• BIST 100

    10988,20%5,94
  • DOLAR

    41,28% -0,18
  • EURO

    48,61% 0,07
  • GRAM ALTIN

    4862,98% 0,37
  • Ç. ALTIN

    7888,34% -0,03

Lise son sınıf öğrencilerine "hedef temelli destek eğitimi" dersi

14 Mayıs 2025, Çarşamba 14:58
14 Mayıs 2025, Çarşamba 14:58
Lise son sınıf öğrencilerine
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

12'nci sınıflarda eğitim gören öğrencilerin akademik gelişimlerinin desteklenmesi, kariyer planlamalarına katkı sunulması ve üniversite hazırlık süreçlerinin güçlendirilmesi amacıyla gelecek yıldan itibaren "Hedef Temelli Destek Eğitimi" dersi verilecek.

Öğrenci ve velilerden gelen talepler üzerine lise son sınıftaki öğrencilerin yükseköğretime hazırlık süreçlerinin daha kapsamlı hâle getirilmesini sağlamak için gelecek yıldan itibaren hayata geçirilecek yeni bir uygulama başlatılıyor.

Bu kapsamda, uygulamanın yürütülmesi için ortaöğretim kurumlarında uygulanan haftalık ders çizelgelerinde değişiklik yapıldı. Yeni çizelgelere 12'nci sınıf seviyesindeki öğrencilerin öğrenme eksikliklerini gidermeleri, önceki öğrenmelerini pekiştirmeleri ve yükseköğretime hazırlık süreçlerini güçlendirmeleri için "Hedef Temelli Destek Eğitimi" dersi dâhil edildi.

Okul idareleri tarafından öğrenci tercihlerine bağlı olarak planlanacak ders, haftalık 3 ila 6 saat arasında seçilebilecek.

Eğitimde fırsat eşitliğinin güçlendirilmesi amaçlanıyor

"Hedef Temelli Destek Eğitimi" dersinin içeriğinde Türk dili ve edebiyatı, fizik, kimya, biyoloji, tarih, coğrafya, felsefe, matematik, sosyoloji, psikoloji, mantık, birinci yabancı dil, çağdaş Türk ve dünya tarihi, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile Türk kültür ve medeniyet tarihi gibi alan dersleri yer alacak.

Her bir ders için haftalık en az 1, en fazla 3 saat ayrılabilecek. Dersin kapsamı ilgili öğretim programları esas alınarak zümre öğretmenleri tarafından hazırlanacak.

Ders sayesinde öğrenciler, 9'uncu sınıftan 12'nci sınıfa kadar yaşadıkları tüm öğrenme eksikliklerini giderebilecek ve önceki yıllarda edinilmesi gereken ancak çeşitli nedenlerle kazanılamayan bilgi ve becerilerin sistemli bir şekilde telafi edilmesi sağlanacak.

Ayrıca dersler okul saatleri içinde uygulanarak, öğrencilerin hem öğrenme kayıplarını gidermeleri hem de sınavlara hazırlık süreçlerini okul ortamında ve öğretmenlerinin rehberliğinde yürütebilmeleri sağlanacak. "Hedef Temelli Destek Eğitimi" dersi ile okul dışı takviye eğitim ihtiyacının en aza indirilmesi ve eğitimde fırsat eşitliğinin güçlendirilmesi hedefleniyor.

MEBİ, öğrencilerin öğrenme sürecini destekleyecek

Gelecek yıldan itibaren verilmeye başlanacak dersin sonunda öğrencilere herhangi bir not verilmeyecek.

Ders kapsamında öğrencilerin gelişimleri izlenecek ve süreç değerlendirme yöntemleriyle öğrencilere geri bildirimler verilerek bireysel destek sağlanacak.

Ayrıca öğretmenler, sınıfta ihtiyaç duymaları hâlinde dersin içeriklerine yapay zeka destekli bireysel öğrenme platformu olan MEBİ'den de erişerek öğrencilerin öğrenme sürecini destekleyecek. (İLKHA)

Gaziantep’te hapis cezası bulunan 2 şüpheli yakalandı

Şanlıurfa'da asansör halatı koptu: 4 yaralı

Gaziantep’te araması bulunan FETÖ üyesi yakalandı

Şanlıurfa’da tekstil atölyesinde yangın çıktı

ABD, Venezuela'dan gelen bir tekneyi daha vurdu: 3 ölü

Almanya'da küçük uçak düştü. 2 ölü

Can Holding’e yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 5 tutuklama

Antalya’nın CHP’li 3 belediye başkan yardımcısı istifa etti

Bilecik'te feci kaza: 1 ölü, 2 yaralı

Gazze'de kıtlık nedeniyle çocuklarda yetersiz beslenme ve ölüm vakaları artıyor

Malatya'da park halindeki araç bir anda alev aldı

Tavşanlı Höyük’te 4 bin 500 yıllık idoller ortaya çıkarıldı

Büyükşehir belediyelerinde itfaiye personeli sayısı artırılacak

Malatya'da minibüs ile hafif ticari araç çarpıştı: 3 yaralı

Çorum'da orman yangını

Meksika'da trafik kazası: 15 ölü, 3 yaralı

Doha'daki zirvenin ardından 25 maddelik ortak bildiri

Şanlıurfa’da çıkan orman yangını söndürüldü

Gazze'de 3 gazeteci daha katledildi

ABD, Güney Kore ve Japonya'dan Doğu Çin Denizi'nde tatbikat

Rusya, Ukrayna'da bir yerleşim birimini ele geçirdi

BM'den Gazze için harekete geçme çağrısı

Adana'da kaçak ilaç operasyonu: 31 bin adet ilaç ele geçirildi

İstanbul’da 8 saatlik su kesintisi: 6 mahalle etkilenecek

Polonya: Rusya, NATO ve müttefiklerini test ediyor

Kayseri’de bir ahırda 1,5 ton uygunsuz et ele geçirildi

MEB Türkiye geneli YKS denemelerini başlatıyor

Otobüs ile çarpışan tır alev alev yandı: 1 yaralı

Batman’da taksi şoförüne gasp: 4 şüpheli yakalandı

Nijerya'da otobüs kazası: 19 ölü

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Gaziantep’te hapis cezası bulunan 2 şüpheli yakalandı

Şanlıurfa'da asansör halatı koptu: 4 yaralı

Gaziantep’te araması bulunan FETÖ üyesi yakalandı

Şanlıurfa’da tekstil atölyesinde yangın çıktı

ABD, Venezuela'dan gelen bir tekneyi daha vurdu: 3 ölü

Almanya'da küçük uçak düştü. 2 ölü

Can Holding’e yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 5 tutuklama