• BIST 100

    10871,08%0,16
  • DOLAR

    41,96% 0,20
  • EURO

    48,90% 0,08
  • GRAM ALTIN

    5345,89% -0,29
  • Ç. ALTIN

    8944,84% -1,95

Kur'an kursu öğrencileri: Filistin hep dualarımızda

16 Temmuz 2025, Çarşamba 14:02
16 Temmuz 2025, Çarşamba 14:02
Kur
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Gaziantep Şehitkamil Said Nursi Camii'nde yaz Kur’an kursuna katılan kız çocukları, camide çok güzel etkinlikler düzenlediklerini ve Filistin için dua ettiklerini belirtti.

Her gün yaklaşık 700 öğrencinin eğitim almak için geldiği camide, 25 eğitimcinin rehberliğinde hem öğrenen hem de çeşitli oyunlar ve ikramlarla keyifli vakit geçiren öğrenciler, Gazze’yi unutmadıklarını dile getirdi.

Cami İmamı Bahri Yılmaz, çocuklara faydalı olmak ve onları en güzel şekilde yetiştirmek için eğitmenlerle birlikte ellerinde geleni yaptıklarını ifade etti.

"İsteğimiz Filistinli kardeşlerimizin özgürlüğüne kavuşmasıdır"

Ayşenur Akgöz

Kur'an-ı Kerim okumasını öğrenen Ayşenur Akgöz, "Kur'an-ı Kerim'i öğreniyoruz. Hocamızla birlikte Kur'an okuyor, ardından okuduğumuz sayfaların mealini inceliyoruz. Bunun yanında tecvit derslerimiz de oluyor. Boş zamanlarımızda Elif-ba dersi alan öğrencilere biz yardımcı oluyoruz. Dersler dışında çeşitli etkinlikler düzenleniyor; çocuklar hem öğreniyor hem de eğleniyor. Kur'an dersleriyle birlikte Allah'ı tanıyor, Peygamber Efendimizin sünnetini öğreniyor, abdest almayı ve namaz kılmayı da uygulamalı olarak öğreniyorlar. Bizim temel gayemiz, Filistinli kardeşlerimizin özgürlüğüne kavuşmasıdır. İnşallah en kısa zamanda onlar da kurtuluşa ererler." ifadelerini kullandı.

"Umarım onlar da özgürlüklerine kavuşur"

Nisanur Özdemir

Camide toplumsal kurallarla birlikte çeşitli adap kurallarını öğrendiklerini dile getiren öğrencilerden Nisanur Özdemir, "Burada olmaktan çok memnunum. Burada Kur'an-ı Kerim'den bazı sureleri öğreniyoruz. Allah'ın Peygamber Efendimize indirdiği ayetleri öğreniyoruz. Namaz kılmayı, abdest almayı öğreniyoruz. Hocalarımız dersleri çok güzel anlatıyor. Ayrıca çevre bilinci, anne babaya saygı, çevreyi korumanın önemi gibi değerli konuları da öğreniyoruz. İnsanlarla kavga etmeden, sakin ve iyi geçinmeyi, güzel konuşmayı, saygılı olmayı, büyüklerimize karşı terbiyeli davranmayı, yardımlaşmayı ve paylaşmayı öğretiyorlar. Filistin'de katliam yaşanıyor. Oradaki çocukların, gençlerin ve yaşlıların özgür olamamasına üzülüyoruz, onlar için dua ediyoruz. Umarım onlar da özgürlüklerine kavuşur." ifadelerini kullandı.

"Filistin'deki kardeşlerimiz için dua ediyoruz"

Emine Akdemir

Filistin için bolca dua ettiklerini kaydeden öğrencilerden Emine Akdemir, "Burada biz Kur'an-ı Kerim dersleri alıyoruz, Elifba öğreniyoruz ve Kur'an-ı Kerim'i okumayı öğreniyoruz. Aynı zamanda Peygamber Efendimizin hayatını öğreniyor ve onun örnek hayatından dersler çıkararak kendi hayatımıza uygulamaya çalışıyoruz. Tecvid dersleri sayesinde Kur'an-ı Kerim'i daha güzel ve doğru okumayı öğreniyoruz. Ayrıca meal dersleriyle Kur'an'ı daha iyi anlamaya çalışıyor, ayetlerin anlamları üzerinde konuşuyoruz. Bize anneye, babaya saygılı olmayı, peygamberlerimizin hayatına saygı duymayı ve çevremize değer verip temiz tutmayı da öğretiyorlar. Filistin'deki kardeşlerimiz için de dua ediyoruz; inşallah onlar da özgürlüklerine kavuşurlar. Bunun için çokça dua ediyor ve Allah'tan yardım diliyoruz." şeklinde konuştu.

"Filistin'deki çocuklar aç, susuz kalıyor."

Havanur Demir

Filistin'de yaşananlara üzüldüğünü dile getiren küçük çocuklardan Havanur Demir, "Ben buraya Kur'an-ı Kerim öğrenmeye geliyorum. Arkadaşlarımla tanışmaya geliyorum. Kur'an-ı Kerim'i çok seviyorum. Kur'an-ı Kerim öğreniyorum, Elif -ba öğreniyorum. Mesela bize kek getiriyorsunuz, dondurma getiriyorsunuz. Çok mutlu oluyoruz. Ve biz öğretmenlerimizi hiç kırmak istemiyoruz. Öğretmenlerimize saygı duymak istiyoruz. Anne babalarımıza da saygı duyacağız. Hazreti Muhammed'i (Salallahu Aleyhi Vesellem) çok seviyorum. Hazreti Muhammed'e (Salallahu Aleyhi Vesellem) buradan ona mesaj gönderiyorum, dualar okuyorum. Filistin'deki çocuklar aç, susuz kalıyor. israilliler onları vuruyorlar. Onlara dua okuyorum. Umarım iyi yaşasınlar, güzel yaşasınlar, mutlu olsunlar." dedi. (İLKHA)

Libya'da tekne battı: Çok sayıda ölü ve kayıp var

İşgalcilerin yeni ihlallerinde çok sayıda kişi şehit oldu

ABD ordusu, uyuşturucu kaçakçılığı yaptığı iddia edilen 4 tekneyi vurdu: 14 ölü

İletişim Başkanı Duran: “israil yönetiminin barış gibi bir gündemi yok”

Türkiye'den işgalci rejimin ateşkesi ihlal eden katliamlarına tepki

Konya’da seyir halindeki otomobil alev aldı

HAMAS, Refah'taki saldırıyla ilgilerinin olmadığını, ateşkese bağlılığını vurguladı

Sudan'ın El Feşir şehrinde katliam iddiaları: Türkiye'den tepki

AK Parti Sözcüsü Çelik: Gazze’ye yapılan saldırılar, barış isteyen herkese dönük soykırımdır

Kocaeli’de kilolarca uyuşturucu ele geçirildi

İşgalci siyonistler, ihlallerinin dozajını artırıyor: Gazze'deki hava saldırılarında şehit ve yaralılar var

Bursa’da 9 yaşındaki çocuk demir kapının altında kaldı

Malatya'da üreticiler Büyükşehir Belediyesi'nin desteği ile kapalı sulama sistemine geçti

AFAD'dan Sındırgı depremi sonrası yapılan çalışmalara ilişkin açıklama

Kassam, işgalin ihlalleri nedeniyle bir cesedin teslimini erteledi

Bakan Yumaklı: ÇKS'li üreticilerimize 707 milyon TL aktarıyoruz

Kassam, bir işgal esirinin daha cesedini buldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Savunma sanayinde tam bağımsız Türkiye hedefine doğru sağlam adımlarla ilerliyoruz

Yılların yol sorunu, Kızılkaya’nın kararlı çalışmasıyla çözüldü

Bakan Yumaklı: Deprem bölgesinde barajlarda olumsuzluk tespit edilmedi

Bursa'da DAİŞ operasyonu: 18 gözaltı

Kocaeli’’de 2 kişiyi öldürmeye teşebbüs eden şüpheli tutuklandı

Türkiye'den Kamboçya ve Tayland arasındaki ortak bildiriye destek

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz Riyad'da: Güvenilir bir üretim ve lojistik üssü olmayı sürdürüyoruz

192 milyon liralık yardımla Gazze'ye umut taşıdılar

Almanya Başbakanı Merz, Türkiye'yi ziyaret edecek

Diyarbakır Sağlık Müdürlüğü hakkında mobbing ve usulsüzlük iddiaları

Yatağan Girme Barajı’nda su tutulmaya başlandı

Umut Kervanı, Kozan’da muhtaç ailelere gıda yardımı yaptı

Gazze'de işgalin teslim ettiği kimliği belirsiz 41 ceset defnedildi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Libya'da tekne battı: Çok sayıda ölü ve kayıp var

İşgalcilerin yeni ihlallerinde çok sayıda kişi şehit oldu

ABD ordusu, uyuşturucu kaçakçılığı yaptığı iddia edilen 4 tekneyi vurdu: 14 ölü

İletişim Başkanı Duran: “israil yönetiminin barış gibi bir gündemi yok”

Türkiye'den işgalci rejimin ateşkesi ihlal eden katliamlarına tepki

Konya’da seyir halindeki otomobil alev aldı

HAMAS, Refah'taki saldırıyla ilgilerinin olmadığını, ateşkese bağlılığını vurguladı