GÜNDEM 10.06.2025 07:15:15 0

Madleen gemisindeki gönüllüler "sınır dışı" ediliyor

Madleen gemisindeki gönüllüler
Haberi Sesli Oku

Gazze'ye insani yardım götürmeye çalışan Madleen gemisindeki gönüllüler, siyonist rejim tarafından esir alındıktan sonra Ben Gurion Havalimanı'na götürüldü. Geminin uluslararası sularda işgal edildiği ve zorla Aşdod Limanı'na çekildiği bildirildi.

Gazze ablukasını delmek amacıyla yola çıkan ve insani yardım taşıyan Madleen gemisi, siyonist rejim donanması tarafından önceki gün uluslararası sularda işgal edilmişti. Gemide bulunan 12 gönüllü aktivist, gözaltına alındıktan sonra rejimin Ben Gurion Havalimanı'na götürüldü. Aktivistlerin "sınır dışı" edilmesi bekleniyor.

Siyonist rejim Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada, gemideki gönüllülerin ülkelerine gönderilmeden önce "gözaltı" merkezlerine sevk edildiğini duyurdu. Açıklamada, sınır dışı edilmeyi kabul etmeyenlerin ise mahkemeye çıkarılacağı belirtildi.

İşgal donanması 18 saat boyunca izledi

Siyonist rejimin savaş gemileri, yardım filosu kapsamında yola çıkan Madleen gemisini yaklaşık 18 saat boyunca uluslararası sularda takip etti. Ardından özel kuvvetler dün sabah saatlerinde gemiye baskın düzenleyerek zorla kontrol altına aldı. Gemide bulunan gönüllüler herhangi bir direniş göstermemelerine rağmen alıkonuldu ve gemi Aşdod Limanı'na çekildi.

Geminin kontrolünün deniz komandoları ve "Sniper" adlı özel bir birlik tarafından sağlandığı açıklandı. Gemiye, Gazze kıyılarına yaklaşmadan önce uluslararası sularda müdahale edildiği ve "sorunsuz şekilde" limana çekildiği öne sürüldü.

Zorla çekildi, iletişim engellendi

İşgal merkezli Adalah Hukuk Merkezi, geminin hâlâ açık denizlerde olduğunu ve işgalci güçlerin gemiyi zorla Aşdod'a çektiğini belirtti. Aktivistlerle iletişimin kesildiği ve tutuldukları hücrelere herhangi bir haberleşme cihazının sokulmasına izin verilmediği aktarıldı.

Sözde hükümet sözcüsü David Mencer, olayın "sorunsuz" gerçekleştiğini ve aktivistlerin en kısa sürede ailelerine döneceğini iddia etti. Ancak insan hakları kuruluşları, Madleen gemisinin işgalini uluslararası hukuka aykırı bir saldırı olarak niteleyerek, işgalci rejimi hukuki ve diplomatik olarak sorumlu tutma çağrısı yaptı.

Madleen gemisi ne taşıyordu?

Madleen, Gazze'ye ulaşması planlanan Özgürlük Filosu kapsamındaki bir gemiydi. Gemide gıda, tıbbi malzeme ve temel yaşam ürünlerinin yanı sıra gönüllü sağlık çalışanları ve insan hakları savunucuları da bulunuyordu. (İLKHA)

İnşaat maliyet endeksi nisanda arttı

Batman'da sıcaklarla birlikte şişme havuz sezonu açıldı

Hava kirliliğine neden olan 53 tesise 38 milyon lira ceza

Tüm algılara rağmen imam hatiplere teveccüh artıyor

BM Genel Kurulu Gazze için toplanıyor: ABD vetosunun ardından oylama bugün

Katil rejim yardım noktasını yine kana buladı: 13 şehit, 200’den fazla yaralı

LGS için geri sayım başladı: Sınav 15 Haziran'da yapılacak

Yahudi çeteler Mescid-i Aksâ'ya baskın düzenledi

Yahudi çeteler Lebban eş-Şarkiyye'yi kuşattı

Refah'ın doğusunda "Ebu Şebab" çetesi: Siyonist rejimin Gazze'deki yeni kaos silahı

Kırmızı Bültenle aranan 5 suçlu daha Türkiye'ye getirildi

Altın artan gerilimle yükselişte

Döviz fiyatları ne kadar oldu?

Kuzey ve doğu bölgelerde sağanak bekleniyor

İşgalciler, Filistinli hasta esirlere "yavaş ölüm" uyguluyor

Darbeci Mısır Yönetimi, Gazze konvoyunu durdurdu: Gözaltı ve sınır dışı işlemleri başladı

Gazze Sağlık Bakanlığı: Hastalarımızı kurtarın

Washington'dan Orta Doğu'da tahliye hazırlığı: Gerilim tırmanıyor

Siyonist rejimin Gazze'ye saldırılarında 80 Filistinli daha şehit oldu

Küresel yürüyüş için gözaltına alınanların serbest bırakılması çağrısı

"Direniş Kervanı" yolunu sürdürüyor, işgalci rejime meydan okuyor

Malatya'da tarım aracı devrildi: 1 ölü

Bakan Göktaş: Aileyi evrensel bir değer olarak yeniden tanımlamalıyız

Malatya'da 41 noktada yangın çıktı

İşgalci rejimin Lübnan'a saldırısında bir şehit 3 yaralı

Çorum'da  ormanlara girişler yasaklandı

Tarım alanında 2025’te 60 yeni çeşit tescillendi

Batman'da anız yangını

Şırnak'ta tır şarampole devrildi: Şoför ağır yaralandı

Şırnak'ta yaklaşık 100 küçükbaş, yıldırım düşmesi sonucu telef oldu

Yükleniyor