• BIST 100

    10843,38%0,90
  • DOLAR

    40,68% 0,07
  • EURO

    47,12% -0,07
  • GRAM ALTIN

    4397,99% 0,07
  • Ç. ALTIN

    7034,20% -0,05

Kurumlar, vatandaşın ayağına gidiyor

13 Mayıs 2023, Cumartesi 12:30
13 Mayıs 2023, Cumartesi 12:30
Kurumlar, vatandaşın ayağına gidiyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Kurumlar, vatandaşın ayağına gidiyor

Şırnak’ta kamu görevlileri hane ziyaretleriyle vatandaşların sorunlarını çözüme kavuşturuyor. Şırnak Valiliğinin hayata geçirdiği proje ile kamu görevlilerince yapılan hane gezileriyle vatandaşların evleri ziyaret edilerek, sorunları ve talepleri tespit edilip çözüme kavuşturuluyor.
Şırnak Valiliği kırsalda yaşayan vatandaşların talep ve sorunlarının giderilmesi amacıyla ’Aile Buluşmaları Projesi’ hayata geçirdi. Projede tarım ve orman müdürlüğü, sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı, müftülük, İŞKUR, sağlık müdürlüğü, milli eğitim müdürlüğünün de yer aldığı 10 kurumun personelinin bulunduğu heyetler oluşturuldu. Kurum personelleri 15 bin 606 haneyi ziyaret ederek, aile bireylerinin sorun ve taleplerini dinledi. Talepler komisyon üyelerince rapor haline getirilerek, valiliğe sunuldu.
Bu çerçevede 10 bin 202 ailenin ilettiği, fiziki koşulları elverişli olmayan evlerin onarımı, ihtiyacı olanlara nakdi ve gıda desteği, rahatsızlığı bulunanların sağlık birimlerine yönlendirilmesi, iş arayanların İŞKUR’a kaydının yapılması, sokakların aydınlatılması gibi talepler ilgili kurumların çalışmalarıyla karşılandı. Komisyonda yer alan Şırnak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı uzmanı Bişar Altürk, Şırnak valiliğine bağlı kurumlar olarak köy, mezra ve kırsal mahallelerde yaşayan, yetkililere ulaşmakta zorluk çeken vatandaşlarla görüştüklerini, sorun ve talepleri dinlediklerini söyledi.
10 kişilik ekip halinde ev ev dolaştıklarını anlatan Altürk, “Sorun ve talepleri forma işledikten sonra valiliğe rapor ediyoruz. Vatandaşın sorunu veya talebi hangi kurum nezdinde çözülecekse ona bilgi verilip, hızla çözülüyor. Vatandaşlar tarafından olumlu mesajlar alıyoruz” dedi.
Kumçatı beldesi Nasırhan Mahallesinin muhtarı Nezir Bertan da komisyon üyeleri ile hane ziyaretlerine katıldığını belirterek, vatandaşların bu ziyaretlerle sorunlarının çözülmesinin önemli olduğunu söyledi. Bertan, 'Böyle bir projenin varlığını devlet vatandaş dayanışması açısından değerli buluyorum. Sorun ve talepleri olanlar durumu bildirdiler. Ziyaretlerden vatandaş çok memnun. İlk defa böyle geniş ve sonuç odaklı bir uygulama gördüler. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Mahallem adına valiliğimize teşekkür ediyorum. Bu sorun ve taleplerin en kısa zamanda çözülmesini talep ediyoruz” diye konuştu.
Kamu görevlilerince sorunları öğrenilmek üzere evlerinde ziyaret edilen vatandaşlardan Selman Güler, komisyon üyelerine ilettiği sorunların kısa sürede çözüme kavuşacağına inandığını belirtti. Güler, 'İlk defa böyle bir uygulama gördüm. Valiliğimize ve buraya gelen arkadaşlara teşekkür ediyorum' ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Yerlikaya Ağrı'da çeşitli temaslarda bulundu

HÜDA PAR’dan ‘sahte diploma skandalı’ hakkında açıklama

Japonya'da sıcak çarpması nedeniyle 56 kişi öldü

HÜDA PAR Mersin Milletvekili Dinç’ten Çamlıyayla’ya ziyaret

İspanya ve Portekiz orman yangınları ile mücadele ediyor

Malatya Büyükşehir Belediyesinden çocuklara feribot gezisi

Sakarya'da 1 kilogram kokain ele geçirildi: 1 tutuklama

ABD'den Hindistan'a Rusya suçlaması

Rusya'dan nükleer silah açıklaması

Sanal kumarın karanlık yüzü: İntihar riski ve aile yıkımları!

Güney Kore'de yağışlar sele yol açtı: 1 ölü

Şehitkamil Ziraat Odası Başkanı Yiğit: Bu yıl kuraklıkla birlikte zirai don çiftçiyi çok zor durumda bıraktı

Gaziantep'te asayiş denetimi: 16 bin kişi sorgulandı

MASAK'tan Havale ve EFT'lerde beyan zorunluluğu taslağı

"Yatağa bağlı kalmış 4 çocuk babası" yardım haberi, Kızıltepe Kaymakamlığını harekete geçirdi

Tartışma silahlı kavgaya dönüştü: 2 yaralı

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Temmuz ayına ilişkin asayiş ve güvenlik verilerini paylaştı

Peygamber Sevdalıları Vakfı'ndan çocuklara özel namaz eğitimi seferberliği

Nijerya'da silahlı saldırılarda 5 kişi öldü, 50 kişi kaçırıldı

HÜDA PAR İl Başkanı Beyazçiçek: Aile yapısındaki çözülmenin temelinde maneviyatsızlık yatıyor.

Gana'da M çiçeği virüsü vaka sayısında artış

Vali Akkoyun: Mardin'de bağımlılıkla mücadelede 22 şahıstan 12’si tutuklandı

Engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye ve medikal ürün desteği

Batman'da Kuzeybatı Çevre Yolu'na "Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı" ismi verildi

Kırklareli’de yangın: Otoyolda trafik durduruldu

Kalpten gelen bir seçim: Natalia, İslam'ı seçerek Meryem oldu

Batman'da akrep yoğunluğuna karşı ilaçlama

Dr. Öğr. Üyesi Batmaz: Gebelik döneminde düzenli kontrol yapılmazsa anne ve bebek ölümleri yaşanabilir

Bingöl'de kırsal alanda yangın çıktı

Batman'da kaçak yapı krizi büyüyor: TEBD Başkanı, milyarlık villaların yıkımını durdurmak için çözüm sundu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İçişleri Bakanı Yerlikaya Ağrı'da çeşitli temaslarda bulundu

HÜDA PAR’dan ‘sahte diploma skandalı’ hakkında açıklama

Japonya'da sıcak çarpması nedeniyle 56 kişi öldü

HÜDA PAR Mersin Milletvekili Dinç’ten Çamlıyayla’ya ziyaret

İspanya ve Portekiz orman yangınları ile mücadele ediyor

Malatya Büyükşehir Belediyesinden çocuklara feribot gezisi

Sakarya'da 1 kilogram kokain ele geçirildi: 1 tutuklama