• BIST 100

    11136,53%0,18
  • DOLAR

    42,41% -0,03
  • EURO

    49,31% 0,03
  • GRAM ALTIN

    5733,85% -0,81
  • Ç. ALTIN

    9307,67% -0,23

LGS’de onaylanmayan tercihler geçersiz sayılacak

10 Temmuz 2024, Çarşamba 12:47
10 Temmuz 2024, Çarşamba 12:47
LGS’de onaylanmayan tercihler geçersiz sayılacak
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

LGS’de onaylanmayan tercihler geçersiz sayılacak

Siirt Rehberlik ve Araştırma Merkezi Psikolojik Danışmanı Esra Bulut, LGS tercihleri için uyarıda bulunarak, "17 Temmuz’da saat 17.00’de tercih yapma süreci bitmiş olacak. Bu süreçte tercihlerini yaptıktan sonra ortaokulda bulunan idarelerine giderek bu tercihlerini onaylatmaları çok önemlidir. Onaylatmadıkları takdirde tercihleri geçersiz sayılacak" dedi.
1 milyon 38 bin 192 öğrencinin iyi bir lise için ter döktüğü Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih süreci devam ediyor. Siirt Rehberlik ve Araştırma Merkezi Psikolojik Danışmanı Esra Bulut, 28 Haziran’da sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte bu sürece dahil olmaya başladıklarını söyledi. 28 Haziran-17 Temmuz tarihleri arasında öğrencilerin LGS tercihlerini yapabileceklerini hatırlatan Buluta, özellikle tercih süresinin bitiş tarihine çok dikkat etmeleri gerektiğinin altını çizdi. 17 Temmuz günü saat 17.00’de tercih yapma süresinin bitmiş olacağını aktaran Bulut, "Bu süreçte tercihlerini yaptıktan sonra ortaokulda bulunan idarelerine giderek bu tercihlerini onaylatmaları çok önemlidir. Onaylatmadıkları takdirde tercihleri geçersiz sayılacak. LGS sürecinde yerel yerleştirme ve merkezi yerleştirme dediğimiz iki tür yerleştirme olmaktadır. Yerel yerleştirme, öğrencilerimizin okul ortalamaları ve okul yılsonu ortalamalarının alınarak yapıldığı bir yerleştirme türü oluyor. Merkezi yerleştirme ise öğrencilerimizin LGS sınavına girdikten sonra aldıkları puanla yapılan bir yerleştirme oluyor. Öğrencilerimiz yerel yerleştirme yaparken, adı üstünde yerel olduğu için daha çok ikametgahlarına yakın okullara yerleştirmeleri yapılıyor. Puanla tercihlerde ise böyle bir zorunluluk yoktur. Puanlarının yettiği, daha doğrusu sonuç kısmında Türkiye geneli yüzdelik dilim dediğimiz dilime göre okullara tercihlerde bulunabiliyorlar. 22 Temmuz’da sonuçlar açıklandığı zaman merkezi yerleştirmeyle puanları doğrultusunda yerleşmeleri yapılan öğrencilerimizin okullarına kayıtları otomatik olarak yapılacak. Puanlarla yerleşmeyen öğrencilerimiz ya da puanla yapılan okullara yerleşmeyen öğrencilerimizin de yerel tercihle ikametgahlarına en yakın okula yerleştirme işlemleri yapılacak. İlçelerden il merkezine ya da farklı bir yerde okul kazanan öğrencilerimiz için de 19 ile 23 Ağustos’ta yatılılık işlemleri yapılacak. Yurtlara başvurularda bulunabilecekler’’ dedi.
Tercih süresi boyunca tarihlerin takip edilmesi gerektiğini ifade eden Bulut, öğrencilerin yüzdelik dilimlerinin farkında olarak, istedikleri okula göre doğru sıralama yapmalarının önemli olduğunu belirtti. Tercih sürecinde en yüksekten en düşüğe doğru okul sıralamaları yapmadıkları takdirde ölü tercih denilen tercih şekline girdiğini ve bunun da öğrencilerin potansiyellerinin daha altında okullara yerleşmesine neden olabileceğini kaydeden Bulut, "Ayrıca giriş yaptıkları zaman bir güvenlik kayıt numaraları oluyor, güvenlik kayıt numarasına da dikkat etmeleri çok önemli. Bir okulun proje okulu olup olmaması da o okulun tercih edilebilirliğini etkilemektedir. Bu yüzden okullara başvurdukları zaman okulun proje okulu olup olmamasına dikkat etmeleri gerekiyor. Çünkü proje okulu olan okullara puanları geçen sene düşük olsa bile bu sene yerleşme imkanları biraz daha düşük olabilir. Çünkü yüksek puanda kapatacaklarını düşünüyoruz’’ şeklinde konuştu.

YÖK Başkanı Özvar, Tacikistan Eğitim ve Bilim Bakanı Saidzoda ile görüştü

Çocuklar mikroplarla doğal yollarla tanışmalı!

HÜDA PAR Şırnak İl Başkanı Yalçın: Modern kölelik biçimleri insanlığın yüz karasıdır

Siirt’te yangın merdiveninde çıkan yangın paniğe neden oldu

Mersin’de uyuşturucu operasyonlarında 25 şüpheli tutuklandı

HÜDA PAR Kızıltepe İlçe Başkanı Kavan'dan ilçede yaşanan üzücü olaylar hakkında açıklama

Tarsus Yeni Devlet Hastanesi’ndeki mescit tuvaletlerindeki bakımsızlık tepki çekti

Sağlık Bakanlığı aday memur eğitim sınavları Siirt’te iki oturum halinde gerçekleştirildi

Battalgazi Belediyesi aralık ayı meclis toplantısı birinci birleşimi yapıldı

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Er: Engelsiz bir Malatya için çalışıyoruz

Psikolojik dayanıklılık "engel"leri aşmayı kolaylaştırıyor!

Malatya'da silahlı saldırı: Bir yaralı

Türkiye, Pakistan’da 5 sahada petrol ve doğal gaz arayacak

Darende'de balıkçı esnafı satışlardan memnun

İran’ın en büyük barajlarından birinde şiddetli su çekilmesi yaşanıyor

Belediye Başkanı Geçit: Engelli bireylerimizin yanındayız

Tavuk yüklü kamyon devrildi: Yüzlerce hayvan telef oldu, sürücü yaralandı

Bursa'da çalınan Tiny House’un kamera görüntüleri ortaya çıktı

Engelliler: Sorunlarımızı görmezden gelmeyin, haklarımızı gasp etmeyin!

Siirt’te evlerin bulunduğu alanda odunluk yangını

Ev sahibi haftalardır evinin altında yaşayan siyah ayıyla mücadele ediyor

Kilis’te feci çarpışma: 5’i ağır 6 yaralı

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Tacikistan Ali Meclisi Milli Meclis Başkanı Emomali ile bir araya geldi

Dr. Demirbaş: Paketli gıdalardaki gizli şekerlere karşı uyanık olmalıyız

Japonya'nın yeni Ankara Büyükelçisi Tamura’dan Vali Şahin’e nezaket ziyareti

ABD, Bahreyn'e "F-16" satışı için olası anlaşmaya onay verdi

Adana’da kasım ayında 857 narkotik operasyonu: Bin 94 Şüpheli gözaltında, 180 tutuklama

Fenalaşarak hastaneye kaldırılan kardeşlerden biri öldü diğer yoğun bakımda

Gaziantep'te en az 4 çocuğu olan aileler çekilişsiz, kurasız konut kaydı yaptırabilecek

Ne siyasiler ne yerel yönetimler çare bulamıyor: Engellilerin sorunları katlanarak devam ediyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


YÖK Başkanı Özvar, Tacikistan Eğitim ve Bilim Bakanı Saidzoda ile görüştü

Çocuklar mikroplarla doğal yollarla tanışmalı!

HÜDA PAR Şırnak İl Başkanı Yalçın: Modern kölelik biçimleri insanlığın yüz karasıdır

Siirt’te yangın merdiveninde çıkan yangın paniğe neden oldu

Mersin’de uyuşturucu operasyonlarında 25 şüpheli tutuklandı

HÜDA PAR Kızıltepe İlçe Başkanı Kavan'dan ilçede yaşanan üzücü olaylar hakkında açıklama

Tarsus Yeni Devlet Hastanesi’ndeki mescit tuvaletlerindeki bakımsızlık tepki çekti