• BIST 100

    14750,82%2,00
  • DOLAR

    43,04% 0,06
  • EURO

    50,41% -0,12
  • GRAM ALTIN

    6185,85% 0,64
  • Ç. ALTIN

    10159,23% 0,51

Kuşadası Belediyesi’nden yardım köprüsü

10 Şubat 2023, Cuma 16:20
10 Şubat 2023, Cuma 16:20
Kuşadası Belediyesi’nden yardım köprüsü
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Kuşadası Belediyesi’nden yardım köprüsü

Kuşadası Belediyesi, Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen ve Türkiye’nin 10 ilinde yıkıma neden olan iki ayrı depremin ardından depremzedelerin yardımına koşmaya devam ediyor. Bu çerçevede Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekipleri, afet bölgesinden Kuşadası’na gelen depremzedelere ihtiyaç malzemesi desteği sağlıyor.

Kuşadası Belediyesi, Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçesinde meydana gelen ve birçok ilde yıkıma neden olan 7.7. ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından afet bölgesinden uzaklaşarak Kuşadası’na sığınan vatandaşlara da yardım ediyor. Bu çerçevede Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından tespit edilen depremzedelere, Güvercin Masa Gezici ekibi aracılığıyla ihtiyaç durumlarına göre elektrikli ısıtıcı, gıda, yakacak, kıyafet ve sağlık malzemesi desteği yapılıyor. Kuşadası Belediyesi, deprem bölgesinden gelerek desteğe ihtiyacı olan vatandaşları misafir eden Kuşadalılara 444 71 14 numaralı Güvercin Masa Çözüm Merkezi’ni arayarak hangi yardım malzemelerine ihtiyaç duyulduğunu bildirmeleri konusunda çağrıda bulundu.

Depremde evi hasar gördüğü için ailesiyle birlikte Hatay’dan Kuşadası’na gelen Özkan Kutsal, “Depremin olduğu ilk gün arabamızda sabahladık. Hatay’da çok kötü bir durum olduğu için damadım, kızım, çocuklarım ve torunlarımla Kuşadası’na gitmeye karar verdik. Kuşadası Belediyesi, talep ettiğimiz temel ihtiyaç malzemelerini anında evimize kadar getirdi. Kuşadası’nda çok güzel bir dayanışma örneği sergileniyor. Katkı sunan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesinden Kuşadası’na sığınan Nesip Kahraman da, “Depreme uykuda yakalandık. Oturduğumuz dairenin bulunduğu apartmanda yarıklar oluştu. Kuşadası’nda akrabalarımız olduğu için buraya gelmeyi tercih ettik. Kuşadası Belediyesi’nin, depremin meydana geldiği ilk günden bu yana geçen sürede afet bölgesine en fazla yardım gönderen belediyelerden biri olduğunu biliyorum. Bugün talep ettiğimiz elektrikli ısıtıcı, battaniye, yatak ve gıda kolisi benzeri yardımları da bize ulaştırdılar. Deprem, insan hayatında çok büyük bir mağduriyete neden oluyor. Zor günlerde yanımızda olan Kuşadası Belediyesi ve çalışanlarına minnettarız” diye konuştu.
[gallery ids=',102022,102023,102024,102025']

Çin'in Sincan Uygur Bölgesi'nde 5,2'lik deprem

Washington'un gözü Grönland'da: Askerî seçenek masada

Suriye-siyonist rejim hattında yeni temas: Gerilimi düşürme anlaşması

Adana'da 4 gündür kayıp olan gençten acı haber

Halep'te gergin bekleyiş: Eğitim, mesai ve uçuşlar askıya alındı

Valiler kararnamesi Resmi Gazete'de

Kırşehir’de 921 adet sentetik ecza hap ele geçirildi

Kahramanmaraş'ta trafik kazası: 3 yaralı

Nijerya’da askeri araç mayına çarptı: 9 asker öldü

İslam İşbirliği Teşkilatı: israil ateşkese rağmen işlediği suçlara ara vermeden devam ediyor

Amasya’da silah kaçakçılığı operasyonu: 2 gözaltı

Kayseri'de uyuşturucu operasyonu: 3 gözaltı

ABD göçmenleri Karayipler'e gönderecek: İki ada ülkesi göçmenleri kabul edecek

Hollanda'dan ABD'ye Karayipler tepkisi: İşbirliği askıya alındı

İngiltere ve Fransa, Ukrayna'da askeri üsler kuracak

Diyarbakır Valiliği’nden taşıyıcı kolonda çatlak tespit edilen binalara ilişkin açıklama

Orta Afrika Cumhuriyeti’nde Touadera yeniden devlet başkanı seçildi

Pakistan'da bombalı saldırı: 1 ölü, 16 yaralı

Giresun’da üreticiye ve ormanlara yönelik yatırımlar paylaşıldı

Siyonist işgalcilerin Gazze'ye saldırılarında şehit sayısı 71 bin 391'e yükseldi

Etiyopya'da feci kaza: 22 ölü, 65 yaralı

Diyarbakır’da kolonunda hasar tespit edilen bitişik binalar boşatıldı

Malatya'da trafik kazaları: 2 yaralı

Bursa’da uyuşturucu operasyonu: 1 gözaltı

Sultanbeyli’de park halindeki araçta yangın çıktı

Ambulans helikopter kalp krizi geçiren hasta için havalandı

Kolombiya alarma geçti: Üç aşamalı strateji devrede

Ankara'da zincirleme trafik kazası: 5 yaralı

Tayvan'da F-16 savaş uçağı düştü

Filipinler'de Mayon Yanardağı alarmı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Çin'in Sincan Uygur Bölgesi'nde 5,2'lik deprem

Washington'un gözü Grönland'da: Askerî seçenek masada

Suriye-siyonist rejim hattında yeni temas: Gerilimi düşürme anlaşması

Adana'da 4 gündür kayıp olan gençten acı haber

Halep'te gergin bekleyiş: Eğitim, mesai ve uçuşlar askıya alındı

Valiler kararnamesi Resmi Gazete'de

Kırşehir’de 921 adet sentetik ecza hap ele geçirildi