• BIST 100

    11048,11%-1,05
  • DOLAR

    41,30% 0,05
  • EURO

    48,80% 0,04
  • GRAM ALTIN

    4836,63% -0,41
  • Ç. ALTIN

    7935,99% -0,73

“Kur’an-ı Kerim’i Yüzünden Güzel Okuma Yarışması” Türkiye finali Mardin’de gerçekleşti

12 Ekim 2024, Cumartesi 15:42
12 Ekim 2024, Cumartesi 15:42
“Kur’an-ı Kerim’i Yüzünden Güzel Okuma Yarışması” Türkiye finali Mardin’de gerçekleşti
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Kur’an-ı Kerim’i yüzünden Güzel okuma yarışması Türkiye finali Mardin’in Artuklu ilçesinde düzenlendi.

Her yıl Türkiye geneli düzenlenen “Kur’an-ı Kerim’i Yüzünden Güzel okuma Yarışması” bu yıl Mardin’in Artuklu ilçesi Mahmut Fevzi Yedikardeşler Camii'nde gerçekleşti.

Düzenlenen yarışmada 6 ilden yarışmacılar katıldı. Yarışma programının jüri üyeliklerini Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi Musa Coşkun, Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi ve Komisyon Başkanı Prof.Dr. Mehmet Dağ ve Bursa Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Fatih Çatmakaş yaptı.

Katılan yarışmacılar; Bitlis'in Ahlat ilçesinden Musab İlci, Samsun Canik ilçesinden Muhammed Ali Karmik, Bursa Osmangazi ilçesinden Muhammed Fatih Karakaya, Burdur ilinden Mert Demirkaya, Kütahya ilinden Muhammed Berkay Kırçay, Ankara Keçiören ilçesinden Ahmed Hamza Kurt katıldı.

Program, Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından Mardin İl Müftüsü Enver Türkmen’in açılış konuşmasıyla başladı.

Yapılan final yarışması hakkında konuşan Mardin İl Müftüsü Enver Türkmen, “Her yarışmanın birincisi olur ama bu yarışmaya katılan kardeşlerimizin hepsi birincidir. Çünkü onlar Kur'an'ın hizmetkârıdır. Kur'an-ı okumak, Kur'an-ı anlamak, Kur'an-ı ezberlemek için yarışıyorlar. Güzel olan Kur'an-ı usulüne uygun olarak daha güzel okumak için birbirleri ile yarışacaklar. Biz şimdiden hepsini birinci ilan ediyoruz. Kur'an-ı okumak güzel, Kur'an-ı ezberlemek güzel ama Kur'an'ın hafızı ve bu muhafıza olmak daha güzel. Kur'an'ın olduğu, Kur'an'ın okunduğu ortamda şifa ve rahmet kaynağıdır. Bizlere bu güzel günü yaşatan Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma yarışması erkek finalini erkekler finalini ilimize layık gören Diyanet İşleri Başkanlığımıza çok teşekkür ediyoruz. Bu kardeşlerimize de hepsine başarılar diliyorum." şeklinde konuştu.

Yarışmanın birincisi Samsun Canik ilçesinden Muhammed Ali Karmik, ikincisi Bursa Osmangazi ilçesinden Muhammed Fatih Karakaya, üçüncü ise, Bitlis Ahlat ilçesinden Musab İlci oldu. Birinci kazanan 2 tam altın, ikinciye 1 tam altın, üçüncüye ise 1 yarım altın takdim edildi. Altınlar Artuklu Kaymakamı Muhammed Öztabak, Mardin İl Müftüsü Enver Türkmen ve komisyon başkanı Prof. Dr. Mehmet Dağ tarafından takdim edildi.

Geriye kalan yarışmacılara ise çeyrek altın takdim edilmesinin ardından program, sona erdi. (İLKHA)

Muğla’da 2 ilçede çıkan orman yangınlarına müdahale ediliyor

Osmaniye'de 3,8 büyüklüğünde deprem

Endonezya'da 6.1 büyüklüğünde deprem

Amasya’da drift yapan sürücüye 46 bin lira ceza

Arnavutluk'ta seçimden 130 gün sonra yeni hükümet kuruldu

ABD'den Polonya'ya 780 milyon dolarlık silah satışı

Gaziantep’te akraba kavgası kanlı bitti: 3 ölü

Otomobil ile hafif ticari araç çarpıştı: 4 yaralı

ABD Gazze'de acil ateşkes tasarısına bir kez daha veto etti

Malatya için şiddetli fırtına uyarısı

Dünya Meteoroloji Örgütü: Küresel su krizi derinleşiyor

Balıkesir’de 531 yeni afet konutunun temeli atıldı

Kamçatka'da 7.8 büyüklüğünde deprem

Kongo'da Ebola salgını: 48 vaka, 31 ölü

İzmir’de mobilya fabrikasında yangın

HAMAS: Gazze, ordunuz için kolay bir lokma olmayacak

BM Suriye Özel Temsilcisi Pedersen istifa etti

Balıkesir'de orman yangını

Erzurum’da ehliyetsiz sürücüye 37 bin lira ceza

Rusya’ya yönelik AB yaptırımları Birlik içinde bölünmeye yol açıyor

Rusya: Venezüella’ya yönelik müdahale girişimleri ve güç kullanımı tehditlerini kınıyoruz

Küresel Sumud Filosuna ait gemiler açık denizde bekleyişi devam ediyor

Muğla açıklarında 56 düzensiz göçmen yakalandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mahmud Abbas ile görüştü

Fransa'daki protestolarda 110 kişi gözaltına alındı

THY, Suudi Arabistan'ın Yanbu kentine uçuş başlatıyor

Gazze'de açlıktan ölenlerin sayısı 435'e yükseldi

YSK yarın CHP'de olağanüstü kurultay gündemiyle toplanacak

ABD Başkanı Trump, İngiltere Başbakanı Keir Starmer ile bir araya geldi

Ukrayna, İngiltere ile 100 Yıllık Ortaklık anlaşmasını onayladı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Muğla’da 2 ilçede çıkan orman yangınlarına müdahale ediliyor

Osmaniye'de 3,8 büyüklüğünde deprem

Endonezya'da 6.1 büyüklüğünde deprem

Amasya’da drift yapan sürücüye 46 bin lira ceza

Arnavutluk'ta seçimden 130 gün sonra yeni hükümet kuruldu

ABD'den Polonya'ya 780 milyon dolarlık silah satışı

Gaziantep’te akraba kavgası kanlı bitti: 3 ölü