• BIST 100

    10835,93%-0,97
  • DOLAR

    41,92% -0,05
  • EURO

    48,85% 0,12
  • GRAM ALTIN

    5386,23% -2,86
  • Ç. ALTIN

    9122,83% -3,34

Küresel Sumud Filosu'nun Tunus'tan Gazze'ye hareketi ertelendi

11 Eylül 2025, Perşembe 00:36
11 Eylül 2025, Perşembe 00:36
Küresel Sumud Filosu
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Sadece bir deniz yolculuğu değil; özgür halkların kuşatma ve zulme karşı iradesini yansıtan insani bir eylem olan Küresel Sumud Filosu'nun Tunus'tan Gazze'ye hareketi, "kötü hava koşulları ve lojistik nedenlerden" dolayı yarına ertelendi.

Tunus Sidi Bu Sait limanında demirlenmiş vaziyette bekleyen gemiler ve teknelerden oluşan Küresel Sumud Filosu'nu, Gazze'ye uğurlamak için binlerce kişinin katılımıyla tören düzenlendi.

Tunus'ta filoyu uğurlamak için toplananlardan bazıları, karada yer kalmayınca denize girmek zorunda kaldı.

Ellerinde Tunus ve Filistin bayraklarıyla filoya desteklerini bildiren halk, sık sık Filistin için sloganlar attı.

Filo yetkilileri, gazetecileri yaptıkları açıklamada, filonun Gazze'ye hareketinin "kötü hava koşulları ve lojistik nedenlerden" dolayı yarına ertelendiğini açıkladı.

Kimileri filoyu insanlık tarihine yazılacak yeni bir sayfa olarak nitelendirirken, kimileri de azmin ve küresel dayanışmanın canlı bir dersi, Gazze’nin yalnız olmadığını ve umudun her dalgayı aşabileceğini gösteren bir mesaj olarak gördü.

“Dünya Dayanışma Filosu”na katılan aktivistler, Gazze’ye yapacakları deniz yolculuğunda karşılaşabilecekleri farklı senaryoları değerlendiriyor; Katılımcılar, siyonist işgalinin görevi boşa çıkarmak için çeşitli yöntemlere başvurabileceğini belirtiyor.

Buna rağmen aktivistler, herhangi bir tehdit veya tırmanışın kendilerini yolculuktan alıkoyamayacağını, çünkü ablukayı artık sadece Filistin’in meselesi değil, geniş bir insani katılım gerektiren küresel bir vicdan mücadelesi olarak gördüklerini vurguluyor.

“Küresel Sumud Filosu”, siyonist ulusal güvenlik bakanı Itamar Ben Gvir’in Gazze’ye yönelik insani yolculuğa katılan gemileri tehdit etmesine tepki göstermişti.

Filo, geçtiğimiz cuma günü yayımladığı açıklamada, Ben Gvir’in sözlerinin “katılımcıları korkutma girişimi ve onları haksız yere terörle ilişkilendirme çabası” olduğunu belirterek, bunun “uluslararası hukuka ve Cenevre Sözleşmeleri’ne açık bir ihlal” sayıldığını ifade etti.

Filoya ait ilk gemi grubu, geçen pazartesi akşamı Barselona Limanı’ndan ayrıldı. Ancak pazar günü şiddetli rüzgâr ve güvenli olmayan hava koşulları nedeniyle limana geri dönmek zorunda kalmıştı. Filo, 18 yılı aşkın süredir Gazze’ye uygulanan ablukayı kırmak için yeniden harekete geçti.

44 ülkeden binlerce aktivistin katıldığı filo; Özgürlük Filosu Birliği, Küresel Gazze Hareketi, Dayanışma Kervanı ve Malezya merkezli “Nusantara Dayanışma” örgütünden oluşuyor. (İLKHA)

Diyarbakır’daki Turnuvada Dostluk ve Rekabet Bir Arada Yaşandı

Bakan Şimşek başkanlığında Gıda ve Finansal İstikrar Komiteleri toplandı

Bakan Tunç: Söz konusu Gazze olunca kimsenin aklına çocuk ve kadın hakları gelmiyor

Meteorolojiden Batı Karadeniz için fırtına uyarısı

Bakan Tunç’tan İmamoğlu soruşturmasına ilişkin açıklama

Melissa Kasırgası Karayipler'i etkisi altına aldı

Arjantin'de parlamento seçimlerini Devlet Başkanı Milei’nin partisi kazandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İtalya Millî Hidrokarbon Ajansı Başkanı Descalzi’yi kabul etti

Adana’da yemek saati değişti: Gece yemek kültürü hızla yayılmakta

Adana'da iki araç çarpıştı: İkisi ağır 3 yaralı

Malatya'da ortaokul öğrencilerinden Gazze yararına kermes

Kamerun'da seçimler sonrası muhalefet zaferini ilan etti, sokaklar karıştı: 4 ölü

Öğrencilere afet ve yangın farkındalığı eğitimi verildi

Lavrov: Rusya–Kuzey Kore ilişkileri güçlü bir ivme kazandı

Kurtulmuş: Terörsüz Türkiye, Alparslan’ın ve Selahaddin'in çocuklarının yeni bir dönemin kapısını açmalarıdır

Gaziantep'te 13 kilo skunk ele geçirildi: 2 şüpheli tutuklandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İtalya Milli Hidrokarbon Ajansı Başkanı Descalzi'yi kabul etti

İranlı hackerlar, siyonistlerin gelişmiş savunma projelerini hackledi

Karacadağ'dan sofralara uzanan lezzet: Qerejdax Pirinci

Gaziantep Forum II, STK özel oturumu ile tamamlandı

Washington’daki çıkmaz büyüyor: Trump, gıda yardımlarını askıya aldı

Kırma yeşil zeytine yoğun ilgi: Hem doğal hem ekonomik

Gaziantep'te polis ekiplerinden silah ve uyuşturucu operasyonu

Ebu Zeyd: Beyaz Saray'ın Gazze planı, şer'i siyasetin amaçları ile uluslararası hegemonyanın tuzakları arasında

Adana'da binlerce sürücüye ceza kesildi

Battalgazi'de kış öncesi asfalt çalışması

Yazar Aydın: Kitap, bilgiye giden köprüdür

Türkiye’nin ilk hızlı tren fabrikasının inşasına başlandı: Ekonomiye 3,5 milyar lira katkı sağlayacak

Gaziantep'te izinsiz avlanan şahsa idari işlem uygulandı

Malatya'da kulaçlar Gazze için atıldı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Diyarbakır’daki Turnuvada Dostluk ve Rekabet Bir Arada Yaşandı

Bakan Şimşek başkanlığında Gıda ve Finansal İstikrar Komiteleri toplandı

Bakan Tunç: Söz konusu Gazze olunca kimsenin aklına çocuk ve kadın hakları gelmiyor

Meteorolojiden Batı Karadeniz için fırtına uyarısı

Bakan Tunç’tan İmamoğlu soruşturmasına ilişkin açıklama

Melissa Kasırgası Karayipler'i etkisi altına aldı

Arjantin'de parlamento seçimlerini Devlet Başkanı Milei’nin partisi kazandı