7 Ağustos'ta grip belirtileri ve yüksek ateş şikayeti ile hastanenin pandemi polikliniğine başvurdu. Yıldız'ın Covid-19 testinin pozitif çıkması sonrası evinde tedavisine başlandı. 14 gün boyunca ilaç tedavisi gören Yıldız, tedavisinin 10'uncu gününde virüsü yendi. Yıldız, yapılan son testin negatif çıkmasının ardından karantina süresinin dolmasıyla görevine yeniden döndü. Yıldız, koronavirüse yakalanmasının ardından tedavi sürecini DHA'ya anlattı.

'HAREKET ETMEK BİLE IZDIRAPTI'

Çok sıkıntılı bir tedavi süreci geçirdiğini dile getiren Dr. Orhan Yıldız, 'Pandemi servisi sorumluluğu yapıyordum. İlk zamanlarda hafif bir burun akıntısıyla başladı. Acaba üşüttüm mü, diye düşündüm. İkinci gün ateş başladı. Ama bildiğiniz gibi bir ateş değil. 38 derece ama sizi 40 derece gibi sarsıyor.  Üçüncü gün artık dayanılmaz bir hale gelince pandemi polikliniğine başvurdum. Akşam da pozitif olduğumu öğrendim. Tomografimi çektirdim. Akciğerlerim de ağrıyordu. Nefes almakta zorlanıyordum ama tam akciğerlerime yerleşmemişti. Arkadaşlarım hemen tedavime başladılar. O dönemde de evde de tedavi olma imkanım vardı. Bunu önceleri hastanede veriyorduk. Ama yeni çıkan kararla evde de verilebiliyor. Kemikleriniz patlayacakmış gibi ağrıyor. Gece hayatta uyuyamıyorsunuz. Uyku kesinlikle yoktu. O dönemde hareket etmek bile bir ızdıraptı. Mesela duşa giriyorsunuz, demirli zincirlerle vurulmuş gibi tüm kaslarınız ağrıyor. Ben bunu ilk 5 gün çok çektim. Ondan sonra koku alamadım. Koku almanın müthiş bir şey olduğunu hastalıktan sonra anladım. Ağızda tat yok, acıkınca yiyorsunuz. Bunu da mecburen yiyorsunuz. Yemezseniz bu hastalıkla baş edemezsiniz. Yemekleri sadece soğuk ve sıcak olarak algılıyordum. 10'uncu günden sonra normale döndüm. 14'üncü günden sonra tekrar işimin başına döndüm' diye konuştu. 



'MASKEMİZE KESİNLİKLE DİKKAT EDELİM'

14 gün boyunca tek başına bir odada kaldığını ve pencereden bisiklet süren çocukları izlediğini söyleyen Dr. Yıldız, 'Bu hastalıkta çektiklerimi insanlar görse kesinlikle ve kesinlikle maske ve sosyal mesafe kurallarına uyarlardı. Kas ağrıları, içinde bomba patlayacak, kasınıza bir iğne batırayım da içindeki havayı boşaltayım gibi ağrıyor. Bizler de maske ve mesafe olaylarına dikkat ediyoruz. Ama sonuçta pandemide çalışıyoruz. Herkesten duyuyoruz 'Ben çok ağır grip geçirdim'. Ben bu hastalığı atlattım. Öyle değil. Ben ağır grip geçirdiğim zaman günlük 5-10 kilometre koşuyordum. Bunda 10 kilometre yürümek değil 1 metre yürümek bile büyük bir ızdıraptır. Benim herkese diyeceğim; maskemize kesinlikle dikkat edelim. Hijyen temizliğine dikkat edelim. Mümkün olduğunca bu süreçte ortamlardan uzak duralım' dedi. 
 

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

YÖK Başkanı Özvar, stratejik kontenjan dönüşümünü açıkladı

ABD’de çığ: 9 kayakçı kayıp

Uydu haberleşmesinde Çin’den rekor lazer bağlantısı

Ceylanpınar Sınır Kapısının kapatılmasına STK'lardan tepki

Canlı yayındaki sözleri nedeniyle Deniz Sinan Demir hakkında soruşturma

Sadece "Hayırlı Ramazanlar" demek katliam ve soykırımın üstünü örtmüyor

Siirt’te yangın sonrası hasar gören cami Ramazana hazır

Nevşehir’de karbonmonoksit zehirlenmesi: Anne, baba ve bebekleri hayatını kaybetti

Gaziantep’te engelli raporu operasyonu: 40 şüpheli yakalandı

Diyetisyen Ertaş: Sahura kalkılmaması açlık süresini 19 saate çıkarıyor

Vaiz Gökalp: Ramazanda "Kur’an’ı hayatımızın merkezine alalım"

Alman Büyükelçi İran Dışişleri Bakanlığı'na çağırıldı

Gaziantep'te 8 binden fazla araca ceza uygulandı

Şırnak Valisi Ekici'den Ramazan ayı mesajı

Bursa merkezli uyuşturucu operasyonu: 59 tutuklama

Diyanet-Sen Gaziantep Şube Başkanı Göral'dan Gazze'ye yardım çağrısı

Vatandaşlardan Ramazan ayı mesajı: Paylaşma ve yardımlaşma artmalı, Gazze unutulmamalı

HÜDA PAR'lı Belediye Başkanı Özhan'dan Ramazan öncesi anlamlı yardım

Sinop’ta uyuşturucu operasyonu: 7 şüpheli hakkında işlem

Ramazanda sağlıklı beslenmenin temeli: Denge ve çeşitlilik

Şanlıurfa’da iki otomobil çarpıştı: 3 yaralı

Şanlıurfa’da diyabet ve tansiyon hastalarına Ramazan uyarısı

Şanlıurfa’da 18 yıl hapis cezası bulunan firari hükümlü yakalandı

Şanlıurfa’da bazı mahalleler için su kesintisi uyarısı

"Takva ayı olan Ramazanda Kur'an ile irtibat güçlendirilmeli"

Rusya: Ukrayna’ya ait 43 İHA düşürüldü

Cizre’de aday öğretmenler maarif modeliyle tanıştı

Şanlıurfa’da gıda denetimi: 2 bin 487 tarihi geçmiş ürün tespit edildi

İstanbul Havalimanı’nda 20 Afrika gri papağanı ele geçirildi

Mardin İl Müftüsü Türkmen: Bu Ramazan ayında özellikle Gazze’yi ve diğer Müslüman kardeşlerimizi unutmayalım

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


YÖK Başkanı Özvar, stratejik kontenjan dönüşümünü açıkladı

ABD’de çığ: 9 kayakçı kayıp

Uydu haberleşmesinde Çin’den rekor lazer bağlantısı

Ceylanpınar Sınır Kapısının kapatılmasına STK'lardan tepki

Canlı yayındaki sözleri nedeniyle Deniz Sinan Demir hakkında soruşturma

Sadece "Hayırlı Ramazanlar" demek katliam ve soykırımın üstünü örtmüyor

Siirt’te yangın sonrası hasar gören cami Ramazana hazır