• BIST 100

    10746,98%0,04
  • DOLAR

    40,59% 0,02
  • EURO

    47,10% 1,43
  • GRAM ALTIN

    4394,42% 2,22
  • Ç. ALTIN

    7018,29% 1,30

"Kur’an’ın ilkelerini emirlerini bütün insanlığa hatırlatmaya devam edeceğiz"

20 Ekim 2024, Pazar 05:22
20 Ekim 2024, Pazar 05:22
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Kur’an’ın ilkelerini, emirlerini bütün insanlığa, ailemize, gençlerimize, çocuklarımıza hatırlatmaya devam edeceğiz.” dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, İstanbul Pendik İlçe Müftülüğü tarafından Pendik Çarşı Camii’nde düzenlenen “Erenköy Kur’an Kursu 8. Hafızlık İcazet Programı”na katıldı.

Burada konuşan Başkan Erbaş, en hayırlı merasimde olduklarını belirterek, “Sevgili Peygamberimiz (Sallallahu Aleyhi Vesselem ); ‘Sizin en hayırlınız Kur’an’ı öğrenen ve öğretenlerinizdir’ buyuruyor. Kur’an’ı öğrenenler, hıfz edenler burada, onların hocaları yani öğretmenler burada, en hayırlı insanların bulunduğu yerdeki merasim de en hayırlı merasimdir.” ifadesini kullandı.

“Cenab-ı Hak, hafızların zihinleri, gönülleri vasıtasıyla Kur’an-ı Kerim’i muhafaza ediyor”

"Şüphesiz Kur’an’ı Biz indirdik biz! O’nun koruyucusu da elbette Biziz." ayet-i kerimesini hatırlatan Erbaş, şöyle konuştu:

“Cenab-ı Hak, hafızların zihinleri, gönülleri vasıtasıyla Kur’an-ı Kerim’i muhafaza ediyor. Peygamber Efendimizin zamanından itibaren bugüne kadar milyonlarca hafızımız buna vesile oldu, kıyamete kadar da milyonlarca, belki milyarlarca hafızımız buna vesile olacak, bu müjdeye nail olacak. Hafızları, Peygamber Efendimiz şu hadis-i şerifiyle müjdeliyor; ‘Kur’an-ı Kerim’i hıfz edip okuyan kimseler Allah’ın şerefli melekleriyle beraberdir.’ buyuruyor. Allah’ın şerefli melekleriyle birlikte olması hafızlarımız için büyük bir müjde. Rabbim hayırlı mübarek eylesin.”

“85 bin talebemiz Kur’an kurslarımızda hafızlık yapıyor”

Başkan Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığının hafızlık faaliyetlerini her geçen gün daha da artırıp geliştirdiklerine dikkati çekerek, “Hafızlık yaptırdığımız Kur’an kurslarımıza desteği olan bütün kardeşlerimizden, hayır sahiplerinden Allah razı olsun. İçerisinde sürekli Kur’an okunan, Kur’an-ı Kerim’in hıfzedildiği yerlere destek olanlara ne mutlu. Allah sayılarını arttırsın. Şu anda 85 bin kadar talebemiz Kur’an kurslarımızda hafızlık yapıyorlar.” diye konuştu.

“Çocuklarımıza namaz kılmalarını hatırlatalım”

Allah’ın Peygamber Efendimize nasip etmiş olduğu en büyük mucizenin Kur’an-ı Kerim olduğuna vurgu yapan Erbaş, şunları kaydetti:

“İnsanları karanlıklardan aydınlığa çıkarmak için gönderilen bir kitaptır Kur’an-ı Kerim. Onun için çocuğumuzla, ailemizle, akrabalarımızla, komşularımızla hep birlikte Kur’an’ın rehberliğinde hayatımızı devam ettirmeye gayret edelim, bu hususu birbirimize telkin edelim. Rabbimiz Kur’an-ı Kerim’de; ‘Hatırlat, hatırlatmakta müminlere fayda vardır’ buyurmaktadır. Peygamber Efendimiz bütün insanlığa Kur’an’ı hatırlattı, şimdi sıra bizde, hatırlatacağız. Kur’an’ın ilkelerini, emirlerini bütün insanlığa, ailemize, gençlerimize, çocuklarımıza hatırlatmaya devam edeceğiz. Bu bize verilmiş en büyük vazifedir, Cenab-ı Hakk’ın bizim üzerimizdeki emridir. Hatırlatmaktan uzak kalmayalım, hatırlatmayı ihmal etmeyelim, çocuklarımıza ibadetlerini, namaz kılmalarını hatırlatalım. Rabbimiz Kur’an-ı Kerim’de; ‘Ailene, ehline, namazı emret ve sen de sabırla devam et.’ buyuruyor. Biz güzellikleri, ahlaki, Kur’ani, nebevi ilkeleri, Peygamberi ahlakı, çocuklarımıza, gençlerimize, akrabalarımıza, komşularımıza, birbirimize hatırlatmak zorundayız.”

“Hafızlık yapmak kadar hafızlık yaptırmak da çok çetin ve önemli bir iştir”

Erbaş, hafızların ailelerini ve hocalarını da tebrik ederek, “Ailelerinizin, hocalarınızın gayreti olmamış olsaydı siz hafız olamazdınız. Hafızlık yapmak kadar hafızlık yaptırmak da çok çetin ve önemli bir iştir. Hocalarınız bu fedakarlığı yaparak sizlerin hafız olmasını sağladı. Hepsine teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Merasimin ardından, Erenköy Kur’an Kursu’nda hafızlığını tamamlayan 40 öğrencinin icazetleri verildi.

Programa, İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş, Pendik Kaymakamı Mehmet Yıldız ile Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin de katıldı. (İLKHA)

Siyonist analist: israil tarihinin en büyük yenilgilerinden biriyle karşı karşıya

Batman'da ambulans ile otomobil çarpıştı: 1 yaralı

Palandöken: Serbest piyasa vatandaşın lehine işlemeli

Yahudi çeteler Batı Şeria'da Filistinlilere saldırdı

600 bin kamu işçisini ilgilendiren protokol imzalandı

Şili’de bakır madeninde göçük: 1 ölü, 5 kayıp

UNRWA: israil, Gazze dışındaki 6 bin yardım tırının girişini engelliyor

Mahalle sakinlerinden beton santrali tepkisi: Bir firma para kazanacak diye binlerce insanın sağlığını hiçe sayamaz!

Endonezya’da Lewotobi Laki-Laki Yanardağı patladı

Bingöl'de, kavurucu sıcakta fırıncılar 250 derecelik fırının başında ter döküyor

7 aylık bebeğin nefes borusuna süt kaçması sonucu hayatını kaybetti

Siyonist rejimin eski kara kuvvetleri komutanı: Gazze'de kalmakla felakete yaklaşıyoruz

Hasankeyf'te tarihe ışık tutuluyor: Arkeopark ve Şaab Vadisi ziyarete açıldı

BATMAN AŞİRETLER PLATFORMU'NDAN YIKIMLARA TEPKİ: “BİR ŞEHİR, ORTAK AKLIYLA AYAKTA KALIR”

Sarıyer’de uyuşturucu sevkiyatı yapan kurye suçüstü yakalandı

Katil rejim sabahtan bu yana 33 Filistinliyi daha katletti

Kavurucu yaz sıcakları, esnafın çalışma koşullarını olumsuz etkiliyor

İngiliz Doktor Groom: Gazze’de Orta Çağı aratmayacak bir vahşet yaşanıyor

Batman aşiret derneklerinden kaçak yapı yıkımına tepki!

Gaziantep'te temmuz ayında 866 milyonluk ihracat yapıldı

Dr. Başak: Sıcak havalarda çocuklar ciddi risk altında

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi: ABD yönetimini Gazze’deki açlıktan tam sorumlu tutuyoruz

Gazze'de abluka devam ediyor: Hükümetten acil ve yeterli gıda ile bebek maması talebi

İşgalciler 3 Suriyeliyi alıkoydu, tarım traktörüne el konuldu

Türkiye'den Suriye'ye ilk gaz akışı sağlandı

BM: Gazze'de 10 bin aileye nakdi yardım yapıldı, ama gıda bulunamıyor

Gazze'de kıtlık nedeniyle bir çocuk daha hayatını kaybetti

Diyarbakır'ın kavurucu sıcaklığında kurutma mesaisi

"Soykırıma suçuna karışan çifte vatandaşlar tespit edilip yargılanmalı"

UNICEF: Gazze'de çocuklar eşi görülmemiş bir hızla ölüyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Siyonist analist: israil tarihinin en büyük yenilgilerinden biriyle karşı karşıya

Batman'da ambulans ile otomobil çarpıştı: 1 yaralı

Palandöken: Serbest piyasa vatandaşın lehine işlemeli

Yahudi çeteler Batı Şeria'da Filistinlilere saldırdı

600 bin kamu işçisini ilgilendiren protokol imzalandı

Şili’de bakır madeninde göçük: 1 ölü, 5 kayıp

UNRWA: israil, Gazze dışındaki 6 bin yardım tırının girişini engelliyor