-
BIST 100
15807,88%-0,41
-
DOLAR
44,46% 0,28
-
EURO
51,31% 0,12
-
GRAM ALTIN
6447,47% 3,23
-
Ç. ALTIN
10535,37% -0,74
“Kudüs’ün kurtuluşu için çalışmak bütün Müslümanlara farzdır”
-
A+Buyut
-
A-Kucult
23-30 Ocak “Dünya Kudüs Haftası”na ilişkin açıklamada bulunan Kur’an Nesli Platformu, İslam ümmetinin izzeti olan Kudüs’ün kurtuluşu için çalışmanın farz olduğunu vurgulayarak, ümmetçe hareket etme çağrısında bulundu.
Kudüs ve Filistin’deki soykırıma dikkat çeken Platform, bu esaret ve vahşetin son bulması Kudüs’ün kurtuluşu için bu dönemde ümmetçe çalışılması çağrısında bulundu.
Kur’an Nesli Platformu Genel Merkezi adına açıklamayı Mardin Koordinatörü Vedat Dal yaptı. Dal, Kudüs ve Mescid-i Aksa, tevhid akidesinin ilk merkezlerinden biri olduğuna dikkat çekerek, Mekke, Medine, Kâbe ve Mescid-i Nebevi ne kadar kutsalsa, aynı şekilde Kudüs ve Mescid-i Aksa da o kadar kutsal olduğunu belirtti.
"Bir gece, kendisine bazı ayetlerimizi gösterelim diye kulunu Mescid-i Harâm’dan çevresini mübarek kıldığımız Mescid-i Aksâ’ya götüren Allah, noksan sıfatlardan münezzehtir. O, gerçekten her şeyi işitmekte ve görmektedir.” ayetini hatırlatan Dal, “Recep aynın son haftası Kudüs’le ilgili çok önemli olayları içinde barındırdığından Dünya Kudüs Haftası olarak belirlenmiştir. Bilindiği gibi bu haftadaki Miraç Gecesi'nde Peygamber Efendimiz, Yüce Allah’ın emriyle önce Kudüs’e, Mescid-i Aksa’ya gitmiş, oradan da göklere yükselmiştir. Kudüs ve Mescid-i Aksa, tevhid akidesinin ilk merkezlerinden biridir. Bu yüzden Kudüs ve Mescid-i Aksa davası bir iman davasıdır. Biz Müslümanlar için Mekke, Medine, Kâbe ve Mescid-i Nebevi ne kadar kutsalsa, aynı şekilde Kudüs ve Mescid-i Aksa da o kadar kutsaldır.” şeklinde konuştu.
Kudüs’ün özgürleşmesi mücadelesinde HAMAS’ın gösterdiği direnişe vurgu yapan Dal, “Oynanan bütün oyunlara ve kurulan tüm komplolara rağmen Kudüs'ü unutmadık, unutmayacağız. Bu yıl da Kudüs’e, Mescid-i Aksa’ya olan sadakatimizi yineliyor, Kudüs’ün özgürleşmesi mücadelesinde HAMAS, şanlı direnişinin neticesinde Allah'ın inayetiyle gelen zaferi tebrik ediyor, on binlerce şehidimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Bu süreçte yüzleştiğimiz sorumluluklarımızı bir kez daha hatırlayarak Kudüs'ün ve Filistin'in kalbimizdeki yerini bir kez daha teyit ediyoruz.” ifadelerini aktardı.
“Kudüs ve Mescid-i Aksa ümmetin izzeti ve namusudur”
Dal, Kudüs’ün kurtuluşu için çalışmanın bütün Müslümanlara farz olduğuna dikkat çekerek, “Bugün Filistin’de, Kudüs’te Müslümanların inancı ve kutsalları siyonist işgalcilerin postallarıyla çiğnenmektedir. Mescid-i Aksa’nin şehri Kudüs; Rabbimizin mübarek kıldığı belde, son bir asırdır zulmün, gözyaşının ve işgalin merkezi haline gelmiştir. Kudüs ve Mescid-i Aksa ümmetin izzeti ve namusudur. Ümmetin kahraman evlatları, bu izzet ve namusu korumak için siyonistlerin heveslerini bugün Gazze'de verdiği mücadele ile kursaklarında bırakmış, Kudüs'ün özgürleşeceğine olan inancımızı perçinlemiştir. Dolayısıyla bugün her Müslüman bu aziz Aksa mücadelesine destek vermelidir. Kudüs’ün kurtuluşu için çalışmak bütün Müslümanlara farzdır. Müslümanların, kendi aralarındaki gereksiz çekişme ve ihtilaflı meseleleri bir kenara bırakarak, asıl gündemleri olan Kudüs davasına odaklanmaları gerekmektedir. Müslümanlar, dağınıklığın İslam’ın azgın ve işgalci düşmanlarına güç verdiğinin şuuruna varmalıdırlar. Tüm güçlerini, vakit ve enerjilerini, Özgürlüğün nişanesi, izzetin sancağı olan Kudüs’ü özgürleştirmek için seferber etmelidirler.” şeklinde aktardı.
“Tüm Müslümanları da Filistin’e ve direnen Filistin halkına her türlü desteği verme çağrısı yapıyoruz”
Platform olarak, Kudüs ve Mescid-i Aksa özgür olana dek desteklerini sürdüreceklerini belirten Dal, konuşmaları şöyle sürdürdü:
“Kur'an Nesli Platformu olarak; ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’nın ve Aksa davası uğruna cihad eden kardeşlerimizin yanındayız. Filistin’in ve Mescid-i Aksa’nın özgürlüğüne giden her meşru eylemin yanındayız ve destekçisiyiz. Bedeli ne olursa olsun, Kudüs ve Müslümanların ilk kıblesi Mescid–i Aksa için gerekli mücadeleyi vereceğiz. İşgalci siyonistlerin gördüğü kâbusların bir gün gerçekleşeceğine yakinen inanıyoruz. Tüm Müslümanlara da Filistin'e ve direnen Filistin halkına her türlü desteği verme çağrısı yapıyoruz. Desteğimiz daha kuvvetli bir şekilde Mescid-i Aksa’yı işgal eden azgın siyonistlerin Gazze’ye saldırıları tamamen bitene kadar değil, Kudüs ve Mescid-i Aksa özgür olana kadar devam edecektir. Ve inşallah Kudüs’ün ve Mescid–i Aksa’nın özgürlüğü için verilen mücadele, eninde sonunda galip gelecektir. Kutsallarımız için ağır bedelleri göze alarak direnen Filistin halkına selam olsun! Allah’ın selamı rahmeti ve bereketi hepinizin üzerine olsun.” (İLKHA)
Elazığ’da toplu taşıma güzergâhlarında geçici değişiklik
Esenyurt’ta narkotik operasyonunda 102 kilo skunk ele geçirildi
Kadınlardan Mescid-i Aksa'nın kapalı kalmasına tepki
Batman Çayı taştı, Sürücü Akademisi'ni su bastı
HÜDA PAR'dan Şehid Ali Şükrü Bey’in kabrine ziyaret
Uluslararası Güncel Gelişmeler Forumu Mart Ayı Etkinlikleri gerçekleştirildi
Afyonkarahisar’da narkotik operasyonu: 4 kişi tutuklandı
Otomotiv sanayii derneği olağan genel kurulu
Bakan Güler, Katar heyetini kabul etti
İstanbul’da trafik güvenliğini tehlikeye atan sürücünün ehliyeti iptal edildi
Gaziantep Şehir Hastanesi'nde başhekimlik görevinde devir teslim gerçekleştirildi
Başakşehir’de cezaevi araçlarının karıştığı kazada 15 kişi yaralandı
Afyonkarahisar’da narkotik operasyonu: 2 kişi tutuklandı
İDEV okullarda Mescid-i Aksa bilinci için etkinlikler düzenliyor
Yiğit: Tarımsal üretimin devamı için çiftçi desteklenmelidir
Şırnak’ta düzenlenen operasyonda 18 kişi gözaltına alındı
Lisede patlama: Dört öğrenci yaralandı
Şanlıurfa’da tek taraflı trafik kazası: 3 yaralı
Malatya'da otizm yaşam merkezi açılacak
Et fiyatlarının artması, vatandaşı sakatata yönlendirdi
Batman'da "işgalci asker istemiyoruz" açıklaması yapılacak
Putin’den ekonomi ve savunma çerçevesinde iş dünyasına çağrı
HÜDA PAR: Ali Şükrü Bey'i şehadetinin sene-i devriyesinde rahmetle yâd ediyoruz
STK'lardan bölgemizde yapılan işgal ve saldırılara tepki
Yüksekova–Hakkari karayolu geçici olarak trafiğe kapatılacak
İran’da 120 kültürel alan ABD-siyonist rejim saldırılarında zarar gördü
Siyonist işgal çetesi Filistinlilerin hayvanlarını çalıyor
Çiftçilere 8 milyar 737 milyon liralık destek ödemesi yapılacak
Biber fiyatlarına yönelik denetim başlatıldı
Malatya'da bilgisayar ve robotik kodlama eğitimleri verilecek
Yükleniyor







