Köy okulunu sanat atölyesine çevirdiler

Tarih: 30.05.2024 10:20
Köy okulunu sanat atölyesine çevirdiler
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
Haberi Sesli Oku

Köy okulunu sanat atölyesine çevirdiler

Şanlıurfa’nın Suriye sınırının sıfır noktasında bulunan Suruç Balaban İlkokulu öğretmenleri, okulu eğitim atölyesine çevirdi. Öğrencilerin, becerilerini ortaya koyabileceği imkanlar sunan öğretmenler, köylünün takdirini kazandı. Öğretmenler ayrıca okulda başlatılan kurs ile köyde okuma yazma seferberliği başlattı. Okuma yazmayı öğrenen köylüler, eğitimlerini sürdürmek istediklerini söyledi.
Şanlıurfa’nın Suriye sınırına komşu ilçesi Suruç Balaban İlkokulunda 3 yıldır görev yapan sınıf öğretmeni İsmail Köse, öğrencileriyle birçok dersi bahçede uygulamalı olarak işliyor. Mesleğini severek sürdüren Köse, okulu adeta eğitim atölyesine çevirdi. Çocukları eğitime kazandırmak amacıyla her gün farklı etkinlikler düzenleyen Köse, yaptığı etkinlikler sayesinde devamsızlık sorununu ortadan kaldırdı. Öğrencilerin yüzde 100 devam ile gittikleri okulda, veliler de zaman zaman düzenlenen etkinliklere dahil oluyor. Düzenlenen etkinliklere, evlerinde hazırladıkları, börek, çörek, pasta gibi yiyeceklerle katılan köylüler, öğrencilerle güzel zaman geçirerek birlik beraberlik mesajları veriyor.

Okuma yazma seferberliği
Okulda düzenlenen etkinliklerin yanı sıra açılan kurs ile okuma yazma seferberliği de başlatıldı. Kurs ile köyde okuma yazma bilmeyen onlarca kişi, eğitimlerini tamamlayarak sertifikalarını aldı. Sertifikalarını alan bazı kadınlar, eğitimlerini sürdürmek istediklerini söyledi.
Kendini bölgedeki çocuk ve gençlere adayan sınıf öğretmeni Köse, atölye, tiyatro, çizgi film, futbol, yüzme ve bahçede ders gibi çeşitli etkinliklerle çocukların gönlüne dokunmaya devam ediyor.
Sınıf öğretmeni Köse, “Burası Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinin Suriye sınırında bulunan Balaban köyüdür. Biz bu köyde öğrenci, veli ve öğretmenler olarak hep iç içeyiz. Burada bizim amacımız vatana, millete hayırlı birer evlat yetiştirmektir” dedi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Han Özdemir, öğretmen ve öğrencileri okulda ziyaret etti. Öğretmenleri güzel etkinlikler dolayısıyla kutlayan Özdemir, “Balaban İlkokulundayız. Suriye sınırının sıfır noktasındayız. Burada öğretmenler, öğrenciler ve köylüler hep beraber güzel bir etkinlik düzenlemişler. Buradaki amaç vatan sevgisini aşılamak, birlik beraberlik içerisinde hareket etmektir. Biz bu fedakarlığı gösteren öğretmenlerimize, köylülerimize çok teşekkür ediyoruz. Herkesi gönülden kutluyorum. Öğretmenlerimize desteklerimiz devam edecektir” ifadelerini kullandı.

Merkez Bsı, Haziran ayı faiz kararını açıklayacak

UNRWA: Gazze'de sağlık sistemi kritik seviyede, hayati öneme sahip ilaçlar tükendi

Siyonistlerin işgali altındaki Mescid-i Aksa 6 gündür kapalı

Çanakkale açıklarında 37 düzensiz göçmen yakalandı

Madagaskar'da gıda zehirlenmesi: 17 ölü

Wutip Tayfunu Vietnam'ı vurdu

Çin': israil uluslararası hukuku ihlal ediyor

ABD basını: israil Büyükelçiliği'nde tahliyeler başladı

ANFİDAP: Gazze'deki soykırıma katılan çifte vatandaşlar yargılanmalı

Guterres: israil ve İran arasındaki askeri tırmanıştan derin endişeliyim

Yolcu otobüsü ile tır çarpıştı: 3 yaralı

ABD Merkez Bsı politika faizini sabit tuttu

ABD 3. uçak gemisini Orta Doğu'ya gönderiyor

Malatya’da husumetliler arasında silahlı kavga: 1 yaralı

İran siyonistleri ilk defa Hürremşehr füzeleri ile vurdu

Ermenistan Başbakanı Paşinyan Türkiye'ye gelecek

İran'dan siyonist işgalcilere yeni füze dalgası

ABD'li albay "israil karşıtı" açıklamaları gerekçesiyle görevden alındı

Dışişleri Bakanlığından siyonist rejime tepki

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Iraklı mevkidaşı Hüseyin ile görüştü

Trabzon'da çay yüklü kamyonet devrildi: 9 yaralı

HÜDA PAR: Türkiye, İran ve Pakistan arasında stratejik bir pakt ve güç birliği kurulmalı

Freni patlayan kamyonet araca çarptıktan sonra evin bahçesine girdi: 4 yaralı

HÜDA PAR Milletvekili Dinç, Mısır dönüşü konuştu: Kudüs için malımız da kanımız da feda olsun!

Finans ve ekonomide yapay zekâ İstanbul'da tartışıldı

İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı: Nükleer tesislerin durumu iyi

İşgalciler, Bureyc kampını bombaladı: 10 şehit

Kütahya'da 3.6 büyüklüğünde deprem

Umman Körfezi'nde iki petrol tankeri çarpıştı

Benzin ve motorine zam

Yükleniyor