• BIST 100

    10449,36%-2,61
  • DOLAR

    41,25% 0,04
  • EURO

    48,57% 0,48
  • GRAM ALTIN

    4823,30% 1,43
  • Ç. ALTIN

    7802,34% 1,83

Kurban piyasası fiyat istikrarsızlığından sakin günler geçiriyor

19 Mayıs 2025, Pazartesi 14:54
19 Mayıs 2025, Pazartesi 14:54
Kurban piyasası fiyat istikrarsızlığından sakin günler geçiriyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla Ağrı Hayvan Borsasında, görücüye çıkan kurbanlık hayvan fiyatlarında yaşanan dalgalanma alışverişi olumsuz etkiliyor.

Türkiye'nin önemli hayvan satış noktalarından olan Ağrı Hayvan Borsasında, Kurban Bayramı öncesi yetiştiriciler kurbanlık hayvanlarını satışa sunmaya başladı.

Kurban fiyatlarının zaman zaman düşmesinden şikâyet eden yetiştiriciler, kurbanlıkları zararına satmak zorunda kaldıklarını belirtti. Kurban fiyatlarının kimi zaman arttığını hatırlatan yetiştiriciler, meydana gelen fiyat dalgalanmasından ötürü alış verişin olmadığını belirtti.

Kurbanlık hayvanların fiyatlarında düşüşün olduğunu belirten yetiştirici Mehmet Şerif Aslankılıç, "Kurban Bayramına yaklaşık 30 gün kala devletin yaptığı bir politika var, etin fiyatını düşürüyor. Buradaki hayvanlarında farklı bir masrafı olmuştur, büyük bir maliyeti var. Şuan tosun cinsinin kilosu ortalama 280 TL'ye satılıyor, düveler ise 250 TL'ye satılıyor. Hareketlilik yok şuan kimse doğru dürüst alışveriş yapamamış." dedi.

Diğer bir yetiştirici Elfesiya Tutal ise, "Piyasa durgun şuan, hayvanını satanlar ise çok ucuza satıp gidiyor. Hayvan piyasasında netlik yok, fiyatlar çok değişkenlik gösteriyor. Simental cinsi sığırlar şuan 150 bin ile 160 bin TL arasından fiyatları değişiyor. Bazı cinsler ise 110 bin TL, 120 TL'ye alıcı buluyor." ifadelerini kullandı.

Canlı kilo fiyatlarında önemli oranda fiyat düşüşlerinin yaşandığını hatırlatan Ahmet Çelik, "Fiyatlar şuan istikrarsızlık var. 2 ay önce 90 bin TL'ye çiftini sattığımız hayvan için 80 bin TL şuan istiyoruz satamıyoruz. Şuan kurbanlık hayvan satışı pek olmuyor. Hayvanın canlı kilo satışı 300 TL, 305 TL arasında değişiyordu şuan 280 TL'ye kadar düşmüş." şeklinde konuştu.

Yetiştirici Mehmet Çelik, "Fiyatlar günden güne düşüyor şuan, bazı günler bakıyoruz yükseliyor. Şuan bizde bilmiyoruz nasıl olacak. İnsan ne satabiliyor ne de satın alabiliyor. Şuanda hayvanını satan ise zarar ile satıyor. Oğlak getirip satanlar önce 70 bin TL'ye satıyordu şuanda 60 bin TL'ye satıyor." diye konuştu.

Yetiştiriciler olarak yüksek maliyetlerle karşı kaşıya kaldıklarını anlatan yetiştirici Mahfuz Yolcu, "Piyasa şuan normal, inşallah güzel olur. Hayvanların masrafından elde edilen kar zararı kapatmıyor. Bir hayvan sattım, 35 bin TL'ye almıştım 40 bin TL'ye sattım. 5 bin TL'lik karın 2 bin 500 TL’sini kirasına verdim 2 bin 500 TL bize kaldı. Şuan doğurmuş inek tanesi 50 bin TL'den başlıyor fiyatları 80 bin TL'ye kadar ulaşıyor. Düveler ise 90 bin TL'den başlıyor fiyatları 250 bin TL'ye kadar çıkıyor." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Cumhurbaşkanı Erdoğan çocuk hakları sözleşmesini imzaladı

İspanya, Tel Aviv Büyükelçisi'ni geri çağırdı

THY, ilk 8 aylık yolcu ve kargo verilerini açıkladı

İZSU’dan yeni karar: İzmir’de 2 günde bir su kesintisi

Nepal'deki protestolarda ölü sayısı 19'a yükseldi

İspanya'dan siyonist rejime 9 maddelik yaptırım kararı

Rusya ve Çin’den nadir toprak elementlerinin üretiminde işbirliği

Diyarbakır'da yeni eğitim yılıyla birlikte servis araçlarına sıkı denetim

Meksika'da tren yolcu otobüsüne çarptı: 8 ölü, 45 yaralı

Ukrayna: 58 kilometrekarelik alanda kontrolü yeniden sağladık

Fransa'da hükümet düştü

Erdoğan: Netanyahu hükümetinin iyice zıvanadan çıktığı bu sıkıntılı günlerde Gazzeli mazlumların yanındayız

Genç çiftlere evlilik kredisi desteği 250 bin TL’ye çıkıyor

Dışişleri Bakanı Fidan, İngiliz mevkidaşı Cooper ile görüştü

NATO, Rusya'nın Zapad 2025 tatbikatı için karşı hazırlıklara başladı.

Polis merkezine saldırı soruşturmasında yeni gözaltı

İran ile Mısır nükleer programı görüştü

Gazze nöbetinden çağrı: Herkesi, Küresel Sumud Filosu’na sahip çıkmaya davet ediyoruz

İşgal rejimi, dünyadaki imajını düzeltmek için milyonlar harcıyor

Hatay'da zincirleme kaza: 5 yaralı

İletişim Başkanı Duran: İzmir’deki saldırıyla ilgili soruşturma titizlikle sürüyor

İşgal rejimi, zor koşullarda tuttuğu 16 Gazzeli esiri serbest bıraktı

EGM: Provokatif ve dezenformasyon içerikli paylaşım yapan 10 kişi gözaltına alındı

Yetimler Vakfı Elazığ'da ihtiyaç sahibi öğrencilere kırtasiye yardımında bulundu

Konya için kuvvetli yağış uyarısı

Bakan Uraloğlu: İlk 6 ayda 559 bin engelli yolcuya ulaşım desteği sağladık

Sumud Filosu Türkiye Delegasyon Koordinatörü Durmaz: Tüm senaryoları hesapladık

İşgal rejimi Lübnan'ın bazı noktalarını bombaladı

Arjantin'deki eyalet seçimlerini muhalefet kazandı, Milei yenilgiyi kabul etti

CHP’den il başkanlığını kapatma hamlesi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Cumhurbaşkanı Erdoğan çocuk hakları sözleşmesini imzaladı

İspanya, Tel Aviv Büyükelçisi'ni geri çağırdı

THY, ilk 8 aylık yolcu ve kargo verilerini açıkladı

İZSU’dan yeni karar: İzmir’de 2 günde bir su kesintisi

Nepal'deki protestolarda ölü sayısı 19'a yükseldi

İspanya'dan siyonist rejime 9 maddelik yaptırım kararı

Rusya ve Çin’den nadir toprak elementlerinin üretiminde işbirliği