• BIST 100

    9078,43%-1,59
  • DOLAR

    38,44% -0,10
  • EURO

    43,53% -0,41
  • GRAM ALTIN

    3973,14% -2,37
  • Ç. ALTIN

    6483,07% -2,19

Kur'an Nesli Platformu'ndan Eğitim-Sen'e sapkınlık dersi tepkisi: Çocuklarımızın üzerinden ellerinizi çekin!

GÜNDEM 10.03.2025 16:04:26 0
Kur

Kur'an Nesli Platformu, Eğitim-Sen'in okullarda "toplumsal cinsiyet eşitliği" adı altında sapkınlık dersi verme planına sert tepki göstererek, çocukların bu tür sapkın ideolojilerden korunması gerektiğini vurguladı.

Son yıllarda sapkın tercihlerin, özgürlük adı altında küresel bir proje olarak toplumsal cinsiyet eşitliği adı altında benimsetilmeye çalışıldığına dikkat çeken Kur’an Nesli Platformu, Eğitim-Sen'in okullarda "toplumsal cinsiyet eşitliği" adı altında sapkınlık dersi vereceklerini duyurmasına tepki gösterdi.

Platform, İstanbul Sözleşmesi’nin feshinden sonra, bu tür sapkınlıkların fazla gündeme gelmediğini ancak şu günlerde bir eğitim sendikasının bu sapkın anlayışı okullarda yaymayı planladığını belirterek, bu durumu kabul edilemez olarak değerlendirdi.

Açıklamada, “Malum sendika ve fikir ortaklarının nereden beslendiklerini ve toplumun manevi değerleriyle savaş halinde olduklarını biliyoruz. Kur’an Nesli Platformu olarak, bu alçakça projeye çanak tutan tüm oluşumlara diyoruz ki pis ellerinizi çekin çocuklarımızın üzerinden. Okullar artık sizin zehrinizi çocuklarımıza zerk edeceğiniz mekânlar değildir ve buna hiçbir şekilde de müsaade etmeyeceğiz.” ifadeleri yer aldı.

Ayrıca, Batılı devletlerin liderlerinin bile bu sapkınlığa karşı cephe almaya başlamışken, Eğitim-Sen'in bu ideolojiyi yayma çabasını eleştiren Platform, "Bu çirkin yüzünüzü ve sapkın fikirlerinizi bir kez daha ortaya çıkarmıştır." dedi.

2025 yılının Türkiye'de "Aile Yılı" olarak ilan edilmesine dikkat çekilen açıklamada, aile kurumunun korunması için toplumu fesada sürükleyen bu tür zihniyetlerle mücadele edilmesi gerektiği vurgulandı. "Bataklık kurutulmalı ki aileyi korumak için verilen diğer çabaların neticesi akim kalmasın" şeklinde çağrı yaptı.

Kur’an Nesli Platformu, toplumsal cinsiyet eşitliği anlayışının yayılmasını suç kapsamına alacak şekilde kanuni düzenleme yapılması gerektiğini belirtti. Ayrıca, Milli Eğitim Bakanlığı ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı başta olmak üzere, tüm ilgili kurumları bu konuda caydırıcı tedbirler almaya ve çocuklara yönelik benzer girişimler karşısında endişe duyan herkesi tepki göstermeye çağırdı. (İLKHA)

Mardin’de fırtına etkisini sürdürüyor: Ağaçlar devrildi, camlar kırıldı

Ankara için kuvvetli yağış uyarısı

Bingöl’de Valilikten fırtına uyarısı

Yalova'da uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama

Bingöl’de fırtına: çatılar uçtu, maddi zarar büyük

BM: Gazze'de bebeklerin yüzde 92'si açlık tehlikesi altında

Diyarbakır'da sanayi sitesindeki patlama anı kameralara yansıdı

Meteorolojiden 16 il için sarı kodlu alarm!

Bakan Kurum: Muhalefete rağmen 81 ilimizi afetlere hazırlayacağız

Diyarbakır'da sanayi sitesinde patlama

Yapıcıoğlu: Şiddetin ve gözyaşının durması için elimizden gelen bütün çabayı ortaya koyacağız

Antalya'da 3.9 büyüklüğünde deprem

HÜDA PAR Bağlar İlçe Başkanı Zeren'den Nevroz Parkı'na mescit çağrısı

Rus gazının Türk Akımı üzerinden Avrupa'ya ihracatı yüzde 13 arttı

Diyarbakır'da çatının uçma anı kameraya yansıdı

ABD-İran görüşmeleri ertelendi

Selden etkilenen Somali için acil yardım çağrısı

1 Mayıs olaylarında 384 kişi gözaltına alındı

Fırtına Diyarbakır’da maddi hasara yol açtı

Muğla açıklarında 12 düzensiz göçmen yakalandı

Çin'den BRICS ülkelerine işbirliğini güçlendirme çağrısı

Batman’da şiddetli fırtınada ağaç devrildi, park halindeki araç hasar gördü

BM: Esad rejiminin çöküşünden bu yana 1,4 milyondan fazla Suriyeli evlerine döndü

Çocuklar tatil gününde hayvanat bahçesine akın etti

Yeni Zelanda'da şiddetli yağış ve rüzgarlar nedeniyle OHAL ilan edildi

Diyarbakır'da fırtınada çatılar uçtu tabelalar devrildi

Diyarbakır'da şiddetli rüzgâr çatının uçmasına yol açtı

HAKSİAD'dan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mesajı

Gazze'de can kaybı 52 bin 418'e yükseldi

Düzce’de servis minibüsü kaza yaptı: 8 işçi yaralandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ