GÜNDEM 16.10.2024 17:30:17 0

Kuzey Gazze'de durum hayal edilemeyecek kadar zor

Kuzey Gazze
Haberi Sesli Oku

Gazze'nin kuzeyinde yaşanan sıkıntılarla ilgili konuşan yerel kaynaklar, durumun hayal edildiğinden çok daha zor olduğunu, işgal rejiminin canlı namına ne varsa öldürmek için olağanüstü bir çaba harcadığını, şehitlerin birçoğunun gömülemediğini söyledi.

Bölgede yaşanan zorluklarla ilgili İlke Haber Ajansı'na ses kaydı gönderen yerel bir kaynak, "Kuzey Gazze'de durum hayal edilebileceğinden daha zor. Ayrıca çocukları şehit olan aileler, günlerce cenazelerini gömemiyor. Sokaklar cesetlerle dolu ve şehitlerin sayısı bilinmiyor." dedi.

Kuzey Gazze'de açlık ve susuzluğun had safhada olduğunu aktaran kaynak, "İşgal rejimi, Kuzey Gazze bölgesini Gazze Şehri'nden ayırdı. Bu yüzden kuzey bölgesi kopmuş durumda ve düşman bir kıskaç gibi etrafını sarmış durumda. Durum hayal edilebilenden çok daha ötesinde. Bunun duyurulması için herkes el ele vererek çalışmalı, yayınlar yapmalı. Tüm haber siteleri Kuzey Gazze hakkında paylaşım yapmalı, herkes elinden geleni yapmalı. Gazze dışındaki herhangi bir İslam veya Avrupa ülkesindeki kardeşlerimiz, susuzluk ve açlıktan ölüm vakaları duymadan önce durumu düzeltmek için siyonist varlığı kontrol altına almak adına yürüyüşler yapmalıdır." diye konuştu.

Yaşanan açlık ve susuzluğun had safhada olduğunu yineleyen kaynak, işgalin insanları sadece silahla değil açlık ve susuzlukla da öldürmeye başladığını aktardı.

Yaşanan katliamın duyurulması için tüm Müslümanlara çağrıda bulunan kaynak, "İşgalciler öldürme konusunda uzmanlaşmışlar. Askeri araçlarını patlatmak için gönderiyorlar. Bubi tuzaklı araçlar gönderiliyor. Bu nedenle durum çok kötü. Herkesin yaşananları dile getirmesini istiyoruz. Gazze Şeridindeki kardeşleriniz her an açlık ve susuzluk nedeniyle ölümle karşı karşıya. Yaralı Gazze bir yıldır mesajını iletmek için uğraşıyor. Umarız bu mesajımız medyaya ulaşır. Çünkü biz ölürken bir yılı tamamladık ve kimse sesimizi duymuyor. Bu yüzden mesajımızın duyulmasını, medyada yer almasını istiyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)

 

Meteorolojiden 5 il için sarı kodlu uyarı

ABD'nin Ukrayna'ya F-16 eğitiminin maliyeti 310 milyon dolar

Almanya'da bir araç kalabalığın arasına daldı: 3 yaralı

Hindistan'da şiddetli yağış ve toz fırtınası: 4 ölü

Kamyon ile hafif ticari araç çarpıştı, 2 yaralı.

Venezuela'dan Kolombiya'ya tepki

Tayland’da şarbon kaynaklı ilk ölüm

ABD’de trafik kazası: 7 ölü

Singapur erken genel seçim için yarın sandık başına gidecek

Nijerya'da kolera salgınında 34 can kaybı

Gündüz kuşağı yayınlarına son verilmesi çağrısı yapıldı

Bakan Memişoğlu: 2 bin 239 hekim ataması yapılacak

HÜDA PAR İl Başkanı Gülsever’den Sanayi Sitesinde işyeri yanan esnafa ziyaret

Şırnak'ta Kur'an-ı Kerim ziyafeti programı düzenlendi

Bolivya uçağı havada kayboldu

HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Demir'den gündem değerlendirmesi

Adana'da 10 kilogram metamfetamin ele geçirildi: 6 tutuklama

Kırmızı bültenle aranan 4 suçlu bulundukları ülkelerden Türkiye'ye getirildi

BM: Gazze'de gıda stokları çoğunlukla tükendi, suya erişim imkansız hale geliyor

Şantiye alanında işçilerin kaldığı konteynerde yangın

Tünelde kaza yapan tır ikiye bölündü: 1 yaralı

HÜDA PAR Medya Başkan Yardımcısı Tanrıkulu, Van'da medya temsilcilerini ziyaret etti

Dışişleri Bakanlığı, Özgürlük Filosu gemisine saldırıyı kınadı

Yapıcıoğlu, Mersin’de STK temsilcileri ve hal esnafıyla buluştu

Ensarullah, milyonluk mitingde Hayfa'yı balistik füzeyle hedef aldıklarını duyurdu

Malatya'da otomobil bahçeye yuvarlandı: 2 yaralı

Cumhurbaşkanı Erdoğan yarın KKTC’yi ziyaret edecek

Özyaramış: Gazze’deki soykırım uluslararası hukukun açık bir ihlalidir

Hür Gençlik Gazze için basın açıklaması yaptı

Tsunaminin önümüzdeki iki saat içinde Şili'nin Antarktika üslerine ulaşması bekleniyor

Yükleniyor