• BIST 100

    10610,74%-0,28
  • DOLAR

    42,25% 0,06
  • EURO

    49,23% 0,53
  • GRAM ALTIN

    5693,42% -0,06
  • Ç. ALTIN

    9495,67% 2,13

“Kudüs’ün kurtuluşu için çalışmak bütün Müslümanlara farzdır”

22 Ocak 2025, Çarşamba 15:01
22 Ocak 2025, Çarşamba 15:01
“Kudüs’ün kurtuluşu için çalışmak bütün Müslümanlara farzdır”
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

23-30 Ocak “Dünya Kudüs Haftası”na ilişkin açıklamada bulunan Kur’an Nesli Platformu, İslam ümmetinin izzeti olan Kudüs’ün kurtuluşu için çalışmanın farz olduğunu vurgulayarak, ümmetçe hareket etme çağrısında bulundu.

Kudüs ve Filistin’deki soykırıma dikkat çeken Platform, bu esaret ve vahşetin son bulması Kudüs’ün kurtuluşu için bu dönemde ümmetçe çalışılması çağrısında bulundu.

Kur’an Nesli Platformu Genel Merkezi adına açıklamayı Mardin Koordinatörü Vedat Dal yaptı. Dal, Kudüs ve Mescid-i Aksa, tevhid akidesinin ilk merkezlerinden biri olduğuna dikkat çekerek, Mekke, Medine, Kâbe ve Mescid-i Nebevi ne kadar kutsalsa, aynı şekilde Kudüs ve Mescid-i Aksa da o kadar kutsal olduğunu belirtti.

"Bir gece, kendisine bazı ayetlerimizi gösterelim diye kulunu Mescid-i Harâm’dan çevresini mübarek kıldığımız Mescid-i Aksâ’ya götüren Allah, noksan sıfatlardan münezzehtir. O, gerçekten her şeyi işitmekte ve görmektedir.” ayetini hatırlatan Dal, “Recep aynın son haftası Kudüs’le ilgili çok önemli olayları içinde barındırdığından Dünya Kudüs Haftası olarak belirlenmiştir. Bilindiği gibi bu haftadaki Miraç Gecesi'nde Peygamber Efendimiz, Yüce Allah’ın emriyle önce Kudüs’e, Mescid-i Aksa’ya gitmiş, oradan da göklere yükselmiştir. Kudüs ve Mescid-i Aksa, tevhid akidesinin ilk merkezlerinden biridir. Bu yüzden Kudüs ve Mescid-i Aksa davası bir iman davasıdır. Biz Müslümanlar için Mekke, Medine, Kâbe ve Mescid-i Nebevi ne kadar kutsalsa, aynı şekilde Kudüs ve Mescid-i Aksa da o kadar kutsaldır.” şeklinde konuştu.

Kudüs’ün özgürleşmesi mücadelesinde HAMAS’ın gösterdiği direnişe vurgu yapan Dal, “Oynanan bütün oyunlara ve kurulan tüm komplolara rağmen Kudüs'ü unutmadık, unutmayacağız. Bu yıl da Kudüs’e, Mescid-i Aksa’ya olan sadakatimizi yineliyor, Kudüs’ün özgürleşmesi mücadelesinde HAMAS, şanlı direnişinin neticesinde Allah'ın inayetiyle gelen zaferi tebrik ediyor, on binlerce şehidimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Bu süreçte yüzleştiğimiz sorumluluklarımızı bir kez daha hatırlayarak Kudüs'ün ve Filistin'in kalbimizdeki yerini bir kez daha teyit ediyoruz.” ifadelerini aktardı.

“Kudüs ve Mescid-i Aksa ümmetin izzeti ve namusudur”

Dal, Kudüs’ün kurtuluşu için çalışmanın bütün Müslümanlara farz olduğuna dikkat çekerek, “Bugün Filistin’de, Kudüs’te Müslümanların inancı ve kutsalları siyonist işgalcilerin postallarıyla çiğnenmektedir. Mescid-i Aksa’nin şehri Kudüs; Rabbimizin mübarek kıldığı belde, son bir asırdır zulmün, gözyaşının ve işgalin merkezi haline gelmiştir. Kudüs ve Mescid-i Aksa ümmetin izzeti ve namusudur. Ümmetin kahraman evlatları, bu izzet ve namusu korumak için siyonistlerin heveslerini bugün Gazze'de verdiği mücadele ile kursaklarında bırakmış, Kudüs'ün özgürleşeceğine olan inancımızı perçinlemiştir. Dolayısıyla bugün her Müslüman bu aziz Aksa mücadelesine destek vermelidir. Kudüs’ün kurtuluşu için çalışmak bütün Müslümanlara farzdır. Müslümanların, kendi aralarındaki gereksiz çekişme ve ihtilaflı meseleleri bir kenara bırakarak, asıl gündemleri olan Kudüs davasına odaklanmaları gerekmektedir. Müslümanlar, dağınıklığın İslam’ın azgın ve işgalci düşmanlarına güç verdiğinin şuuruna varmalıdırlar. Tüm güçlerini, vakit ve enerjilerini, Özgürlüğün nişanesi, izzetin sancağı olan Kudüs’ü özgürleştirmek için seferber etmelidirler.” şeklinde aktardı.

“Tüm Müslümanları da Filistin’e ve direnen Filistin halkına her türlü desteği verme çağrısı yapıyoruz”

Platform olarak, Kudüs ve Mescid-i Aksa özgür olana dek desteklerini sürdüreceklerini belirten Dal, konuşmaları şöyle sürdürdü:

“Kur'an Nesli Platformu olarak; ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’nın ve Aksa davası uğruna cihad eden kardeşlerimizin yanındayız. Filistin’in ve Mescid-i Aksa’nın özgürlüğüne giden her meşru eylemin yanındayız ve destekçisiyiz. Bedeli ne olursa olsun, Kudüs ve Müslümanların ilk kıblesi Mescid–i Aksa için gerekli mücadeleyi vereceğiz. İşgalci siyonistlerin gördüğü kâbusların bir gün gerçekleşeceğine yakinen inanıyoruz. Tüm Müslümanlara da Filistin'e ve direnen Filistin halkına her türlü desteği verme çağrısı yapıyoruz. Desteğimiz daha kuvvetli bir şekilde Mescid-i Aksa’yı işgal eden azgın siyonistlerin Gazze’ye saldırıları tamamen bitene kadar değil, Kudüs ve Mescid-i Aksa özgür olana kadar devam edecektir. Ve inşallah Kudüs’ün ve Mescid–i Aksa’nın özgürlüğü için verilen mücadele, eninde sonunda galip gelecektir. Kutsallarımız için ağır bedelleri göze alarak direnen Filistin halkına selam olsun! Allah’ın selamı rahmeti ve bereketi hepinizin üzerine olsun.” (İLKHA)

İletişim Başkanı Duran’dan KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’ın ziyaretine ilişkin açıklama

Tarım Bakanlığı: Hırvatistan'daki bir yangın söndürme uçağımızla irtibat kesildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Asya Kalkınma Bsı Başkanı Masato Kanda’yı kabul etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kıbrıs meselesine en gerçekçi çözüm iki devletin bir arada var olmasından geçiyor

DMM'den Fatih Sosyal Konut Projesi hakkında çıkan iddialara yalanlama

Büyükşehir Belediyesi'nden Arapgir'e kapsamlı yol ve alt yapı çalışması

HÜDA PAR Aile Başkanlığı: Bütün zulümler dünyaya 'iyilik' dersi vermeye kalkışan güçlerin desteğiyle gerçekleşiyor

Kastamonu’da kaybolan anne ve oğlu toprağa verildi

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: "İlk Evim Arsa" yerleri bir an önce tespit edilmeli

Malatya'da silahlı kavga: 1 kişi ağır yaralandı

Malatya'da 38 yıllık içme suyu şebekesi yenileniyor

Adana'da kamyonun çarptığı yaşlı adam hayatını kaybetti

Bakan Fidan’dan İran ve Türkmenistan ile diplomasi trafiği

HÜDA PAR Tarsus İlçe Başkanlığından muhtar ziyaretleri

NATO'dan Yunanistan-GKRY ortak tatbikatı açıklaması

HÜDA PAR Sözcüsü Emiroğlu’ndan SGK işten çıkış kodlarına ilişkin reform çağrısı

Üreticilere Siirt fıstığında doğru budama eğitimi

HAMAS: Salfit’te caminin yakılması dinlere yönelik açık bir saldırıdır

Seyir halindeki tır'da yangın: Erken müdahale felaketi önledi

HÜDA PAR heyetinden Toroslar esnafına ziyaret

Gazze’de can kaybı 69 bin 187’ye yükseldi

Bitlis’te araç içine zulalanmış yaklaşık 17 kilo metamfetamin ele geçirildi

Suriye'nin Londra Büyükelçiliği yeniden açıldı

Mardin Hububatçılar Derneği Başkanı Öter: Çiftçinin kuru alanı işleyecek cesareti kalmadı

Portekizli girişimden epilepsi nöbetlerini yapay zekâyla tespit eden akıllı lamba

ABD'de "şiddetli grip" salgınına ilişkin endişeler artıyor

Balcalı Hastanesi başhekimliğinde görev değişimi

İstanbul’da midye ve kumpir faciası: İki çocuk hayatını kaybetti, anne ve babanın durumu ağır

Aladağ’da üreticilere yüzde 70 hibeli ilaçlama makinesi desteği

Mersin Umut Kervanı’ndan muhtaçlar yararına hayır kermesi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İletişim Başkanı Duran’dan KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’ın ziyaretine ilişkin açıklama

Tarım Bakanlığı: Hırvatistan'daki bir yangın söndürme uçağımızla irtibat kesildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Asya Kalkınma Bsı Başkanı Masato Kanda’yı kabul etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kıbrıs meselesine en gerçekçi çözüm iki devletin bir arada var olmasından geçiyor

DMM'den Fatih Sosyal Konut Projesi hakkında çıkan iddialara yalanlama

Büyükşehir Belediyesi'nden Arapgir'e kapsamlı yol ve alt yapı çalışması

HÜDA PAR Aile Başkanlığı: Bütün zulümler dünyaya 'iyilik' dersi vermeye kalkışan güçlerin desteğiyle gerçekleşiyor