Mahalle sakinleri bitmeyen yol çilesini kendi imkânlarıyla gidermeye çalışıyor

Mahalle sakinleri bitmeyen yol çilesini kendi imkânlarıyla gidermeye çalışıyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
GÜNDEM 1.09.2024 12:59:58 0

Batman'da yapılan altyapı çalışmalarından sonra yollarının bozuk bırakıldığını belirten mahalle sakinleri, sokaklarında yürümekte zorluluk yaşadıkları için kendi imkânlarıyla yollarını onarmaya çalışıyor.

Altyapı ve yol çalışmalarında yapılan hizmetlerin eksik ya da sahipsiz bırakılmasından dolayı çileye dönüştüğünü belirten mahalle sakinleri, kendi imkânlarıyla bozuk yollarını onarıyor.

Batman'da birçok mahallede aynı anda altyapı çalışmalarının yapıldığını ve yollarının aylarca bozuk bırakıldığını belirten mahalle sakinleri, toz ve duman dolayı kapı ve pencereleri açamadıklarını, bozuk yolar yüzünden yürümekte bile zorluluk yaşadıklarını aktardı.

Batman merkez Huzur Mahallesi 519 Sokak sakinleri, elektrik kablolarının yer altına alma çalışmalarında mağdur edildiklerini belirterek yetkililerden çalışmaları takip etmelerini ve en kısa sürede kış ayları gelmeden çalışmaların bitirilip, yolarının yapılmasını istedi.

"Kendi imkânlarımızla yolumuzu yapıyoruz

Kendi imkânlarıyla kapılarının önlerini yapmaya çalıştıkları belirten Faysal Sevim, "TEDAŞ elektrik kablolarını yer altına koyma çalışmalarında bütün yolarımızı bozuk bıraktılar. Toz ve dumandan dolayı pencere ve kapımızı açamıyoruz. Molozları yolda bıraktıkları için yürüyemiyoruz. Batman valisi ve belediye başkanı gelip sokaklarımıza baksınlar. Çalışmaları takip eden yok. Biz de toz ve dumandan kurtulmak için kendi imkânlarımızla yolumuzu yapıyoruz. Yetkililerden isteğimiz mümkün mertebe bu çalışmaları erken bitirmeleridir." diye konuştu.

"Kenar mahalledir diye buraları sahipsiz bırakmışlar"

Elektrik kablolarının yer altına aldıktan sonra sokaklarının bozuk bırakıldığını söyleyen Ahmet Arzık ise, kış ayları gelmeden yolarının yapılmasını isteyerek şunları ifade etti:

"Burası Huzur Mahallesi 519 Sokak'tır. Sorunumuz TEDAŞ ekiplerinin elektrikleri yer altına koyduktan sonra yolu bozduktan sonra gitmesidir. Arkalarında taş yığınları bırakıyorlar. Tozdan, dumanda ve çukurlardan dolayı çocuklarımız dışarı çıkamıyor. Önümüzde kış ayları var ve bir an önce yolumuz yapılmazsa, her yer çamur olacaktır. Bu sorun çevremizde olan diğer mahallerde de var. Kenar mahalledir diye buraları sahipsiz bırakmışlar. Şu anda kendi çabalarımızla evlerimizin önlerindeki çukurları düzeltiyoruz."

"Tek isteğimiz sokağımızın yapılmasıdır"

Sorunumuzu belediye iletmelerine rağmen ilgilenen kimsenin olmadığını ifade eden Sıddık Gök, "Halimizi görüyorsunuz, sokağımızı kazdılar ve çukurlarla bıraktılar. Toz duman içerindeyiz. Belediyenin bu yoları yapması gerekirdi. Burada herkes kendi imkanlarıyla kapı önlerini yapıyorlar. Sorunumuzu belediye ilettik ama ilgilene olmadı. Bu şekilde mağdur edilmekteyiz. Tek isteğimiz sokağımızın yapılmasıdır ki toz ve dumandan kurtulalım." dedi.

"Kapı ve pencerelerimizi açamaz hale geldik"

Belediyenin sokaklarını en kısa sürede yapması gerektiğini belirten Bedriye Dilmenç, "Sokaklarımız bozuk halde bıraktılar. Bu toz ve dumandan dolayı mahvolmuş durumdayız. Kapı ve pencerelerimizi açamaz hale geldik. Tüm mahallemiz bu haldedir. Belediyenin yollarımızı en kısa sürede yapmasını istiyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)

İran'dan işgal rejimine doğru yoğun füze atışları: Tel Aviv'e füzeler düştü, yangın çıktı!

HÜDA PAR Milletvekili Demir: Türkiye güçlü bir siyonizm tehdidiyle karşı karşıya

İran'da intihar saldırısı planlayan Mossad casusları yakalandı

Devrim Muhafızları: Saldırıların kaynağı olan işgal hava üslerini hedef aldık

Katar, Filistinli mülteciler için 20 milyon dolar yardım sağlayacak

Kremlin: Rusya-ABD ilişkilerinin normalleşme süreci askıya alındı 

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu’ndan İran Büyükelçiliği’ne ziyaret

Suriye Dışişleri Bakanı İle Alman mevkidaşı ile görüştü

TBMM, işgalin İran saldırganlığına karşı tezkereyi kabul etti

Siirt’te park halindeki otomobil alev alev yandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Katar Emiri işgalin İran'a saldırılarını görüştü

İran: Şu ana kadarki operasyonlarımız caydırıcıydı; cezalandırıcı operasyonlarımız çok yakında!

Malatya'da aracın çarptığı bisikletli çocuk hayatını kaybetti

Kamyonun çarptığı yaya ağır yaralandı

Malatya Büyükşehir Meclisi haziran ayı toplantıları sona erdi

İran'dan yeni füze fırlatıldı: Sirenler çaldı!

Bat Yam'da 88 bina İran füzeleriyle hasar gördü

İran Ordusu: 28 düşman hava aracı düşürüldü, işgale ait Hermes casus İHA’sı imha edildi

Rekabet Kurumu’ndan gıda laboratuvarlarına ceza

Gazze'deki direniş, ortak operasyonlarla işgalcileri öldürüp yaralıyor

Elektrik ve su sorunu küçükbaş hayvan üreticilerini bezdirdi

Genetik testler otizmi net göstermez, riski ortaya koyar!

Devrim Muhafızları: Operasyonlar siyonist rejim yıkılana kadar sürecek

Bakan Şimşek'ten cari açık mesajı

Nijeryalı Eğitimci İdriss: Eğer bu kadar insanın ölmesi sizi bir araya getiremiyorsa, diyecek söz yok

Vali Yavuz: Bağımlılık, yalnızca bedenleri değil, zihinleri ve iradeyi de esir almaktadır!

İran medyası: Tahran'ın füze harekatında siyonist istihbarat subayları öldü

Siyonist Katz: ABD, savunmamızda bize destek veriyor, bugün Tahran’a saldırılar düzenleyeceğiz

HÜDA PAR'dan valiliğe çağrı: Siyonist katilin İstanbul'umuzda konser vermesi büyük bir züldür

Şanlıurfa'da kamyonet şarampole devrildi: 1 kişi yaralandı

Yükleniyor