-
BIST 100
17800,40%-0,18
-
DOLAR
46,63% 0,03
-
EURO
53,27% 0,00
-
GRAM ALTIN
6010,56% -0,20
-
Ç. ALTIN
9658,23% -0,66
Kuluncak'ın yeni içme suyu hattı tamamlanma aşamasına geldi
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) tarafından Kuluncak ve 4 mahallenin içme suyu ihtiyacını karşılamak amacıyla yürütülen 41 kilometrelik isale hattı projesinde sona gelindi.
Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğünce, Kuluncak ilçesi ile Alvar, Bıcır, Sofular ve Karabük mahallelerinin içme suyu altyapısını güçlendirmek amacıyla yürütülen 41 kilometrelik isale hattı projesinde çalışmalar tamamlanma aşamasına geldi.
Yaklaşık 7 bin kişilik eşdeğer nüfusun kesintisiz ve sağlıklı içme suyuna erişimini hedefleyen proje kapsamında, Sivas Sarıca Havzası'ndan ilçeye yeni içme suyu iletim hattı döşendi. Projede akıllı şebeke sistemi ve SCADA entegrasyonu ile su kayıplarının azaltılması hedefleniyor.
İlçedeki su sorununa ve projenin detayları hakkında bilgi veren Kuluncak Belediye Başkanı Erhan Cengiz, "İlçemizin asırlardır süregelen bir içme suyu sorunu vardı. Hamdolsun, bu sorunun çözümü bizim dönemimize nasip oldu. Bu süreçte Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Sami Er ile MASKİ Genel Müdürümüz Sayın Sinan Çeçen'in önemli katkıları oldu. Elbette en büyük destek ise Sayın Cumhurbaşkanımızdan geldi. Kendileri, acele kamulaştırma kararını bizzat imzalayarak sürecin hızlanmasını sağladı ve projenin hayata geçirilmesi için gerekli bütçenin ayrılmasına destek verdi. Bu katkılar sayesinde ilçemiz için çok önemli bir yatırım hayata geçirilmiş oldu. MASKİ Genel Müdürlüğü hummalı bir çalışma yürüterek 400 milyon TL değerinde 41 kilometrelik isale hattı ile Sivas Sarıca'dan Kuluncak'a temiz suyu getirdi. Ve ilçemizin gelecekteki, gelecek nesillerin içme suyu sorunu da çözülmüş oldu. Bu projeyle çok şükür yeni su kaynağına ulaşıyoruz. Proje de son rötuşları yapılıyor. İnşallah iki haftaya kadar da Kuluncak halkı olarak yeni su kaynağımızdan suyumuzu içebileceğiz Bugüne kadar emeği geçen Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er'e, MASKİ Genel Müdürüme ve daire başkanlarımıza, emeği geçen her herkese teşekkür ediyorum." dedi.
Projenin arka planı ve finansmanına ilişkin açıklamada bulunan MASKİ Genel Müdürü Sinan Çeçen, "Kuluncak'ta bizim için çok kritik bir projemiz devam ediyordu. Bu proje çok uzun vadeli bir projeydi. Çok ciddi kişilerin emekleri var. Eski yöneticilerin, arkadaşların da yeni yönetimdeki arkadaşların da emekleri var. Deprem döneminde uluslararası finans desteğiyle bu proje hayata geçirildi. Sivas'tan bir 41 kilometrelik bir ishale hattıyla yeni şebekeyi yaptık. Ve şehir ilçe merkezimizdeki 6 tane depo yaparak buradaki şebekenin sadece ishale hattını yenilemek değil işletme açısından da yönetebilir hale getirerek alt bölge sistemini çalıştırdık. Buradaki su arzı ile ilgili işletmesini SCADA entegrasyonunda izleme yaparak biz sağlıklı bir su temini ve kesintisiz su arzı ilkesiyle buranın işletmesini yapmayı planlıyoruz. Son final aşamasındayız. Yakın zamanda işletmeyi alacağız. Bu konuda tesisimizi vatandaşların su arzını sağlamış olacağız. Bu projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen, ilçe başkanlarımıza, belediye başkanımıza, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Sami Er'e ve hükümetimizin sağladığı desteklere teşekkür ediyorum. Ayrıca, sürecin her aşamasında özveriyle çalışan ekip arkadaşlarıma da emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu. (İLKHA)
BM’den üye devletlere UNRWA için mali destek çağrısı
Meksika'da 6 büyüklüğünde deprem
Rusya, Baltık ülkeleri ve Finlandiya ile bazı sınır kapılarını kapattı
DMM uyardı: NATO Zirvesi ile ilgili sahte içeriklere dikkat
Vali Yavuz: Malatya'nın gündemi üretim, ticaret ve ihracat olmalı
Kazakistan’da yeni dönem: Çift meclisli parlamento sistemi sona erdi
Venezuela’daki depremlerde can kaybı 1943’e yükseldi
Nepal'de kuş gribi alarmı: 570 bin hayvan itlaf edildi
Malatya'da su ürünleri avcılık sezonu başladı
Malatya'da kaçak avcılar suçüstü yakalandı
Cami görevlisine yapılan saldırıya sert tepki
Siyonist rejimin Lübnan'a saldırılarında şehit sayısı 4 bin 278'e ulaştı
Dışişleri Bakanı Fidan, üst düzey AB yetkilileriyle bir araya geldi
ABD'ye ait askeri uçaklar Bulgaristan'dan ayrıldı
Muğla açıklarında 25 düzensiz göçmen ile 7 kaçakçı yakalandı.
Macaristan 156 yılın en yüksek sıcaklık rekorunu kırdı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ellerinde 75 bin Gazzelinin kanı olan cinayet şebekesinin iftiralarını asla kale almıyoruz
Küba: ABD ile müzakerelerde hiçbir ilerleme yok
Kuluncak'ın yeni içme suyu hattı tamamlanma aşamasına geldi
Mahkeme, Trump'ın doğumla kazanılan vatandaşlığı yasaklayan kararnamesini reddetti
Uzmanından kene uyarısı: Basit önlemlerle risk azaltılabilir
Bosna'da ABD ve Avrupa'nın nüfuz, enerji ve çıkar hesapları çatışması
Şanlıurfa'da saman yüklü tır'da çıkan yangın söndürüldü
CHP'de 26 il başkanı daha görevden alındı, 7 il başkanı disipline sevk edildi
Ukrayna, AB savunma destek programı kapsamında 3,9 milyar euro aldı
İspanya'da göçmenlere oturum programına 1 milyondan fazla başvuru
Diyarbakır'da meşe ormanında çıkan örtü yangını kontrol altına alındı
Güney Kore parlamentosu Han Seong-sook’un başbakanlık atamasını onayladı
Monako'da Ukraynalı iş adamını hedef alan bombalı saldırı
Fransa'da mayıs sonundaki aşırı sıcaklarda 300 kişi öldü
Yükleniyor







