• BIST 100

    9167,58%0,98
  • DOLAR

    38,54% 0,33
  • EURO

    43,62% 0,20
  • GRAM ALTIN

    4016,84% 0,33
  • Ç. ALTIN

    6526,84% 0,67

Kudüs Kardeşlik Platformu'ndan, ABD savaş gemisinin İzmir Limanı'na girişine tepki

GÜNDEM 3.09.2024 17:11:05 0
Kudüs Kardeşlik Platformu

ABD'ye ait USS Wasp (LHD 1) savaş gemisinin İzmir Limanı'na demirlemesini ve Türkiye gemileriyle ortak tatbikatını kınayan Kudüs Kardeşlik Platformu, israilin Filistinli ve Gazzeli kardeşlerine yönelik uyguladığı vahşeti ve ABD'nin bu duruma destek verdi

Malatya'da Kudüs Kardeşlik Platformu, ABD'ye ait USS Wasp (LHD 1) savaş gemisinin İzmir Limanı'na demirlemesini ve Türkiye gemileriyle ortak tatbikatını kınamak amacıyla kentteki basın konteynerlerini ziyaret ederek burada basın açıklaması düzenledi.

Kitle adına basın açıklamasını okuyan Mehmet Emin Doğaner, "Allah'u Teâlâ, Mümtehine suresi 9'uncu ayeti kerimede; 'Allah sizi, ancak din hakkında sizinle savaşmış, sizi yurtlarınızdan çıkarmış ve çıkarılmanız için yardım etmiş olanları dost edinmekten sakındırır. Kim onları dost edinirse işte onlar zâlimlerdir" diye buyuruyor. 80 yıla yakın bir sürerdir Mescid-i Aksa’yı barındıran Filistin’i işgal etmiş bulunan, yıllardır orada, işgal, gasp, hırsızlık, işkence, sürgün, tutuklama, İşkence, tecavüz, fesat ve katliam işlemediği cinayet kalmamış olan özellikle 7 Ekim'den beri, her türlü vahşeti Filistinli, Gazzeli kardeşlerimize uygulayan, uluslararası adalet divanının kararıyla gayr-ı meşru olduğu belgelenen, terör şebekesi, soykırımcı, siyonist çete israili korumak için bölgeye gönderilen, ABD'nin en büyük gemilerinden USS Wasp (LHD 1) gemisinin maalesef İzmir Limanı’na ulaştığı ve demirlediği ve beş gün orada kalacağı haberini almış bulunuyoruz." dedi.

USS Wasp'ın Türkiye'nin ilk amfibi savaş gemisi TCG Anadolu ile 13-17 Ağustos arasında Akdeniz'de ortak eğitim tatbikatı yaptığı, tatbikata USS Oak Hill ve TCG Gökova gemilerinin de katıldığının öğrenildiğini kaydeden Doğaner, "Tatbikat, ABD Donanması'na bağlı sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımlarla ortaya çıkmış ve Milli Savunma Bakanlığı, perşembe günü yapılan basın bilgilendirme toplantısında, 'TCG Anadolu ve TCG Gökova, ABD Donanma unsurları USS Wasp ve USS Oak Hill ile 13-17 Ağustos'ta Akdeniz'de geçiş eğitimleri icra etmiştir' açıklamasıyla israile destek vermek için gelen savaş gemileriyle ortak eğitim yapıldığını doğrulamıştı." ifadelerini kullandı.

"ABD'li ve Avrupalı emperyalistlerin bizim ülkemizi, terör aparatının amaçları için kullanmalarını asla kabul etmiyoruz"

Doğaner, "Bizler, terör aparatı israilin ABD'nin himayesinde bölgemizde ve özellikle kutsal topraklarımızda masum ve savunmasız insanlarımıza, kadınlarımıza, çocuklarımıza karşı işlediği katliamlara karşı eli-kolu bağlı, bir şey yapamamanın utanç ve zilletini yaşayan Türkiyeli Müslümanlar olarak,  Filistin ve bölgemize savaş, katliam ve yıkım getiren ABD ordusuna ait savaş gemisinin İzmir Limanımıza demirlemesini ve gemilerimizin onunla ortak faaliyetlerde bulunmasını asla kabul etmiyoruz ve lanetliyoruz. Ülkemizin limanları veya toprakları emperyalistlerin, müstekbirlerin ve onların gayr-ı meşru çocuğu teröristlerin ikmal ve lojistik üssü olamaz. ABD'li ve Avrupalı emperyalistlerin bizim ülkemizi, terör aparatının amaçları için kullanmalarını asla kabul etmiyoruz." ifadelerini kullandı.

Doğaner son olarak, "Bizler, Kudüs kardeşlik platformu olarak, soykırımcı, cinayet şebekesi israille tüm ilişkilerini kestiğini söyleyen Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ve Cumhurbaşkanımızı, söylediklerine uymaya, verdiği sözlere bağlı kalmaya ve başta okuduğumuz Ayet-i Kerime’nin ifade ettiği doğrultuda hareket etmeye davet ediyoruz. Müslüman olduğunu söyleyen kimseler, din hususunda Müslümanlarla savaşanlarla, Müslümanları yurtlarından çıkaranlarla ve bu noktada düşmanlarımıza yardım edenlerle asla iş tutamaz, yardımlaşamaz, dostluk yapamazlar. Eğer yaparlarsa onların zulmüne ortak olurlar." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Kuzey Kore'den ABD'ye nükleer mesaj

Cizre-Nusaybin kara yolunda trafik kazası: 6 yaralı

Yemen'in yeni Başbakanı Salih Bin Brik oldu

Singapur'da seçimleri Başbakan Wong'un partisi kazandı

Malatya’da uyuşturucudan 2 tutuklama

İçişleri Bakan Yardımcısı Karaloğlu Malatya’da incelemelerde bulundu

İşgal rejimi Gazze Şeridi'ndeki gıda kaynaklarını sistematik olarak yok ediyor

Motosiklet hafif ticari araçla çarpıştı: 2 yaralı

Yemen Başbakanı istifa etti

Şüpheli şahısların üzerinden 1 kg metamfetamin ele geçirildi

ABD ambargoyu kaldırdığı Vietnam'a 24 adet F-16 savaş uçağı veriyor

Singapur genel seçim için sandık başına gitti

Yapıcıoğlu: siyonizm, bölge barışının önündeki en büyük engeldir

Bataklığa düşen uçağın yolcuları kurtarılmayı bekledi

Yapıcıoğlu: siyonistlerle karşılaşmak için her türlü askeri hazırlığı yapmamız lazım

Pakistan uzun menzilli balistik füzesini test etti

Otomobil ile minibüs çarpıştı: 2 ölü, 8 yaralı

Çin'de helikopter kazası: 1 ölü, 4 yaralı

Avustralya'da seçimleri iktidardaki İşçi Partisi kazandı

Şanlıurfa'da maddi hasarlı trafik kazası

ABD, Suudi Arabistan'a 3.5 milyar dolarlık silah satacak

HÜDA PAR heyetinden Bingöl köylerine ziyaret

Hindistan Pakistan'dan yapılan ithalatı yasakladı

Oğraş: Zorunlu eğitim gençlerin iş gücü piyasasında yer edinmesini zorlaştırmaktadır

Sanayi sitesi esnafından yüzde 300 kira zammına tepki: Kepenkler kapatıldı

Endonezya'da 6 büyüklüğünde deprem

Siirt'te Kur’an-ı Kerim ziyafeti etkinliği

Anamur'dan hacı adayları kutsal topraklara dualarla uğurlandı.

Vali Kızılkaya’dan uyarı: Yol konforuna aldanmayın, hız kurallarına uyun

Mardin’de 4 katlı binada yangın paniği

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ