• BIST 100

    11294,48%2,23
  • DOLAR

    41,33% 0,21
  • EURO

    48,56% -0,32
  • GRAM ALTIN

    4902,38% 1,34
  • Ç. ALTIN

    7989,27% 0,65

Küçük Prens kitabı Gazikültür tarafından Antep ağzında çevrildi

14 Nisan 2024, Pazar 12:10
14 Nisan 2024, Pazar 12:10
Küçük Prens kitabı Gazikültür tarafından Antep ağzında çevrildi
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Küçük Prens kitabı Gazikültür tarafından Antep ağzında çevrildi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Gazikültür A.Ş. tarafından bir çocuğun gözünden büyüklerin dünyasını anlatan dünyaca ünlü Küçük Prens kitabı Antep ağzına aktarılarak “Güccük Pirens” olarak yayımlandı.
Tüm dünya çocuklarının başucu kitabı olan ve yüzlerce dile çevrilen Küçük Prens’in, Antep ağzının korunarak gelecek kuşaklara aktarılması için Gazikültür A.Ş., yeni çalışmasını tamamladı. Dr. Filiz Mete ve Muhammed Şerbetçi tarafından yazılan Güccük Pirens kitabında, orijinalinin içerisinde bulunan uluslararası üne sahip çizimlere sadık kalındı, sadece kapakta Küçük Prens’i simgeleyen çocuk Gaziantep’in yöresel kıyafetleriyle resmedildi.
Öz Türkçe izleri taşıyan Antep ağzıyla yazılan ve 112 sayfadan oluşan kitap, Panorama 25 Aralık Müzesi, Gaziantep Zeugma Müzesi ve Arkeoloji Müzesi, Gazikültür mağazalarında, Türkiye çapında seçkin kitapçılarda, Gazikültür’ün internet sitesi “magazagaziantep.com” ve kitap satışı yapan seçkin internet sitelerinden temin edilebecek.

Şehrin kültürü, sanatını, geleneklerini ve geçmişini geleceğe taşımak ve belgelendirmek için birçok eseri hazırlayarak yayınlayan Gazikültür A.Ş., Güccük Pirens kitabıyla genel kapsamda kadim Türk milletinin dilinin tarihin aktarılmasını hedefliyor. Özelde ise dünyaca tanınan eserin Antep ağzıyla gündeme gelmesiyle hem Gaziantep hem de şehrin somut olmayan kültürel mirasına sahip çıkan bireyler için değer taşıyacağı düşünüldü.

“Küçük Prens’i Antep ağzına aktararak Antep ağzını daha geniş kitlelere duyurmaya gayret ettik”
Yürütülen çalışma hakkında açıklamada bulunan Gazikültür Yönetim Kurulu Başkanı M. Hakan Tanrıöver, Küçük Prens kitabının çocukların beğenisini topladığını ama asıl hedef kitlesinin yetişkinler olduğunu belirterek, “Kitapta oluşturulan hikaye ve karakter tüm dünyanın en çok sevdiği edebiyat eserlerinden bir tanesi olmayı başarmıştır. Yazarın ortaya koyduğu dünya, temelde sevginin etrafında şekillenen pek çok duyguyu beslemekte ve yeniden var etmektedir. Gazi şehrimizin temel direklerinden Antep ağzını muhafaza etmek ve gelecek nesillerle buluşturmak zorundayız. Bu düşünce ile Gazikültür olarak Antep ağzı çalışmalarımızı artırdık. 5 ciltlik Gaziantep’te Söylenen Deyimler ve Atasözleri ve Gaziantep kültürünü anlatan hikayelerden oluşan Anteplice Şirin Hanekler kitabını yayımladık. Son olarak dünyaca ünlü bir kitap olan Küçük Prens’i Antep ağzına aktararak Antep ağzını daha geniş kitlelere duyurmaya gayret ettik' ifadelerini kullandı.

“Kitap, çocuklarımızın hayal gücünü artırmayı ve Antep ağzını gelecek kuşaklara aktarmayı amaçlıyor”
Gazikültür Genel Müdürü Prof. Dr. Halil İbrahim Yakar ise yayınlanan kitap ile dünyanın en çok okunan kitaplarından olan Küçük Prens’i çocuklarla buluşturduklarını aktararak, “Gelecek kuşaklarımıza şehrimizin sembolü olan Antep ağzını da unutturmamak adına; bir dünya klasiği olan Küçük Prens’i ’Güccük Pirens’ adıyla Antep ağzına aktarılmış olarak yayımladık. Bu çalışmayı hazırlarken iki amacımız vardı. Bunlar, çocuklarımızın hayal gücünü arttırmak ve Antep ağzını gelecek kuşaklarımıza aktarmak. Böylece kitap, Antep ağzımızı unutulmaktan kurtulup koruyarak gelecek nesillere aktarmak amacıyla büyük bir titizlikle hazırlanmıştır” diye konuştu.

Venezuela'da silahlı kuvvetler seferberlik başlattı

Eğitimci Sarıtaç: Aile desteği olmadan başarı sürdürülemez

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: “Filistin’i tanıyan ülkeler vicdanın ve hukukun yanında durdu”

Siyonist işgalcilerin saldırılarında Gazze'de 75 sivil daha şehit oldu

Balıkesir'de 3.5 büyüklüğünde deprem

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'ye gitti

Suriye'de parlamento seçimlerinin tarihi belli oldu

Hindistan'a ait savaş gemisi, ortak tatbikat için Güney Kıbrıs'ta

ABD'de silahlı saldırı: 2 ölü, 5 yaralı

Malatya'da korkutan samanlık yangını

Malatya'da yapımı süren köy evinde yangın

Ukrayna: Rusya durdurulmazsa Avrupa ve Pasifik tehlikeye girer

İletişim Başkanı Duran: “Filistin’i tanıyan ülkeler, tarihin doğru tarafında”

Filipinler'de sokaklar karıştı, binlerce kişi protesto için bir araya geldi

Takla atan otomobildeki 3 kişi öldü, 2 kişi yaralandı

Konya'da orman yangını

FETÖ operasyonlarında 16 şüpheli tutuklandı

Gazze açlıktan ölüyor dünya izliyor

Pedallar Küresel Sumud Filosu'na destek için çevrildi

Büyükşehir Belediye Başkanı Er: Taziye çadırı kültüründen modern taziye konaklarına geçiyoruz

Batman'da Gazze direnişi tuvale yansıtıldı

Beyhan Barajı'nda kapaklar açıldı: 4 kişi son anda kurtarıldı

Kar yağışı 5 ilde etkili oldu

Filipinler'de Ragasa Tayfunu alarmı

Kanada, Avustralya ve İngiltere Filistin’i tanıdıklarını açıkladı

Çin'de Chikungunya salgını nedeniyle acil durumu ilan edildi

Çanakkale'de orman yangını

Tarsus’ta Küresel Sumud Filosu’na destek yürüyüşü ve basın açıklaması

Kahta'da 60 Hafız için icazet programı düzenlendi

Necara Aşireti Mardin’de yaklaşık 180 aile reisi ile bir araya geldi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Venezuela'da silahlı kuvvetler seferberlik başlattı

Eğitimci Sarıtaç: Aile desteği olmadan başarı sürdürülemez

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: “Filistin’i tanıyan ülkeler vicdanın ve hukukun yanında durdu”

Siyonist işgalcilerin saldırılarında Gazze'de 75 sivil daha şehit oldu

Balıkesir'de 3.5 büyüklüğünde deprem

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'ye gitti

Suriye'de parlamento seçimlerinin tarihi belli oldu