• BIST 100

    11048,11%-1,05
  • DOLAR

    41,30% 0,05
  • EURO

    48,80% 0,04
  • GRAM ALTIN

    4836,63% -0,41
  • Ç. ALTIN

    7935,99% -0,73

Kübbiye yeni sayısında Gaziantep’in yetiştirdiği önemli değerlerden Kamil Ocak’ı konu alıyor

05 Nisan 2024, Cuma 15:40
05 Nisan 2024, Cuma 15:40
Kübbiye yeni sayısında Gaziantep’in yetiştirdiği önemli değerlerden Kamil Ocak’ı konu alıyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Kübbiye yeni sayısında Gaziantep’in yetiştirdiği önemli değerlerden Kamil Ocak’ı konu alıyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Gazikültür tarafından yayımlanan, şehir ve kültürün nabzını tutan Kübbiye dergisinin 7’nci sayısı okurla buluştu. Bu özel sayı, Gaziantep’in yetiştirdiği önemli isimlerden biri olan ve Gençlik ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanlarından Kamil Ocak’ı konu alıyor.
Kübbiye dergisinin bu sayısında, Kâmil Ocak ismi bir kez daha saygıyla anılıyor. Kâmil Ocak’ın spor ve şehir hayatındaki izlerini süren bu sayı, Gaziantep’in kültürel zenginliğine dair derinlemesine bir bakış sunuyor. Dergide ayrıca Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in kaleminden bir takdim yazısı bulunuyor.
Gazikültür Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Hakan Tanrıöver ve Gazikültür Genel Müdürü Prof. Dr. Halil İbrahim Yakar’ın değerli katkılarıyla hazırlanan sayı, Kamil Ocak’ın kızı Nükhet Ocak Balkan’ın duygusal hatıralarına da yer veriyor.
Gaziantep’in tanınmış gazetecilerinden Yusuf Ağar, Okan Çelik, İbrahim Alisinanoğlu, Serdar Kav ve Muhammet Erdevir gibi isimler, dergideki yazılarıyla Kâmil Ocak isminin Gaziantep için ifade ettiği anlama ışık tutuyor.
Okurlar dergiye https://www.kubbiye.com/kubbiye-7-sayi/ adresinden ücretsiz olarak e-dergi formatında ulaşabilirler. Kübbiye, önümüzdeki sayılarda da Gaziantep’in kültürel yaşamına katkı sunmaya devam edecek.
Gazikültür Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Hakan Tanrıöver, “Her bireyin amacı, milletini ideal bir toplum düzeyine çıkarmak kadar, toplumun da görevi, bünyesinde yüksek karakterli ve mükemmel insanlar yetiştirmektir. Kübbiye dergisinin bu sayısı, bu tanımlamayı tam anlamıyla yansıtan bir şahsiyeti merkezine alıyor: Gaziantep’in gururu, Sarı Mektep mezunu, Merkez Bankası memuru, Dokumacılar Kooperatifi Genel Müdürü, siyasetçi, Belediye Başkanı, Milletvekili ve Millî Takım formasını terletmiş Spor Bakanı Kâmil Ocak’ı tanıtıyor” dedi.
Gazikültür Genel Müdürü Prof. Dr. Halil İbrahim Yakar, “Gaziantep sevdalısı olan Mehmet Kamil Ocak kişilik olarak; uyumlu, sakin, çalışkan, birleştirici, disiplinli, cömert, Mevlevî terbiyesi gereği insana hürmetlidir. Sadece doğup büyüdüğü Gaziantep’e değil Türkiye’ye faydalı olmuş, çok yönlü bir kişiliğe sahipti. İngilizce ve Fransızcayı iyi derecede, Arapçayı orta derecede bilmekteydi. Mehmet Kamil Ocak, Gaziantep’te Mevleviliğin en önemli temsilcisi olan Ocak ailesine mensuptu. Hazırladığımız bu sayıyla kültürümüzün ve tarihimizin bu önemli ismini hayırla yâd etmiş olduk” diye konuştu.
Kübbiye dergisi, şehir kültürü teması altında Gaziantep’in tarihî, sosyal ve kültürel yapısını incelemeye devam ediyor. 7. sayısında Kâmil Ocak’ı anarak kent belleğine katkıda bulunuyor ve yerel değerleri ulusal alana taşıma misyonunu sürdürüyor.
Gaziantep ve kültür meraklıları için kaçırılmayacak bir kaynak olan Kübbiye’nin bu sayısı, şehrin kültürel ve tarihî mirasına ışık tutarken aynı zamanda önemli bir spor adamının hatırasını onurlandırıyor.

Muğla’da 2 ilçede çıkan orman yangınlarına müdahale ediliyor

Osmaniye'de 3,8 büyüklüğünde deprem

Endonezya'da 6.1 büyüklüğünde deprem

Amasya’da drift yapan sürücüye 46 bin lira ceza

Arnavutluk'ta seçimden 130 gün sonra yeni hükümet kuruldu

ABD'den Polonya'ya 780 milyon dolarlık silah satışı

Gaziantep’te akraba kavgası kanlı bitti: 3 ölü

Otomobil ile hafif ticari araç çarpıştı: 4 yaralı

ABD Gazze'de acil ateşkes tasarısına bir kez daha veto etti

Malatya için şiddetli fırtına uyarısı

Dünya Meteoroloji Örgütü: Küresel su krizi derinleşiyor

Balıkesir’de 531 yeni afet konutunun temeli atıldı

Kamçatka'da 7.8 büyüklüğünde deprem

Kongo'da Ebola salgını: 48 vaka, 31 ölü

İzmir’de mobilya fabrikasında yangın

HAMAS: Gazze, ordunuz için kolay bir lokma olmayacak

BM Suriye Özel Temsilcisi Pedersen istifa etti

Balıkesir'de orman yangını

Erzurum’da ehliyetsiz sürücüye 37 bin lira ceza

Rusya’ya yönelik AB yaptırımları Birlik içinde bölünmeye yol açıyor

Rusya: Venezüella’ya yönelik müdahale girişimleri ve güç kullanımı tehditlerini kınıyoruz

Küresel Sumud Filosuna ait gemiler açık denizde bekleyişi devam ediyor

Muğla açıklarında 56 düzensiz göçmen yakalandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mahmud Abbas ile görüştü

Fransa'daki protestolarda 110 kişi gözaltına alındı

THY, Suudi Arabistan'ın Yanbu kentine uçuş başlatıyor

Gazze'de açlıktan ölenlerin sayısı 435'e yükseldi

YSK yarın CHP'de olağanüstü kurultay gündemiyle toplanacak

ABD Başkanı Trump, İngiltere Başbakanı Keir Starmer ile bir araya geldi

Ukrayna, İngiltere ile 100 Yıllık Ortaklık anlaşmasını onayladı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Muğla’da 2 ilçede çıkan orman yangınlarına müdahale ediliyor

Osmaniye'de 3,8 büyüklüğünde deprem

Endonezya'da 6.1 büyüklüğünde deprem

Amasya’da drift yapan sürücüye 46 bin lira ceza

Arnavutluk'ta seçimden 130 gün sonra yeni hükümet kuruldu

ABD'den Polonya'ya 780 milyon dolarlık silah satışı

Gaziantep’te akraba kavgası kanlı bitti: 3 ölü