• BIST 100

    9339,59%-0,11
  • DOLAR

    39,44% 0,21
  • EURO

    45,49% -0,01
  • GRAM ALTIN

    4289,17% 0,12
  • Ç. ALTIN

    6927,68% -0,09
Korumasız gençlerin sporla güçlendirilmesi konuşuldu
GÜNDEM
Tarih: 6.12.2022 16:35
Güncelleme: 1.01.0001 00:00
Korumasız gençlerin sporla güçlendirilmesi konuşuldu
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Korumasız gençlerin sporla güçlendirilmesi konuşuldu

Adıyaman Valiliği toplantı salonunda “Korunmasız Gençlerin Daha İyi ve Kapsayıcı Spor ve Gençlik Altyapısı ve Aktiviteleri ile Güçlendirilmesi Projesi” bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.
Gençlik Spor Bakanlığı ile Avrupa Birliği’nin “Sporla Buluşuyoruz” FRIT II fonuyla hayata geçirilen “Korunmasız Gençlerin Daha İyi ve Kapsayıcı Spor ve Gençlik Altyapısı ve Aktiviteleri ile Güçlendirilmesi Projesi” çerçevesinde bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Toplantıda, proje çerçevesinde Geçici Koruma altındaki Suriyeli gençlerin Türk toplumuyla sosyal uyumunu geliştirmeye katkıda bulunmak amacıyla Adıyaman merkezde yapımına başlanan Spor Salonu ile Gölbaşı ilçesinde yapılmakta olan Gençlik Merkezinin amacı ve kentteki sportif aktiviteler hakkında değerlendirmelerde bulunuldu.
Bakanlık Proje Koordinatörü Başak Ekinci’nun sunumu öncesinde Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, Avrupa Birliği Delegasyonu Altyapı Program Müdürü Michel Cat, KfW Alman Kalkınma Bankası Kıdemli Proje Koordinatörü Jülide Oğuz, Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş açılış konuşması yaptı.
Vali Mahmut Çuhadar konuşmasında, projenin öneminden bahsederek, “FRIT II programı altında, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Alman Kalkınma Bankası ( KfW Kalkınma Bankası) yürütücülüğünde, Avrupa Birliği’nin finansman desteğiyle yürütülen bir proje, Türk ve Suriyeli mültecilerin sosyal uyumuna yönelik bir tesisleşme projesidir.
Proje ile mülteci yoğunluğunun yüksek olduğu seçilmiş illerde gençlik ve spor tesislerine erişimi artırmak, Geçici Koruma altındaki Suriyeli (GKAS) gençlerin Türk toplumuyla sosyal uyumunu geliştirmeye katkıda bulunmak, Proje bölgelerinde mevcut tesis sayısını arttırarak sporu teşvik etmek amaçlanmaktadır.
Proje çerçevesinde Adana, Adıyaman, Batman, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Mardin, Mersin, Osmaniye, Şanlıurfa illerinde 22 adet tesis yapılması planlanmaktadır. Bu çerçevede ilimiz merkezinde 21 milyon 703 bin 158 TL yatırım bedeli ile Spor Salonu, Gölbaşı ilçemizde 34 milyon 131 bin 109 TL yatırım bedeli ile Gençlik Merkezi yapımına başlanmıştır.
Koruma altındaki gençlerin ve vatandaşlarımızın spor altyapısının güçlendirilmesi, gençlik çalışmaları ve organizasyon becerilerinin arttırılmasına yönelik olarak gerçekleştirilen bu proje ile ilimiz Merkez ilçesi ve Gölbaşı ilçesinde gençlik ve spor alanında tesisleşme atılımında bir eşik daha aşılmış olacaktır” dedi.
[gallery ids=',66571,66572,66573']

TBMM, işgalin İran saldırganlığına karşı tezkereyi kabul etti

Siirt’te park halindeki otomobil alev alev yandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Katar Emiri işgalin İran'a saldırılarını görüştü

İran: Şu ana kadarki operasyonlarımız caydırıcıydı; cezalandırıcı operasyonlarımız çok yakında!

Malatya'da aracın çarptığı bisikletli çocuk hayatını kaybetti

Kamyonun çarptığı yaya ağır yaralandı

Malatya Büyükşehir Meclisi haziran ayı toplantıları sona erdi

İran'dan yeni füze fırlatıldı: Sirenler çaldı!

Bat Yam'da 88 bina İran füzeleriyle hasar gördü

İran Ordusu: 28 düşman hava aracı düşürüldü, işgale ait Hermes casus İHA’sı imha edildi

Rekabet Kurumu’ndan gıda laboratuvarlarına ceza

Gazze'deki direniş, ortak operasyonlarla işgalcileri öldürüp yaralıyor

Elektrik ve su sorunu küçükbaş hayvan üreticilerini bezdirdi

Genetik testler otizmi net göstermez, riski ortaya koyar!

Devrim Muhafızları: Operasyonlar siyonist rejim yıkılana kadar sürecek

Bakan Şimşek'ten cari açık mesajı

Nijeryalı Eğitimci İdriss: Eğer bu kadar insanın ölmesi sizi bir araya getiremiyorsa, diyecek söz yok

Vali Yavuz: Bağımlılık, yalnızca bedenleri değil, zihinleri ve iradeyi de esir almaktadır!

İran medyası: Tahran'ın füze harekatında siyonist istihbarat subayları öldü

Siyonist Katz: ABD, savunmamızda bize destek veriyor, bugün Tahran’a saldırılar düzenleyeceğiz

HÜDA PAR'dan valiliğe çağrı: Siyonist katilin İstanbul'umuzda konser vermesi büyük bir züldür

Şanlıurfa'da kamyonet şarampole devrildi: 1 kişi yaralandı

DMM, “Bakanlık koruması altındaki 5 çocuk intihara kalkıştı” iddialarını yalanladı

Türkiye’nin orman alanı 23,4 milyon hektara yükseldi

Ceyhan Belediyesi’nde başkanlık koltuğu yine Aydar ailesine geçti

Şanlıurfa’da tarla yangını: 100 dönüm buğday kül oldu

Gazze Şeridi'nde şehit sayısı 55 bin 493'e ulaştı

Kaçak yapılaşmaya geçit yok!

Pakistanlı Dr. Şevket Javaz: Birlik olmadan Filistin’in kurtuluşu mümkün değil

Evde çıkan yangında mutfak küle döndü

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


TBMM, işgalin İran saldırganlığına karşı tezkereyi kabul etti

Siirt’te park halindeki otomobil alev alev yandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Katar Emiri işgalin İran'a saldırılarını görüştü

İran: Şu ana kadarki operasyonlarımız caydırıcıydı; cezalandırıcı operasyonlarımız çok yakında!

Malatya'da aracın çarptığı bisikletli çocuk hayatını kaybetti

Kamyonun çarptığı yaya ağır yaralandı

Malatya Büyükşehir Meclisi haziran ayı toplantıları sona erdi