• BIST 100

    16663,31%2,5
  • DOLAR

    43,50% 0,22
  • EURO

    51,85% -0,32
  • GRAM ALTIN

    7218,55% -4,11
  • Ç. ALTIN

    12847,90% 0,00

Kur’an kursuna katılan çocuklar: Allah’ın evinde Kur’an öğrenmek çok güzel bir his

30 Haziran 2025, Pazartesi 14:13
30 Haziran 2025, Pazartesi 14:13
Kur’an kursuna katılan çocuklar: Allah’ın evinde Kur’an öğrenmek çok güzel bir his
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Yaz Kur'an Kurslarının başlamasıyla camiler, Kur'an kursları çocuk sesleriyle şenlendi. İlk ders bugün başlamasıyla kursa katılan çocuklara duygularını paylaşarak, “Allah’ın evinde Kur’an öğrenmek çok güzel bir his.”

Her yıl milyonlarca çocuğun Kur'an-ı Kerim ve dini bilgiler öğrendiği Yaz Kur’an Kursları, bu yıl da büyük bir heyecan ve coşkuyla start aldı.

30 Haziran - 15 Ağustos tarihleri arasında toplamda 6 hafta sürecek olan yaz Kur'an kursu, ülke genelinde olduğu gibi Mardin’de de çocuk sesleriyle şenlendi.

Kursa katılan çocuklar duygularını İLKHA mikrofonuna paylaşarak Kur’an okumayı çok sevdiklerini dile getirdi.

“Kur’an Kursu bittikten sonra tekrar camiye gelip Kur’an okumak istiyorum”

Kur’an-ı Kerim’i hiç unutmamak için gece-gündüz okunması gerektiğini belirten Muhammed Enes Sun “Kur’an Kursu başlamasıyla ilk günden çok heyecanlıyım. Kur’an-ı Kerim’i, hocalarımı, arkadaşlarımı çok seviyorum. Camide Kuran okuduğumuzda kendimizi çok iyi hissediyoruz. Kursta Kur’an dersi dışında dini dersler yüce Allah hakkında bilgiler de öğreniyoruz. Kur’an’da bilmediğimiz kelimeleri öğreniyor ve anlıyoruz. Bununla beraber Peygamber Efendimiz Aleyhisselam’ın hayatını da öğreniyoruz.  Bu sene dördüncü yılım olacak. Arkadaşlarımla beraber kursa geliyorum. Kur’an’ın onuncu sayfasındaydım ama uzun zaman okumayı ihmal ettiğim için biraz unuttum. Dolayısıyla Kur’an-ı Kerim’i hiç unutmamak için gece-gündüz okumak lazım. Kur’an Kursu bittikten sonra tekrar camiye gelip Kur’an okumak istiyorum. Çünkü hem camiyi hem de Kur’an-ı Kerim’i çok seviyorum. Herkesin camiye gelmesini istiyor ve tavsiye ediyorum.” şeklinde konuştu.

Kur’an Kursuna ve camiye gelmeyen çocuklara tavsiyede bulunan Mustafa Çoktan “Her zaman olduğu gibi Kur’an Kursunu çok seviyorum. En çok sevdiğim yanı ise arkadaşlarımla beraber güzelce vakit geçirmektir. Bu sıcak havada camiye gelip klimanın altında derimizi işliyor, namazımızı kılıyoruz. Allah’a çok şükür. İlk günden dolayı çok heyecanlıyım. Kur’an-ı Kerim’i dünyalar kadar seviyorum. Kuzenimle birlikte kursa geldik. Kur’an-ı Kerim Peygamber Efendimiz Aleyhisselam’a indirildiği için hem Kur’an’ı hem de Hazreti Muhammed Aleyhisselam’ı çok seviyorum. Bu yılda kursa gelerek dördüncü yılım oldu. Burada çok eğleniyoruz. Camiyi de çok seviyoruz. Kur’an kursuna gitmeyenlere tavsiyem muhakkak bunun için camiye gitmeleri. Çünkü burada hem eğleniyoruz hem de sevap kazanıyoruz.” ifadelerini kaydetti.

“Allah’ın evinde Kur’an öğrenmek çok güzel bir his”

Sefa Hamidi, Kur’an okumanın çok güzel bir his olduğunu dile getirerek “Arkadaşlarımla beraber Kur’an Kursuna geldik. İlk gün olması hasebiyle heyecanlıyım. Değerli bilgiler edinip namaz kılacağız. Her yıl kursa geliyorum. Camiyi, Kur’an-ı Kerim’i  çok seviyorum. Çünkü Allah’ın evi olan camide Kur’an öğrenmek çok güzel bir his. Şu an Kur’an-ı Kerim’de 7’nci cüzdeyim. İnşallah kurs bitimine kadar hatim edeceğim. Kur’an Kursuna gelmeyen ve Kur’an-ı Kerim bilmeyenler mutlaka camiye gelip öğrenmelerini tavsiye ediyorum. Boş zamanlarında Kur’an-ı Kerim okumalıdırlar. Kurs bittikten sonra da camiye gelip namaz kılacağım ve hocalar tarafından verilen sohbeti dinleyeceğim.” ifadelerine yer verdi.

3 yıldır kursa gelen İbrahim Ökmen, Kur’an dersi dışında diğer dini bilgileri de edindiklerini kaydederek “Kur’an kursuna üçüncü yılım ve yine de çok heyecanlıyım bugün. Burada hem Kur’an okuyor hem arkadaşlarımızla eğleniyoruz.  Kur’an-ı Kerim’i severek okuyoruz. Camiye gelip Kur’an okuduğumuzda içimizde çok güzel bir oluşuyor. Kuzenimle birlikte camiye geliyoruz. Bütün çocukların Kur’an-ı Kerim okumalarını tavsiye ediyorum. Camiye de gelmeleri çok daha güzel olacaktır. Kurs bittikten sonra da camiye gelmeye devam edeceğim inşallah. Kur’an-ı Kerim dışında dini bilgileri de ediniyoruz.” şeklinde konuştu. (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Siirt'te köy yoluna düşen çığ temizlendi

Cuma hutbesinde tövbe ve umut vurgusu

Yurdun güneydoğusunda kuvvetli yağışlara dikkat

Kavaklıoğlu’ndan Litvanya’ya resmî ziyaret

Altın fiyatlarındaki tırmanış konut talebini yüzde 70 düşürdü

Cizre’de ayağı demir korkuluklara sıkışan kedi için itfaiye seferber oldu

ABD'deki kar fırtınasında ölü sayısı 85'e yükseldi

Malatya'da 2025'te 5,7 milyon hastaya hizmet verildi

Belediye Başkanı Geçit: Halı dokumacılığı Anadolu kültürünün en önemli unsurlarından

Bursa TB Başkanı Matlı: AB-Hindistan serbest ticaret anlaşması Türkiye için ticari risk oluşturuyor

İŞKUR'dan dezavantajlı bireylere kendi işini kurma desteği

Aile Hekimi Dr. Sılay’dan çocuklarda yüksek ateş uyarısı

Gazze'de doğum oranları düşüyor: Sağlık Bakanlığı işgalin yalanlarını rakamlarla çürüttü

SpaceX, Starship’in 12. test uçuşu için mart ayını işaret etti

Küba'dan Trump'ın tehditlerine tepki

Guardiola’dan Gazze açıklaması: Onları yalnız bıraktık

Gaziantep'te uyuşturucu ve ruhsatsız silah operasyonu: 2 kişi yakalandı

Gaziantep Valiliğinden TAG otoyolundaki kazaya ilişkin açıklama

Bursa’da drift yapan sürücüye 58 bin TL ceza

Soykırımdan sonra direnişi silahsızlandırma dayatması

Şanlıurfa’da cinayet suçundan aranan şahıs yakalandı

İran, AB'nin Devrim Muhafızları'nı "terör örgütü" olarak tanımlama kararını kınadı

Hizmet Üretici Fiyat Endeksi yıllık yüzde 35,11 arttı

Gaziantep’te aranan hükümlü yakalandı

Volkswagen 44 binden fazla aracı yangın riski nedeniyle geri çağırdı

Trump'tan "Küba" ve "Kanada" kararları

Gaziantep'te zincirleme kaza: 2 ölü, çok sayıda yaralı

Londra-Pekin temasları Washington’da endişe oluşturdu

Emlak danışmanları: Konut fiyatlarında artış kapıda, şu an alım için doğru zaman

Şanlıurfa’da yatırım vaadiyle ‘nitelikli dolandırıcılık’ operasyonu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Siirt'te köy yoluna düşen çığ temizlendi

Cuma hutbesinde tövbe ve umut vurgusu

Yurdun güneydoğusunda kuvvetli yağışlara dikkat

Kavaklıoğlu’ndan Litvanya’ya resmî ziyaret

Altın fiyatlarındaki tırmanış konut talebini yüzde 70 düşürdü

Cizre’de ayağı demir korkuluklara sıkışan kedi için itfaiye seferber oldu

ABD'deki kar fırtınasında ölü sayısı 85'e yükseldi