• BIST 100

    17106,95%-0,04
  • DOLAR

    43,74% 0,22
  • EURO

    51,88% -0,10
  • GRAM ALTIN

    7005,55% 1,56
  • Ç. ALTIN

    11731,12% 0,00

“Kudüs’ün kurtuluşu için çalışmak bütün Müslümanlara farzdır”

22 Ocak 2025, Çarşamba 15:01
22 Ocak 2025, Çarşamba 15:01
“Kudüs’ün kurtuluşu için çalışmak bütün Müslümanlara farzdır”
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

23-30 Ocak “Dünya Kudüs Haftası”na ilişkin açıklamada bulunan Kur’an Nesli Platformu, İslam ümmetinin izzeti olan Kudüs’ün kurtuluşu için çalışmanın farz olduğunu vurgulayarak, ümmetçe hareket etme çağrısında bulundu.

Kudüs ve Filistin’deki soykırıma dikkat çeken Platform, bu esaret ve vahşetin son bulması Kudüs’ün kurtuluşu için bu dönemde ümmetçe çalışılması çağrısında bulundu.

Kur’an Nesli Platformu Genel Merkezi adına açıklamayı Mardin Koordinatörü Vedat Dal yaptı. Dal, Kudüs ve Mescid-i Aksa, tevhid akidesinin ilk merkezlerinden biri olduğuna dikkat çekerek, Mekke, Medine, Kâbe ve Mescid-i Nebevi ne kadar kutsalsa, aynı şekilde Kudüs ve Mescid-i Aksa da o kadar kutsal olduğunu belirtti.

"Bir gece, kendisine bazı ayetlerimizi gösterelim diye kulunu Mescid-i Harâm’dan çevresini mübarek kıldığımız Mescid-i Aksâ’ya götüren Allah, noksan sıfatlardan münezzehtir. O, gerçekten her şeyi işitmekte ve görmektedir.” ayetini hatırlatan Dal, “Recep aynın son haftası Kudüs’le ilgili çok önemli olayları içinde barındırdığından Dünya Kudüs Haftası olarak belirlenmiştir. Bilindiği gibi bu haftadaki Miraç Gecesi'nde Peygamber Efendimiz, Yüce Allah’ın emriyle önce Kudüs’e, Mescid-i Aksa’ya gitmiş, oradan da göklere yükselmiştir. Kudüs ve Mescid-i Aksa, tevhid akidesinin ilk merkezlerinden biridir. Bu yüzden Kudüs ve Mescid-i Aksa davası bir iman davasıdır. Biz Müslümanlar için Mekke, Medine, Kâbe ve Mescid-i Nebevi ne kadar kutsalsa, aynı şekilde Kudüs ve Mescid-i Aksa da o kadar kutsaldır.” şeklinde konuştu.

Kudüs’ün özgürleşmesi mücadelesinde HAMAS’ın gösterdiği direnişe vurgu yapan Dal, “Oynanan bütün oyunlara ve kurulan tüm komplolara rağmen Kudüs'ü unutmadık, unutmayacağız. Bu yıl da Kudüs’e, Mescid-i Aksa’ya olan sadakatimizi yineliyor, Kudüs’ün özgürleşmesi mücadelesinde HAMAS, şanlı direnişinin neticesinde Allah'ın inayetiyle gelen zaferi tebrik ediyor, on binlerce şehidimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Bu süreçte yüzleştiğimiz sorumluluklarımızı bir kez daha hatırlayarak Kudüs'ün ve Filistin'in kalbimizdeki yerini bir kez daha teyit ediyoruz.” ifadelerini aktardı.

“Kudüs ve Mescid-i Aksa ümmetin izzeti ve namusudur”

Dal, Kudüs’ün kurtuluşu için çalışmanın bütün Müslümanlara farz olduğuna dikkat çekerek, “Bugün Filistin’de, Kudüs’te Müslümanların inancı ve kutsalları siyonist işgalcilerin postallarıyla çiğnenmektedir. Mescid-i Aksa’nin şehri Kudüs; Rabbimizin mübarek kıldığı belde, son bir asırdır zulmün, gözyaşının ve işgalin merkezi haline gelmiştir. Kudüs ve Mescid-i Aksa ümmetin izzeti ve namusudur. Ümmetin kahraman evlatları, bu izzet ve namusu korumak için siyonistlerin heveslerini bugün Gazze'de verdiği mücadele ile kursaklarında bırakmış, Kudüs'ün özgürleşeceğine olan inancımızı perçinlemiştir. Dolayısıyla bugün her Müslüman bu aziz Aksa mücadelesine destek vermelidir. Kudüs’ün kurtuluşu için çalışmak bütün Müslümanlara farzdır. Müslümanların, kendi aralarındaki gereksiz çekişme ve ihtilaflı meseleleri bir kenara bırakarak, asıl gündemleri olan Kudüs davasına odaklanmaları gerekmektedir. Müslümanlar, dağınıklığın İslam’ın azgın ve işgalci düşmanlarına güç verdiğinin şuuruna varmalıdırlar. Tüm güçlerini, vakit ve enerjilerini, Özgürlüğün nişanesi, izzetin sancağı olan Kudüs’ü özgürleştirmek için seferber etmelidirler.” şeklinde aktardı.

“Tüm Müslümanları da Filistin’e ve direnen Filistin halkına her türlü desteği verme çağrısı yapıyoruz”

Platform olarak, Kudüs ve Mescid-i Aksa özgür olana dek desteklerini sürdüreceklerini belirten Dal, konuşmaları şöyle sürdürdü:

“Kur'an Nesli Platformu olarak; ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’nın ve Aksa davası uğruna cihad eden kardeşlerimizin yanındayız. Filistin’in ve Mescid-i Aksa’nın özgürlüğüne giden her meşru eylemin yanındayız ve destekçisiyiz. Bedeli ne olursa olsun, Kudüs ve Müslümanların ilk kıblesi Mescid–i Aksa için gerekli mücadeleyi vereceğiz. İşgalci siyonistlerin gördüğü kâbusların bir gün gerçekleşeceğine yakinen inanıyoruz. Tüm Müslümanlara da Filistin'e ve direnen Filistin halkına her türlü desteği verme çağrısı yapıyoruz. Desteğimiz daha kuvvetli bir şekilde Mescid-i Aksa’yı işgal eden azgın siyonistlerin Gazze’ye saldırıları tamamen bitene kadar değil, Kudüs ve Mescid-i Aksa özgür olana kadar devam edecektir. Ve inşallah Kudüs’ün ve Mescid–i Aksa’nın özgürlüğü için verilen mücadele, eninde sonunda galip gelecektir. Kutsallarımız için ağır bedelleri göze alarak direnen Filistin halkına selam olsun! Allah’ın selamı rahmeti ve bereketi hepinizin üzerine olsun.” (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Nijerya cumhurbaşkanı seçim tarihi belli oldu

Tarımsal destekleme ödemeleri çiftçilerin hesaplarına aktarılacak

Ordu'da uyuşturucu operasyonu: 19 tutuklama

Ankara’da ABD Büyükelçiliği önünde Gazze için eylem

Mersin Üniversitesi’ne dev yatırım: Yeni fakülteler ve hastane hizmete girdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Irak Başbakanı Sudani ile görüştü

Portekiz'de çocuklara yönelik sosyal medya düzenlemesi

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ürdünlü mevkidaşı ile görüştü

Siirt İl Sağlık Müdürlüğü bebek ölümlerini tüm yönleriyle ele aldı

Malatya'da okul çevrelerinde sıkı denetim

Malatya'da zabıta ekipleri 2025 yılında 9 bin 592 işyerinde denetim gerçekleştirdi

HÜDA PAR Milletvekili Dinç Diyarbakır'ın raylı sistem projesini Meclis gündemine getirdi

Danimarka'ya ait F-35 savaş uçakları NATO'nun "Arktik Gözcü" faaliyetine katıldı.

ABD-Tayvan Ticaret Anlaşması İmzalandı

Erzurum merkezli “phishing” dolandırıcılığı operasyonunda 68 şüpheli yakalandı

Dolandırıcılık şebekesine operasyon: 22 tutuklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gençlerimizin azmi bize güç veriyor

Manisa’da aşırı yağış ve sel sonrası hasar tespit çalışmaları sürüyor

Antalya Havalimanı'nda korku dolu anlar

Rusya, ABD ve Ukrayna müzakerelerinin üçüncü turu Cenevre'de

e-YDS yarın yapılacak

Erzurum’da 30 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan hükümlü yakalandı

Hindistan'da fillerin ezdiği 6 kişi öldü

Bursa'da hatimle teravih kılınacak camiler duyuruldu

Yüksek gerilim hattından kopan teller yürekleri ağza getirdi

Antalya’da bir haftada 1.653 şüpheli yakalandı

Doğunun Nabzı’na 11. Yıla Anlamlı ve Kalıcı Bir Yeşil Miras

YÖK ile TSE arasında “standardizasyon” konusunda iş birliği protokolü imzalandı

Millî Eğitim Akademisi Hazırlık Eğitimi takvimi açıklandı

Bakan Kurum: 10 bin 340 sosyal konutun hak sahipleri belirlendi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Nijerya cumhurbaşkanı seçim tarihi belli oldu

Tarımsal destekleme ödemeleri çiftçilerin hesaplarına aktarılacak

Ordu'da uyuşturucu operasyonu: 19 tutuklama

Ankara’da ABD Büyükelçiliği önünde Gazze için eylem

Mersin Üniversitesi’ne dev yatırım: Yeni fakülteler ve hastane hizmete girdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Irak Başbakanı Sudani ile görüştü

Portekiz'de çocuklara yönelik sosyal medya düzenlemesi