• BIST 100

    10565,74%-0,59
  • DOLAR

    42,17% -0,01
  • EURO

    49,02% -0,28
  • GRAM ALTIN

    5558,99% -1,71
  • Ç. ALTIN

    9196,59% -3,17

Kripto para şikayetleri yüzde 998 arttı

27 Aralık 2021, Pazartesi 10:39
27 Aralık 2021, Pazartesi 10:39
Kripto para şikayetleri yüzde 998 arttı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Kripto para şikayetleri yüzde 998 arttı

Yeni nesil yatırım aracı olarak dünyanın dört bir yanında kullanılan kripto para, Türkiye’de özellikle son aylarda yaşanan döviz kuru artışı ve finansal dalgalanmalar nedeniyle oldukça rağbet görüyor. Öyle ki Blockchain analizleri yapan Chainalysis ve Kaiko'nun verilerine göre, Türkiye'de günlük kripto para işlem sayısı 1 milyon seviyesinin üzerine çıktı. Artan ilgi yatırımcıların şikayetlerini de beraberinde getirdi. Tüketicilerin bir referans kaynağı olarak başvurduğu Şikayetvar kripto paralarla ilgili en çok sorun yaşanan konuları derledi.

Şikayetvar’ın paylaştığı verilere göre 2021’in ilk 11 ayıyla bir önceki yılın ayı dönemi karşılaştırıldığında şikayet oranı yüzde 998 arttı. 2020’de 4 bin 840 olan şikayet sayısı, 2021’de 60 bin 359’a yükseldi.

Platform tarafından açıklanan verilere göre, kripto para borsasıyla ilgili Şikayetvar’a ulaşan şikayetlerin 11 bin 997’si çözüme kavuştu. Bu rakam platformda yayınlanan şikayetlerin yaklaşık yüzde 20’sini oluşturuyor. Şikayetvar ‘da kripto para borsaları 5 milyon 73 bin kez aratıldı.

THODEX VURGUNUN YAŞANDIĞI NİSAN AYINDA 16 BİN 940 ŞİKAYET GELDİ

Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük soygunlarından birisi olan Thodex vurgunun (vurgununun) yaşandığı Nisan ayında Şikayetvar’a toplam 16 bin 940 şikayet geldi.

14-20 Nisan haftasında Şikayetvar üzerinden Thodex şikayetleriyse yüzde bin 161 artış gösterdi. 2020’nin Nisan ayında 400 bin kullanıcıya sahip İstanbul merkezli kripto para borsası Thodex’in sahibi Fatih Özer yaklaşık 2 milyar dolarla birlikte Arvanutluk’a kaçtığı tespit edilmişti. Bu vurgun aynı zamanda Blokzincir veri firması Chainalysis, 2022 Kripto Suç Raporu’na göre bu yıl içinde en büyük kripto para vurgunu olarak değerlendiriliyor.

ELEKTRONİK BANKACILIK UYGULAMALARINDA ŞİKAYET SAYISI 47 BİNLERE ULAŞTI

Öte yandan Şikayetvar hazırladığı raporda elektronik bankacılık uygulamalarını ve bu kategoride gerçekleştirilen hizmetleri de inceledi. Verilere göre, bu kategoride 2020’in ilk 11 ayında 23 bin 329 olan şikayet sayısı yüzde 77 artarak 47 bin 565 oldu. Platforma gelen şikayetlerin yüzde 20’si çözüldü. Elektronik bankacılıkla ilgili toplam 2 milyon 670 bin arama gerçekleştirildi.

KRİPTO PARAYLA İLGİLİ EN ÇOK NELERDEN ŞİKAYET EDİLİYOR?

Şikayetvar kullanıcıların en çok şikayet ettiği başlıkları da derledi. Kullanıcıların karşılaştığı sorunlar, “Sisteme girişte hata vermesi, hesabın sıfırlanması, kimlik doğrulama işleminde sıkıntı çıkması, telefon numarası güncellemenin yapılmaması, fazla komisyon ücreti alınması, ön satıştaki fiyatların yanıltıcı olması, transfer işleminin uzun sürmesi, yavaş oluşu, yükselince satış işleminde sıkıntı çıkarmaları, düşünce de alım yaptırmamaları, müşteri temsilcilerinin yanlış yönlendirmesi sonucu işlemlerde zarar edilmesi, müşteri temsilcilerinin yatırım yaptıktan sonra ilgilenmemesi” olarak açıklandı.

Ramallah girişinde kısıtlama: Siyonist rejim Atara kapısını kapattı

Kabine yarın Beştepe’de toplanacak

Siyonist rejim saldırısının ardından 3 şehidin cenazesi enkaz altından çıkarıldı

Metro tünelleri olağanüstü durumlarda 1,4 milyon kişiyi barındırabilecek

İşçi ve işveren gözüyle asgari ücret, artan masraflar ve beklentiler

Yetimler Vakfı Siirt’te yetimleri unutmadı

Venezuela'da seferberlik: Maduro'dan ABD'nin "sömürgeci yaklaşımına" sert uyarı

Kırmızı bültenle ve ulusal düzeyde aranan 10 şahıs Türkiye’ye getirildi

Sakurajima Yanardağı’nda patlama: Kül bulutu 4,4 kilometreye ulaştı

Dünyanın en büyük arpa üreticileri açıklandı

Bingöl'de yetim çocuklara kışlık giyim desteği

Siyonist rejim destekçisi Machado’dan orduya silah bırakma ve Maduro’ya karşı çıkma çağrısı

Güney Gazze'de saldırılar devam ederken yağışlar binlerce çadırı sular altında bıraktı

Batı’da hırsızlık ve yağma vakaları tırmanıyor

İşgal rejimin zehirli atıkları, Filistinlilere karşı yeni bir silah

Claudia fırtınası Portekiz’den İngiltere’ye uzandı: 3 ölü, onlarca yaralı

LPG ithalatı eylülde arttı

TBMM bu hafta yoğun gündemle toplanıyor

15 bin sözleşmeli öğretmen ataması için tercih başvuruları yarın başlıyor

ABD’de silahlı saldırı: 4 ölü, çok sayıda yaralı

Türkiye'nin petrol ithalatı eylülde yüzde 30 arttı

Lübnan, siyonist rejime karşı sınır duvarı nedeniyle BMGK'ya şikâyette bulundu

Batman Valiliği; üç yılda 2 bin 312 silah ele geçirildi

Diyarbakır'da yüzlerce yetim ve ihtiyaç sahibi çocuğa kışlık kıyafet desteği

Suriye: Suveyda'da kanun dışı gruplar ateşkesi ihlal ediyor

Bitlis mevsimin ilk karıyla beyaza büründü

Meksika'da "Z kuşağı" protestosu: 120 yaralı

İSKİ'den musluklardan çamurlu su akmasına ilişkin açıklama

Ara tatil sona eriyor: Yarın ders zili çalacak

"Yurt Dışındaki Filistinliler" Ulusal Halk Meclisi kurdu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Ramallah girişinde kısıtlama: Siyonist rejim Atara kapısını kapattı

Kabine yarın Beştepe’de toplanacak

Siyonist rejim saldırısının ardından 3 şehidin cenazesi enkaz altından çıkarıldı

Metro tünelleri olağanüstü durumlarda 1,4 milyon kişiyi barındırabilecek

İşçi ve işveren gözüyle asgari ücret, artan masraflar ve beklentiler

Yetimler Vakfı Siirt’te yetimleri unutmadı

Venezuela'da seferberlik: Maduro'dan ABD'nin "sömürgeci yaklaşımına" sert uyarı