• BIST 100

    16585,73%-1,05
  • DOLAR

    43,92% 0,12
  • EURO

    51,91% 0,09
  • GRAM ALTIN

    7434,92% 1,41
  • Ç. ALTIN

    11883,52% 0,57

Kredi çekenler dikkat! O ücret iade edildi

05 Nisan 2021, Pazartesi 08:41
05 Nisan 2021, Pazartesi 08:41
Kredi çekenler dikkat! O ücret iade edildi
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Kredi çekenler dikkat! O ücret iade edildi

Hayat sigortası istemediğini söyleyen Kaymak bir türlü banka ile anlaşamadı. Hakkını aramak için tüketici hakem heyetlerine başvuruda bulundu. Hem hakem heyeti hem de tüketici mahkemesi hayat sigortası iadesini istedi.

İstanbul'da mali müşavirlik yapan 36 yaşındaki İsmail Fatih Kaymak, yaklaşık 1 yıl önce bir özel bankadan 100 bin liralık ihtiyaç kredisi çekti. Kredi işlemleri esnasında banka onayı olmadan kendisine hayat sigortası yaptı. Kredi çektikten sonraki 30 gün içinde bankadan bu sigortanın iptalini isteyen İsmail Fatih Kaymak'ın isteği bankadan reddedildi.

Kaymak, bunun üzerine tüketici mahkemesine başvurdu. Mahkeme hayat sigortasının İsmail Fatih Kaymak'ın açık onayı olmadan yapıldığına karar verdi ve paranın iadesini talep etti. Tüketici mahkemesinin bu kararın emsal teşkil ettiğini söyleyen İsmail Fatih Kaymak, 'Vatandaşlarımız bankaların dayattığı hayat sigortasının zorunlu olmadığını bilmeli' dedi.

'BİN 580 LİRA PARA İADESİ GERÇEKLEŞTİ'

İsmail Fatih Kaymak, 'Bir bankadan tüketici kredisi kullandım. Kullandığım krediye istinaden hayat sigortası oluşturduklarını söylediler. Bankaya istemediğimi söyledim. Ve para iadesi talep ettim. Ancak bankadan ret cevabı aldım. Ben de yasal hakkım olan tüketici hakem heyetine başvuru yaptım. Sonrasında ilgili banka bana dava açtı. Ancak tüketici mahkemesi lehime karar verdi ve bin 580 lira gibi bir para iadesi olacak. Vatandaşlarımız hayat sigortasının zorunlu olmadığını bilmeli. Aynı zamanda illa kredi çektikleri bankadan değil, istedikleri bir bankadan hayat sigortası yapabileceklerini söylemek isterim.' diye konuştu.

'SADECE KİŞİ İSTERSE SİGORTA YAPILABİLİR'

Bankanın karara itiraz ettiğini söyleyen Avukat Cansu Bektaşlı, 'Müvekkilim bir bankadan 100 bin liraya yakın bir ihtiyaç kredisi çekiyor. Bankada buna istinaden bir hayat poliçesi yaptırıyor. Müvekkilim hayat poliçesini iptal ettirmek istediğinde banka kendisine iptalin mümkün olmayacağını söylüyor. Oysa tüketici kanununda açıkça bir hüküm var. Kişi isterse sadece sigorta yapılabilir. Biz de müvekkilim ile tüketici hakem heyetine başvurduk. Tüketici hakem heyeti lehimizi karar verdi. Kişiye zoraki olarak hayat poliçesi yaptırılamayacağına ilişkin hüküm sundu. Banka ise bu kararı tüketici mahkemesine taşıdı. Fakat Tüketici mahkemesi de bizim lehimize karar verdi. Müvekkilimden aldıkları para iade edilecek' dedi.

'VATANDAŞLAR TÜKETİCİ HAKEM HEYETİNE BAŞVURMALI'

Bankaların kişilere zorunlu olarak hayat sigortası yaptıramayacağını belirten Avukat Bektaşlı; şöyle konuştu 'Bankalar kredi alırken genel işlem koşulu olarak sözleşmelerine bu hayat poliçelerini ekliyor. Tüketici ise bu işlemleri tam bilmediği için krediyi çekmek zorunda kalıyor. Vatandaşlarımız böyle bir durumla karşılaştığı zaman ilk önce bankaya gidip hayat poliçesinin iadesini talep etmeli. Ardından tüketici hakem heyetine başvuruda bulunmalı. Bir de vatandaşlarımız şunu bilmeli ki tüketici dava için harç ödemekten muaf. Çünkü vatandaşlarımız dava açarken 'bir de dava açmak için para mı vereceğim' diyor. Yine bu süreçte vatandaşlarımızın dikkat etmesi gereken konulardan biri ise kredi çektikten 30 gün içerisinde şikâyetin gerçekleştirilmesi gerekiyor' diye konuştu.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

İletişim Başkanı Duran: Gerilimin tırmanması kabul edilemez, barış için diyalog şart

Dışişleri Bakanlığı: Tarafları saldırılara bir an önce son vermeye davet ediyoruz

İran, Katar'daki ABD'ye ait erken uyarı radarını imha etti

Diyarbakır'da sağanak sonrası yol ve kaldırım çöktü

Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu: 28 Şubat İslami kimliği hedef alan ABD ve israil destekli bir darbe hareketiydi

İran Dışişleri Bakanı Arakçi: Bölgedeki tüm Müslüman ülkeler sorumluluklarını yerine getirmeli

Yeşilyurt Belediye Başkanı Geçit: Ramazan ayı paylaşma, dayanışma ve kardeşlik ayıdır

Mardin Yeşilay Şube Başkanı Akdağ: Aile kurumunun korunması bağımlılıkla mücadelede hayati önem taşır

Konya Beyşehir Gölü’nde sıkı denetim

Konya Umut Kervanı’ndan Ramazan vesilesiyle ihtiyaç sahiplerine yardım

siyonist rejimin erken uyarı radarı imha edildi

İçişleri Bakan Yardımcısı Turan: Yine savaş, yine sivil katliamı…

DMM: Türkiye’nin İran’a saldırılara destek verdiği iddiası asılsız

Bakan Gürlek: 28 Şubat demokrasimizin alnında kara bir lekedir

Akademisyen Sönmez'den İran'a saldırılara tepki: Yarın sıra diğer İslam ülkelerine de gelecek

Özgür Der Başkanı Kaya, Ramazan etkinliklerinden duyulan rahatsızlığı değerlendirdi

İran’da kız ilkokulu hedef alındı: En az 40 öğrenci şehit oldu

Siirt’e 19 hekim kadrosu tahsis edildi

Cizre'de hatimle teravih namazı geleneği devam ediyor

Orta Doğu’da Gerilim Tırmanıyor: 24 Ölü, 60 Yaralı; İsrail 20 Bin Yedek Askeri Göreve Çağırdı

İran Dışişleri Bakanlığı: İran Silahlı Kuvvetleri tüm imkân ve kapasitesini kullanacaktır

Dezenformasyon Merkezi: İran sınırından kaçak giriş iddiaları asılsız

İş lnsanı Dakak: Türkiye, üretimde ilk sırada olan ülkeleri model almalı

Postmodern darbe 28 Şubat: Hedefte milletin inancı ve değerleri vardı

TOKİ şantiyesindeki işçi konteynerlerinde yangın

Gaziantep'te tarihi eser operasyonu: 195 adet sikke ele geçirildi

Siirt’te aile kavgası sokağa taştı: Polis havaya ateş açtı, 3 kişi gözaltında

İzmir’de planlı su kesintileri

İran: Artık kırmızı çizgi yok, her şey mümkün

Almanya’da da 14 yaş altına sosyal medya kısıtlaması gündemde

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İletişim Başkanı Duran: Gerilimin tırmanması kabul edilemez, barış için diyalog şart

Dışişleri Bakanlığı: Tarafları saldırılara bir an önce son vermeye davet ediyoruz

İran, Katar'daki ABD'ye ait erken uyarı radarını imha etti

Diyarbakır'da sağanak sonrası yol ve kaldırım çöktü

Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu: 28 Şubat İslami kimliği hedef alan ABD ve israil destekli bir darbe hareketiydi

İran Dışişleri Bakanı Arakçi: Bölgedeki tüm Müslüman ülkeler sorumluluklarını yerine getirmeli

Yeşilyurt Belediye Başkanı Geçit: Ramazan ayı paylaşma, dayanışma ve kardeşlik ayıdır