• BIST 100

    14215,79%0,33
  • DOLAR

    42,84% 0,06
  • EURO

    50,65% -0,05
  • GRAM ALTIN

    6179,38% -0,20
  • Ç. ALTIN

    10014,28% 0,39

Kurs bitirme belgeleri e-Devlet'ten alınacak

13 Haziran 2021, Pazar 12:16
13 Haziran 2021, Pazar 12:16
Kurs bitirme belgeleri e-Devlet
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Kurs bitirme belgeleri e-Devlet'ten alınacak

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Hayat Boyu Öğrenme Kurumları yönetmeliğinde yapılan değişiklikle bürokrasi ve kırtasiyeciliğin azaltılması, e-Devlet uygulamalarına entegrasyon sağlanması amacıyla basılı verilen yıllık ortalama 8 milyon kurs bitirme belgesi elektronik ortama taşınarak, kâğıt ve basım maliyetinden tasarruf sağlanacak.

MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Yusuf Büyük, yazılı açıklama yaparak, MEB Hayat Boyu Öğrenme Kurumları yönetmeliğinde değişiklik yapıldığını belirtti. Büyük, yönetmeliğin ilkinin 2018 yılında yayımlandığını hatırlatarak, 'Bazı maddeler hayata geçirilememiş, bazı maddelerde de uygulama birliği sağlanamamıştı. Bu haliyle istek ve ihtiyaçlar tatmin edici düzeyde karşılanamıyordu. Hızla artan bilgi ve gelişen teknoloji; eğitim sürecini teknolojik yeniliklerle uyumlu hâle getirme gerekliliğini doğurmakla birlikte bireylerin eğitim ihtiyaçlarını artırmaktadır. Taşra teşkilatımızdan Genel Müdürlüğümüze ulaşan istek ve ihtiyaçlar da göz önünde bulundurularak, değişen bilgi akışına ve gelişen teknolojik yeniliklere ayak uydurmak ve ortaya çıkan ihtiyaçları karşılayabilmek amacıyla bahse konu yönetmelikte gerekli değişiklikleri yapma ihtiyacı hâsıl olmuştur' dedi. 

'YILLIK 8 MİLYON BELGE E-DEVLET'TEN ALINACAK'

Büyük, yönetmelikte yapılan iyileştirme ve değişiklikleri maddeler halinde şöyle sıraladı:

1) Bürokrasi ve kırtasiyeciliğin azaltılması, e-Devlet uygulamalarına entegrasyon sağlanması amacıyla basılı olarak verilen yıllık ortalama 8 milyon kurs bitirme belgesi elektronik ortama taşınarak kâğıt ve basım maliyetinden tasarruf sağlanacaktır. Vatandaşlarımız kurs bitirme belgelerini e-Devlet üzerinden alabileceklerdir.

2) Ders ücreti karşılığı ücretli usta öğretici olarak görevlendirilecek kişilerin müracaatı, görev sıralaması ve göreve başlatılmalarıyla ilgili çizelge güncellenerek müracaatlar eylül ayına çekilerek hakkaniyete uygun bir düzenleme yoluna gidilmiştir. Lisans ve lisansüstü eğitime sahip usta öğretici adayların görev almalarındaki sorunlar ortadan kaldırılmıştır.

3) Engelli öğretmenler ve engelli çocuğu ve/veya bakmakla yükümlü olduğu engelli bireyi olanlar ile hamile öğretmenlerin ders programı çizelgesi ile nöbet uygulaması hususunda pozitif ayrımcılık yapılmıştır.

4) Olgunlaşma enstitülerinin kursiyeri bulunmayan 'araştırma', 'tasarım ve üretim' ve 'tanıtım ve pazarlama' bölümlerinde görevli öğretmenlerin çalışma sürelerine ilişkin uygulamada karşılaşılan tereddütler ortadan kaldırılmıştır.

5) Komisyon toplantıları, kurs açma onayları gibi bürokratik işlemler asgari düzeye indirilerek, uygulamalarda tekrardan kaçınılarak emek ve zaman tasarrufu sağlanması hedeflenmiştir.

6) Özel, resmî kurum/kuruluşlar ve sivil toplum kuruluşları ile yapılacak protokollerde bir takım standartlar getirilerek kolaylıklar sağlanmıştır.

7) Yeni kurs talebi olması hâlinde, 15 günlük olan yeniden duyurma süresi 7 güne çekilmiştir.

8) Yılda iki kez toplanan hayat boyu öğrenme komisyonu yılda bir defaya indirilerek her yıl ağustos ayı içerisinde toplanmasına karar verilmiştir.

Rusya yeni hafif çok amaçlı uçağının uçuş testini gerçekleştirdi  

Senegal'de tekne alabora oldu: 12 ölü

Siirt’te okul servisinin çarptığı çocuk hayatını kaybetti

Adana Buruk TOKİ’de temel hizmetlere erişimde sorunlar yaşanıyor

HÜDA PAR Denizli İl Başkanlığı’ndan Regaip Kandili mesajı

Kısa video bağımlılığı çocuklarda dikkat eksikliğine ve okulda başarısızlığa neden oluyor

Küçükçekmece’ye hayırsever desteğiyle yeni aile sağlığı merkezi açıldı

Libya askerî heyeti Ankara’da

Mardin’de silahlı kavga: 1’i ağır 4 yaralı

Esnaf Güçlenirse, Şehir Ayakta Kalır

Arpaguş: Müslüman, tüm insanların hak ve özgürlüklerini mukaddes bilir

TÜİK: Teknogirişimlerin en büyük engeli yüksek maliyetler

Düzce’de durdurulan 2 araçtan 46 bin 655 tabanca parçası çıktı: 6 gözaltı

Sıfır atık yarışmasında Bursa birincisi olan okula "Çevre Beratı" ödülü

Meteoroloji’den Batı Karadeniz için fırtına uyarısı

Libya Cumhurbaşkanlığı Konseyi, ordunun geçici genelkurmay başkanını atadı

Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları Komitesi toplandı

Genelkurmay Başkanı Bayraktaroğlu, kaza bölgesinde incelemelerde bulundu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Üç aylarda Filistin'e yardımlarımızı daha da artıracağız

Asgari ücreti yetersiz bulan Malatyalılar tepki gösterdi

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Er'den Regaib Kandili mesajı

DUS 2. dönem ek yerleştirme tercih süreci başladı

Gaziantep Umut Kervanı üç aylar münasebetiyle yüzlerce ailenin yüzünü güldürdü

Dicle Üniversitesi'nde Mehmet Akif Ersoy anıldı

Dünyanın en prestijli uzay buluşmalarından IAC, 2026’da Antalya’da

Bitlis’te ilk defa yüz gerdirme ameliyatı başarıyla gerçekleştirildi

Bilim adamları: mRNA tedavisi, yaşlanan bağışıklık sistemini canlandırabilir

Filistin Âlimler Birliği’nden Arifan Külliyesi Vakfı’na ziyaret

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aliyev ile görüştü

Mardin’de durdurulan bir araçta uzun namlulu silahlar ele geçirildi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Rusya yeni hafif çok amaçlı uçağının uçuş testini gerçekleştirdi  

Senegal'de tekne alabora oldu: 12 ölü

Siirt’te okul servisinin çarptığı çocuk hayatını kaybetti

Adana Buruk TOKİ’de temel hizmetlere erişimde sorunlar yaşanıyor

HÜDA PAR Denizli İl Başkanlığı’ndan Regaip Kandili mesajı

Kısa video bağımlılığı çocuklarda dikkat eksikliğine ve okulda başarısızlığa neden oluyor

Küçükçekmece’ye hayırsever desteğiyle yeni aile sağlığı merkezi açıldı