• BIST 100

    10746,98%0,04
  • DOLAR

    40,59% 0,02
  • EURO

    47,10% 1,43
  • GRAM ALTIN

    4394,42% 2,22
  • Ç. ALTIN

    7018,29% 1,30

Lazerli hemoroid tedavisi erken tanıda yüzde 80 çözüm oluyor

01 Kasım 2022, Salı 09:50
01 Kasım 2022, Salı 09:50
Lazerli hemoroid tedavisi erken tanıda yüzde 80 çözüm oluyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Lazerli hemoroid tedavisi erken tanıda yüzde 80 çözüm oluyor

Hemoroid hastalığının fizyolojik olarak makatta bulunan damar ağlarının deforme olmasıyla dışarı doğru sakma ve şişme hastalığı olduğunu belirten uzmanlar, hastalığın erken tedavisinde lazer ile yüzde 80 çözüm olabileceğini ifade etti.
Hemorode yol açan nedenlerin başında kabızlığın geldiğini anımsatan Memorial Dicle Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Cemalettin Durğun, hemoroidlerin genellikle kanama, ele gelen şişlik, ıslaklık hissi ve kaşıntı şikayetleriyle kendini belli ettiğini söyledi.
Makatta bulunan damar ağlarının normalde makatın istirahat halinde dışarı doğru gaz kaçağının oluşmasını önleyen yastıkçıklar olduğunu belirten Durğun, “Bu yastıkçıklar belli bir süre sonra deforme olurlarsa dışarı doğru sarkıp hemoroidel hastalık oluştururlar” dedi.
Hastalığın evresine göre çeşitli tedavi yöntemlerinin bulunduğunu açıklayan Durğun, “Tedavileri de hastalara göre seçmekteyiz. Yani hastanın klinik muayenesinden sonra hastanın hemoroid evresine göre prosedür belirlenir. Lazerli tedavi, son 10 yıldır oldukça popüler kullanılan bir tedavi yöntemidir. Bu yöntemde hemoroid pakesinin köküne kalem şeklinde küçük bir prob ile girerek bu pakedeki damar ağlarına 3 veya 5 atış yapılarak hemoroid pakesi söndürülür” ifadelerine yer verdi.
“Lazer yöntemi açık ameliyatla karşılaştırıldığı zaman, ameliyat sırasında herhangi bir kesik ve dikme işlemi olmadığından dolayı hastalara da postoperatif ağrı çok daha azdır” diyen Durğun, “Günübirlik sayılabilecek bir işlem olduğu için erken dönem taburculuk avantajı var. Sonrasında özellikle çalışan hastalar için işine dönüş süresi çok daha kısadır” ifadelerinde bulundu.
Hemoroidi prosedürü belirlendikten sonra evresine göre tedavi şeklinin uygulandığını belirten Durğun, “Lazer tedavisi uygun evreye yapıldığı zaman kalıcı çözümler sağlamakta. Başarı oranı ise yüzde 80 civarındadır” dedi.
“Hastaneye başvuru geç olduğu için hemoroid evresi ilerlemiş oluyor”
Hemoroidin başlıca ortaya çıkış sebeplerini açıklayan Durğun, “Kabızlık, ishal, kötü beslenme alışkanlıkları, yetersiz sıvı alınması hemoroidin asıl sebeplerinden dolayıdır. İnsanlar hastaneye başvurularını geciktirdikleri için hemoroid evreleri genelde ilerlemiş oluyor. Biz hastaları muayene ettiğimizde genelde 3’üncü ve 4’üncü evrede hastaları görüyoruz. Bu dönemde cerrahi seçenekten başka bir seçenek olmuyor. Ama hemoroid hastalığı tedavisinde aslında konzervatif dediğimiz diyet ve ilaç tedavileri çok önemli bir yer tutmakta. Diyet tedavileri dediğimiz günlük lif alımını artırmak ve en az 2 litre sıvı alımının yapılması ortalama yüzde 50 civarında semptomatik iyileşme sağlıyor. İlaç tedavileriyle birlikte hemoroid hastalıklarının yüzde 80’i semptomatik olarak tedavi edilebiliyor. Fakat hastaneye başvuru süreci geciktiği zaman başvuran hastaların büyük bir kısmı maalesef ameliyat olma durumunda kalıyor” diye konuştu.

Balıkesir'de 5 kilogram esrar ele geçirildi: 1 gözaltı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Mısırlı mevkidaşı ile görüştü

Temmuzda Mescid-i Aksa’ya 27 baskın düzenlendi: Harem-i İbrahim’de 51 kez ezan engellendi

Gaziantep'te ormanlık alanlara girişler yasaklandı

Gazze'de can kaybı 60 bin 839’a yükseldi

ABD'de devam eden orman yangınlarında 12 bin hektardan fazla alan yandı

Pakistan'da muson yağmurları sele yol açtı: 299 ölü

Van’da farklı suçlardan gözaltına alınan 11 kişi tutuklandı

Van’da bir haftada kaçakçılıktan 60 şüpheli gözaltına alındı

Şırnak’ta orman yangını: Havadan ve karadan müdahale ediliyor

Kastamonu’da havai fişek ve meşale kullanımı 15 Ekim'e kadar yasaklandı

Avustralya’da on binlerce kişi Gazze’ye destek için yürüdü

Almanya'da siyonist saldırılarına karşı kitlesel yürüyüş

Tekirdağ’da fabrika kazanında patlama: 2 işçi öldü

Denizli’de yıldırım çarpan kişi hayatını kaybetti

Hindistan’da araç su kanalına düştü: 11 ölü

Trump'ın Gazze'ye yardım yalanı ifşa oldu

Bakan Uraloğlu: İstanbul ve Antalya havalimanları rekor kırdı

Bakan Yerlikaya: 2,8 milyondan fazla araç denetlendi

Diyarbakır'da sıcaklıklar döner ustalarının işini zorlaştırıyor

Batman'da hobi bahçeleri mağdurları süreci basınla paylaştı

LGS yerleştirme sonuçları yarın erişime açılacak

Gazze’de açlık felaketi büyüyor: 6 kişi daha şehit oldu

Kanada'dan işgal rejimine silah ihracatı açıklaması

Malatya'da "Parkistan Park Buluşmaları" gerçekleştiriliyor

Şırnak’ta bazı bölgeler geçici "özel güvenlik bölgesi” olarak ilan edildi

Gazze'de yardım bekleyen sivillere yönelik bir katliam daha

Rusya'da 600 yıl aradan sonra ilk Krasheninnikov Yanardağı patlaması

Çevreyi kirletenlere 6 ayda 2,6 milyar lira ceza

Güneydoğu’dan temmuzda 1,1 milyar dolarlık ihracat: Yüzde 2,1 büyüme

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Balıkesir'de 5 kilogram esrar ele geçirildi: 1 gözaltı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Mısırlı mevkidaşı ile görüştü

Temmuzda Mescid-i Aksa’ya 27 baskın düzenlendi: Harem-i İbrahim’de 51 kez ezan engellendi

Gaziantep'te ormanlık alanlara girişler yasaklandı

Gazze'de can kaybı 60 bin 839’a yükseldi

ABD'de devam eden orman yangınlarında 12 bin hektardan fazla alan yandı

Pakistan'da muson yağmurları sele yol açtı: 299 ölü