• BIST 100

    17375,05%2,41
  • DOLAR

    44,60% 0,11
  • EURO

    52,35% 0,46
  • GRAM ALTIN

    6811,84% -0,26
  • Ç. ALTIN

    10994,46% 0,29

Kurs bitirme belgeleri e-Devlet'ten alınacak

13 Haziran 2021, Pazar 12:16
13 Haziran 2021, Pazar 12:16
Kurs bitirme belgeleri e-Devlet
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Kurs bitirme belgeleri e-Devlet'ten alınacak

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Hayat Boyu Öğrenme Kurumları yönetmeliğinde yapılan değişiklikle bürokrasi ve kırtasiyeciliğin azaltılması, e-Devlet uygulamalarına entegrasyon sağlanması amacıyla basılı verilen yıllık ortalama 8 milyon kurs bitirme belgesi elektronik ortama taşınarak, kâğıt ve basım maliyetinden tasarruf sağlanacak.

MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Yusuf Büyük, yazılı açıklama yaparak, MEB Hayat Boyu Öğrenme Kurumları yönetmeliğinde değişiklik yapıldığını belirtti. Büyük, yönetmeliğin ilkinin 2018 yılında yayımlandığını hatırlatarak, 'Bazı maddeler hayata geçirilememiş, bazı maddelerde de uygulama birliği sağlanamamıştı. Bu haliyle istek ve ihtiyaçlar tatmin edici düzeyde karşılanamıyordu. Hızla artan bilgi ve gelişen teknoloji; eğitim sürecini teknolojik yeniliklerle uyumlu hâle getirme gerekliliğini doğurmakla birlikte bireylerin eğitim ihtiyaçlarını artırmaktadır. Taşra teşkilatımızdan Genel Müdürlüğümüze ulaşan istek ve ihtiyaçlar da göz önünde bulundurularak, değişen bilgi akışına ve gelişen teknolojik yeniliklere ayak uydurmak ve ortaya çıkan ihtiyaçları karşılayabilmek amacıyla bahse konu yönetmelikte gerekli değişiklikleri yapma ihtiyacı hâsıl olmuştur' dedi. 

'YILLIK 8 MİLYON BELGE E-DEVLET'TEN ALINACAK'

Büyük, yönetmelikte yapılan iyileştirme ve değişiklikleri maddeler halinde şöyle sıraladı:

1) Bürokrasi ve kırtasiyeciliğin azaltılması, e-Devlet uygulamalarına entegrasyon sağlanması amacıyla basılı olarak verilen yıllık ortalama 8 milyon kurs bitirme belgesi elektronik ortama taşınarak kâğıt ve basım maliyetinden tasarruf sağlanacaktır. Vatandaşlarımız kurs bitirme belgelerini e-Devlet üzerinden alabileceklerdir.

2) Ders ücreti karşılığı ücretli usta öğretici olarak görevlendirilecek kişilerin müracaatı, görev sıralaması ve göreve başlatılmalarıyla ilgili çizelge güncellenerek müracaatlar eylül ayına çekilerek hakkaniyete uygun bir düzenleme yoluna gidilmiştir. Lisans ve lisansüstü eğitime sahip usta öğretici adayların görev almalarındaki sorunlar ortadan kaldırılmıştır.

3) Engelli öğretmenler ve engelli çocuğu ve/veya bakmakla yükümlü olduğu engelli bireyi olanlar ile hamile öğretmenlerin ders programı çizelgesi ile nöbet uygulaması hususunda pozitif ayrımcılık yapılmıştır.

4) Olgunlaşma enstitülerinin kursiyeri bulunmayan 'araştırma', 'tasarım ve üretim' ve 'tanıtım ve pazarlama' bölümlerinde görevli öğretmenlerin çalışma sürelerine ilişkin uygulamada karşılaşılan tereddütler ortadan kaldırılmıştır.

5) Komisyon toplantıları, kurs açma onayları gibi bürokratik işlemler asgari düzeye indirilerek, uygulamalarda tekrardan kaçınılarak emek ve zaman tasarrufu sağlanması hedeflenmiştir.

6) Özel, resmî kurum/kuruluşlar ve sivil toplum kuruluşları ile yapılacak protokollerde bir takım standartlar getirilerek kolaylıklar sağlanmıştır.

7) Yeni kurs talebi olması hâlinde, 15 günlük olan yeniden duyurma süresi 7 güne çekilmiştir.

8) Yılda iki kez toplanan hayat boyu öğrenme komisyonu yılda bir defaya indirilerek her yıl ağustos ayı içerisinde toplanmasına karar verilmiştir.

admin

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Adana’da sulama kanalına devrilen otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti

AFAD Başkanı Pehlivan Osmaniye'de sel bölgesinde incelemelerde bulundu

İslam İşbirliği Teşkilatı, Batı Şeria'da yasadışı yerleşim birimlerin onaylanmasına tepki

Sevabite'den Gazze'ye giren kamyon sayısındaki yanıltıcı bilgiler hakkında uyarı

Aydın açıklarında 25 düzensiz göçmen ve 1 göçmen kaçakçısı yakalandı

Kocaeli'de 17 yıl hapis cezası bulunan hükümlü yakalandı

Şahbaz Şerif: İran ve Amerikan heyetleri Cumartesi günü İslamabad'da olacak

İçişleri Bakanlığından "sarı" kodlu kuvvetli yağış uyarısı

Malatya'da 2 ayrı kaza: 4 yaralı

Rus kaynaklar: Ukrayna, Norveç desteğiyle Rus gemilerine saldırı hazırlığında

Bahar havası yerini doluya bıraktı

Küresel Sumud Filosu 29 Mart’ta yola çıkıyor

Afganistan'da sivillere silahlı saldırı: 7 ölü 13 yaralı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İşgalci rejim ateşkes günü 254 Lübnanlıyı katletti

Vietnamlı uzmanlar: İran–ABD ateşkesi kırılgan, işgalci rejim faktörü risk oluşturuyor

Hasbi Dede CHP’den istifa etti

Bakan Gürlek: Sumud filosuna yönelik saldırıya ilişkin önemli bir yargılama süreci başladı

HPV aşısında Danıştay’dan sağlık hakkı vurgusu

Mersin Yenişehir Belediyesine yolsuzluk soruşturması: 33 gözaltı

Derin deniz sondaj gemisi Çağrı Bey Somali'ye ulaştı

Karacabey’de dere faciası: 72 yaşındaki sürücü öldü

İşgalciler, Lübnan'a saldırdı: 12'si güvenlik görevlisi 19 kişi hayatını kaybetti

Altının kilogram fiyatı 6,8 milyon lirayı aştı

İnterpol operasyonuyla 61 suçlu Türkiye’ye teslim edildi

Türkiye’nin ilk yurt dışı sondajı Somali’de başladı

Eskişehir’de gaspçı sosyal medya paylaşımıyla yakalandı

Kalibaf, İran'ın müzakerelere başlamak için iki şartını açıkladı

HÜDA PAR Milletvekili Dinç’ten taziye ziyareti

Konya ve çevresinde zirai don alarmı

Siirt’te su kesintisi: Arıza nedeniyle bazı mahallelere geçici olarak su verilemiyor

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Adana’da sulama kanalına devrilen otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti

AFAD Başkanı Pehlivan Osmaniye'de sel bölgesinde incelemelerde bulundu

İslam İşbirliği Teşkilatı, Batı Şeria'da yasadışı yerleşim birimlerin onaylanmasına tepki

Sevabite'den Gazze'ye giren kamyon sayısındaki yanıltıcı bilgiler hakkında uyarı

Aydın açıklarında 25 düzensiz göçmen ve 1 göçmen kaçakçısı yakalandı

Kocaeli'de 17 yıl hapis cezası bulunan hükümlü yakalandı

Şahbaz Şerif: İran ve Amerikan heyetleri Cumartesi günü İslamabad'da olacak