9486,56%0,12
39,23% -0,03
44,79% 0,18
4183,50% 0,17
6833,74% 0,00
Siyonist işgal rejiminin Filistin'de sürdürdüğü katliamların yanı sıra Gazze'ye gıda dahil her türlü temel yaşam malzemesinin girişine dahi izin vermemesi bölgede ciddi bir kriz oluştururken maalesef dünya liderlerinden konuya ilişkin somut bir adım atılmıyor.
Yaşananlar karşısında sessiz kalmayarak harekete geçen halklar da ellerinden geleni yaparak hükümetleri, ellerinde yetki bulunanları harekete geçmeye davet ediyor.
Bu anlamda en etkili eylemlerden birisi olması beklenen "Global March To Gaza" için 54 ülkeden 3 bin 500'ü aşkın aktivist 12 Haziran'da Mısır'ın başkenti Kahire'de bir araya gelecek ve 13 Haziran'da Ariş'e giderek oradan Refah Sınır Kapısı'na kadar 3 gün sürecek olan küresel bir yürüyüş gerçekleştirecek.
"Bu hareket, insani, barışçıl ve şiddet içermeyen bir yürüyüş olacak"
Yapılacak eylem ile ilgili İLKHA muhabirine konuşan Global March To Gaza Türkiye Koordinatörü Dr. Hüseyin Durmaz, "Daha önce aktivist arkadaşlarla birlikte Gazze'de yaşanan ablukaya karşı, özellikle batı hükümetlerinin israile verdiği koşulsuz desteğin ortadan kalkması ve israilin uyguladığı ambargonun kırılması için harekete geçme iradesini göstermiştik. Bilindiği gibi bugün özgürlük filosunda Madlen Gemisine müdahale ettiler. Bu, zihinlerdeki 'Gazze'ye ulaşılamaz!' algısının kırılması için birinci adımdır. Şimdi 54 ülkeden 3 bin 500'ün üzerinde aktivist olarak 12 Haziran'da Mısır'da buluşacağız. Kahire'de bir gece kaldıktan sonra Ariş'e geçeceğiz. Oradan 3 günlük yürüyüş ile Refah'a geçeceğiz. Bu süreçte de tüm dünya gündeminin Gazze'ye dönmesi, ablukanın kırılması için uluslararası kurumların harekete geçmesi ve görevlerini icra etmesi için gerekli baskıyı oluşturmayı hedefliyoruz. Bu hareket, insani, barışçıl ve şiddet içermeyen bir yürüyüş olacak. Her şey yolunda giderse 19 Haziran akşamı yürüyüş sona erecek." diye konuştu.
"Bu uyanış, Gazze'deki abluka kırılana kadar durmayacak"
Yaşanan gelişmelerin ardından insanlığın ortaya çıkan duruma karşı seyirci kalamadığını hatırlatan Durmaz, "Bu duruma seyirci kalmak, insanlığımızı yitirmek demektir. Bu nedenle insanlar bir araya gelip harekete geçtiler. Dünya genelinde bir küresel vicdan uyanışı başladı. Bu uyanış, Gazze'deki ablukanın kırılmasına kadar da durmayacak. Bu noktada herkesi yürüyüşe destek vermeye davet ediyoruz. Yürüyüş herhangi bir bireyi, kurumu, STK'yı veya partiyi temsil etmiyor. Bu tamamen insani temelde bir eylemdir. Yürüyüşümüzde her dilden, inançtan, görüşten insanlar katılacaktır. Bu artık insan olabilme onurunu koruyabilmek ve Gazze halkının içerisinde bulunduğu durumun ortadan kalkması, hak ettikleri onuru ve insani değeri onlara iade edebilmemiz için onlara karşı bir borcumuzdur." şeklinde konuştu. (İLKHA)