• BIST 100

    9350,01%0,41
  • DOLAR

    39,35% 0,37
  • EURO

    45,61% 0,79
  • GRAM ALTIN

    4290,31% -0,87
  • Ç. ALTIN

    6934,05% -1,15
“Kudüs’ün kurtuluşu için çalışmak bütün Müslümanlara farzdır”
GÜNDEM
Tarih: 22.01.2025 15:01
Güncelleme: 22.01.2025 15:01
Kaynak: ILKHA
“Kudüs’ün kurtuluşu için çalışmak bütün Müslümanlara farzdır”
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

23-30 Ocak “Dünya Kudüs Haftası”na ilişkin açıklamada bulunan Kur’an Nesli Platformu, İslam ümmetinin izzeti olan Kudüs’ün kurtuluşu için çalışmanın farz olduğunu vurgulayarak, ümmetçe hareket etme çağrısında bulundu.

Kudüs ve Filistin’deki soykırıma dikkat çeken Platform, bu esaret ve vahşetin son bulması Kudüs’ün kurtuluşu için bu dönemde ümmetçe çalışılması çağrısında bulundu.

Kur’an Nesli Platformu Genel Merkezi adına açıklamayı Mardin Koordinatörü Vedat Dal yaptı. Dal, Kudüs ve Mescid-i Aksa, tevhid akidesinin ilk merkezlerinden biri olduğuna dikkat çekerek, Mekke, Medine, Kâbe ve Mescid-i Nebevi ne kadar kutsalsa, aynı şekilde Kudüs ve Mescid-i Aksa da o kadar kutsal olduğunu belirtti.

"Bir gece, kendisine bazı ayetlerimizi gösterelim diye kulunu Mescid-i Harâm’dan çevresini mübarek kıldığımız Mescid-i Aksâ’ya götüren Allah, noksan sıfatlardan münezzehtir. O, gerçekten her şeyi işitmekte ve görmektedir.” ayetini hatırlatan Dal, “Recep aynın son haftası Kudüs’le ilgili çok önemli olayları içinde barındırdığından Dünya Kudüs Haftası olarak belirlenmiştir. Bilindiği gibi bu haftadaki Miraç Gecesi'nde Peygamber Efendimiz, Yüce Allah’ın emriyle önce Kudüs’e, Mescid-i Aksa’ya gitmiş, oradan da göklere yükselmiştir. Kudüs ve Mescid-i Aksa, tevhid akidesinin ilk merkezlerinden biridir. Bu yüzden Kudüs ve Mescid-i Aksa davası bir iman davasıdır. Biz Müslümanlar için Mekke, Medine, Kâbe ve Mescid-i Nebevi ne kadar kutsalsa, aynı şekilde Kudüs ve Mescid-i Aksa da o kadar kutsaldır.” şeklinde konuştu.

Kudüs’ün özgürleşmesi mücadelesinde HAMAS’ın gösterdiği direnişe vurgu yapan Dal, “Oynanan bütün oyunlara ve kurulan tüm komplolara rağmen Kudüs'ü unutmadık, unutmayacağız. Bu yıl da Kudüs’e, Mescid-i Aksa’ya olan sadakatimizi yineliyor, Kudüs’ün özgürleşmesi mücadelesinde HAMAS, şanlı direnişinin neticesinde Allah'ın inayetiyle gelen zaferi tebrik ediyor, on binlerce şehidimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Bu süreçte yüzleştiğimiz sorumluluklarımızı bir kez daha hatırlayarak Kudüs'ün ve Filistin'in kalbimizdeki yerini bir kez daha teyit ediyoruz.” ifadelerini aktardı.

“Kudüs ve Mescid-i Aksa ümmetin izzeti ve namusudur”

Dal, Kudüs’ün kurtuluşu için çalışmanın bütün Müslümanlara farz olduğuna dikkat çekerek, “Bugün Filistin’de, Kudüs’te Müslümanların inancı ve kutsalları siyonist işgalcilerin postallarıyla çiğnenmektedir. Mescid-i Aksa’nin şehri Kudüs; Rabbimizin mübarek kıldığı belde, son bir asırdır zulmün, gözyaşının ve işgalin merkezi haline gelmiştir. Kudüs ve Mescid-i Aksa ümmetin izzeti ve namusudur. Ümmetin kahraman evlatları, bu izzet ve namusu korumak için siyonistlerin heveslerini bugün Gazze'de verdiği mücadele ile kursaklarında bırakmış, Kudüs'ün özgürleşeceğine olan inancımızı perçinlemiştir. Dolayısıyla bugün her Müslüman bu aziz Aksa mücadelesine destek vermelidir. Kudüs’ün kurtuluşu için çalışmak bütün Müslümanlara farzdır. Müslümanların, kendi aralarındaki gereksiz çekişme ve ihtilaflı meseleleri bir kenara bırakarak, asıl gündemleri olan Kudüs davasına odaklanmaları gerekmektedir. Müslümanlar, dağınıklığın İslam’ın azgın ve işgalci düşmanlarına güç verdiğinin şuuruna varmalıdırlar. Tüm güçlerini, vakit ve enerjilerini, Özgürlüğün nişanesi, izzetin sancağı olan Kudüs’ü özgürleştirmek için seferber etmelidirler.” şeklinde aktardı.

“Tüm Müslümanları da Filistin’e ve direnen Filistin halkına her türlü desteği verme çağrısı yapıyoruz”

Platform olarak, Kudüs ve Mescid-i Aksa özgür olana dek desteklerini sürdüreceklerini belirten Dal, konuşmaları şöyle sürdürdü:

“Kur'an Nesli Platformu olarak; ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’nın ve Aksa davası uğruna cihad eden kardeşlerimizin yanındayız. Filistin’in ve Mescid-i Aksa’nın özgürlüğüne giden her meşru eylemin yanındayız ve destekçisiyiz. Bedeli ne olursa olsun, Kudüs ve Müslümanların ilk kıblesi Mescid–i Aksa için gerekli mücadeleyi vereceğiz. İşgalci siyonistlerin gördüğü kâbusların bir gün gerçekleşeceğine yakinen inanıyoruz. Tüm Müslümanlara da Filistin'e ve direnen Filistin halkına her türlü desteği verme çağrısı yapıyoruz. Desteğimiz daha kuvvetli bir şekilde Mescid-i Aksa’yı işgal eden azgın siyonistlerin Gazze’ye saldırıları tamamen bitene kadar değil, Kudüs ve Mescid-i Aksa özgür olana kadar devam edecektir. Ve inşallah Kudüs’ün ve Mescid–i Aksa’nın özgürlüğü için verilen mücadele, eninde sonunda galip gelecektir. Kutsallarımız için ağır bedelleri göze alarak direnen Filistin halkına selam olsun! Allah’ın selamı rahmeti ve bereketi hepinizin üzerine olsun.” (İLKHA)

Altun: israil’in, İran Radyo ve Televizyon Kurumuna saldırması katliamdır

İran'dan yeni misilleme! Tel Aviv ve Hayfa ateş altında

BM: Gazze'de gıda yardımı bekleyen sivillere saldırılar devam ediyor

İran, siyonist rejim televizyonlarına tahliye uyarısı yaptı

Güney Afrika’da sel felaketi: 90 ölü

ABD, Rusya'yla diplomatik temsilciliklere ilişkin müzakereleri iptal etti

Kazakistan ile Çin arasında 24 anlaşma imzalandı

ANFİDAP: Mutlak kötülük israile karşı insanlık yekvücut olmalı

ABD'nin USS Nimitz uçak gemisi Orta Doğu'ya gidiyor

Dışişleri Bakanı Fidan, BAE'li mevkidaşı ile görüştü

Hatay’da orman yangını

İran en büyük ve en yoğun füze saldırısına hazırlanıyor: Tel Aviv'i boşaltın!

Vali Yavuz: Gazze'de çocuklar dünyanın gözü önünde katledilmektedir

MASKİ'ye personel alımı kura çekimi ile yapıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kabadayılık taslayan israil kendi varlığını ve geleceğini riske atıyor

HÜDA PAR'dan Meclis Başkanı Kurtulmuş'a tebrik ziyareti

Siyonist işgalciler İran devlet televizyonunu vurdu

Pezeşkiyan: ABD, siyonist rejimi dizginlemezse daha acı karşılık vereceğiz

Bingöl’de orman yangını

Örtü yangınında 2 ev küle döndü

Bingöl’de göçmen kaçakçılığı operasyonu

Adana’da trafik denetimlerinde 10 bin 789 sürücüye ceza kesildi

İran: Bu gece israil'i daha sert vuracağız

Gazze'deki direniş, işgal kuvvetlerini etkisiz hale getirdi

Bolu'da ormanlık alanlara giriş yasaklandı

Kabine toplandı

Mardin’de 11’inci kattan düşen üniversite öğrencisi hayatını kaybetti

Araması bulunan FETÖ üyesi yakalandı

Yoğun stres, "kırık kalp" sendromuna neden oluyor

Son 30 yılın en büyük altyapı hamlesi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Altun: israil’in, İran Radyo ve Televizyon Kurumuna saldırması katliamdır

İran'dan yeni misilleme! Tel Aviv ve Hayfa ateş altında

BM: Gazze'de gıda yardımı bekleyen sivillere saldırılar devam ediyor

İran, siyonist rejim televizyonlarına tahliye uyarısı yaptı

Güney Afrika’da sel felaketi: 90 ölü

ABD, Rusya'yla diplomatik temsilciliklere ilişkin müzakereleri iptal etti

Kazakistan ile Çin arasında 24 anlaşma imzalandı