Kuşadası’ndaki akrabalarına sığınan depremzede yaşadıklarını anlattı

Tarih: 09.02.2023 16:15
Kuşadası’ndaki akrabalarına sığınan depremzede yaşadıklarını anlattı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
Haberi Sesli Oku

Kuşadası’ndaki akrabalarına sığınan depremzede yaşadıklarını anlattı

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 2 büyük depremde eşi, çocukları ve torunuyla birlikte Hatay’da yaşadığı 3 katlı evi yıkıldığı için Kuşadası’na gelerek akrabalarının yanına sığınan depremzede Abdülkadir Özal (70) yaşadıklarını anlattı. Ailesiyle enkaz altında kalmaktan son anda kurtulduklarını belirten Özal, “İlk sarsıntı başladıktan çok kısa bir süre sonra bina temele doğru yaklaşık 3 metre çöktü. Biz hemen yan tarafımızda oturan komşumuzun balkonuna geçerek kendimizi kurtardık” dedi.

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler, aralarında Hatay’ın da bulunduğu 10 ili vurdu. Deprem nedeniyle Hatay’da binlerce bina enkaz haline döndü. Birçoğundaysa ağır hasar oluştu. Türkiye’yi derinden sarsan felakette, Hatay’ın Defne ilçesine bağlı Sümerler Mahallesi’nde bulunan Abdülkadir Özal’a ait 3 katlı bina da çöktü. Eşi, çocukları ve torunuyla enkaz altında kalmaktan saniyeler içerisinde kurtulan Özal, 2 gün evlerinin önünde bulunan bir konteynerde kaldıktan sonra dün akşam saatlerinde kendi imkanlarıyla Aydın’ın Kuşadası ilçesine gelerek yakın akrabalarında kalmaya başladı.
Depremzedeler için temel ihtiyaç malzemelerinin toplandığı Kuşadası Belediyesi’nin Yeni Hizmet Binası’na gelerek görevlilerden çeşitli konularda yardım isteyen Özal, yaşadıklarını anlattı.

‘Göz gözü görmüyordu’
Yaşadığı korku dolu anları hala unutamadığını belirten Abdülkadir Özal, “Televizyon seyrederken birden bir sallantı olunca eşim ve çocuklarıma seslendim. Hemen toparlandık. İlk sarsıntı başladıktan çok kısa bir süre sonra bina temele doğru yaklaşık 3 metre çöktü. Biz hemen yan tarafımızda oturan komşumuzun balkonuna geçerek kendimizi kurtardık. Enkaz altında kalmaktan bu şekilde kurtulduk. Hatay yerle bir oldu. Elektrikler kesildi. Göz gözü görmüyordu. Her yer toz duman içindeydi. Gün ışıyınca kırıcı makinemi almak için iş yerime gitmek istedim. İşyerim de yerle bir olmuştu. Çocuklarım, torunum ve eşimle iki gün bir konteynerde kaldık. Ateş yakarak ısınmaya çalıştık” dedi.

‘Akrabalarım hala enkaz altında’
Deprem nedeniyle psikolojilerinin ailece bozulduğunu ifade eden Abdülkadir Özal, “Şimdi çocuklarım, torunum ve eşimle birlikte dünürümün yanında kalıyoruz. Bizi Kuşadası’na arabayla dünürümün oğlu getirdi. Şimdi bile oturduğum yerde hala sallandığımı hissediyorum. Ablam ve iki çocuğu hala enkaz altında. Her gün göçük altından bir sürü cansız beden çıkarıyorlar. Çok büyük bir felaket yaşadık. Milletimize geçmiş olsun” diye konuştu.
[gallery ids=',97001,97002']

5 bin nüfuslu yerleşim yerlerine belediye kurulabilecek

Avrupa ile İran arasında nükleer görüşmeler cuma günü Cenevre'de

Trump İran toplantısından sonuçsuz çıktı: Güvenlik Konseyi yeniden toplanıyor

Savaşın 7'nci günü: Siyonistlerin saldırıları, İran'ın misillemeleri sürüyor

Müslüman Kardeşler'den İran İslam Cumhuriyeti Rehberine destek mektubu

Merkez Bsı, Haziran ayı faiz kararını açıklayacak

UNRWA: Gazze'de sağlık sistemi kritik seviyede, hayati öneme sahip ilaçlar tükendi

Siyonistlerin işgali altındaki Mescid-i Aksa 6 gündür kapalı

Çanakkale açıklarında 37 düzensiz göçmen yakalandı

Madagaskar'da gıda zehirlenmesi: 17 ölü

Wutip Tayfunu Vietnam'ı vurdu

Çin': israil uluslararası hukuku ihlal ediyor

ABD basını: israil Büyükelçiliği'nde tahliyeler başladı

ANFİDAP: Gazze'deki soykırıma katılan çifte vatandaşlar yargılanmalı

Guterres: israil ve İran arasındaki askeri tırmanıştan derin endişeliyim

Yolcu otobüsü ile tır çarpıştı: 3 yaralı

ABD Merkez Bsı politika faizini sabit tuttu

ABD 3. uçak gemisini Orta Doğu'ya gönderiyor

Malatya’da husumetliler arasında silahlı kavga: 1 yaralı

İran siyonistleri ilk defa Hürremşehr füzeleri ile vurdu

Ermenistan Başbakanı Paşinyan Türkiye'ye gelecek

İran'dan siyonist işgalcilere yeni füze dalgası

ABD'li albay "israil karşıtı" açıklamaları gerekçesiyle görevden alındı

Dışişleri Bakanlığından siyonist rejime tepki

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Iraklı mevkidaşı Hüseyin ile görüştü

Trabzon'da çay yüklü kamyonet devrildi: 9 yaralı

HÜDA PAR: Türkiye, İran ve Pakistan arasında stratejik bir pakt ve güç birliği kurulmalı

Freni patlayan kamyonet araca çarptıktan sonra evin bahçesine girdi: 4 yaralı

HÜDA PAR Milletvekili Dinç, Mısır dönüşü konuştu: Kudüs için malımız da kanımız da feda olsun!

Finans ve ekonomide yapay zekâ İstanbul'da tartışıldı

Yükleniyor