-
BIST 100
16035,05%0,50
-
DOLAR
44,20% 0,08
-
EURO
50,89% 0,07
-
GRAM ALTIN
7137,93% 0,41
-
Ç. ALTIN
11534,35% 0,00
Kurs bitirme belgeleri e-Devlet'ten alınacak
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Kurs bitirme belgeleri e-Devlet'ten alınacak
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Hayat Boyu Öğrenme Kurumları yönetmeliğinde yapılan değişiklikle bürokrasi ve kırtasiyeciliğin azaltılması, e-Devlet uygulamalarına entegrasyon sağlanması amacıyla basılı verilen yıllık ortalama 8 milyon kurs bitirme belgesi elektronik ortama taşınarak, kâğıt ve basım maliyetinden tasarruf sağlanacak.
MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Yusuf Büyük, yazılı açıklama yaparak, MEB Hayat Boyu Öğrenme Kurumları yönetmeliğinde değişiklik yapıldığını belirtti. Büyük, yönetmeliğin ilkinin 2018 yılında yayımlandığını hatırlatarak, 'Bazı maddeler hayata geçirilememiş, bazı maddelerde de uygulama birliği sağlanamamıştı. Bu haliyle istek ve ihtiyaçlar tatmin edici düzeyde karşılanamıyordu. Hızla artan bilgi ve gelişen teknoloji; eğitim sürecini teknolojik yeniliklerle uyumlu hâle getirme gerekliliğini doğurmakla birlikte bireylerin eğitim ihtiyaçlarını artırmaktadır. Taşra teşkilatımızdan Genel Müdürlüğümüze ulaşan istek ve ihtiyaçlar da göz önünde bulundurularak, değişen bilgi akışına ve gelişen teknolojik yeniliklere ayak uydurmak ve ortaya çıkan ihtiyaçları karşılayabilmek amacıyla bahse konu yönetmelikte gerekli değişiklikleri yapma ihtiyacı hâsıl olmuştur' dedi.
'YILLIK 8 MİLYON BELGE E-DEVLET'TEN ALINACAK'
Büyük, yönetmelikte yapılan iyileştirme ve değişiklikleri maddeler halinde şöyle sıraladı:
1) Bürokrasi ve kırtasiyeciliğin azaltılması, e-Devlet uygulamalarına entegrasyon sağlanması amacıyla basılı olarak verilen yıllık ortalama 8 milyon kurs bitirme belgesi elektronik ortama taşınarak kâğıt ve basım maliyetinden tasarruf sağlanacaktır. Vatandaşlarımız kurs bitirme belgelerini e-Devlet üzerinden alabileceklerdir.
2) Ders ücreti karşılığı ücretli usta öğretici olarak görevlendirilecek kişilerin müracaatı, görev sıralaması ve göreve başlatılmalarıyla ilgili çizelge güncellenerek müracaatlar eylül ayına çekilerek hakkaniyete uygun bir düzenleme yoluna gidilmiştir. Lisans ve lisansüstü eğitime sahip usta öğretici adayların görev almalarındaki sorunlar ortadan kaldırılmıştır.
3) Engelli öğretmenler ve engelli çocuğu ve/veya bakmakla yükümlü olduğu engelli bireyi olanlar ile hamile öğretmenlerin ders programı çizelgesi ile nöbet uygulaması hususunda pozitif ayrımcılık yapılmıştır.
4) Olgunlaşma enstitülerinin kursiyeri bulunmayan 'araştırma', 'tasarım ve üretim' ve 'tanıtım ve pazarlama' bölümlerinde görevli öğretmenlerin çalışma sürelerine ilişkin uygulamada karşılaşılan tereddütler ortadan kaldırılmıştır.
5) Komisyon toplantıları, kurs açma onayları gibi bürokratik işlemler asgari düzeye indirilerek, uygulamalarda tekrardan kaçınılarak emek ve zaman tasarrufu sağlanması hedeflenmiştir.
6) Özel, resmî kurum/kuruluşlar ve sivil toplum kuruluşları ile yapılacak protokollerde bir takım standartlar getirilerek kolaylıklar sağlanmıştır.
7) Yeni kurs talebi olması hâlinde, 15 günlük olan yeniden duyurma süresi 7 güne çekilmiştir.
8) Yılda iki kez toplanan hayat boyu öğrenme komisyonu yılda bir defaya indirilerek her yıl ağustos ayı içerisinde toplanmasına karar verilmiştir.
Müftü Yardımcısı Aktan: Bayramı tatil değil, manevi fırsat olarak değerlendirelim
Şanlıurfa’da Kadir Gecesi dualarla ihya edildi
İşgalin gölgesinde petrol 100 doları aştı: Afrika'da kazananlar sahnede
Çocuk edebiyatı öğretmen kongresi İstanbul’da düzenlenecek
Avrupa'dan Trump'a Hürmüz resti: Bizim savaşımız değil
Doğu’da kış etkisini sürdürüyor: 50 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapalı
Berber esnafından tıraşlarınızı "Son güne bırakmayın" uyarısı
Balistik füzenin parçaları BAE’de bir kişinin ölümüne yol açtı
Rize’de uyuşturucu operasyonu: 13 tutuklama
Eczacılar: İlaç fiyatlama politikaları OECD ülkeleri baz alınarak belirlenmeli
İstanbul’da baraj doluluk oranı yüzde 45,96 seviyesine
İzmit’te kumar denetimi: İşyeri mühürlendi
Siyonist işgalciler Yusuf Türbesi'ni işgal etti, provokasyonlar sıradanlaştı
İl il bayram namazı saatleri
Batman'da aranan 42 hükümlü yakalandı
Kocaeli’de aranan hükümlü yakalandı
Devrim Muhafızları: 57. Dalga operasyonu başarıyla gerçekleştirildi
Batman'da kaçakçılık operasyonu: 12 şüpheli gözaltına alındı
AYM’den iki ortaklı limited şirketlere ilişkin iptal kararı
Adana’da kavga: Biri ağır 2 yaralı
Bayram öncesinde benzine 2,17 liralık zam
Afyonkarahisar’da uyuşturucu operasyonu: Bir tutuklama
21 yıl sonra bulunan çalıntı traktör sahibine teslim edildi
Brent petrol 103,90 dolardan işlem görüyor
Siyonist işgalciler, Filistinlilerin 500 dönümlük arazisini çitle çevirdi
Batman'da orman suçlarına sıkı denetim
Yabancı yatırımların ihracattaki payı yüzde 30 oldu
İşgalciler Batı Şeria'da evleri bastı, Filistinlileri esir aldı
Gaziantep'te Kadir Gecesi dualarla idrak edildi
İran: Savaşı siz başlattınız, biz bitireceğiz
Yükleniyor






