• BIST 100

    9486,56%0,12
  • DOLAR

    39,23% -0,03
  • EURO

    44,79% 0,18
  • GRAM ALTIN

    4183,50% 0,17
  • Ç. ALTIN

    6833,74% 0,00

"Küresel vicdan uyanışı başladı ve Gazze'deki abluka kırılana kadar durmayacak"

RÖPORTAJ 9.06.2025 14:07:02 0

3 bin 500 aktivistin katılımıyla 13 Haziran'da başlayacak olan küresel yürüyüşle ilgili konuşan Global March To Gaza Türkiye Koordinatörü Dr. Hüseyin Durmaz, "Bu duruma seyirci kalmak, insanlığımızı yitirmek demektir. Bu nedenle insanlar bir araya gelip

Siyonist işgal rejiminin Filistin'de sürdürdüğü katliamların yanı sıra Gazze'ye gıda dahil her türlü temel yaşam malzemesinin girişine dahi izin vermemesi bölgede ciddi bir kriz oluştururken maalesef dünya liderlerinden konuya ilişkin somut bir adım atılmıyor.

Yaşananlar karşısında sessiz kalmayarak harekete geçen halklar da ellerinden geleni yaparak hükümetleri, ellerinde yetki bulunanları harekete geçmeye davet ediyor.

Bu anlamda en etkili eylemlerden birisi olması beklenen "Global March To Gaza" için 54 ülkeden 3 bin 500'ü aşkın aktivist 12 Haziran'da Mısır'ın başkenti Kahire'de bir araya gelecek ve 13 Haziran'da Ariş'e giderek oradan Refah Sınır Kapısı'na kadar 3 gün sürecek olan küresel bir yürüyüş gerçekleştirecek.

"Bu hareket, insani, barışçıl ve şiddet içermeyen bir yürüyüş olacak"

Yapılacak eylem ile ilgili İLKHA muhabirine konuşan Global March To Gaza Türkiye Koordinatörü Dr. Hüseyin Durmaz, "Daha önce aktivist arkadaşlarla birlikte Gazze'de yaşanan ablukaya karşı, özellikle batı hükümetlerinin israile verdiği koşulsuz desteğin ortadan kalkması ve israilin uyguladığı ambargonun kırılması için harekete geçme iradesini göstermiştik. Bilindiği gibi bugün özgürlük filosunda Madlen Gemisine müdahale ettiler. Bu, zihinlerdeki 'Gazze'ye ulaşılamaz!' algısının kırılması için birinci adımdır. Şimdi 54 ülkeden 3 bin 500'ün üzerinde aktivist olarak 12 Haziran'da Mısır'da buluşacağız. Kahire'de bir gece kaldıktan sonra Ariş'e geçeceğiz. Oradan 3 günlük yürüyüş ile Refah'a geçeceğiz. Bu süreçte de tüm dünya gündeminin Gazze'ye dönmesi, ablukanın kırılması için uluslararası kurumların harekete geçmesi ve görevlerini icra etmesi için gerekli baskıyı oluşturmayı hedefliyoruz. Bu hareket, insani, barışçıl ve şiddet içermeyen bir yürüyüş olacak. Her şey yolunda giderse 19 Haziran akşamı yürüyüş sona erecek." diye konuştu.

"Bu uyanış, Gazze'deki abluka kırılana kadar durmayacak"

Yaşanan gelişmelerin ardından insanlığın ortaya çıkan duruma karşı seyirci kalamadığını hatırlatan Durmaz, "Bu duruma seyirci kalmak, insanlığımızı yitirmek demektir. Bu nedenle insanlar bir araya gelip harekete geçtiler. Dünya genelinde bir küresel vicdan uyanışı başladı. Bu uyanış, Gazze'deki ablukanın kırılmasına kadar da durmayacak. Bu noktada herkesi yürüyüşe destek vermeye davet ediyoruz. Yürüyüş herhangi bir bireyi, kurumu, STK'yı veya partiyi temsil etmiyor. Bu tamamen insani temelde bir eylemdir. Yürüyüşümüzde her dilden, inançtan, görüşten insanlar katılacaktır. Bu artık insan olabilme onurunu koruyabilmek ve Gazze halkının içerisinde bulunduğu durumun ortadan kalkması, hak ettikleri onuru ve insani değeri onlara iade edebilmemiz için onlara karşı bir borcumuzdur." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Kutsal topraklardan dönüşler yarın başlayacak

Uluslararası Af Örgütü: Madleen gemisine müdahale uluslararası hukukun ihlalidir

Rus ordusu Donetsk'ten sonra: Dnipropetrovsk bölgesine yöneldi

12 ülke vatandaşlarının ABD'ye seyahatini yasaklamasına ilişkin karar yürürlüğe girdi

Malatya’da 2 araç çarpıştı: 4 yaralı

Kütahya'da 3.7 büyüklüğünde deprem!

Rusya- Ukrayna arasında esir takasının ilk aşaması gerçekleşti

Siirt'te silahlı kavga: 1 ölü, 1 ağır yaralı

Adana'da serinlemek için suya giren iki kişiden biri kayboldu

Binlerce aktivist "Küresel Gazze Yürüyüşü" için Kahire'den Gazze sınırına yürüyecek

Traktör şarampole devrildi: 2 ölü

Kurban Bayramı'nda meydana gelen kazalarda 32 can kaybı

“Mağrip Direniş Konvoyu” Gazze’ye doğru yola çıktı

Malezya'da öğrencileri taşıyan otobüs kaza yaptı: En az 15 ölü

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Netanyahu yönetimi, uluslararası toplumdan gerekli karşılığı görmelidir

Bingöl'de orman yangını

HÜDA PAR'dan Kurban Bayramı ziyaretleri

Yapıcıoğlu'ndan Madleen tepkisi: Bu saldırı tüm insanlık vicdanına karşı işlenmiş bir suçtur

Özgür Kudüs Platformu'ndan liderlere "Gazze kuşatmasına karşı harekete geçin" çağrısı

Brent petrol 66 dolar seviyesinde

Bingöl-Elâzığ Karayolu’nda zincirleme kaza: 1 yaralı

Bingöl'de aranan şahıs jandarma ekiplerince yakalandı

Evlerde bayram, yüzlerde tebessüm: Umut Kervanı binlerce aileye umut oldu

Bingöl’de 228 kök kenevir ele geçirildi

Kezer Köprüsü’nde kaza: Bir yaralı

"Küresel vicdan uyanışı başladı ve Gazze'deki abluka kırılana kadar durmayacak"

Altun'dan "Madleen" tepkisi: israil terör devletidir

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Madleen'e müdahale alçakça

AK Parti Sözcüsü Çelik: israili şiddetle lanetliyoruz

Yetimler Vakfı’ndan Afganistan'da kurban eti yardımı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ