• BIST 100

    10914,10%-1,32
  • DOLAR

    42,08% 0,09
  • EURO

    48,34% -0,27
  • GRAM ALTIN

    5369,29% -0,96
  • Ç. ALTIN

    8820,78% -1,13

Lider kadınlar sertifikalarını aldı

23 Haziran 2023, Cuma 14:20
23 Haziran 2023, Cuma 14:20
Lider kadınlar sertifikalarını aldı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Lider kadınlar sertifikalarını aldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (GÜSEM), Gaziantep Kent Konseyi Kadın Meclisi işbirliğinde düzenlenen “Kadın Liderler Akademisi” sertifika töreni, Şehitkamil Sanat Merkezi’nde gerçekleşti.
Programın açılışında konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Mehmet Berk, Türk toplumunda geçmişten beri kadının liderlik vasfının olduğunu belirtti. Kağanın yanında hatunun mührünün bulunması devlet yönetiminde kadınında etkisi olduğunu gösterildiğini ifade eden Dr. Berk, “Roma döneminde ‘kadın insan mı, değil mi?’ diye münazara edildiği bir dönemde İslam dini kadına kutsal bir hak vermiştir. Resülullah efendimiz bir tüccar kadınla evlenmiş. Demek ki dinimizde kadın tüccar olabiliyor, ticaret yapabiliyor ve işinin patronu da olabiliyor. Hem inanç olarak hem de millet olarak geleneklerimizde kadının liderlik vasıfları daima mevcuttur bundan sonra da mevcut olacaktır” dedi.
Kentin kadınlarına yönelik vizyon kazandıracak proje çerçevesinde geçekleştirilen törene katılım büyüktü. Törene Gaziantep Kent Konseyi ve Kadın Meclisi Başkanı Ayşe Teymur, Gaziantep Kent Konseyi Başkanı Dr. Samet Bayrak, Büyükşehir Belediye Başkanı Vekili Dr. Mehmet Berk, Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi aynı zamanda Gaziantep Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Balat, Gaziantep Üniversitesi GÜSEM Müdürü Prof. Dr. İbrahim Giritlioğlu, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Oya Alpay, Gaziantep Kent Konseyi ve Kadın Meclisi Çevre Komisyonu Başkanı Pınar Özalp, Gaziantep Doğuş Gazetesi Genel Müdürü, Gaziantep Kent Konseyi ve Kadın Meclisi Basın Komisyonu Başkanı Aslı Emektar, Kadın Meclisi Genel Başkan Yarımcısı Esin Özgül, Gaziantep Kent Konseyi ve Kadın Meclisi Genel Sekreteri Kübra Kıyak, Gaziantep’in meşhur Hışvahan işletmecisi ve şefi Mine Özmen, Sivas Belediye Başkanı eşi İlkay Bilgin, Sivas Kent Konseyi Meclisi Başkanı Rüveyda Uçar ve Kent Konseyi Kursiyerleri katıldı.
GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Balat programda yaptığı konuşmada, kadının toplumdaki rolünün önemine değinerek, her kadının bir lider olduğunu söyledi. Prof. Dr. Balat, “Evde çocuklarınızı yetiştirirseniz, lidersinizdir. Eşiniz ile uyum içerisinde çalışırsınız, lidersinizdir. Kadınlar kök hücre gibidir. Kök hücre, uygun bir ortam sağlandığında her türlü hücreye dönüşür. Kadına sadece uygun ortam sağlamak gerekiyor. Kadının yer aldığı kurullarda verimlilik oranı ciddi anlamda artıyor. Erkek beyniyle kadın beyni birbirinden farklıdır. Erkekler analitik düşüyor kadınlar ise detaylı düşünüyor. Verimliliği artırmak istiyorsanız kurullarda ve çalışmalarda kadına yer vereceksiniz. Aslanın erkeği, dişisi olmaz, aslan aslandır” ifadelerini kullandı.
Kadınların eğitimi Türk milletinde bir gelenek olduğunu söyleyen Dr. Samet Bayraktar ise kadınlar gelecek nesilleri yetiştirdiği için kadınlara yönelik yapılan eğitimlerin önemli bulduğunu ifade etti.
GÜSEM Müdürü Prof. Dr. İbrahim Giritlioğlu da, GÜSEM’in faaliyetlerinden bahsederek, öncelikli misyonlarının bölgeye katkı sunan STK’larla, her türlü kamuya bağlı işletmelerle ve diğer işletimlerle bir arada olmak gibi hedeflerini başardıklarını söyledi. Son üç yılda 152 eğitim gerçekleştirdiklerini ifade eden Prof. Dr. Giritlioğlu, toplamda GÜSEM bünyesinde 3 bin 618 kursiyere eğitimler vererek sertifikalarını teslim ettiklerini belirtti.
Açış konuşmaları sonrası Gaziantep Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı moderatörlüğünde, GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Balat, Sivas Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Rüveyda Uçar ve Mine Özmen’in konuşmacı olarak katıldığı panele geçildi.
Program, sonunda GÜSEM tarafından verilen eğitimde başarılı olan kursiyerlere sertifikaları verildikten sonra sona erdi.

Kudüs adım adım Yahudileştiriliyor: Siyonistler 356 yeni yasa dışı yerleşim birimi inşa edecek

Gaziantep'te beyin sapı implantasyonu başarıyla uygulandı

Çin ve ABD anlaşmaya vardı: TikTok’un Amerikanlaştırılması mı, Trumplaştırılması mı?

Gaziantep'te AB tescili alan ürün 5'e yükseldi

Organ Nakli Koordinatörü Yılmaz: Her yıl yüzlerce hasta organ beklerken hayatını kaybetmektedir

Doğumda doğru müdahale hayat kurtarır

Gaziantep'te aranan 2 şüpheli yakalandı

İşgalciler aralarında eski esirlerin de olduğu en az 50 Filistinliyi alıkoydu

HÜDA PAR’dan Sudan uyarısı: İslam dünyası sessiz, katliamlar derinleşiyor

Boğazına şeker kaçan çocuğu öğretmenin uyguladığı Heimlich manevrası kurtardı

Siyonist rejim, Gazze'de ölen 28 esirden 19'unun cesedini teslim aldı

İmam hatip lisesinin Gazze için açtığı hayır çarşısına yoğun ilgi

2026 yılı hac kuraları çekildi, 84 bin 942 kişi kutsal topraklara gidecek

Gazze'ye yardım akışı kıtlığı sona erdirmeye yetecek mi?

Fizyoterapist Ateş: Boyun fıtığında tedavi gecikmesi kalıcı hasarlara yol açabiliyor

TOKİ konutları Bingöl’ün hangi ilçesinde kaç tane yapılacağı açıklandı

Organ bağışında lider bölgenin yöneticileri Bursa'da bir araya geldi

Siyonist rejim Kudüs'te evleri yıktı, iki Filistinli işçiyi yaraladı

Batman'da hava kalitesini artırmak için denetimler sürüyor

“Yüzyılın Konut Projesi” başvuruları için e-Devlet görünümlü sahte sitelere dikkat

Batman'da silah ve uyuşturucu operasyonu: 6 kişi tutuklandı

Batman'da yılın son çilek hasadı başladı

Bingöl’de durdurulan araçta 2 kişi gözaltına alındı 

Darende'de içme suyu altyapısına yeni proje

Konya Ereğli’de otomobil takla attı: 6 kişi yaralandı

Aksaray OSB’de silahlı tartışma: 1 ölü, 2 yaralı

Trump’tan çelişkili hamle: “NASA, siyasete kurban mı ediliyor?”

Hatay’da bir evde 5 milyon liralık hırsızlık yapan zanlılar yakalandı

HÜDA PAR İl Başkanı Şahin: Batman-Diyarbakır kara yolu bir an önce tamamlanmalı

ABD ordusunun Doğu Pasifik'teki son tekne saldırısında 2 kişi öldü

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Kudüs adım adım Yahudileştiriliyor: Siyonistler 356 yeni yasa dışı yerleşim birimi inşa edecek

Gaziantep'te beyin sapı implantasyonu başarıyla uygulandı

Çin ve ABD anlaşmaya vardı: TikTok’un Amerikanlaştırılması mı, Trumplaştırılması mı?

Gaziantep'te AB tescili alan ürün 5'e yükseldi

Organ Nakli Koordinatörü Yılmaz: Her yıl yüzlerce hasta organ beklerken hayatını kaybetmektedir

Doğumda doğru müdahale hayat kurtarır

Gaziantep'te aranan 2 şüpheli yakalandı