-
BIST 100
18581,31%0,24
-
DOLAR
45,35% 0,24
-
EURO
53,44% 0,46
-
GRAM ALTIN
6887,28% 1,06
-
Ç. ALTIN
11021,24% -0,26
Lübnan Hizbullahı, işgal askerlerini hedef aldı
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Hizbullah mensupları, Lübnan'ın güneyindeki siyonist işgal askerlerinin toplanma yerlerini ve araçlarını hedef almaya devam ediyor ve yeni görüntüler yayınlıyor.
Lübnan Hizbullah'ı, güneyde işgal ordusuna ait araçların toplandığı bir bölgeyi hedef alan bir operasyonun görüntülerini yayınladı ve Lübnan'ı ve halkını savunmak için işgale karşı bir dizi operasyon başlatacağını duyurdu.
Hizbullah 5 Mayıs 2026 tarihinde Güney Lübnan'daki Deyr ez-Siryan kasabasının Hallat el-Raj bölgesinin dış mahallelerinde işgal ordusuna ait araçların toplandığı bir alana füze saldırısı düzenlendiğine dair görüntüleri yayınladı.
Benzer şekilde, Hizbullah askeri medyası, yine aynı gün Lübnan'ın güneyindeki El-Bayyada kasabasında işgalci siyonist askerlerinin toplandığı bir yere topçu ateşiyle düzenlenen bir operasyonun görüntülerini yayınladı.
İşgal kuvvetlerinin ateşkesi ihlal etmesine, devam eden saldırılarına ve banliyö bölgesini hedef almasına karşılık olarak Hizbullah, Adşit al-Kusayr ve Deyr Siryan kasabaları arasında yeni inşa edilen bir yolda işgal ordusuna bağlı bir birliğe ani bir saldırı düzenlediğini ve teyit edilmiş kayıplar verdiğini duyurdu.
Hizbullah savaşçıları ayrıca Deyr ez-Siryan kasabasındaki Hallat el-Raj'da bulunan bir işgal askeri aracını da ani bir saldırıyla hedef aldı ve isabetli bir atış gerçekleştirdi.
Bugün erken saatlerde direnişçiler, Deyr ez-Siryan kasabasının dışındaki nehir yatağında toplanan işgal ordusu askerlerini güdümlü bir füzeyle hedef aldıklarını duyurdu.
Direnişçiler ayrıca Deyr ez-Siryan kasabasının dışındaki nehir kenarında bulunan bir Merkava tankını güdümlü füzeyle hedef alarak isabet kaydettiler.
Hizbullah, bugün yaptığı diğer açıklamalarda, Hiyam şehrindeki işgal araçları ve askerlerinin toplandığı bir alanı topçu ateşiyle bombaladığını, ayrıca Bayada kasabasında işgal ordusuna ait bir "D9" buldozeri hedef alarak doğrudan isabet sağladığını duyurdu.
Bugün erken saatlerde Hizbullah mensupları, Sur şehrinin güneyindeki Siyad kasabasına doğru ilerlemeye çalışan işgal kuvvetleriyle çatışmaya girdi. (İLKHA)
Tayvan'da ABD'den iki ayrı silah alımını finanse etmek için ek savunma bütçesine onay
Hürmüz’de çatışma: İran ve ABD karşı karşıya
Trump duyurdu: Rusya ve Ukrayna arasında 3 günlük ateşkes
Saadet Partisi’nde kayyum davası
Kastamonu’da kene vakası: KKKA nedeniyle ölüm
Mali’den Ukrayna’ya terör suçlaması
Umut Kervanı'ndan Viranşehir’de yetim çocuklara giyim yardımı
Muğla’da orman yangınlarına karşı yeni önlemler
Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Boyraz: Hayalini kurmadığınız hiçbir şeyin hikâyesini yazamazsınız
Diyarbakır'da otel inşaatında yangın: 6 kişi dumandan etkilendi
Hantavirüs tehlikesi büyüyor: Dünyayı hantavirüs endişesi sardı
Almanya tek kullanımlık elektronik sigaraları yasaklamaya hazırlanıyor
Bakan Yumaklı: Hedefimiz 2028'de su ürünlerinde 3 milyar dolar ihracat
Siyonist rejimden Lübnan'ın güneyine hava saldırısı
Meksika’da AVM’de yangın: 5 ölü, 12 yaralı
Cumhurbaşkanı Erdoğan BAE Devlet Başkan Yardımcısı Şeyh Mansur'u kabul etti
Dışişleri Bakanı Fidan İranlı mevkidaşı Arakçi ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hedefimiz savunma sanayiinde tam bağımsız Türkiye
AB'den Polanya'ya SAFE programı kapsamında kredi desteği
AB-ABD arasında jet yakıtı işbirliği adımı
Hürmüz Boğazı'nda İran ordusu ile ABD donanması arasında çatışma
Güney Kore'de sıkıyönetimden sonraki ilk yerel seçim hazırlığı
Lübnan Hizbullahı, işgal askerlerini hedef aldı
Mısır'dan Birleşik Arap Emirlikleri'ne kritik sevkiyat
Çiftçilere 5,4 milyar lira tarımsal destek ödemesi hesaplara aktarılıyor
AB, havayolu şirketlerine tazminat ve yakıt kuralları belirledi.
Diyarbakır'da 111 hafız ve hafize için icazet merasimi düzenlendi
Şanlıurfa'da okul yanında yapılan yıkım paniğe neden oldu
Peskov: Kiev rejiminin terörist özü ortaya çıktı
Ümraniye cinayetinde iddianame tamamlandı
Yükleniyor







